10 Οκτ 2008

Criss Angel: Απατεώνας ή μάγος;



Χριστόφορος Νικολάου Σαραντάκος ή αλλιώς Chriss Angel, γεννημένος στις 19 Δεκεμβρίου του 1967, παιδί ελλήνων μεταναστών στην Αμερική. Όλοι μιλούν γι αυτόν, έχει κατακτήσει τα media, έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς, έχει μαγέψει τις σταρ του Χόλυγουντ με τη γοητεία του... Περπατάει πάνω στο νερό, πετάει, καίγεται ζωντανός, επιβιώνει από συγκρούσεις με νταλίκες, κόβει ανθρώπους στα δυο κι αυτά είναι λίγα απ'όσα κάνει ο Chriss Angel στα σόου που παρουσιάζει στην Αμερική. Πάντα στην ύπαιθρο με κοινό και άπειρους μάρτυρες που δεν πιστεύουν στα μάτια τους...





Ο ίδιος δηλώνει illusionista, άλλοι λένε πως είναι ο αντίχριστος και τον καταδιώκουν με μανία. Ο σταυρός δε λείπει ποτέ από το λαιμό του πάντως και κάνει και τον σταυρό του συχνά πριν από κάποιο "μαγικό", ή τρυκ, ή όπως θέλετε πείτε το. Το σίγουρο είναι πως ό,τι κάνει ο άνθρωπος το κάνει για να βγάλει χρήματα κι όχι για να προσυλητίσει πνευματικά μια μερίδα ανθρώπων. Οπότε η οποιαδήποτε σύγκρισή του με τον Χριστό είναι αστεία - τουλάχιστον!





Ναι, είναι εντυπωσιακός. Πολύ καλύτερος από οποιονδήποτε έχουμε δει ως σήμερα στο είδος αυτό. Αν βάλετε το όνομά του στο Youtube και δείτε τα βίντεο με τα "κόλπα" του, σίγουρα - ας μου επιτραπεί η έκφραση - θα πάθετε την πλάκα σας! Για όσα βίντεο υπάρχουν με τα τρυκ του Criss Angel, άλλα τόσα υπάρχουν που "μαρτυρούν" το μυστικό του και ξεσκεπάζουν, καθώς λέγεται, την απάτη του. Θα τα βρείτε με τη χαρακτηριστική λέξη "revealed" δίπλα στον τίτλο. Το τι τελικά θα πιστέψετε είναι δική σας επιλογή...





Μιλώντας με μια φίλη γι αυτόν τον, αν μη τι άλλο, ταλαντούχο άνθρωπο, διαπίστωσα ότι ο κόσμος τελικά έχει ανάγκη να πιστέψει στο μαγικό. Έχει ανάγκη να πιστέψει ότι ναι, υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν χρησιμοποιώντας τη δύναμη του μυαλού τους να κάνουν όλα αυτά τα πράγματα που σε μας φαίνονται μαγικά. Όπως εκείνοι που περπατούν στα κάρβουνα και δεν καίγονται ή ξαπλώνουν στα καρφιά, ή ακόμα και ίπτανται λίγα μέτρα από το έδαφος - γεγονότα αυτά, τα έχουμε δει όλοι να συμβαίνουν. Σου λέει, γιατί να μην το έχει εξελίξει λίγο παραπέρα ο τύπος και να μπορεί όντως να κάνει όλα αυτά; Τι να σας πω κι εγώ... όρκο δεν παίρνω!





Προσωπικά πάντως, αν τον γνώριζα, θα του έλεγα ένα μεγάλο μπράβο. Κατάφερε να κάνει το όραμά του πραγματικότητα, σίγουρα έχει είτε χάρισμα είτε ταλέντο κι έχει γίνει διάσημος και πλούσιος. Κι είναι και έλληνας - μην το ξεχνάμε αυτό! Απολαύστε τον και τα συμπεράσματα δικά σας...






Επίσημο site: www.crissangel.com

40 σχόλια:

witchofdaffodils είπε...

καλημέρα Μαρία,
Δεν τον γωρίζω αυτόν το άνθρωπο και δεν μπορώ να κρίνω.

Με εντυπωσιάζει πάντως το γεγονός που οι περισσότεροι προτιμάμε τις μεταφυσικές εξηγήσεις...δε μπορεί θα υπάρχει και η λογική πλευρά.

Να έχεις μια πολύ καλή μέρα :)

VAD είπε...

Μαρία μου,καλημέρα,ορθολογιστής από τη φύση μου,δύσπιστος σε καθετί που δεν ερμηνεύεται με τη λογική,δεν μπορώ να δεχτώ καραγκιοζλίκια!Καλά κάνει όμως το πατριωτάκι που παραμυθιάζει τα ..αμερικανάκια,αφού ειναι γνωστό ότι μασάνε ό,τι τους σερβίρεις!
-Περπάτημα στο νερό;Πριν πολλά χρόνια βγήκαν στην αγορά παντόφλες με πάτο απο ενισχυμένο φελλό,με τις οποίες μπορουσε κανείς να περπατήσει λίγα μέτρα στο νερό!Συμπέρασμα,οι ...φελλοί επιπλέουν:))))
Καλό τριήμερο..

Kaveiros είπε...

Ποιός είναι? Πρώτη φορά τον ακούω...

