26 Σεπ 2008

Ας γελάσω!


Ναι, να γελάσω! Κι εγώ κι εσείς και όλοι μας! Και δεν το λέω με την ειρωνική διάθεση του "χα! ας γελάσω...", που λέμε όταν θέλουμε να κοροϊδέψουμε μια κατάσταση. Το "ας" εδώ είναι προτρεπτικό καθαρά, σα να έλεγα "ας παίξω, ας τρέξω, ας φάω!"

Η ανάρτηση αυτή είναι αφιερωμένη στο γέλιο. Πόσα και πόσα έχουν γραφτεί για το γέλιο, για τις θεραπευτικές, για τις μαγικές ιδιότητές του και τον τρόπο που μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή μας... Τότε γιατί δεν το κάνουμε πράξη; Γιατί τα γραφόμενα δε μας πείθουν; Γιατί δεν ξυπνάμε το πρωί με χαμόγελο, γιατί δε χαμογελάμε σε όποιον συναντάμε, γιατί δε γελάμε με τις αναποδιές και τα μικροπράγματα που τείνουν καθημερινά να "μας σπάνε τα νεύρα;"

Η γιαγιά μου συνήθιζε να λέει: "ο διάβολος ακούει το γέλιο σου και τρέχει να κρυφτεί!". Μου το έλεγε από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και μου έγινε βίωμα. Χωρίς να μπορώ να το εκλογικεύσω, μεγάλωσα πιστεύοντας πως δεν πρέπει να στεναχωριέμαι χωρίς λόγο, πως πρέπει ν'αντιμετωπίζω τα πάντα με αισιοδοξία και χαμόγελο και να μη διστάζω να γελάω για το παραμικρό. Δεν το κατάφερνα πάντα, αλλά συνήθως το κατάφερνα. Και σίγουρα δε μου βγήκε σε κακό.

Όλοι έχετε ακούσει τη φράση: "ενός κακού μύρια έπονται" ή το "η καλή μέρα απ'το πρωί φαίνεται". Αν τα αναλύσετε αυτά θα καταλήξετε στο συμπέρασμα πως το καλό ή το κακό στη ζωή μας είναι "κολλητικά". Άρα μια θετική διάθεση μπορεί να φέρει καλά πράγματα στη ζωή μας και μια αρνητική διάθεση μόνο κακά. Και το ένα κακό θα φέρει το άλλο κ.ο.κ. Ας το αλλάξουμε λοιπόν αυτό κι ας ξεκινήσουμε με το καλό, για να έρθει και το επόμενο καλό και το ακόμα καλύτερο!


Πρόσφατα διάβασα το Μυστικό (The Secret). Δεν ανακάλυψα κάτι που δεν ήξερα ήδη, μπορώ να πω ότι αν αντικαταστήσω τη λέξη "Σύμπαν" με τη λέξη "Θεός", διάβασα ακριβώς την άποψή μου για τη ζωή. Θετική διάθεση, ευγνωμοσύνη, πίστη και πεποίθηση - αυτές είναι οι βασικές αρχές. Κι ό,τι θελήσεις, ό,τι ονειρευτείς, μπορείς να το αποκτήσεις, αρκεί να το θελήσεις. Να το νιώσεις και να το πιστέψεις. Και πάντα να χαμογελάς, ποτέ να μην απογοητεύεσαι. Οι οπαδοί του Μυστικού πολλαπλασιάζονται με αστραπιαία ταχύτητα ανά τον κόσμο. Και όλοι δηλώνουν ότι έκαναν τη ζωή τους καλύτερη, άλλαξαν τα πάντα προς όφελός τους. Με το γέλιο.

Υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων που θεραπεύτηκαν από ανίατες ασθένειες μόνο με τη δύναμη του μυαλού τους. Πίστευαν όχι ότι θα γίνουν καλά, αλλά ότι ΕΙΝΑΙ καλά, γελούσαν, ένιωθαν ευτυχισμένοι κι η αρρώστια απλά εξαφανιζόταν. Κι αυτά είναι γεγονότα καταγεγραμμένα.

