7 Ιουν 2008

Από Δευτέρα αρχίζω δίαιτα!


Κυριακή πρωί κι η Έλλη με τον Νίκο είναι αραχτοί στις πολυθρόνες της βεράντας τους πίνοντας τα φραπεδάκια τους και διαβάζοντας - αθλητική εφημερίδα εκείνος, γυναικεία περιοδικά μόδας εκείνη. Για μπάνιο δε θα πάνε σήμερα, αφού τα βλαστάρια τους έχουν να πάνε σε παιδικό πάρτυ νωρίς το απόγευμα κι έτσι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για να πάνε σε μια παραλία της προκοπής και ΔΩΡΕΑΝ! Μετά την τραυματική εμπειρία της προηγούμενης Κυριακής, ο Άλιμος και τα περίχωρα απορρίπτονται ασυζητητί!
Μια χαρά είναι τα φιλαράκια μας στην βεράντα τους, καθόλου δεν τους στεναχωρεί. Ξεκουράζονται, απολαμβάνουν τη θέα, διαβάζουν και κάπου κάπου λένε και καμιά κουβέντα.
Ξαφνικά, η Έλλη κλείνει το περιοδικό και το πετάει με πάταγο στο τραπεζάκι μπροστά τους Αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό να τραβήξει την προσοχή του άντρα της από τα νέα της αγαπημένης του ομάδας.
"Λοιπόν το αποφάσισα!", αναφωνεί η Έλλη.
Ούτε που σηκώνει τα μάτια του ο Νίκος.
"Νίκο! Σου μιλάω!" Η φωνή τώρα συνοδεύεται από κλωτσιά στο καλάμι. Ε, αυτό του τράβηξε την προσοχή για τα καλά!
"Αουτς! Τρελάθηκες παιδάκι μου; Τι κλωτσάς;"
"Μα σου μιλάω και δε με κοιτάς καν βρε Νίκο! Δε με ακούς!"
"Με τ'αυτιά ακούνε οι άνθρωποι αγάπη μου, όχι με τα μάτια! Λέγε, τι θες;"
"Σου είπα το αποφάσισα! Είδες που δεν ακούς; Δε με ρώτησες καν τι αποφάσισα!"
"Αφού θα μου το πεις από μόνη σου πουλάκι μου, γιατί με βασανίζεις;"
"Εντάξει λοιπόν, στο λέω: Από Δευτέρα αρχίζω δίαιτα!"
Ο Νίκος την κοιτά για περίπου δυο δευτερόλεπτα ακόμα και μετά ξαναγυρίζει στην εφημερίδα του.
"Καλά, δε θα πεις τίποτα; Σου μιλάω παιδάκι μου!" Κι άλλη κλωτσιά.
"Έλλη! Αν είναι να με σακατεύεις για κάθε τρελή ιδέα που σου έρχεται στο κεφάλι, σε λίγο καιρό θα με έχεις ανάπηρο εδώ μέσα! Άσε με ρε αγάπη μου να διαβάσω την εφημερίδα μου, τι σε έπιασε τώρα με τις δίαιτες πάλι;"
"Όχι, αυτή τη φορά σοβαρολογώ. Θα το κάνω μέχρι τέλους! Θα αδυνατίσω!"
"Μέχρι τέλους, όταν λες; Μέχρι να πεθάνεις;"
"Νίκο κόφτο! Μέχρι να χάσω τα κιλά που πρέπει!"
"Μάλιστα.... Και πόσα πρέπει δηλαδή;"
"Τουλάχιστον 10!"
"Ναι,ε; Και ποιός το λέει αυτό;"
"Να, εδώ το γράφει, δες!" Η Έλλη ξαναπιάνει το περιοδικό και ψάχνει την επίμαχη σελίδα.
"Τι θα μου δείξεις τώρα; Ρωτάει ο Νίκος βαριεστημένα, ρίχνοντας ταυτόχρονα κρυφές ματιές στο άρθρο που άφησε στη μέση για τις μεταγραφές του ολυμπιακού. "Κανένα από εκείνα τα άρθρα με τίτλο Πώς να χάσετε 30 κιλά σε 30 λεπτά;"
"Άσε τις βλακείες επιτέλους και δες! Να εδώ είναι! Κοίτα αυτήν εδώ. Με τη συγκεκριμένη δίαιτα έχασε 20 κιλά κι έγινε έτσι, την βλέπεις; Κούκλα,ε;"
"Κοριτσάκι μου γλυκό, αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι αυτή η συγκεκριμένη κοπέλα έτσι ήταν και ΠΡΙΝ την θαυματουργή δίαιτα! Είναι δυνατόν να πιστεύεις αυτά τα πράγματα;"
