4 Ιουλ 2008

Ένα μάθημα ζωής...

Αγαπημένοι μου φίλοι, επέλεξα να σας ευχηθώ καλό σαββατοκύριακο, δημοσιεύοντας μια πραγματικά όμορφη και διδακτική ιστορία που μου έστειλε ένας φίλος μέσω e-mail. Να είστε όλοι καλά και να περνάτε όμορφα, ό,τι κι αν κάνετε...


Ένας ιδιοκτήτης pet-shop στην Αυστρία, είχε αναρτήσει μια πινακίδα έξω από τη κατάστημα του, που έγραφε: ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΟΥΤΑΒΙΑ.
Ένα μικρό αγόρι είδε την πινακίδα και μπήκε στο κατάστημα ρωτώντας: 'Πόσα χρήματα θέλετε για να μου δώσετε ένα κουτάβι';
Ο ιδιοκτήτης απάντησε πως κόστιζαν από 30 έως 50 δολάρια.
Ο μικρός, βγάζοντας ελάχιστα χρήματα από την τσέπη του είπε: 'Δυστυχώς έχω μόνο 2 δολάρια, μπορώ τουλάχιστον να χαζέψω λίγο τα κουτάβια ';
Ο ιδιοκτήτης χαμογέλασε και σφύριξε δυνατά. Μια σκυλίτσα μπήκε στο δωμάτιο, ακολουθούμενη από 5 κουταβάκια. Το ένα από αυτά κούτσαινε, με αποτέλεσμα να μείνει λίγο πιο πίσω από τα άλλα κουταβάκια.
Τότε ο μικρός ρώτησε: 'Τι έχει αυτό το κουτάβι και κουτσαίνει';
Ο ιδιοκτήτης του εξήγησε πως το κουταβάκι είχε γεννηθεί με πρόβλημα στο γοφό και πως θα έμενε έτσι σε όλη του τη ζωή.
Ο μικρός ενθουσιασμένος είπε στον μαγαζάτορα: 'αυτό θέλω να αγοράσω'.
Ο άντρας γέλασε και του είπε: 'Όχι, δεν νομίζω να θέλεις ένα τέτοιο κουτσό κουτάβι. Αλλά αν επιμένεις μπορώ να σου το χαρίσω'...
Ο μικρός όμως ήταν περήφανος και του είπε ότι θα προτιμούσε να αγοράσει το κουτάβι έστω και με ευκολίες και θα έκανε τα αδύνατα δυνατά να ξεπληρώσει το χρέος του στον ιδιοκτήτη του pet shop, δίνοντας ένα ποσό κάθε μήνα.
Ο άντρας γέλασε ξανά και είπε: ' το κουτάβι αυτό είναι άχρηστο, πραγματικά δεν σου χρειάζεται, ποτέ δεν θα μπορέσει να τρέξει και να παίξει μαζί σου όπως τα άλλα σκυλιά...'.
Τότε ο μικρός σήκωσε το μπατζάκι από το παντελόνι του και άφησε να ξεπροβάλλει το αριστερό του πόδι, το οποίο υποστηριζόταν από ένα μεταλλικό σίδερο.
'Όπως βλέπετε, ούτε και εγώ θα μπορέσω να τρέξω και να παίξω μαζί του...επομένως το κουτάβι θα έχει κάποιον που το καταλαβαίνει...'.
Ο άντρας τότε δάγκωσε τα χείλη του μην ξέροντας τι να πει. Δακρυσμένος, προσπάθησε να χαμογελάσει και είπε:
'εύχομαι... όλα τα κουτάβια να βρουν κάποτε ένα ιδιοκτήτη σαν κι εσένα'...

33 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Mου έχουν στείλει εδώ και αρκετό καιρό με μέιλ την ιστορία αυτή, από τις πιο τρυφερές και ευαίσθητες πραγματικά!
Καλό Σαββατοκύριακο Μαράκι μου. Αύριο ξεκινάω τις πρώτες διακοπές μου, φεύγουμε για Πάρο. Μια βδομαδούλα όλη κι όλη, αλλά έπεται αργότερα συνέχεια.
Θα χω και το λαπτοπάκι μου μαζί, ελπίζω να έχω "σήμα" και να τα λέμε:)

Maria Tzirita είπε...

Ελενάκι μου να περάσεις καταπληκτικά σου εύχομαι και να τ'αφήσεις όλα πίσω - μέχρι και το λάπτοπ μη σου πω! Φιλάκια κοριτσάκι μου, καλά μπάνια!

ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ είπε...

πολύ όμορφη ιστοριά μαράκι και πραγματικά πολύ διδακτική. να περάσεις ένα όμορφο σαββατοκύριακο.

Maria Tzirita είπε...

Καλό σαβ/κο Κλωστούλα μου! Καλά να περάσεις στο γάμο! Και στα δικά σου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φανταστική ιστορία ,τη διάβασα και στον άνδρα μου, πολύ συγκινήθηκα.Νάσαι καλά βρε Μαρία .ξέρεις πόσο σ' αγαπώ γιατί είσαι αυθόρμητη και αληθινή.

neni είπε...

Όμορφη η ιστορία με νόημα βαθύτερο και ουσιαστικότερο.Τραγική σύμπτωση της μοίρας..Μαράκι συνέχισε να μας εκπλήσεις όμορφα!!Το έχουμε ανάγκη,το χρειαζόμαστε!!

iLiAs είπε...

Πίστη στον εαυτό μας και αισιοδοξία :)
..καλό σαββατοκυριακο Μαρία :)

"ζαχαρούλα.." είπε...

...Μαράκι μου..το έχω ξαναδιαβάσει και κάθε φορά μου προκαλεί την ίδια συγκίνηση!!!

καλό ΣΚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

σε φιλώ..

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Μαρουλάκι μου, (έτσι μου βγήκε)

τι γλυκό-γλυκό...

και πάλι γλυκό...

Αχ καλή μου, έχεις αυτόν τον τρόπο...

Να περάσεις όμορφα στον Τολό!

Σε φιλώ γλυκά!

Aristodimos είπε...

Μάθημα ζωής....

Καλό Σ/Κ να εχεις

Αρης

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Μαρία μου πέρασα για ένα γειά, να δώσω ένα φιλάκι στο κοριτσάκι μου και στον..γαμπρούλη μου και να ελπίζω οτι περνάτε καλά, αν και δεν έχω καμμία αμφιβολία γι' αυτό!

If...ιγένεια είπε...

Συγκινητική η ιστορία σου..

ΕΛΕΝΑ είπε...

Kαλά ΣΚ Μαράκι μου, φιλια πολλά από Πάρο:))

Ανώνυμος είπε...

Περνάω μια βόλτα από τα blog να ενημερώσω ότι υπάρχει πρόβλημα με την Google και τα blog. Έκλεισε κάποια τον τελευταίο καιρό και ψάχνουμε να δούμε τι γίνεται. Περισσότερα στην νέα μου διεύθυνση http://kiposgr.blogspot.com/.

http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε...

Πόσο τρυφερό...

Πόσο ευαίσθητο θέμα...

Με έκανες και βούρκωσα Μαρία μου, δεν την είχα ξανακούσει την ιστορία, θυμήθηκα μια άλλη όμως...Κάποτε είχα πάει σε ένα pet-shop να αγοράσω ένα σκυλάκι, τα κοίταγα ένα ένα, και δεν ήξερα πιο να πάρω, δεν ήμουν σίγουρη, ώσπου... Είδα δυο μάτια να με κοιτάνε έντονα, επίμονα, μου μιλάγανε, μου λέγανε....έμενα πάρε.
Αυτό θα πάρω, είπα του ιδιοκτήτη. Ξέρετε...Δεν το πουλάμε αυτό, γιατί; ρώτησα...
Γιατί έχει πρόβλημα το πόδι του και κουτσαίνει, και έτσι θα παραμείνει για όλη του τη ζωή.

Το θέλω!!! Αυτό θέλω!!!

Αυτό το σκυλί, ήταν το καλύτερο το πιο φιλότιμο, το πιο γλυκό, το πιο πιστό ζώο που υπήρξε στη γη νομίζω.
Ακόμα δακρύζω όταν το θυμάμαι.

φιλί.

Ανώνυμος είπε...

Περνάω μια βόλτα από τα blog να ενημερώσω ότι υπάρχει πρόβλημα με την Google και τα blog. Έκλεισε κάποια τον τελευταίο καιρό και ψάχνουμε να δούμε τι γίνεται. Περισσότερα στην νέα μου διεύθυνση http://kiposgr.blogspot.com/.

mirela είπε...

Καλημέρα Μαρία μου είναι από αυτές τις ιστορίες που ακούγοντάς τες κάνεις τις δικές σου σκέψεις χωρίς να λες τίποτα.Ευτυχώς κάποιοι αν και μικροί δίνουν μαθήματα ζωής .Καλή εβδομάδα.

