9 Μαΐ 2011

Ζώντας με τον διαβήτη

Μια φράση που ακούγεται παντού, σαν τίτλος βιβλίου, άρθρου, ειδικής μαγειρικής συνταγής. Μια πραγματικότητα για πολλούς ανθρώπους, ένας από τους οποίους πλεόν κι εγώ.
Ο διαβήτης τύπου 2 είναι μια ασθένεια που δεν πρέπει ούτε να μας πανικοβάλλει, αλλά ούτε και να την υποτιμούμε. Χρειάζεται προσοχή και η προσοχή αυτή έγκειται κυρίως στην ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή και την τακτική άσκηση. Και φυσικά στον τακτικό ιατρικό έλεγχο. Κάτι που θα έπρεπε να κάνουμε όλοι μας, έτσι κι αλλιώς, αλλά δεν το κάνουμε - όχι αν δεν αναγκαστούμε τουλάχιστον!
Μέχρι τώρα στη ζωή μου έμπαινα στη διαδικασία να κάνω δίαιτες, να χάνω βάρος και μετά να το ξαναπαίρνω - όντας λαίμαργη μέχρι θανάτου! Αν μου έλεγε κάποιος ότι δε θα ξαναέτρωγα γλυκό ποτέ στη ζωή μου, θα έλεγα αποκλείεται! Και όμως, τίποτα δεν αποκλείεται, όταν πια γίνεται θέμα υγείας.
Συμβουλές και οδηγίες θα βρείτε χιλιάδες μέσα στο ίντερνετ και στα ειδικά βιβλία που έχουν εκδοθεί για τον διαβήτη. Τι πρέπει να τρως, τι να μην τρως κλπ. Το πιο σημαντικό απ'όλα είναι η διατροφή και μάλιστα η δια βίου υγιεινή διατροφή, όχι μόνο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπς γίνεται με τη δίαιτα.
Εγώ δεν είμαι γιατρός για να γράψω εδώ ένα άρθρο για τους ομοιοπαθείς. Υπάρχει ένα καταπληκτικό site που απαντάει σε όλα, προτείνει βιβλιογραφία, συνταγές, τα πάντα και έχει και φόρουμ για κουβεντούλα. Θα το βρείτε ΕΔΩ.
Προσωπικά από εμπειρία έχω μόνο να καταθέσω πως η ζωή μου έγινε πιο ανάλαφρη, πιο όμορφη κι όλα μου φαίνονται καλύτερα τώρα που έχω ελέγξει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Προς το παρόν τα καταφέρνω με τη διατροφή και τα χάπια κι ελπίζω να μη χρειαστεί να κάνω ενέσεις ινσουλίνης. Αλλά κι αυτό να συμβεί, δε χάθηκε κι ο κόσμος, συνήθεια είναι όλα. Επίσης έχω να καταθέσω πως υπάρχουν πολλές εναλλακτικές συνταγές για πολύ νόστιμα και υγιεινά πιάτα, ακόμα και γλυκά, που μπορεί κάποιος να εντάξει στην καθημερινότητά του για απώλεια βάρους και καλή υγεία.
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας δικές μου συνταγές ή καλύτερα νω το πω "εναλλακτικούς τρόπους παρασκευής φαγητών", που προσωπικά με βοήθησαν να χάσω βάρος και να νιώθω μέσα σε 3 μήνες πολύ πιο υγιής και με περισσότερη ενέργεια. Σκέφτομαι λοιπόν κατά καιρούς να ανεβάζω εδώ στο μπλογκ μου αυτές τις συνταγές κι ελπίζω να μη σπεύσουν κάποιοι να σχολιάσουν - όπως έγινε κάποτε - "τι δουλειά έχει μια συγγραφέας να ποστάρει συνταγές"! Σας απαντάω εκ των προτέρων πως κι οι συγγραφείς μπορεί να είναι διαβητικοί και να έχουν ανάγκη να το μοιραστούν με τους συνανθρώπους τους, προκειμένου να βοηθηθούν κι άλλοι άνθρωποι, όπως βοηθήθηκα κι εγώ!

