28 Απρ 2009

Μαθήματα ζωγραφικής online!



Μια πρωτότυπη, πρωτοποριακή, εκπληκτική ιδέα, πραγματοποίησε η φίλη της μπλογκογειτονιάς, η ζωγράφος μας, η Μαριέλα Κωνσταντινίδη! Έχω παρουσιάσει ξανά τη Μαριέλα και τη δουλειά της, με αφορμή την έκθεση ζωγραφικής που είχε κάνει στο Κολωνάκι τον Φεβρουάριο. Οι περισσότεροι άλλωστε την γνωρίζετε από το μπλογκ της Mariela's Daily Paintings.


Το γνωρίζατε όμως το νέο της εγχείρημα που ονομάζεται Εικαστικό Καφενείο; Η Μαριέλα με το νέο της μπλογκ, μας δίνει την υπόσχεση πως μπορούμε όλοι να μάθουμε να ζωγραφίζουμε, ακόμα κι αν δεν ξέρουμε να τραβάμε μια γραμμή σωστά! Αρκεί ν'αγαπάμε τη ζωγραφική και να έχουμε το μεράκι και τη διάθεση ν'ασχοληθούμε με αυτή την τέχνη.


Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωσή μου και βεβαιώς δήλωσα αμέσως συμμετοχή! Λατρεύω τη ζωγραφική, τη θαυμάζω, μου αρέσει ν'ασχολούμαι, αλλά δεν ξέρω πως! Γι αυτό μέχρι τώρα περιοριζόμουν να χρωματίζω, έπαιρνα δηλαδή προσχεδιασμένους πίνακες που έχουν νούμερα στα οποία αντιστοιχούν τα χρώματα και απλά τους "γέμιζα". Τώρα όμως θα μάθω να κάνω τις δικές μου δημιουργίες, θα μάθω να φτιάχνω καινούργια χρώματα, θα μάθω όσο περισσότερα πράγματα μπορώ για ν'ασχοληθώ με το νέο μου χόμπυ. Και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρω καλά, γιατί θα έχω την καλύτερη δασκάλα!


Τα 3 πρώτα μαθήματα είναι δωρεάν και για τα υπόλοιπα το κόστος είναι απίστευτα χαμηλό, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι δε χρειάζεται να μετακινείται από το σπίτι του! Τα έργα μας θα τα στέλνουμε ηλεκτρονικά στη Μαριέλα κι εκείνη θα μας κάνει τις παρατηρήσεις της επίσης ηλεκτρονικά. Θα διοργανώνει διαγωνισμούς με έπαθλο και διάφορες άλλες εκπλήξεις - ποιός ξέρει τι ετοιμάζει! Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένη, και νομίζω πως φαίνεται! Ένα από τα παιδικά μου όνειρα θα γίνει πραγματικότητα με τον απλούστερο τρόπο! Το θαύμα της τεχνολογίας!
Επισκεφτείτε το Εικαστικό Καφενείο και μάθετε περισσότερα γι αυτό το εγχείρημα. Διαδώστε το, σίγουρα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα ενθουσιαστούν όσο κι εγώ! Στο facebook υπάρχει γκρουπ στο οποίο μπορείτε να γίνετε μέλη, εφόσον είστε στο facebook φυσικά, πατώντας εδώ.
Μαριέλα μας, καλή επιτυχία, ανυπομονώ να ξεκινήσουμε και σου υπόσχομαι πως θα είμαι πολύ πολύ καλή μαθήτρια!

40 σχόλια:

βασίλης είπε...

Μου άρεσε πολύ ο πίνακα με τη βροχή... Και η κίνηση της Μιρέλας στο fb και γενικά, πολύ χρήσιμη. Μια από τις ανεκπλήρωτες αγάπες μου ήταν η ζωγραφική... Λες να δοκιμάσω κι εγώ μαζί σου; Φιλιά Μαρία μου

Maria Tzirita είπε...

Ναι Βασίλη, να δοκιμάσεις βέβαια! Είναι ευκαιρία να εκπληρώσεις κι αυτή σου την αγάπη! Καλημέρα, φιλιά και σε σένα!

Mariela είπε...

Μαρία μου,
όχι μόνο θα γίνεις πολύ καλή μαθήτρια, αλλά με τη φόρα που έχεις πάρει σε βλέπω σε κανένα χρόνο να εκθέτεις έργα μαζί με τις παρουσιάσεις των βιβλίων σου!

