15 Απρ 2008

Κάτι μαγειρεύεται!...

Πριν μπω στον κόσμο των blogs, που ομολογώ δεν ήξερα καν τι είναι αυτό και τι διαφορά έχει απ’την ιστοσελίδα, έψαχνα κατά καιρούς συνταγές μαγειρικής στο ίντερνετ, σε διάφορα sites.
Ως εργαζόμενη βλέπετε και με τη μαμά μακριά μου, είχα πάντα ανάγκη από γρήγορες συνταγές, καινούργιες, πρωτότυπες. Ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες που είχα τραπέζι στο σπίτι, πραγματικά σήκωνα τα χέρια ψηλά! Έψαχνα πανικόβλητη για συνταγές στο ίντερνετ, χωρίς όμως ποτέ να κατάφερνα να βρω κάτι που να με ικανοποιεί.
Και θα σας εξηγήσω τι εννοώ. Δεν έβρισκα κάτι οργανωμένο, παρά σκόρπιες συνταγές από δω κι από κει. Δεν μπορούσα να εκφράσω μια απορία, να ζητήσω μια διευκρίνηση, αφού βλέπετε τα sites αυτά δεν είναι interactive.
Μέχρι που γνώρισα τα blogs. Δημιουργώντας το δικό μου, βρήκα κι άλλα ιστολόγια, εντελώς διαφορετικού βέβαια περιεχομένου κι όμως τόσο χρήσιμα. Στην αρχή μπήκα από περιέργεια, για να ανταποδώσω την επίσκεψη στο δικό μου ιστολόγιο, όπως συνηθίζεται.
Με τον καιρό όμως έχω αρχίζει να παθιάζομαι με αυτά τα blogs! Το πόσο χρήσιμα πράγματα έχω διαβάσει εκεί μέσα, δε λέγεται! Βρίσκω ό,τι συνταγή θέλω, είτε για φαγητό, είτε για γλυκό κι είναι όλα εκφρασμένα με τόσο απλό κι αναλυτικό τρόπο, που η κουζίνα έχει γίνει ο αγαπημένος μου χώρος! Τα πάντα συνοδεύονται με φωτογραφίες, λίστα των υλικών, διαδικασία, χρόνους και προτάσεις σερβιρίσματος.
Στις ετικέττες κάθε ιστολογίου είναι συγκεντρωμένες οι συνταγές ανά κατηγορία και βρίσκεις αμέσως αυτό που ψάχνεις. Και πάνω απ’όλα: τα κορίτσια είναι πάντα εκεί, έτοιμα ν’απαντήσουν σε κάθε σχόλιο, πρόταση ή απορία.
Έτσι, όποια στιγμή το χρειαστώ, έχω μια μαγείρισσα δίπλα μου! Σπουδαίο πράγμα αυτό για εργαζόμενη μητέρα! Και να σημειώσω εδώ ότι όλα αυτά τα ιστολόγια που έχω ανακαλύψει, έχουν το καθένα την προσωπικότητά του. Δεν παρουσιάζουν μόνο συνταγές, αλλά και διάφορα άλλα θέματα της επικαιρότητας, θέματα που μας απασχολούν. Άλλα έχουν διηγήματα, παρουσιάσεις αγαπημένων βιβλίων, ταινιών κλπ. και άλλα φωτογραφικό υλικό από χίλια δυο θέματα, αγαπημένα μέρη, πίνακες ζωγραφικής, μπλογκοπαίχνιδα και τι να πρωτοθυμηθώ!
Κάθε ένα από αυτά μου θυμίζει τηλεοπτικό μαγκαζίνο, όπου μαθαίνεις χίλια χρήσιμα πράγματα, διασκεδάζεις αλλά και επικοινωνείς με άλλους ανθρώπους.
Με το αφιέρωμά μου αυτό σήμερα λοιπόν, θέλω καταρχήν να σας παρουσιάσω τα ιστολόγια που ήδη έχω γνωρίσει κι αγαπήσει, αλλά και να σας προσκαλέσω να προτείνετε κι άλλα που σίγουρα δεν γνωρίζω ακόμα κι είναι ευκαιρία να τα μάθω! Ήδη έφτιαξα εδώ δεξιά ειδική κατηγορία στα λινκς, για να τα ξεχωρίσω απ’τα υπόλοιπα και επιθυμία μου είναι αυτή η λίστα να γίνει ακόμα μεγαλύτερη.