Ιδού λοιπόν η δική μου συνταγή για σαλάτα - πλήρες γεύμα, ιδιαίτερα νόστιμη, χορταστική και θρεπτική, με λίγες θερμίδες. Αναπόσπαστο μέρος του διαιτολογίου μου πλέον! Και τι καλύτερο για αποτοξίνωση μετά την κρεατοφαγία;

- Πράσινα λαχανικά, όπως μαρούλι, ρόκα, εσκαρόλ, αλλά και λάχανο, κόκκινο και άσπρο και φρέσκο κρεμυδάκι. Εγώ τα παίρνω έτοιμα πλυμένα και κομμένα σε σακουλίτσα από το σούπερ μάρκετ. Τα βρίσκετε πλέον παντού. Ποσότητα απεριόριστη!
- Παρμεζάνα τριμένη ή κομμένη σε φετούλες στον τρίφτη (μια χούφτα)
- Ζαμπόν γαλοπούλας, προτιμώ φουαντρέ (1 μεγάλη φέτα)
- Μια μεγάλη πατάτα ψητή στα μικροκύμματα (αν δεν έχετε χρόνο όπως εγώ) ή ακόμα καλύτερα βραστή.
- Ένα αυγό βραστό (προαιρετικά)
- Μια κουταλιά της σούπας καλαμπόκι κονσέρβα, καλά ξεβγαλμένη με νερό.
- Μια κουταλιά της σούπας κρουτόν (υπάρχει μεγάλη ποικιλία, εγώ παίρνω με γεύση σκόρδο που μου αρέσει πολύ).
- Δυο κουταλιές της σούπας λάδι
- Ξύδι μπαλσάμικο όσο σας αρέσει (το απλό όχι το παχύρευστο που έχει ζάχαρη)

Αυτό είναι όλο! Ανακατεύουμε τα υλικά μας αφού τα ψιλοκόψουμε κι έχουμε ένα υπέροχο δροσερό και χορταστικό πιάτο που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς ενοχές! Την ίδια σαλάτα έχω κάνει και για τραπέζι, προσθέτοντας μήλο και καρύδια! Πρωτότυπη και υπέροχη παραλλαγή! Δοκιμάστε τη!

34 σχόλια:

Melissani είπε...

Καταπληκτική σαλάτα! Θα τη φτιάξω σίγουρα!
Ο οργανισμός εμφανίζει ένα πρόβλημα π.χ. διαβήτης και μας προειδοποιεί έτσι ότι κάτι δεν κάνουμε καλά και πρέπει να το διορθώσουμε. Ευτυχώς να λέμε που η επιστήμη έχει ανακαλύψει τα φάρμακα - αν χρειαστούν- που ρυθμίζουν πλήρως το πρόβλημα. Υπάρχουν πολλά παρόμοια με το διαβήτη προβλήματα. Εγώ λέω στον εαυτό μου ευχαριστώ το Θεό και την επιστήμη που υπάρχουν τα κατάλληλα φάρμακα και έτσι οι άνθρωποι ζουν σχεδόν σαν να μην έχουν πρόβλημα.

Thalassitsa είπε...

Μαριά μου(επέτρεψε μου να σε λέω έτσι...:)) η μητέρα μου ζει με τον διαβήτη εδώ και 10 χρόνια. προς το παρόν ευτυχώς μόνο με χάπια. ένα έχω να πω! η διατροφή ενός διαβητικού είναι η τέλεια διατροφή που θα έπρεπε να κάνουμε ΟΛΟΙ μας ανεξαρτήτως! και τέλος να σου πω πως πολύ πολύ μεγάλο ρόλο παίζει το άγχος. Προσπάθησε να είσαι ήρεμη όσο μπορείς! Συγχαρητήρια για την δουλειά σου...και καλώς σε βρήκα στον χώρο αυτό αν και καθηστερημένα!

gskastro είπε...