Maria Tzirita είπε...

Καλημέρα και καλή βδομάδα σε όλους! Επέστρεψα από ένα όμορφο σαβ/κο στο Τολό, μαυρισμένη αλλά και ταλαιπωρημένη από την κίνηση της επιστροφής χθες το βράδυ! Σας στέλνω φιλιά και θα επανέλθω να "μιλήσω" με όλους σας...

clementine είπε...

Καλημέρα φιλενάδα, καλή εβδομάδα........
Η κίνηση ήταν ένας από τους λόγους που με απέτρεψε τελικά....

Maria Tzirita είπε...

Αχτίδα μου, αγαπημένη μου φιλεναδο-μανούλα! Πραγματικά περάσαμε όμορφα με την κορούλα μου, κάναμε τα μπανάκια μας, είδα και τους γονείς μου που μου είχαν λείψει πολύ, όλα μια χαρά! Σάββατο βράδυ πήγα στην Αλίκη μας, στο υπέροχο σπιτάκι της και τα είπαμε με την ησυχία μας! Πόσο όμορφο είναι να συναντάς φίλους, που τους νιώθεις φίλους μέσα από τα μπλογκς... το ξέρεις καλά εσύ αυτό! Δώσε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κόρη σου για το σχόλιο που έστειλε στον Ψυχογιό σε σχέση με το βιβλίο μου! Να είσαι κι εσύ καλά, καλή βδομάδα κι έρχομαι κι από κει να τα πούμε εκτενέστερα, φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Γλυκιά Νένη, καλή σου μέρα κοριτσάκι, σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...

Maria Tzirita είπε...

Ηλία, έτσι είναι: αισιοδοξία πάνω απ'όλα! Καλή βδομάδα να'χεις!

Maria Tzirita είπε...

Ζαχαρούλα μου, φιλεναδίτσα μου, καλή βδομάδα! Μου είπε κι ο Γιάννος για το τι ετοιμάζετε στο εξοχικό και πολύ το χάρηκα! Αρκεί που περνάμε καλά με τους αγαπημένους μας ανθρώπους κοριτσάκι μου, αυτό έχει σημασία! Κάποτε, σύντομα ελπίζω, θ'ανταμώσουμε ξανά, φιλάκια!

Maria Tzirita είπε...

Καναρινένια μου, καλή βδομάδα! Μου άρεσε το Μαρουλάκι, κράτα το! Να είσαι καλά, φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Καλημέρα Άρη, καλή βδομάδα! Πότε επιστρέφεις με το καλό;

Maria Tzirita είπε...

If..ιγένεια, χαίρομαι πολύ να σε βλέπω απ'τα λημέρια μου! Να είσαι καλά και καλή βδομάδα, φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Ελενάκι, να περνάς τέλεια, να κάνεις βουτίτσες και για μας που είμαστε ακόμα Αθήνα! Φιλάκια καλή μου!

Maria Tzirita είπε...

Θοδωρή, καλώς ήρθες! Ελπίζω να πέρασες καλά και να ξεκουράστηκες, αν και σε περίμενε αυτή η δυσάρεστη έκπληξη με το μπλογκ. Απορούσα κι εγώ τι να συνέβη! Θα περάσω απ'το καινούργιο να τα πούμε, καλημέρα σου!

Maria Tzirita είπε...

Ξυπόλυτη, γλυκιά μου κι ευαίσθητη ψυχούλα εσύ, φαντάζομαι πώς ένιωσες διαβάζοντάς το, αφού έχεις βιώσει κάτι παρόμοιο! Να είσαι πάντα έτσι, μην αλλάξεις ποτέ! Φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Μιρελάκι μου καλημέρα! Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια, δε λένε; Να είσαι καλά γλυκιά μου, καλή μας βδομάδα!

Maria Tzirita είπε...

Κλημεντίνη μου, καλή βδομάδα καλή μου! Η κίνηση πραγματικά ήταν απίστευτη στην επιστροφή, αλλά φταίω κι εγώ γιατί έφυγα λάθος ώρα... Πάντως κανόνισε να πάμε παρέα ένα σαβ/κο, θα είναι πολύ ωραία! Φιλάκια!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Δίνει μαθήματα η ζωή...εμείς τα συγκρατούμμε;...

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Dimitra Andritsiou είπε...

Πολύ τρυφερό και συγκινητικό! Δε χορταίνω να το διαβάζω!

Να είσαι καλά!