Για όλους τους λάτρεις της καλής κουζίνας, αλλά και των καλών ιστολογίων, με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζω:

Cook the Book http://cookthebook.blogspot.com/


Η Αναστασία και η Μπέτυ, αλλά κι άλλα κορίτσια που δεν έχω γνωρίσει ακόμα, μας ταξιδεύουν με υπέροχες γεύσεις σε όλη την Ελλάδα! Και μας κάνουν και τα χατήρια να δημοσιεύουν διαιτητικές συνταγές!




Νοστιμότατο! http://nostimotato.blogspot.com/



Η Ζαχαρούλα, όνομα και πράγμα, δηλώνει chocoholic και μας παρασύρει στον εθισμό της με γλυκιές απολαύσεις και μαγικά φίλτρα!





Οι συνταγές της Ήβης http://ivys-household-recipes-advice.blogspot.com/

Η Ήβη μας λέει «κοπιάστε» και το εννοεί! Η φιλόξενη διάθεση της Κύπρου, αλλά και η αξεπέραστη κουζίνα της, μας χαρίζει συνταγές ξεχωριστές και μας κάνει λάτρεις της!


Επισκεφτείτε τες λοιπόν και σας εγγυώμαι ότι θα περάσετε πολλές ευχάριστες στιγμές και μέσα στα ιστολόγιά τους, αλλά και μέσα στην κουζίνα σας! Αφήστε δε που οι οικογένειές σας θα τις ευγνωμονούν, όπως τις ευγνωμονεί η κόρη μου, η οποία με έκπληξη τον τελευταίο καιρό δηλώνει: «επιτέλους βρε μαμά, τρώμε σπιτικό φαγητό και γλυκό

25 σχόλια:

Ivy είπε...

Μαράκι ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Η Cook the Book και η Ζάχαρούλα πραγματικά μας δίνουν πολύ ωραίες συνταγές.

Maria Tzirita είπε...

Τι λες βρε Ήβη μου τώρα; Εσύ τι κάνεις δηλαδή; Άσε που είσαι και διεθνής, άντε μην αρχίσω τώρα, γιατί θα θεωρηθεί διαφήμιση! Εμείς σ'ευχαριστούμε κι εσένα και όλες σας!

Ανώνυμος είπε...

Πω πω, σε τι πειρασμούς μας έβαλες!!! Τα είδα τα blogs, φανταστικά, μπράβο Μαράκι και μπράβο και στις κοπέλες και το μεράκι τους! Θα ακολουθήσω τις συνταγές και θα τους πω και τη γνώμη μου. Καλημέρα!

Μαρία Έλενα είπε...

Μαρία μου
Τα ιστολόγια είναι πιο ζεστα από ένα site γιατί έχουν λολους εμάς που βάζουμε τη καρδιά μας σε αυτά.
Φιλάκια ...

Μαρία (Τρίπολη) είπε...

χα!!!
Ώπα ώπα ώπααα
Εδώ είμαστε!!! Μαράκι μόλις έκανες τεράστιο ψυχικό για μια κακόμοιρη (!!!) φοιτητριούλα που ποτέ δεν ξέρει τι να μαγειρέψει παρόλο που της αρέσει πολύ!!!
Από το πολύ κοτόπουλο που φτιάχνω κοντέυω να βγάλω φτερά η ίδια, για να μην πω για τα αυγά σε όλες τις μορφές: Τηγανιτά, βραστά, μελάτα, ομελέτες με ότι υπάρχει στο ντουλάπι, μέχρι και στην τοστιέρα το έφτιαξα μια μέρα!!!
Άσε το μπαλσάμικο.... κοντεύει να γίνει η γλώσσα μου...βυσσινιά!!! :P Όπου βρω το βάζω!!!!
Θα τα τιμήσω λοιπόν τα blogs που παρουσιασες...και δεόντως μάλιστα!!!! (όχι τίποτ'άλλο αλλά...ολόκληρη συλλογή από βιβλία και περιοδικά με συνταγές έχω αλλά... ποιος κάθεται τώρα να τα κοιτάζει ένα ένα!!!!)
ΦΙλιά σε όλες

Ανώνυμος είπε...