"Ναι, τα πιστεύω! Και θ'αδυνατίσω, πάει και τελείωσε και λέγε ό,τι θες!"
"Ν'αδυνατίσεις μωρό μου, είπα εγώ όχι; Να το κάνεις σωστά κι οργανωμένα όμως και κυρίως: υγιεινά! Μη σε πιάνει υστερία με κάθε βλακεία που διαβάζεις εκεί μέσα. Και μην παραμυθιάζεσαι πως θα γίνεις σαν τα μοντέλα που φιγουράρουν στα περιοδικά. Αυτές μάλλον κάνουν δίαιτα από τότε που γεννήθηκαν, είναι σε διαρκή πόλεμο με τις θερμίδες, ξημεροβραδιάζονται στα γυμναστήρια και μη σου πω ότι έχουν τραβήξει κι από πέντε λιποαναρροφήσεις η καθεμιά! Είσαι εσύ διατεθημένη να ζήσεις έτσι και μάλιστα σ'αυτή την ηλικία;"
"Δεν κατάλαβα! Τι έχει η ηλικία μου δηλαδή;"
"Κατάληξη σε -άντα αγάπη μου! Αυτό έχει!"
"Ωραία μου συμπαραστέκεσαι! Μου ρίχνεις την αυτοπεποίθηση, κουρέλι με κάνεις! Δε μπορώ να συζητήσω μαζί σου!"
"Καλύτερα, να διαβάσω και την εφημερίδα μου!"
Η Έλλη τότε βγάζει τον άσσο απ'το μανίκι. Το ύστατο όπλο. Το ανίκητο. Αρχίζει να κλαίει.
'Έλα βρε μωρό μου τώρα! Κλαις; Έλα δω κοριτσάκι μου, έλα στην αγκαλιά μου" Η εφημερίδα πέφτει ηττημένη στο πάτωμα. Η μάχη με τα δάκρυα της Έλλης είναι άνιση κι ως εκ τούτου χαμένη.
"Γιατί σε πιάνει η κρίση αγαπούλα μου κάθε χρόνο τέτοια εποχή,ε; Έχεις γίνει γραφική πια, σαν αλλεργία ένα πράγμα!"
"Με πιάνει...(κλαψ)...γιατί...να...βλέπω όλες αυτές...(κλαψ)...κι εγώ έχω τα χάλια μου...και...θέλω...(κλαψ)..να...τους μοιάσωωωωω(κλαψ,κλαψ,κλαψ)"
"Έλα αγάπη μου, σταμάτα. Είναι δυνατόν να λες τέτοια πράγματα εσύ, μορφωμένη γυναίκα;"
"Οι μορφωμένες είναι που έχουν την κυτταρίτιδα όμως!" (κλαψ)
"Εγώ μωρό μου σ'αγαπώ και σε θέλω όπως είσαι. Γι αυτό που είσαι. Ούτε η κυτταρίτιδα μ'ενδιαφέρει, ούτε η χαλάρωση, ούτε τίποτα. Εγώ σε παίρνω στην αγκαλιά μου και γεμίζει η ψυχούλα μου χαρά. Μου αρέσεις και σε θέλω, το κατάλαβες; Όπως είσαι σε θέλω, δεν έχεις ανάγκη να μοιάσεις σε καμιά!"
"Αχ, αγάπη μου, αλήθεια το λες; Είμαι καλύτερη απ'αυτές δηλαδή;"
"Ε, καλά, μην το παρακάνουμε κιόλας! Έλα, έλα, αστειεύομαι, μη βαράς! Για μένα ναι, η καλύτερη είσαι. Αλλά αν το θες να κάνεις μια διατροφή να βρεις τη φόρμα σου, να ξέρεις θα είμαι στο πλευρό σου. Αλλά όχι υπερβολές, εντάξει; Κι όχι υστερία. Να τρως απ'όλα σε μικρότερη ποσότητα. Έτσι και κιλά θα χάσεις και δε θα ρισκάρεις την υγεία σου. Κι όσο πιο αργά τα χάσεις, τόσο περισσότερο θα τα διατηρήσεις. Εντάξει ματάκια μου;"
"Ναι μωρό μου, εντάξει! Νιώθω πολύ καλύτερα τώρα! Σ'ευχαριστώ Νίκο μου, είσαι ο καλύτερος άντρας του κόσμου! Πόσο σ'αγαπώ! Πάω τώρα να μαγειρέψω, θα κάνω το σουφλέ, ξέρεις εκείνο με τα τυριά και το μπέικον. Έτσι κι αλλιώς, από Δευτέρα θ'αρχίσω τη δίαιτα, να μην το φχαριστηθώ σήμερα;"
Με το που σηκώθηκε η Έλλη, ο Νίκος έβγαλε έναν αναστεναγμό ανακούφισης. Τα πόδια του διαμαρτύρονταν τόση ώρα κάτω από το αυξημένο βάρος της γυναίκας του, αλλά πού να τολμήσει να μιλήσει ο φουκαράς; Όχι, εσείς θα τολμούσατε; Έχει κι εφημερίδα να τελειώσει ο άνθρωπος!...