Τώρα θα μου πεις, αρκεί να διαβάσεις ένα βιβλίο, ένα άρθρο, μια ανάρτηση σε μπλογκ για να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα και ν'αρχίσεις να γελάς περισσότερο; Όταν σε έχουν μεγαλώσει διαφορετικά, όταν τα προβλήματα σε έχουν πάρει από κάτω, όταν οι αγαπημένοι σου σε έχουν πληγώσει, όταν τα χρέη σε έχουν πνίξει και δε βλέπεις φως πουθενά; Τελικά ναι, ίσως και να αρκεί. Αφού πιστεύουμε στα θαύματα, γιατί να μη συμβεί κι αυτό; Στο κάτω κάτω, αρκεί να πιστέψεις σε ένα θαύμα κι αυτό θα πραγματοποιηθεί...


Ας γελάσουμε λοιπόν! Τι έχουμε να χάσουμε; Σε πείσμα των "εχθρών" μας, σε πείσμα των καιρών, σε οτιδήποτε μας νευριάζει, σε οποιονδήποτε μας στεναχωρεί, ας απαντήσουμε - και να το εννοούμε: "Ας γελάσω!..."

46 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαρακι
συμφωνω απόλυτα για το γέλιο...για να προκύψει αβίαστα και από καρδιάς χρειαζεται "ρίζα"...καπου πρεπει να στηριχτεί για να θεριεψει και να προκύψει...για να γίνει αυτό που λέμε αισιόδοξη,θετική στάση ζωής..ακόμη και μεσα σε φουρτούνες...ο καθένας τη ριζα αυτή την ονομάζει διαφορετικά,αν όμως μπορεί να του χαρίσει το πολύτιμο δωρο τού να γελάς όχι με μια γκριματσα μα με όλο σου το είναι,δεν εχει σημασία πώς θα ονομασει τη ρίζα...έχει βρει απο τους πλεον πολύτιμους θησαυρους...

Aspa είπε...

Μαρία, καλώς σε βρήκα… Έχω διαβάσει σχόλιά σου σε διάφορα blog και ήρθα να σε επισκεφτώ! Πρέπει να πω ότι η θετική σου στάση για τη ζωή είναι ολοφάνερη… Έχω διαβάσει κι εγώ Το μυστικό - είναι ένα από τα αγαπημένα μου. Είδα και την ταινία, καταπληκτική, αλλά το βιβλίο πιο πλούσιο σε περιεχόμενο.
Πολύ αστεία η φωτογραφία της μαϊμούς! Καλό Σαββατοκύριακο…

Unknown είπε...

Λοιπόν Μαράκι μου συμφωνώ απόλυτα. Από όποια πλευρά και αν το δεις, είτε από την πλευρά του "Μυστικού", είτε του Χριστού η αλήθεια είναι μία!
Όπως λες και εσύ οι βασικές αρχές είναι οι ίδιες...Και δεν θα μπορούσε να είναι και αλλιώς άλλωστε!
Αν διαβάσεις το "Ζήστε Καλύτερα Σήμερα" του Joel Osteen, το γράφω και στην πρώτη σελίδα στο blog μου, θα δεις πως εφαρμόζονται όλα αυτά, μέσα από το Χριστιανισμό!
Το διάβασα εδώ και λίγους μήνες και πραγματικά με άλλαξε πολύ τότε! Είναι αυτό που λες, κάτι σαν θαύμα.
Τώρα ...στο σημερινό μας θέμα, που με στεναχώρησε. Ναι ομολογώ ότι πολλές φορές πέφτω, απογοητεύομαι, στεναχωριέμαι, ενώ δεν πρέπει...Και μάλιστα με τέτοια πράγματα. Αλλά να, με τη βοήθεια του Θεού και με την βοήθεια των φίλων που τους στέλνει ο Θεός, όπως είσαι εσύ, ξανασηκωνόμαστε και προχωράμε...Και πάντα γελάμε!
Σε ευχαριστώ Μαράκι μου, να γελάς πάντα και να περνάς ευτυχισμένα!