Μαρία καλή σου ημέρα, ζω και εγώ με τον διαβήτη και σε καταλαβαίνω απόλυτα, μόνο που δεν τον έχω εγώ αλλά ο γιός μου. Για όσους έχουν μια τακτοποιημένη ζωή δεν είναι πρόβλημα αντίθετα μάλιστα, λόγω της διατροφής τους μπορώ να πω ότι είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από εμάς που δεν έχουμε ή που δεν γνωρίζουμε αν έχουμε διαβήτη.
Για ανθρώπους όμως όπως ο γιός μου, που εργάζεται κάτω από δυσμενείς συνθήκες εκεί απαιτείται μεγάλη προσοχή. Λόγω ακριβώς αυτού του τρόπου διαβίωσής του, συνεννοήθηκε με τον γιατρό του και επέλεξε τη λύση της ενέσιμης ινσουλίνης. Κάνει δύο τύπους, 24ώρου και την άμεση που γίνεται σύμφωνα με τα επίπεδα του σακχάρου.
Εκείνο όμως που πρέπει να προσέχουν πολύ οι διαβητικοί είναι οι υπογλυκαιμίες. Είναι καλόν λοιπόν οι φίλοι και γνωστοί να το γνωρίζουν για να ξέρουν τι θα κάνουν σε μια περίπτωση υπογλυκαιμίας.
Βλέπω ότι το έχεις πάρει θετικά και αυτό είναι πολύ καλό. Είναι κάτι που μπορεί να ζήσει κάποιος όλη του τη ζωή χωρίς προβλήματα για να μη πω και πιο υγιεινά. Σταματώ όμως εδώ γιατί το σχόλιό μου θα γίνει μεγαλύτερο από την ανάρτησή σου.
Καλή εβδομάδα. Gskastro
Υ.Γ. Η σαλάτα σου καταπληκτική, θα την φτιάξω μάλλον αύριο γιατί σήμερα ετοίμασα σταμναγκάθι.

Δημήτρης Νίκου είπε...

Μαρία μου σου αξίζει ένα μεγάλο μπράβο, γιατί όχι μόνο αντιμετωπίζεις με αξιοπρέπεια και θετική ματιά τη νέα κατάσταση, αλλά με αυτόν τον τρόπο δίνεις κουράγιο και παράδειγμα καλό σε άλλους ανθρώπους που ζουν με τον διαβήτη και τους έχει πάρει από κάτω. Όσο για τη σαλατίτσα... μιαμ μιαμ....χεχεχε :-) Καλημέρα και καλή εβδομάδα Μαρία!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Μαρία μου δεν περίμενα τίποτε άλλο απο σένα παρά να αντιμετωπίσεις το θέμα ..έτσι απλά και λογικά.Φρόντισε τη διατροφή σου και όλα θα πάνε καλά, δεν θα σου λείπει τίποτε αν ξέρεις και ε΄χεις τις γνώσεις να ξεχωρίζεις τα σωστά απο τα λάθη.Η μητέρα μου είχε χρόνια ζάχαρο, η φίλη μου η Μαιρούλα έχει ο γιος της, ίσως κι εγώ αύριο μεθαύριο.Η δοατροφή μας παίζει πολύ ρόλο.Καλή σου μέρα, καλή σου εβδομάδα γλυκιά μου.Σε επιθύμησα, η έκθεση βιβλίου δεν ήταν ίδια χωρίς εσένα!

love2love είπε...

εχει και τα καλα του μην σκας σταθερο βαρος και οχι κρεπαλες λιγο ειναι να φορας το συνολακι που θες;