14 σχόλια:

ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ είπε...

και εγώ έλεγα να αρχίσω δίαιατα απο Δευτέρα. Μήπως να το ξανασκεφτώ; μια χαρά είμαι κι έτσι. Τι και αν έχω 15 κιλά παραπάνω!

Maria Tzirita είπε...

Σωστά κλωστούλα μου! Αρκεί να μην κάθεσαι στα πόδια του αγαπημένου σου - για πολύ ώρα τουλάχιστον!...
Φιλιά και καλημέρες και σ'όποιον αρέσουμε!

Ανώνυμος είπε...

Ετσι είναι Μαράκι, σ'οποιον αρεσουμε! Αμαν πια με τις διαιτες κι ολα αυτα που μας πλασαρουν τα περιοδικά! Μπούχτισα! Γι αυτό τόσα και τόσα κοριτσακια πεθαινουν καθε χρονο από νευρική ανορεξία με τέτοια προτυπα που μας πλασαρουν! Καλό είναι βεβαια να ειμαστε κομψές, αλλα οχι και ν'αποκτησουμε κομπλεξ να θέλουμε να μοιάσουμε στις ανορεξικές, έλεος! Η σωστή διατροφή που είπες είναι το καλύτεορ απ'ολα. Καλή Κυριακή να έχεις και καλή όρεξη!!!

Maria Tzirita είπε...

Καλή όρεξη, ε; Τι πλάκα έχεις Χριστινάκι! Είπαμε: τα άκρα ποτέ δεν είναι καλά, η υγεία πάνω απ'όλα! Καλή σου μέρα!

Maria Kat είπε...

χαχχαχαχα
αυτό το απο... Δευτέρα δίαιτα είναι πια ατάκα ιστορική.
Πολύ καλό το κείμενο σου Μαράκι μου!!!

vagnes είπε...

...αν καθε φορα που καθομαστε στο τραπεζι σκεφτουμε πως και αυριο θα φαμε ξανα δεν χρειαζεται καμια διαιτα, γιατι αυτη η σκεψη μας κανει να ειμαστε συγκρατημενοι.

Ενα πετυχημενο που ακουσα ειναι...
...ο Ελληνας φτιαχνει σπιτι λες και θα ζησει 200 χρονια και τρωει λες και θα πεθανει αυριο...

Maria Tzirita είπε...

Ναι Παρεάκι μου, πράγματι κι όπως λένε κι οι διαιτολόγοι, ποτέ δεν πρέπει ν'αρχίζουμε δίαιτα τη Δευτέρα - οποιαδήποτε άλλη μέρα της βδομάδας ναι, αλλά όχι τη Δευτέρα! Φιλάκια κοριτσάκι μου, καλό διάβασμα!

Maria Tzirita είπε...