VAD είπε...

"Ενα γέλιο θα σας θάψει",βλέπαμε παλιά στους τοίχους!Είναι η άμυνα σε ό,τι στραβό βλέπουμε γύρω μας,όχι η μοναδική βέβαια!
Καλό σου βράδυ,Μαρία...

Sophia Kollia είπε...

Το ξεφύλλισα το μυστικό, αλλά μου φάνηκε παιδαριώδες σε πολλά σημεία μπορώ να πω. Τώρα εμένα φαντάζομαι να με έχεις καταλάβει, ότι τα χαμόγελα τα έχω εύκολα, άσχετα με το τι κρύβεται από κάτω. Είναι πάρα πολύ πολύπλοκο το θέμα. Στο βιβλίο με χάλασε πού έλεγε συνέχεια για επιτυχία και λεφτά. Που ταύτιζε πράγματα που φιλοσοφικά τα έχω για πολύ διαφορετικά. Χρήμα, ευτυχία επιτυχία. Πολλές φορές δεν ταιριάζουν, η δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι πρώτα επιλογή προσωπική για το που και πως θέλεις να πετύχεις. Ας πούμε ότι θέλω πάνω από όλα να πετύχω σαν μάνα και σύζυγος, δεν θα πετύχω τόσο πολύ στα επαγγελματικά και δεν θα έχω τα αντίστοιχα έσοδα. Αφού είναι επιλογή μου δεν με νοιάζει. Εν κατακλείδι, η ζωή θα τελειώσει, αυτό είναι σίγουρο, θα δυσκολέψει λόγω γήρατος, και αυτό είναι σίγουρο, πόσα χρόνια μείνανε για να πούμε ότι κάνουμε ,δείχνουμε .ράνουμε? Λίγα, γιατί να τα μαυρίζουμε?
φιλάκια

Kaveiros είπε...

Η αλήθεια είναι, πως προσωπικά, μου βάζεις δύσκολα:)..πιο πολύ χαμογελώ σαν είμαι αμήχανος

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Να γελάσουμε!!! Και γιατί όχι;;
Λοιπόν έχω ακούσει τόσα για αυτό το μυστικό... και η Όπρα τόσες φορες το έχει αναφέρει.. βρε Μαρουλάκι μου, πως το βρήκες; The secret αλλά ποιος είναι ο συγγραφέας; Κάθε φορά που το ζητάω ο πωλητής γουρλώνει τα μάτια!
Γελαστά φιλάκια αυτήν τη φορά!!!

Adamantia είπε...

Δεν εχω διαβασει το βιβλιο που λες και για να ειμαι ειλικρινης δεν πιστευω πια οτι αν θελεις κατι πολυ και σκεφτεσαι θετικα θα γινει.
Εμενα δεν εγινε.
Καλημερα!

Maria Tzirita είπε...

Καλημέρα Cook μου! Αυτή είναι κι εμένα η φιλοσοφία μου, το αποτέλεσμα μετράει: αρκεί ο άνθρωπος να είναι καλά με τον εαυτό του και να βρει την προσωπική του ευτυχία. Να μου είσαι καλά, καλό σαβ/κο!

Maria Tzirita είπε...

Άσπα μου, καλώς μας ήρθες, σ'επισκέφτηκα κι εγώ και ξετρελάθηκα με τις κόρες σου και τις ιστορίες τους! Ήδη το μπλογκ σου μπήκε στα αγαπημένα μου, οπότε θα τα λέμε συχνά πλέον! Φιλιά και σε σένα, καλό σαβ/κο!

Maria Tzirita είπε...

Λίλυ μου καλή, γι αυτόν ακριβώς τον λόγο παρουσιάζονται οι αναποδιές, για να μας θυμίζουν την καλή πλευρά της ζωής και τους πραγματικούς φίλους που έχουμε δίπλα μας! "Ξεσκαρτάρισμα" το λέω εγώ αυτό και το έχω κάνει πολλές φορές στη ζωή μου. Γυρνάς σελίδα και πας παρακάτω, αφήνοντας πίσω και τα αρνητικά συναισθήματα. Ποιός είναι αυτός ή αυτή που θα σου πάρει εσένα το χαμόγελο απ'τα χείλη,ε; Χα! Ας γελάσω...!!!!
Φιλάκια Λιλούκο μου!