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Καλώς την και στον χώρο των συνταγών!
Ωραία η σαλάτα σου, αλλά αυτό το καλαμπόκι, τι το θες, βρε παιδί μου;
Εμείς το καλαμπόκι το είχαμε για τις κότες (σε μεταλλικό κουτί από Φυτίνη και μόλις το κουνούσες, έτρεχαν όλες για να φάνε). Άσχετο, ως εδώ!
Πολύ χαίρομαι που τα ισορρόπησες τα πράγματα και, όπως είπα και παλιότερα, μικρές ποσότητες, με μια ισορροπία και ποικιλία.
Τις ποσότητες τις ξέρω με το μάτι, μιας και επί 20 χρόνια ζύγιζα μέχρι και το ψωμί, για την μητέρα μου.
Με αυτό τον τρόπο νίκησα και τον δικό μου Νο 2, εκτός από το πρωΐ.
Όλη μέρα ειναι μια χαρά, με κανονικές τις διακυμάνσεις. Το πρωί όμως, ότι και να κάνω από βραδύς, είναι ανεβασμένο. Όχι τραγικά, αλλά με ενοχλεί!
Με αυτές σου τις αναρτήσεις, θα δεις και πόσοι φίλοι είναι ομοιοπαθείς ή έχουν κάποιον δικό τους.
Μας έλειψες στην Έκθεση βιβλίου, αλλά ήξερα ότι είχες άλλη υποχρέωση.
Στο βιβλίο λείπει η αφιέρωση, αλλά πιστεύω μαζί με το επόμενο, να γίνει!

Καλή Εβδομάδα!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Οπως βλέπεις Μαράκι μου, ένα σωρό κόσμος έμαθε να ζει με τον διαβήτη. Σίγουρα είναι κάτι ελεγχόμενο!
Μια χαρά το αντιμετωπίζεις, μπράβο σου!
Οσο για την σαλάτα, τι να πω??
Yammi!!!!!!!!!!!
Φιλάκια πολλά, καλή σου εβδομάδα!

Maria B. είπε...

Εγω Μαράκι μου θα σταθώ στην σαλάτα σου που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απο τις άλλες τις ''φυσιολογικές'', δηλαδή εαν δεν ήταν διαίτης πως θα ήταν ?????
αλήθεια η πατατα επιτρέπετε ? ρωτάω για να φτιάξω την σαλατιτσα σου στον πατέρα μου !

φιλια πολλά πολλά και καλή βδομάδα Μαράκι μου !!!

iLiAs είπε...

μπράβο για την ψύχραιμη και συνειδητοποιημένη αντιμετώπιση! :)

καλή βδομάδα Μαρακι, ευχαριστώ για το σχόλιο ;)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

ΚΟΥΚΛΑ, ΘΕΑ, με το κοντό μαλλί και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΟΥ γλυκιά μανούλλα!!!

Τώρα διαβήτη είχε η μητέρα μου σε αντίθεση με τον 85χρονο πατέρα μου που τσακίζει τα γλυκά σωρηδόν κάθε μέρα
Λόγω λοιπόν της μαμάς μου, είχε πει ο γιατρός της πως πρέπει τα δικά μου παιδιά να ελέγχουν τα επίπεδα του σακχάρου τους. Οι λόγοι ευνόητοι για πιθανή κληρονομικότητα.

΄Οταν το προσέχεις δεν είναι επικίνδυνο. Η δική μου ΔΕΝ το πρόσεξε...
΄Οσο για τη σαλάτα (τις αγαπώ πολύ) είναι πλήρες και υγιεινό γεύμα

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

athina μπασιούκα είπε...

Ε, λοιπόν, συγχαρητήρια για την αξιοπρέπεια, την ψυχραιμία και την αποφασιστικότητά σου. Όταν ένας άνθρωπος σκέφτεται έτσι, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Maria Tzirita είπε...

Melissani, πολύ σωστό αυτό που λες, πρέπει να αναγνωρίζουμε τα συμπτώματα και να μην τα αγνοούμε! Η πρόληψη και η τακτική εξέταση λύνουν πολλά προβλήματα! Σ'ευχαριστώ για το σχόλιό σου, φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Θαλασσίτσα, σε καλωσορίζω! Πράγματι, αυτή η διατροφή είναι υγιεινή και θα έπρεπε να μας γίνει τρόπος ζωής. Το κακό με μένα είναι ότι δεν μπορούσα να κρατήσω ένα μέτρο κι έπεφτα από το ένα άκρο στο άλλο. Τώρα... το πάθημα, μάθημα! Να μου είσαι καλά, φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Gkastro, σ'ευχαριστώ που το μοιράστηκες μαζί μας το θέμα αυτό και καθόλου δε με κούρασε το σχόλιό σου! Ο πατέρας μου κάνει ινσουλίνες, εγώ ελπίζω να τις γλυτώσω. Όλα συνηθίζονται, αρκεί να έχεις θέληση και να μην το βάζεις κάτω. Να είσαι καλά, καλή σου μέρα!