Vagnes, πολύ καλό πράγματι! Και σοφό! Σ'ευχαριστώ, καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

«Οι μορφωμένες είναι αυτές που έχουν την κυτταρίτιδα!!!!»
Γελάω σπαρταριστά, (κατ’ ακρίβεια ζω αυτό που παθαίνει μία γυναίκα όταν νιώθει δικαιωμένη και πίσω από τα γέλια της κρύβει ορισμένα κιλά κακίας και ένα δισεκατομμύριο καντάρια ζήλιας για την Ζιζέλ και την Άννα Κουρνίκοβα ταυτόχρονα). Που ήσουν βρε Μαρία όταν έγραφα την Εξολόθρευση της Μπάρμπι; Η ατάκα σου τοποθετείται επάξια μέσα σε ‘κείνο το (οι-φράσεις-που-δεν-μου-κοψε-να-γράψω-στο-βιβλίο-μου-ανάθεμα) τετράδιο! Από την πρώτη στιγμή που μοιράστηκες μαζί μου τις σκέψεις σου για τις Απιστίες, προσπαθούσα να κρατηθώ με νύχια και με δόντια ώστε να σου μιλήσω μία και καλή τη Δευτέρα μετά την ολοκληρωμένη κριτική σου (την οποία αναμένω εναγωνίως πέφτοντας στο αμάρτημα της ονυχοφαγίας) αλλά μετά από μία τέτοια ανάρτηση περί δίαιτας υπέκυψα μη μπορώντας να κρατηθώ περισσότερο. Με ντροπή ομολογώ ότι μου έστησες παγίδα Μαρία Τζιρίτα!!! Σου ‘χω και περισσότερα αλλά πρέπει να τσεκάρεις το mail σου για να τα δεις… Εύχομαι σε όλους μία όμορφη Κυριακή.

Maria Tzirita είπε...

Αυτή αγαπητοί φίλοι είναι η ομότεχνη Ελένη Δαφνίδη, συγγραφέας του "Μικρές Απιστίες, Μεγάλες Τιμωρίες"! Τα δικά μου χιουμοριστικά κείμενα ωχρειούν μπροστά στα βιβλία της και μην ακούτε τι λέει! Επισκεφτείτε το μπλογκ της και θα με καταλάβετε... Την Τρίτη Ελένη μου η ανάρτηση, έτσι για να τα φας όλα σου τα νύχια και να γράφεις πιο άνετα (και πιο συχνά - σπόντα!) στον υπολογιστή σου!
Φιλιά!

Ivy είπε...

Μαράκι, είσαι εδώ ή Κύπρο; Κατάλαβες το σεισμό; Εγώ ακόμη τρέμω.
Άχ αυτή η δίαιτα, μεγάλο κεφάλαιο. Εγώ προσέχω (δεν κάνω δίαιτα) τις καθημερινές και το Σαββατοκύριακο κάνω παρασπονδίες. Αυτά που βάζω στο μπλογκ τα παχυντικά έχουν γίνει από το χειμώνα τα περισσότερα.

Maria Tzirita είπε...

Γειά σου Ήβη μου! Εδώ είμαι Αθήνα, κουνήθηκα αρκετά αλλά όχι σε βαθμό πανικού! Όσο για τις συνταγές σου, μην ανησυχείς, είπαμε: θα τρώμε απ'όλα, αλλά λίγο. Γιατί να μην τρώμε νόστιμα;
Υ.Γ. Το είδες το ταπεράκι σου εδώ δίπλα;...

Smaragdenia είπε...

Υγιεινή διατροφή και γυμναστική, κορίτσια!! Και Να'μαστε ωραίες, αφρατούλες με τα πιασιματάκια μας κι όχι σαν κάτι ανορεξικά που βλέπουμε στα περιοδικά! ΠΟιος άντρας θα'θελε να κοιμάται μ' ένα μάτσο κόκκαλα δίπλα του, καλέ; Ουδείς, σας το λέω εγώ. Δε βλέπετε πώς αλληθωρίζουν έτσι και δούν κρεατάκι;(καμπύλες στα...επίμαχα σημεία).
Φιλάκια,
Σμαραγδή.
Υ.Γ. ΠΟύ είναι το ταψί με το σουφλέ, Μαράκι; Το θέλω τώρα!!!

dyosmaraki είπε...

Μήπως να ξεκινάγαμε δίαιτα μεσοβδόμαδα έτσι μπας και κάνουμε μια σοβαρή δίαιτα?

Αν και καθώς λέγανε οι παλιοί "τα πάχη μου είν' τα κάλλη μου" κι αν δεν ήταν αυτό το μαγιώ που κάνει αποκαλύψεις δεν θα χρειαζόταν κάν δίαιτα.

Καλό βράδυ εύχομαι