Πρέπει να πω ότι με έχεις ξεπεράσει...
πότε τα έκανες όλα αυτά βρε θηρίο!!! τι να πω!!!!
σε χιλιοευχαριστώ
σε φιλώ πολύ γλυκειά μου....

Sophia Kollia είπε...

Μαρία,
όπως είδες πάλι δεν τα κατάφερα!
Τέλος πάντων, έκανα 3 μήνες μαθήματα ζωγραφικής πέρισυ, με τεράστια ΑΠΟΤΥΧΙΑ! Είναι να σου πηγαίνει το χέρι!
Καλή επιτυχία στους άλλους!
καλημέρα

Maria Tzirita είπε...

Μαριέλα μου, είναι να μην παθιαστώ εγώ με κάτι! Αν αποφασίσω να το κάνω, ναι, τότε το κάνω καλά! Και πώς να μην ενθουσιαστώ με την ιδέα σου, αφού σε θαυμάζω τόσο καιρό για το ταλέντο σου και τώρα μου δίνεις την ευκαιρία να πραγματοποιήσω το μεράκι μου! Φιλιά πολλά, καλή μας αρχή!

Maria Tzirita είπε...

Σοφία μου, τόσο χάλια; Έκανες μαθήματα με τη Μαριέλα και δεν τα κατάφερες; Τι να σου πω κορίτσι μου, θα σου πω τα δικά μου αποτελέσματα, μετά από λίγο καιρό! Φιλάκια πολλά!

Mariela είπε...

Προς τη φίλη Σοφία...
δοκίμασε! δεν έχεις τίποτα να χάσεις! έστω τα πρώτα τρία...
το πρ΄'ογραμμα μου είναι πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμ'ενα...
ξεκινάμε με χρώμα και φαρδύ πινέλο....

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

υπέροχη δουλειά και πολύ καλή προσπάθεια, έχει πολύ ευθήνη και κούραση η διδασκαλία.Ήμουν 7 χρόνια σε Κολέγιο με παιδιά μεγάλα...με κούρασε αρκετά αλλά μου έδωσε και πολλές ικανοποιήσεις ιδιαίτερα όταν μια μαθήτρια μου έφυγε στη Φλωρεντία για σπουδές και πέρσι ήρθε να μου φέρει πρόσκληση για έκθεση λέγοντας μου οτι έγινε ζωγράφος εξ αιτίας μου γιατί οι γονείς της την προόριζαν για καθηγήτρια σαν κι αυτούς.Έκλαψα στην έκθεση της για την υποδοχή που μου έκαναν και για το αποτέλεσμα της δουλειάς της .

Maria Tzirita είπε...

Σοφία, δίκιο έχει η Μαριέλα, δε χάνεςι τίποτα να δοκιμάσεις! Προφανώς αλλού τα έκανες τα μαθήματα, δες και την τεχνική της Μαριέλας μας! Έλα να ξεκινήσουμε παρέα κι αποφασίζεις στη συνέχεια!

Maria Tzirita είπε...

Αχτιδούλα μου, εσύ σίγουτα σαν καλλιτέχνης καταλαβαίνεις καλύτερα. Και η Μαριέλα μπορεί να κουράστηκε στην αρχή, αλλά αν δεις στο μπλογκ αυτό έργα μαθητών της που έχει βάλει στα δεξιά, θα καταλάβεις πόσο περήφανη νιώθει τώρα! Και που να δει και τα δικά μου σε λίγους μήνες..!!! Χα,χα, φιλάκια Αχτιδούλα μου!

Mariela είπε...

Κι εγώ κλαίω όταν βλέπω τους μαθητές μου να προχωρούν κια για να είμαι ειλικρινής, καμαρώνω "σα το γύφτικο σκεπάρνι" που λένε....

iLiAs είπε...

..ωραια προσπαθεια..μερικα ταλεντα πρεπει να τα αξιοποιουμε..
καλο απογευμα Μαράκι :)

eirini είπε...

Πολύ καλή κίνηση της Μαριέλας! Κάνει απίστευτους πίνακες και όσοι αρέσουν την ζωγραφική να σπεύσουν!!!
Μπράβο Μαράκι που προβάλλεις αυτή την προσπάθεια!
Καλησπέρα!!!!

Maria Tzirita είπε...