Maria Tzirita είπε...

Δημήτρη μου, με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζω τη ζωή, αντιμετωπίζω και ό,τι αυτή φέρνει. Προσπαθώ να κρατώ πάντα το καλό από κάθε αναποδιά και να μη χάνω το χαμόγελό μου. Όσο για τη σαλάτα, να τη φτιάξεις και θα με θυμηθείς! Πολλά φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Αχτιδούλα μου, εγώ να δεις πόσο σας πεθύμησα! Κι όταν έρθω πάνω, πάλι δε θα είναι το ίδιο γιατί δε θα μπορώ να γευτώ τα εξαίσια γλυκά σου, αλλά δεν πειράζει! Θα γευτώ το χαμόγελό σου και τη ζεστή σου αγκαλιά! Φιλιά κορίτσι μου!

Maria Tzirita είπε...

Αγαπούλα, καθόλου λίγο δεν είναι, ο καημός μου ήταν μια ζωή! Μου έστειλε ο καλός Θεούλης τον διαβήτη για να με κρατήσει κομψή για πάντα! Φιλάκια!

Maria Tzirita είπε...

Δύσπιστε φίλε μου, ελπίζω ότι θα είμαι σύντομα πάνω, οπότε θα μπει κι η αφιέρωση! Αυτό που λες για το πρωί συμβαίνει και σε μένα, αλλά πίστευα επειδή είναι ακόμα νωρίς για να ισορροπήσει. Αν επιμείνει θα πρέπει να ρωτήσω τη γιατρό μου τι θα κάνω με αυτό. Αν και έχω παρατηρήσει ότι αν φάω κάτι αμέσως πριν τον ύπνο, βελτιώνεται. Όσο για το καλαμπόκι, μην το βάζεις αγαπητέ μου, φτιάξε τη δική σου παραλλαγή! Φιλιά πολλά σε σένα και τη Σία!

Unknown είπε...

Καλημέρα Μαράκι μου!!!

Θα εστιάσω στην σαλάτα που είναι άπαιχτη και μου τρέχουν τα σάλια πρωί - πρωί, όσο για το θέμα του διαβήτη, δυστυχώς είναι ένα σημείο της εποχής μας και αυτό. Με τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής μας δίνουμε αφορμή να εκδηλωθεί μια τυχόν "αδυναμία" του οργανισμού μας. Εσύ όμως θα το ξεπεράσεις. Είμαι σίγουρη ότι θα το ρυθμίσεις τελείως, και σε λίγο καιρό δεν θα χρειάζεσαι καν το φάρμακο. Θα το ρυθμίζεις μόνο με σωστή διατροφή και άσκηση!
Φιλάκια Μαρία μου!

Maria Tzirita είπε...

Έλενά μου, πράγματι είμαστε πολλοί και σίγουρα είναι κάτι που αντιμετωπίζεται. Είδες που έβαλα κι εγώ τη συνταγή μου; Όχι ότι μπορώ να συναγωνιστώ τις δικές σας συνταγές, λέμε τώρα! Σ'ευχαριστώ και σε φιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Μαράκι μου η πατάτα και βέβαια επιτρέπεται, είναι πολύ καλή τροφή, αρκεί να καταναλώνεται με μέτρο. Ειδικά για τους διαβητικούς συνιστάται να είναι βρασμένες οι πατάτες, γιατί έτσι πέφτει ο γλυκαιμικός δείκτης. Σε χορταίνει και δεν παχαίνει - ό,τι καλύτερο! Φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Ηλία μου, για όλα τα θέματα... ψυχραιμία πάνω απ'όλα! Κι εγώ σ'ευχαριστώ, να'σαι καλά!

Maria Tzirita είπε...