Maria Tzirita είπε...

Vad συμφωνώ ότι είναι ισχυρή άμυνα το γέλιο, αν και δεν κατάλαβα καθόλου πώς ερμηνεύεται η φράση "ένα γέλιο θα σας θάψει"... Δε μας το εξηγείς λίγο καλύτερα please...;

Maria Tzirita είπε...

Σοφία μου, μου δίνεις ιδέες για νέα ανάρτηση! Πρέπει να διαβάσεις αρκετές φορές το βιβλίο για να καταλάβεις τι θέλει να πει, αν το ξεφυλλίσεις επιφανειακά σίγουρα φαίνεται αστείο - το λιγότερο! Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δε διαφέρει σε τίποτα από τον αληθινό χριστιανισμό, αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι τα λέει πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Δε δίνει βαρύτητα στον υλικό πλουτισμό, ίσα ίσα που λέει ότι όσα και να έχεις από υλικά, αν δεν είσαι καλά με τον εαυτό σου και με τους ανθρώπους γύρω σου, πάλι δε θα είσαι ευτυχισμένος. Βασικές αρχές θέτει την ευγνωμοσύνη γι αυτά που ήδη έχεις, την γενναιοδωρία, τον αλτρουισμό - σε τι διαφέρει αυτό απ'τη θρησκεία μας; Ίσως βρήκαν αυτοί οι άνθρωποι έναν τρόπο πιο "μοντέρνο" για να φτιάξουν τη διαβρωμένη κοινωνία μας, αφού ίσως θεωρούν ότι η χριστιανική διδασκαλία, όσο χάνεται στο πέρασμα των αιώνων, χάνει και τη δύναμή της και την επιρροή της στις ζωές μας. Γεγονός είναι πως ο καθένας που θα διαβάσει αυτό το βιβλίο θα το ερμηνεύσει σύμφωνα με τα ήδη ριζωμένα πιστεύω του. Σε καμία περίπτωση όμως δε θεωρώ πως μπορεί να κάνει κακό ή να σε αποπροσανατολίσει. Κράτα εσύ το χαμόγελό σου και προχώρα! Φιλάκια πολλά Σοφάκι μου, καλό σαβ/κο με μπόλικο γέλιο!

Maria Tzirita είπε...

Κάβειρε, ξεκίνα να χαμογελάς σε όλους και σε όλα και πάνω απ'όλα στον καθρέφτη σου! The world looks better this way...
Καλή σου μέρα και καλό σαβ/κο!

Maria Tzirita είπε...

Καναρινένια μου έχει βουίξει ο τόπος, σε τι βιβλιοπωλεία πας τέλος πάντων που ούτε καν το ξέρουν;;; Η συγγραφέας είναι η Rhonda Byrne (Ρόντα Μπερν), αν και δεν είναι ακριβώς συγγραφέας, παρά σχολιάστρια θα έλεγα και αναλύτρια των λεγομένων και γραφομένων διαφόρων άλλων ανθρώπων - φιλοσόφων - ερευνητών κλπ. Αναφέρονται όλοι με τα βιογραφικά τους στο τέλος του βιβλίου και μη νομίζεις ότι είναι όλοι σύγχρονοι, μερικοί ανήκουν στον περασμένο αιώνα. Κι αυτό ακριβώς θέλουν ν'αποδείξουν, ότι όλες οι φιλοσοφικές και θεολογικές προσεγγίσεις στην ιστορία έχουν κοινή βάση και λένε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Αν δεν το βρεις, παράγγειλέ το από το ίντερνετ, νομίζω αξίζει να το διαβάσεις. Φιλάκια γελαστά!

Maria Tzirita είπε...

Αδαμαντία μου, εσένα θα σε μαλώσω από κοντά, το απόγευμα - ελπίζω να σε δω στη συνάντηση! Μέχρι τότε φιλάκια!