Γειά σου Ηλία μου! Καλό απόγευμα και σε σένα!

Maria Tzirita είπε...

Ειρηνούλα μου, εκτός του ότι θαυμάζω τη Μαριέλα, έχω ενθουσιαστεί προσωπικά γιατί θα ξεκινήσω καινούργιο χόμπυ που το είχα αποθημένο! Αν το κάνεις κέφι, έλα να ξεκινήσουμε παρέα! Φιλάκια πολλά!

Yianna είπε...

Αυτό φιλενάδα δεν είναι για μένα!!! Ούτε μια γραμμή ίσια δεν μπορω να ζωγραφίσω...δεν έχω σταθερό χέρι ...΄Οτι καλύτερο στην Μαριέλα όμως που της πάει ...γάντι!!!!

Φιλάκια

Aristodimos είπε...

Πολυ όμορφη η πρωτοβουλία σου Μαρία μου να μας παρουσιάσεις αυτην την εξαιρετική προσπάθεια της Μαριέλας. Δεν σου κρύβω οτι μου έβαλες ιδέα.

Την αγάπη μου

Αρης

zeidoron dtsoukas είπε...

Μαρία καλημέρα.Χαρά στο κουράγιο σου.Πότε προλαβαίνεις κι ασχολείσαι μ' όλα αυτά παιδάκι μου;Μ' αρέσει και μένα η ζωγραφική αλλά ως θαυμαστή της τέχνης.Πολύ παλιά έφτιαχνα σκίτσα για τα κείμενά μου!

Μαρία είπε...

αφήνω την καλημέρα μου και φιλιά...

Maria Tzirita είπε...

Γιάννα, δεν απαιτεί σταθερό χέρι η ζωγραφική, παρά μόνο το σχέδιο. Αν το αγαπάς υπάρχουν διάφορα είδη που μπορείς ν'ασχοληθείς. Κι εγώ δεν είμαι καλή στο σχεδιο, αλλά λατρεύω το χρώμα! Και γενικά ό,τι είναι πρόκληση με τραβάει να το κατακτήσω! Καλημέρα και φιλί γλυκό! Μου λείπεις κι εσύ κι η πατρίδα σου!

Maria Tzirita είπε...

Άρη, ήταν διπλή παρουσίαση αυτή! Απ'τη μια η εξαιρετική ιδέα της Μαριέλας, απ'την άλλη η δική μου τρέλα με τη ζωγραφική! Έλα να ξεκινήσουμε μαζί, θα έχει πολυ ενδιαφέρον και δεν κοστίζει καθόλου ακριβά! Καλημέρες!

Maria Tzirita είπε...

Μαράκι από τον Πειραιά, φιλαράκι από το facebook, καλημέρα κι από δω!

ritsmas είπε...

καλημέρα και από εμενα. πρώτη φορά μπαίνω και βλεπω και το φίλο μου τον Βασίλη.,... Θα τα λέμε...φιλια
ριτς

mariak71 είπε...

..Μαρία μου καλημέρα και Χριστός Ανέστη.Σήμερα επέστρεψα στο γραφείο και διαβάζοντας όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις σου χαίρομαι που πέρασες τόσο όμορφα .Όσο για το καινούριο σου μπλόγκ είναι ότι πρέπει καθώς είμαι και εγώ σε μια φάση...όχι δίαιτας ....αλλά απώλειας κάποιων κιλών...!!! Θα βρίσκω λοιπόν νόστιμες διαφορετικές συνταγές. Είμαι σίγουρη ότι σε λίγο καιρό θα σε δούμε ακόμη μεγαλύτερη κούκλα ... Τί όμορφοι οι πίνακες της Μαριέλας ...αλλά εγώ είμαι ανεπίδευτη μαθήσεως ως προς τη ζωγραφική και να φανταστείς ότι προέρχομαι από μια μητέρα που θα μπορούσε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη ζωγραφική...Τί ειρωνεία....Φιλάκια.

Ra Ma είπε...

Μαρία περίμενέ με!!! Από ένα λάθος δεν ασχολήθηκα με τη ζωγραφική, το έχω αποθημένο και νομίζω πως είμαι καλός (λες το ζώδιο ιχθύς?)!!!
Με τη πρώτη ευκαιρία Μαριέλα σου έρχομαι!!!!!
Καλημέρες!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ.ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΕΛΑΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ.ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

Yianna είπε...