ενα μεγάλο ευχαριστώ απο καρδιάς καλή μου Μαρία που μας έκανες τέτοια τιμή...ξεκίνησα το μπλογκ ακριβώς γιατί ήθελα να μοιραστώ συνταγές και βιβλία...μετά έβαλα και τη Μπετούλα(την αδελφούλα μου) στο μπλογκ,μας προέκυψε επίσης η 3pad(3partiesaday.blogspot.com)που κατά περιπτώσεις μας στέλενει τις συνταγές της απο Βιέννη,έχει ένα πολύ όμορφο μπλογκ,οχι μαγειρικό, και βέβαια η Ελενη Τσαμαδού,η 4η της παρέας,την οποία και ξέρεις,με τις ωραιες συνταγές,φωτο και ποστ της...
όσο για άλλα σχετικά μπλογκς...ποια να σου πρωτοπώ...η ηβη όπως είπες είναι εξαιρετική... τα μπλογκ της φοβερά ΚΑΙ διεθνη...απλώς άψογη...
η ζαχαρούλα είναι πολύυυυ γλυκιά σε όλα της...ονομα και πραγμα...:)
ειναι πολλά τα μαγειρικα μπλογκς,μα ενα που πρεπει οπωσδηποτε να επισκεφτεις ειναι το hungryforhungry.blogspot.com ....μοναδικό σε πληθος συνταγών και όλο...νοικοκυροκόριτσα :)
επίσης τα:
tavolabianca.blogspot.com ...ελληνικός αερας απο Ουάσιγκτον,
aktida.blogspot.com ...η γλυκύτατη αχτιδούλα με τα φοβερά κεικ και τις τουρτες της(κι αλλα πολλα),
τη μελενια(filiacakesumpathia.blogspot.com)
τα αγαπητα Δειπνοσοφίσματα(deipnosofismata.blogspot.com)
τη Δώρα (dora-avram.blogspot.com)
και το πολύ ωραίο miamormpliax.blogspot.com που ανακαλυψα προσφατα
...αυτα ως μια πρώτη...γεύση
να εισαι καλά γλυκια μου κι εσύ και η κορούλα σου,και πάντα έτσι,μια φωτεινή ζεστή παρουσία στη μπλογκογειτονια...:)
mille merci
φιλακια

"ζαχαρούλα.." είπε...

Μαρία... ειλικρινά ευχαριστώ.. μέσα από την καρδιά μου!!

Η αγάπη μου για την κουζίνα, ήταν κάτι που μου έμαθε η μανούλα μου από πολύ μικρή.. αφού και αυτή έχει το ίδιο χούι.. χα χα!!!

Το blog μου είναι πάντα ανοιχτό για όλους και να ζητήσουν συνταγές αλλά και να στείλουν τις δικές τους να τις δημοσιεύσω!!

Ivy, και το δικό σου blog είναι πολύ καλό!! πίστεψε με...

ααααα και μιας και δέχεσαι προτάσεις για κοίτα και αυτό.. εναλλακτική "μαγειρική"...

http://www.aromacooking.blogspot.com/



φιλάκια και σε ευχαριστώ και πάλι!!

καληνύχτες!!!!

Maria Tzirita είπε...