Χριστίνα Γεωργαλλή είπε...

Το γέλιο πρέπει να πω πως είναι πράγματι πάρα πολύ ωφέλιμο. Όσον αφορά αυτό που υπόθηκε για το ότι πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά για να γίνει κάτι που επιθυμούμε πολύ, το πιστεύω, αλλά για πραγματοποιηθεί πρέπει να το νιώθεις στ' αλήθεια. Εγώ πάντα με θυμάμαι να γελάω, όλοι μου έλεγαν ότι είμαι χαρούμενος άνθρωπος αλλά αν αυτό ήταν αλήθεια θα ήμουν πολύ καλύτερα.. Σημασία έχει πώς είμαι όταν μένω μόνη μου και δεν φοράω τη μάσκα που έχω μπροστά σε άλλους. Πρέπει ότι κάνεις να το νιώθεις.

Χριστίνα

Alma είπε...

Είχα δει μια σχετική εκπομπή για το Μυστικό στην Oprah ένα μεσημέρι. Το να είναι κανείς αισιόδοξος είναι θεμιτό και από θεολογικής άποψης ("όσα είναι εύθυμα, αυτά να σκέφτεστε" -Παύλος ) αλλά και από επιστημονικής.

Τώρα, το να γίνει κανείς δέκτης του αντικειμένου που ποθεί από το Σύμπαν - Θεός, θεολογικά νομίζω δεν στέκει, γι' αυτό επιφυλάσσομαι. Προσωπική γνώμη φυσικά.

Τις καλημέρες μου και ευχές για ένα καλό Σαββατοκύριακο!

Smaragdenia είπε...

καλημέρα Μαράκι Τζιριτάκι...το γέλιο μακραίνει τη ζωή και διώχνει και τα...κακά πνεύματα (δηλ. τους μουρτζούφληδες και τους πικρόχολους κακίστρους)
φιλάκια
Σμαραγδένια

Sideras είπε...

Κορίτσι της αγάπης, αυτό που είπε η γιαγιά σου πολύ σοφή κουβέντα. Το κακό εξαφανίζεται ,ή του σπάει τα νεύρα όταν μας επιτίθεται και εμείς είμαστε σε ένα κόσμο χαζοχαρούμενο. Φυσικά υπάρχουν και τα πολύ σοβαρά ,που εκεί και να ήθελες να χασκογελάσεις δεν βγαίνει. Απλά γιατί δεν το νιώθεις . Είναι πολύ άσχημο κάποιος να κλαίει μέσα του και να γελά απ’ έξω του. Η προσποίηση ,ή μάσκα είναι χειρότερη ,και καταστροφική για κάποιο που πονά και προσπαθεί να το πνίξει με θετικότητα. Αυτό πρέπει να βγει να φύγει. Όπως ο πόνος για την απώλεια ενός αγαπητού προσώπου. Θέλει χρόνο η χαρά και το γέλιο να νιώθονται . Ακόμα και θετικοί να ήμασταν πάντα, στην γη του Κλαυθμόνος κάτι θα μας λυπεί. Προσωπικά υποστηρίζω να είμαστε ευδιάθετοι άνθρωποι, όχι γκρινιάρηδες και γενικά λάτρεις του χιούμορ. Είναι καλό όπου γίνεται να διακωμωδούμε τις καταστάσεις ακόμα και όταν όλα δείχνουν εκνευριστικά. Παρόλα αυτά ,πιστεύω επίσης, να μην μας ενδιαφέρουν οι εχθροί τόσο ,όσο να εστιαζόμαστε σε μας, να γίνουμε καλύτεροι και να χρησιμοποιήσουμε αυτό που λες ,εκείνη την δύναμη που είναι φτιαγμένες οι ευχές για να γίνουν τα θαύματα .Το πιο πολύτιμο πράγμα ,την «πιστή», σε ΄μας ,στα όνειρα μας, σε μια ανώτερη δύναμη, όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας μας.