Γλαρένια μου, η κληρονομικότητα παίζει τον πρώτο ρόλο κι εγώ το πήρα από τον πατέρα μου. Μέχρι τώρα δεν πρόσεχα γι αυτό μου εκδηλώθηκε τόσο νωρίς. Τώρα θα προσέχω όμως κι όλα καλά! Σ'ευχαριστώ για το κοπλιμάν, μου αρέσουν κι εμένα καλύτερα τα κοντά μου μαλλιά και με βολεύουν απίστευτα! Φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Αθηνά μου σ'ευχαριστώ, κι εγώ πάντα το ίδιο πίστευα, γι αυτό και το έκανα τρόπο ζωής! Φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Λιλούκο μου, δε με αγχώνει το φάρμακο, καλύτερα να το παίρνω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο! Όσο για την άσκηση, έχεις δίκιο, δεν το ανέφερα, αλλά είναι πολύ σημαντική. Προσωπικά το παλεύω μόνο με περπάτημα κι ανέβασμα σκάλας - μιας και στο σπίτι δεν έχω σανσέρ και μένω στο δεύτερο! Φιλιά κορίτσι μου και σ'ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια!

Yianna είπε...

Μαρία μου καλό σου απόγευμα. Χαίρομαι που όλα σου πάνε καλά!!! Την σαλάτα σου την έδωσα στην Άντρεα, εμείς κάνουμε δίαιτα και οποιαδήποτε σαλάτα λίγων θερμίδων είναι ευπρόσδεκτη!!!! Θα τηνφτιάξω εντός της βδομάδας, φιλάκια πολλά φιλενάδα!!!!! Υ.Γ. Σου πάει ΚΑΙ το κοντό μαλλί!!!!

Sidepap21 είπε...

Όλοι έχουμε
μάθει να ζούμε
με κάτι ανεπιθύμητο ...
Έτσι είναι η φύση μας !!!
Αρκεί να συμφιλιωθούμε μ' αυτό
και να μην μας καταβάλλει ...
Την Καλημέρα μου σου στέλνω
απ' την ανοιξιάτικη Σάμο ...

Leviathan είπε...

katapliktiki i anartisi kai i salata sto telos akomi perissotero! Poli kalimera sas!

Maria Tzirita είπε...

Γιάννα μου σ'ευχαριστώ! Εννοείται πως είναι ό,τι πρέπει για δίαιτα - πώς τα έχασα εγώ τα κιλά νομίζεις; Ελπίζω να τα πούμε κι από κοντά, ακόμα δεν ξέρω τίποτα, με κρατάνε σε αγωνία! Φιλιά σε όλους σας!

Maria Tzirita είπε...

Καλώς τον Σαμιώτη φίλο μου! Καιρό είχα να σε δω! Άνοιξη έχετε εκεί; Γιατί εμείς εδώ μάλλον σε φθινόπωρο παραπέμπουμε! Η συμφιλίωση φίλε μου είναι το παν, πολύ καλά τα λες! Να'σαι καλά, σε φιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Λεβιάθαν μου καλημέρα! Καθείς στο είδος του! Φιλιά πολλά!

Sophia Kollia είπε...

Καλή μου Μαρία,
πολύ στεναχωρέθηκα όταν το έμαθα, και πράγματι, για χαρες και πανηγύρια ωραία είναι να γράφεις ένα σχόλιο, όμως έρχονται στιγμές που νιώθεις ότι δεν είναι αρκετό..Και σε τι θα μπορέσε να βοηθήσει άλλωστε?
Σε θαυμάζω που είσαι ψύχραιμη και σου εύχομαι καλή δύναμη και κουράγιο,και υπομονή.
Πολλά φιλιά και καλημέρα από την ανεμοδαρμένη Κάρυστο.

Yianna είπε...

Μαρία μου και γω ελπίζω να τα πούμε από κοντά!! Μαθαίνω τα νέα σου από την Λουϊζα μιας και τα λέτε στο FB! Μόλις έχεις κάτι ....το λες! Σε περιμένουμε πάντως!!!!! Φιλιά πολλά ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