Καλημέρα μαγείρισσές μου! Θα τσεκάρω τα blogs που μου στείλατε και θα τα βάλω και στη λίστα μου φυσικά, να έχουμε ποικιλία ιδεών και γεύσεων!
Αυτό που δεν ήξερα και μ'εντυπωσίασε είναι η συμμετοχή της δικής μας Ελένης Τσαμαδού στο cook the book! Μόλις βρω λίγο χρόνο (λέμε τώρα), θα σας στείλω και μια δική μου συνταγή σπεσιαλιτέ να την δημοσιεύσετε! Φιλάκια σε όλες σας και σε όλους τους φίλους που μας επισκέπτονται καθημερινά!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα κι από μένα, συγχαρητήρια σε όλες. Αυτό που με εντιπωσιάζει είναι που δεν βλέπετε ανταγωνιστικά η μια την άλλη, μπράβο σας.

iLiAs είπε...

..τσελεμεντες On-line :)

εμενα παλι οι συνταγες μου ειναι, βαζω οτι εχω σε ντουλαπι-ψυγειο :) :P

Καλημερα Μαρια και παρεα :)

clementine είπε...

καλημέρα και από μένα σε όλη την παρέα!
Εγώ να δείτε τί έπαθα με όλα αυτά που τα ανακάλυψα από την cook εδώ και ένα χρόνο. Δεν μπορώ να πώ ότι ήμουν fun του είδους. Τώρα όμως σας το ομολογώ. Κάθε εβδομάδα μαγειρεύω για φίλους και μάλιστα gourmet !!! :)
Κορίτσια σας ευχαριστώ θερμά

Ra Ma είπε...

Μπορεί να μην μαγειρεύω αλλά τις συνταγές τις διαβάζω!!! Απολαμβάνω τις πρωτότυπες περιγραφές και εκτελέσεις! Να λοιπόν που θα έχουμε εδώ ένα ...ευρετήριο.

Επ' ευκαιρία να σου πω για τη αρκετά μεγάλη διαφήμιση που είδα χθες στη metro των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ με το βιβλίο σου (και το τελευταίο της Ελένης και της Πασχαλίας)

Καλημέρα.

Maria Tzirita είπε...

Την διαφήμιση την είδες, τα βιβλία τα διάβασες, ή τσάμπα μάρκετινγκ κάνει ο Ψυχογιός;;;....!!! Χα,χα, αστειεύομαι πειρατή μας, σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για την υποστήριξη φυσικά!
Καλημέρες και στους υπόλοιπους!

Ανώνυμος είπε...

Kalimera apo to
www.radiopoint.gr
Eimaste internet radio stin perioxi Glyfada.
Ean thelete na mas stelnete nea gia biblia sas,tha xaroume na sas exoume stin selida mas me protaseis bibliwn.
e-mail :
radio@radiopoint.gr

Maria Tzirita είπε...

Αγαπητοί φίλοι του radiopoint, καταρχήν ευχαριστώ για την επίσκεψή σας. Είδα το site σας κι έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά, μπράβο σας! Η προώθηση των βιβλίων γίνεται πάντα μέσω του εκδοτικού οίκου. Θα επικοινωνήσω σύντομα μαζί σας να συζητήσουμε σχετικά. Καλές εκπομπές!

Juanita La Quejica είπε...

Να΄μαστε και εμείς εδώ, οι του Hungry For Life.
Cookίτσα, σε ευχαριστούμε που μας πρότεινες.
Καλή Επιτυχία στο βιβλίο σας Maria.

Ανώνυμος είπε...

τι λέτε jua...εσάς να μην πρότεινα...είστε το πρωτο μαγειρικό μπλογκ που επισκεφτηκα και τοσο με εντυπωσιάσατε :)

Μαρία μου
την Ελενη δεν τη γνωρίζω προσωπικά,μεσω του μπλογκ της αναγνώστριας συναντηθήκαμε και ανακαλυψαμε πως είμαστε και ...κοντοχωριανές...όπως και με τον Μαρκόνη που στη μπλογκογειτονια σαν βρεθήκαμε, μας προέκυψε οτι είμαστε και κουμπαροι και συμπατριώτες! :)

Maria Tzirita είπε...

Πραγματικά το Hungry for Life είναι το κάτι άλλο! Πολύ χαίρομαι που σας βρήκα όλους εσάς παιδιά!
Τελικά τα blogs μια γειτονιά είναι με αληθινούς και γνήσιους ανθρώπους...και μετά σου λέει η τεχνολογία απομακρύνει τους ανθρώπους! Το αντίθετο θα έλεγα, μας έχει φέρει όλους πιο κοντά!...