Υ.Γ: Λάτρεψα την προηγουμένη ανάρτηση σου. Σε ευχαριστούμε αλήθεια. Μας πονάς και μας αγαπάς, να είσαι καλά.
Με το δε λεξικό εγέλασα μέχρι δακρύων ,σας πολλο δυσκολεύκουμεν: )))).
Και μια διόρθωση στο λεξικό σου.
μοτοσυκλέτα =τταπουροκολού
Επίσης αν θέλεις να φυρτείς ( =λιποθυμήσεις) που το γέλιο, για δες εδώ :
http://www.translatum.gr/dictionary/cypriot.htm

eirini είπε...

Το γέλιο είναι ζωή Μαράκι μου!
θεραπεία γέλιου!!! Είναι όπως βλέπουμε στην τηλεόραση για κάποιες ομάδες ανθρώπων που μαζεύονται και γελούν όλοι μαζί! Πολύ καλό!
Να περάσεις ένα όμορφο Σ/Κ Μαράκι μου!

faraona είπε...

Mονο γελιο Μαρια μου?
Μιλαμε για ξεκαρδισμα ολημερης.
Με ολα...και κυριως με τον εαυτο μου.Αυτο μ ενδιαφερει πολυ περισσοτερο απο ολα για να μην παιρνω στα σοβαρα τιποτα απο οσα κανω.Μια ανασα ειμαι που σημερα σου μιλω κι αυριο ...αντιο...χεχεχε!!!!

VAD είπε...

Μαρια μου,το κατάλαβες,αλλά θες το κάτι παραπάνω για να το απολαύσεις!
Τα ανέκδοτα εναντίον της χούντας ήταν ένα βάλσαμο,αλλά και μια αιτία να κρατιέται σε εγρήγορση ένας ολόκληρος λαός που όπως και να το κάνουμε δεν τον κατεβάζεις εύκολα στους δρόμους!Πιστεύω ότι λειτουργούσαν καταλυτικά σ'αυτόν τον τομέα.
Καλό σαββατόβραδο...

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Aς γελάσουμε !!
Ας αστειευτούμε !!
Ας έχουμε αισιοδοξία !!
Ας είμαστε θετικοί !!
Μια μεγάλη σαμιώτικη Καλησπέραααα!!!!

iLiAs είπε...

..αισιοδοξο κειμενο Μαρια..οτι πρεπει για το σαββατοκύριακο :)

Να είσαι καλα :)

Maria Tzirita είπε...

Χριστίνα σε καλωσορίζω στο σπιτικό μου! Έχεις απόλυτο δίκιο σ'αυτό που λες, πρέπει να τη νιώθουμε τη χαρά, όχι να είναι προσποιητή, γιατί το συναίσθημα είναι αυτό που μας ευεργετεί, όχι η σκέψη και μόνο. Σ'ευχαριστώ για την επίσκεψη, ελπίζω να μας έρχεσαι! Καλή Κυριακή!

Maria Tzirita είπε...

Alma μου γλυκειά, φυσικά και είναι θεμιτό, ακριβώς αυτό υποστηρίζω, πως από όποια μεριά κι αν το δεις, το αποτέλεσμα μετράει: να είμαστε καλά με τον εαυτό μας πρώτα απ'όλα και κατά συνέπεια με όλο τον κόσμο! Σε φιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Σμαραγδένια μου όμορφη, ήμουν σίγουρη πως το προφίλ του γελαστού κοριτσιού σου ταιριάζει άψογα! Η αισιοδοξία σου και η χαρά σου είναι μεταδοτική, γι αυτό και θέλω να σε βλέπω συχνά στο σπιτικό μου! Φιλάκια πολλά, καλά να περνάς κουκλίτσα μου!

Maria Tzirita είπε...

Αγαπητέ Σιδερά, η πίστη που ανέφερες είναι το κλειδί για τα πάντα. Όπως επίσης πολύ σοφό, το να μη μας απασχολεί η τυχόν κακία του κόσμου και να προσπαθούμε ν'αλλάξουμε το κακό, να το νικήσουμε με το καλό κι όχι να το ανταγωνιζόμαστε. Όσο για τη θλίψη, ναι είναι φυσικό να τη βιώνουμε όταν προκύπτει σε κάτι πολύ σοβαρό όπως η απώλεια - πώς αλλιώς εξάλλου θα ξεχωρίζαμε και θα εκτιμούσαμε την ευτυχία, αν δεν υπήρχε η δυστυχία;...
Να'σαι καλά και να χαμογελάς! Καλή Κυριακή!