Αστο φιλενάδα, εγώ θα ασχοληθώ με το διάβασμα βιβλίων.....
Και εγώ σε έχω πεθυμήσει!!!!!!!!!!
Σε περιμένω όποτε εσύ θέλεις!!!!!!

eleni είπε...

Μαρία,συμμαθήτρια,για να δούμε τι θα κάνουμε!Και δικό μου απωθημένο από μικρή η ζωγραφική.Έχω μαζέψει του κόσμου τα σχετικά βιβλία,αλλά είναι εντελώς διαφορετικά να έχεις κάποιον να σε καθοδηγεί.
Καλή μας επιτυχία και πρόοδο!

Maria Tzirita είπε...

Ρίτσα, καλώς όρισες και στο μπλογκ μου! Στο είπα ότι έχουμε κοινούς φίλους και βέβαια θα τα λεμε! Φιλιά!

Γιώτα Φώτου είπε...

Συγχαρητήρια στη Μαριέλα και σε σένα Μαρία. Μπήκα στο γκρουπ στο FB αν και δεν έχω ταλέντο στη ζωγραφική και δεν μου περισσεύει πλεον χρόνος για πειραματισμούς. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να σας καμαρώνω και να ταξιδεύω με τα έργα σας τα εικαστικά και όχι μόνο.

Maria Tzirita είπε...

Μαράκι μου, πολύ χαίρομαι που σε ξαναβλέπω! Διακοπές χορταστικές έκανες, μπράβο σου! Στο άλλο μπλογκ να έρχεσαι, ειδικά αν θες να χάσεις βάρος θα σε βοηθήσει πολύ! Η Μαριέλα μας είναι εκπληκτική δασκάλα και της έχω εμπιστοσύνη ότι θα μας μάθει όσο καλύτερα γίνεται να μάθει κανείς. Από κει και πέρα βέβαια θα δείξουν τα "ταλέντα"! Φιλάκια πολλά, να περνάς καλά!

Maria Tzirita είπε...

Καλώς τον Πειρατή μας! είδες ευκαιρίες που μας δίνει η φιλενάδα μας; Τρέχα να γραφτείς, αν και δεν υπάρχιε πρόβλημα για το πότε θα ξεκινήσεις, απλά σπεύσε γιατί μετά δε θα με φτάνεις με τίποτα!!!
Καλό σου βράδυ και φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Δημήτρη μου, δεν ξέρω πότε θα προλαβαίνω, θα το δω όταν έρθει η ώρα! Εντάξει, μην ξεχνάς δε δουλεύω τώρα εκτός σπιτιού, οπότε θα τα βολέψω. Η Σταυρούλα τι κάνει, πώς τα πάεις Δεν την είδα σήμερα από κει, δε μου έδωσε παρουσία! Τα φιλιά μου και στους δυό σας!

Maria Tzirita είπε...

Σκρουτζάκο μου είναι πράγματι καταπληκτική η φιλενάδα μας! Καλό βράδυ και φιλί και σε σένα αγόρι μου!

Maria Tzirita είπε...

Γιάννα μου, μια χαρά χόμπυ είναι κι αυτό! Για φέτος το αποκλείω να έρθω, από του χρόνου κορίτσι μου!

Ανώνυμος είπε...

Ελένη μου, είμαστε συμμαθήτριες; Σούπερ! Σε λίγο καιρό να κάνουμε έκθεση με τα έργα μας! Χα,χα, φιλάκια καλή μου!

Maria Tzirita είπε...

Τώρα αυτο γιατι μου βγήκε ανώνυμο;... Κάτι θα πάτησα φαίνεται, σόρυ Ελένη, εγώ είμαι που σου απάντησα! (Λες και ποιός άλλος θα ήταν;...)

zeidoron dtsoukas είπε...

Μαρία καλησπέρα.ΗΣταυρούλα από χειρισμό υπολογιστή είναι ακόμα στα προνήπια.Πρέπει να είμαι εγώ στο σπίτι για να σου γράψει!Θα μπει τώρα.

Maria Tzirita είπε...

Γιώτα μου, σ'ευχαριστούμε κι εγώ και η δασκάλα μας! Φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Δημήτρη, εντάξει, κανένα πρόβλημα, της έχω εμπιστοσύνη, είμαι σίγουρη ότι τα τηρεί όλα κατά γράμμα!