Juanita La Quejica είπε...

Maria, ξέρεις πώς έγινε το Hungry For Life; Ήμουν χρόνια "φίλη" σε ένα μαγειρικό site, το Hungry. Είχαμε γνωριστεί από κοντά με αρκετούς και με κάποιους είχαμε γίνει φίλοι. Κάποια στιγμή άρχισε να κλείνει για μέρες το Hungry, μετά για μήνες. Επειδή ήμουν blogger, για να μη χαθεί η παρέα, σκέφτηκα να ξεκινήσω προσωρινά ένα ομαδικό blog, μέχρι να δούμε αν θα επανέλθει το Hungry. Και "κολλήσαμε". Τώρα πλέον, αρκετοί από εμάς αποτελούμε μια καλή παρέα που βρισκόμαστε τακτικά, που εμπλουτίζεται με νέα μέλη που μπαίνουν στον "χορό", είτε σε επίπεδο ιντερνετικό είτε και σε επίπεδο "με σάρκα και οστά".
Εν ολίγοις, ξεκινήσαμε από το ίντερνετ, αλλά δεν μείναμε εκεί. Και προχωρούμε και ελπίζουμε να θελήσουν να μπουν και άλλοι στην "αληθινή" παρέα μας.
Είναι ο σύγχρονος τρόπος γνωριμιών και επικοινωνίας το ίντερνετ τελικά και πρέπει να το αποδεχτούμε και να το χαρούμε.

Maria Tzirita είπε...

Μπράβο βρε παιδιά! Τώρα σας εκτίμησα ακόμα περισσότερο! Δεν ανοίγετε κι ένα μαγαζί, να απολαμβάνουμε εκεί έτοιμα, όλα αυτά τα απίθανα που παρουσιάζετε;;;

clementine είπε...

Juanita, δεν το πιστεύω ότι είσαι εσύ...Δεν θα με θυμάσαι σίγουρα.Πάνε πολλά χρόνια πια, από το hungry.Ούτε εγώ σε θυμάμαι. Μόνο τη Νένα. Τότε αλληλογραφούσα πολύ συχνά με τον Panais. Πώ-πω, ωραίες εποχές. Δεν μου πήγε το μυαλό στο hungry.Δυστυχώς από διάφορες συγκύρίες το έχασα. Το blog σας το έμαθα πέρσυ από την cook,αλλά δεν έγραψα ποτέ. Η παρέα σας πάντως μου είναι πολύ ευχάριστη και πολύτιμη. Οπως είπα κάνω βραδιές gourmet.
Να είστε όλοι καλά και σας ευχαριστούμε

ΜΑΡΙΑ - Το πιστεύεις ?? Ενώνεις κόσμο.....

Maria Tzirita είπε...

Το καλύτερό μου! Θα γίνω η Βίκυ Χατζηβασιλείου των blogs!!!!
Juanita! Έχεις πακέτο!

Juanita La Quejica είπε...

ΧΑΧΑ!
Ποιά Μαρία; Δώσε και άλλα στοιχεία!
Το hungry από τον Panais και την Αρτέμιδα το είχα γνωρίσει, καθώς ήταν συνάδερφοι του καλού μου.
Η Νένα είναι αγαπημένη φίλη και βέβαια από τα πρώτα μέλη του Hungry For Life.

Theogr ο κηπουρός είπε...

Αφού σου αρέσει η μαγειρική πέρνα από το blog μου που έχω μερικά πολύ ενδιαφέροντα και αξιόλογα link για φαγητό. Καλό Πάσχα.

"ζαχαρούλα.." είπε...

σήμερα βρέθηκε στο blog μου ο χρήστης peter m.... όταν πήγα να ανταποδώσω την επίσκεψη, ανακάλυψα ένα ακόμα γευστικό blog και μάλιστα εκτός Ελλάδας!!!!

αξίζει να το επισκεφθείτε...
http://kalofagas.blogspot.com/

φιλιά!