Maria Tzirita είπε...

Ειρήνη μου, να μαζευτούμε καμιά μέρα για group therapy γέλιου! Δεν υπάρχει καλύτερο από την καλή χαρούμενη παρέα! Έστω και διαδικτυακά δουλεύει αυτό, μη νομίζεις. Γι αυτό και τα μπλογκς μας έχουν φέρει τόσο κοντά και νιώθουμε ότι έχουμε πραγματικούς φίλους δίπλα μας. Φιλάκια καλή μου, να έχεις μια όμορφη, γελαστή Κυριακή!

Maria Tzirita είπε...

Φαραώνα μου, όσο σε γνωρίζω, τόσο συνειδητοποιώ πόσο ταιριάζουμε εμείς οι δυο! Λες και διάβαζα την περιγραφή του εαυτού μου σε αυτό που έγραψες! Μπράβο κοριτσάκι μου, εμείς θ'αλλάξουμε τον κόσμο, θα το δεις! Φιλάκια πολλά, ανυπομονώ να σε γνωρίσω κι από κοντά!

Maria Tzirita είπε...

Vad, σου υπενθυμίζω το χρώμα του μαλλιού...!!!! Όχι, δεν το είχα καταλάβει, το ομολογώ! Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση, μόλις τώρα το έπιασα το νόημα... Φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Αθηνά μου, μια γλυκειά γελαστή καλημέρα από τη συννεφιασμένη Αθήνα και σε σένα! Να μου είσαι καλά!

Maria Tzirita είπε...

Ηλία, η αισιοδοξία είναι στη φύση μου, όχι μόνο τα σαβ/κα, πίστεψέ με! Καλά να περνάς!

VAD είπε...

Γελάω με τα πάντα αλλά όχι με ρατσιστικά ανέκδοτα!Εκτιμώ ότι η αναφορά στο "χρώμα" του μαλλιού ήταν αυτοσαρκασμός,οπότε να η εφαρμογή του"ένα γέλιο θα σας θάψει".
Καλημέρα ,Μαρία...

Alkmini είπε...

Τζιριτακι μου
το μυστικο των αμερικανων που τωρα το ανακαλυψαν σε μας τους Ελληνες ειναι μεσα μας. πριν απο μας το ειχαν ανακαλυψει οι Αρχαιοι Ελληνες και μας το μετεδωσαν. Το φερουμε στο dna μας.
Δεν μπορω καθολου τις αμερικανιες. Μα καθολου.
Ας ξεκαρδιστουμε λοιπον, κανεις τους αλλους να ανησυχουν.
κατι παρομοιο ειχα διαβασει σε ενα τοιχο και το υιοθετησα.
φιλακια πολλα απο την πατριδα σου.

Smaragdenia είπε...

Καλημέρα από μια london-like Αθήνα! Μέρες σαν κι αυτή το μυαλό μου γυρνά στην εποχή που ζούσα στη Βρετανία (Κάρντιφ) και περπατούσα κάτω από τη βροχή! Καλέ, εκεί πρέπει να κουβαλάς συνέχεια μαζί σου ομπρέλα, ακόμα κι όταν ο καιρός είναι ηλιόλουστος. Τι να πω; τρελλοί κάτοικοι, τρελλός καιρός!!
Φιλάκια
Σμαραγδένια

Maria Tzirita είπε...

Αυτοσαρκασμός 100% Vad! Καλημέρα σου!

Maria Tzirita είπε...

Έτσι είναι Αλικάκι μου, το'χουμε, το'χουμε! Γι αυτό φρόντισε να σε βλέπω πάντα να γελάς φιλεναδίτσα μου! Φιλάκια, καλά να περνάς!

Maria Tzirita είπε...

Μου άρεσε το london-like Αθήνα, Σαμαραγδένια μου! Έτσι ακριβώς είναι, βγήκα τη βόλτα μου το πρωί στη Γλυφάδα κι αυτό σκεφτόμουν! Όπως και να είναι ο καιρός όμως, το ηθικό ακμαιότατο! Φιλιά!

Aristodimos είπε...

Σίγουρα το γέλιο ειναι ζωή και δείχνει καλη ψυχολογική διάθεση ,πράγμα που όντως ειναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων.

Καλο υπόλοιπο Κυριακής Μαρία μου και χαίρομαι που σε "βλέπω" πάλι...

(Αλλωστε μου κράτησες υπέροχη συντροφιά κάποιο καλοκαιρινό βράδυ που δεν μπορούσα ν αποχωριστώ το βιβλίο σου απο τα χέρια μου και με βρήκε το ξημέρωμα για να το τελειώσω....Περιμένουμε με αγωνία το επόμενο).

Την αγάπη μου
Αρης

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Μαράκι μου,
να κάτι ακόμη που μου αρέσει πολύ σε σένα: η αισιοδοξία σου, η θετική σου ενέργεια και η θετική στάση απέναντι στη ζωή και σε όσα μας συμβαίνουν.
Είμαι φύση αισιόδοξη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω υπάρξει πελαγωμένη ή και "πεσμένη" κάποιες φορές στη ζωή μου. Αλλά, αν πιάσω πάτο δε θα σκάψω να δω τι έχει παρακάτω, βρίσκω τον τρόπο και βγαίνω προς το φως!
Όπως λες, όμως καλή μου, είναι και θέμα παιδείας, έχει να κάνει και με τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου. Ξέρεις πόσοι χαμογελοκλέφτες κυκλοφορούν;
Αλλά εμείς εκεί, ε;
Όσο για το "καλομελέτα κι έρχεται", το έχω δει να μου συμβαίνει, ναι, το πιστεύω ακράδαντα. Τα φιλιά μου φιλενάδα, άντε, να κανονίσουμε μια βραδιά γέλιου σύντομα ;)
Καλή μας εβδομάδα!

Maria Tzirita είπε...

Πού είσαι βρε Άρη; Ελπίζω η μακρόχρονη απουσία σου να οφείλεται σε μακρόχρονες διακοπές,ε; Χαίρομαι που διάβασες το βιβλίο μου και σου κράτησε καλή συντροφιά. Θα περάσω κι απ'το σπιτικό σου να τα πούμε. Να'σαι καλά, να έχεις έναν όμορφο χειμώνα με πολλά πολλά χαμόγελα! Καλώς σε ξαναβρίσκω!

Maria Tzirita είπε...

Χαμογελοκλέφτες Ομπρελίτσα μου; Απίθανο! Το χαμόγελο ξέρεις είναι κάτι που κανείς μα κανείς δε μπορεί να σου κλέψει, όχι αν δεν το επιτρέψεις τουλάχιστον - αυτό είναι το κλειδί! Για τη συνάντησή μας θα καλομελετάω και θα'ρθει, είμαι σίγουρη, όπως είμαι σίγουρη ότι θα ρίξουμε και πολύ γέλιο! Καλό βράδυ και καλή βδομάδα κοριτσάκι μου! Φιλιά!

Roadartist είπε...

Μαρία, αν θες παίζεις.. εχεις προσκληση, καλη εβδομάδα ;)

marianaonice είπε...

Γειά σας!
Πολύ ωραία η ανάρτησή σας αυτή για το γέλιο!
Θα προσθέσω κι εγώ κάτι που έχω ακούσει:
"το γέλιο είναι μία καμπύλη του στόματος που ισιώνει όλα τα στραβά" και
"αν θέλεις να μετρήσεις τα δόντια του διαβόλου πρέπει να τον κάνεις να γελάσει!".
Το τελευταίο μοιάζει λίγο με αυτό που έλεγε η γιαγιά σας!
Χάρηκα για τη γνωριμία
:))