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Καλημέρα Μαράκι,
πριν λίγες μέρες είδα ένα αφιέρωμα στην τηλεόραση για τον Κρις, από εκεί τον γνώρισα κι εγώ, και ομολογώ ότι το είδα με ενδιαφέρον. Είδα πολλά "κόλπα" του και η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι σίγουρα κάτι κρύβεται πίσω από όλα αυτά, όχι μεταφυσικό αλλά κάποιο τρικ...
Αλλά ακόμη και αυτό το ίδιο το γεγονός δεν είναι μαγευτικό; Να έχει εξελιχθεί τόσο πολύ η γνώση και η τεχνική που μερικοί άνθρωποι να μπορούν να παρουσιάζουν τέτοια αποτελέσματα...
Οι ακραίες εκδηλώσεις προς το πρόσωπό του μόνο δε μου αρέσουν. Είτε θετικές είτε όχι.
Εμένα προσωπικά μου είναι συμπαθέστατος.
Ωραίο το θέμα σου φιλενάδα,
καλό σκ. Σε φιλώ !

Adamantia είπε...

Oυτε εγω τον εχω ξανακουσει. Παντως για συμπατριωτη μου Κεφαλλονιτη τον κοβω. Ενας ναυτικος απ'το Ληξουρι καποτε λατρευοταν σαν βασιλιας-θεος σε μια χωρα της Αφρικης!!
Φιλια

Maria Tzirita είπε...

Εσύ σαν μαγισσούλα που είσαι δεν έπρεπε να το λες αυτό! Ας αφήσουμε και λίγη μαγεία και μυστήριο να πλανάται, ωραία δεν είναι;... Φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Vad φίλε μου, μην είσαι τόσο καχύποπτος! Σίγουρα υπάρχει τρικ, αλλά η τέχνη αυτή είναι εντυπωσιακή! Το περπάτημα στο νερό δεν είναι τόσο απλό, αν παρατηρήσεις το βίντεο θα δεις ότι τα βγάζει τα παπούτσια του καθώς προχωρά! Και τ'ότι σε κάνει ν'αναρωτιέσαι "μα πώς το κάνει" είναι η επιτυχία του! Καλό τριήμερο και σε σένα!

Maria Tzirita είπε...

Κάβειρε το ποιός είναι το διαβάζεις εδώ και πολύ περισσότερα μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο και στο youtube φυσικά! Την καλησπέρα μου!

Maria Tzirita είπε...

Ομπρελίτσα μου συμφωνούμε απόλυτα! Ακριβώς το ίδιο νιώθω κι εγώ κι από μικρό παιδί με συνάρπαζαν οι μάγοι κι οι ταχυδακτυλουργοί! Το ξέρω ότι όλα εξηγούνται κάπως, αλλά προτιμώ να διατηρώ το μυστήριο και να τους θαυμάζω σα μικρό παιδί! Φιλάκια φιλενάδα μου καλή!

Maria Tzirita είπε...

Κεφαλονίτισσα Αδαμαντία μου; Έτσι εξηγούνται όλα! Τα μαγεύετε τα πλήθη...!!!! Φιλάκια κοριτσάκι μου!

VAD είπε...

Ναι,βρε Μαρία,πρέπει νάχει δίκιο η Αδαμαντία, κεφαλονίτης θάναι!Δεν τόχεις ακούσει εκείνο το ληξουριώτικο:-Οντας ο Θεός έκαμε το ...Ληξούρι και τον ...κόσμο,είπε,ας κάμω τώρα και τς...αθρώπους! :)))

iLiAs είπε...

..χρόνια παρακολουθώ τα τρικ που κάνει και μου φαίνεται ο πιο original "ταχυδακτυλουργός".
Δεν έχω ιδεα πως καταφέρνει και κάνει τα τρικ του...μερικά είναι απίστευτα!

Καλο, "μαγικό" σαββατοκυριακο Μαρία :)

Aspa είπε...

Γεια σου Μαρία μου! Διάβασα για αυτόν πρόσφατα σε ένα έντυπο αλλά δεν ήξερα τα περί Αντίχριστου και όλη αυτή τη βαβούρα!
Γιατί καλέ να είναι κακό ένας άνθρωπος να προσφέρει θέαμα και διασκέδαση με τα τρυκ του; Μπράβο του, καλά να είναι, να έρθει να τον δούμε και εμείς!

Theogr ο κηπουρός είπε...

Έλα ρε Μαρία σιγά τα δύσκολα. Ο κάθε μισθοσυντήρητος μπορεί να κάνει δυσκολότερα. ( δεν είναι πολιτικό σχόλιο, χιούμορ κάνω)
Θυμάσαι που σου έλεγα για την mamadalton; Το άνοιξε τελικά το blog

eirini είπε...

Τώρα αυτό με το νερό πώς το κάνει;!!
Δεν ξέρω βρε Μαράκι, αλλά εγώ είμαι λίγο επιφυλακτική με όλα αυτά! Μ' αρέσει να ασχολούμαι με μεταφυσικά θέματα, πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι με δυνατότητες πέρα από τις δικές μας, αλλά όταν βλέπω τέτοια τεχνάσματα...δεν πείθομαι! Πολύ ωραίο το θέμα, πολύ ενδιαφέρον!
Φιλάκια Μαράκι μου!!!

Alkmini είπε...

οτι και να κανει το κανει καλα.
ομορφο το θεμα σου Τζιριτακι.
και μενα μ αρεσουν τα "μαγικα"

(ο Κεφαλονιτης ηταν ο Γερακης και ηταν Αντιβασιλεας στο Σιαμ.)

faraona είπε...

Mαρακι μου
το «πλουσιος» και «διασημος» δεν μου λεει τιποτε απολυτως σαν φιλοσοφια και σταση ζωης.
Το «εξυπνος» και «ποιοτικος» μου λενε πολλα ...
Υπαρχουν πολλοι σαν αυτον δεν ειναι ο μοναδικος ...ενας απο αυτους ειναι ο Κοπερφιλντ του οποιου τα τρυκ αποκαληφθηκαν απο την Σιντι Κροφορντ που ηταν συζυγος του.
Εκτοτε η αιγλη και δοξα του βασιλεψαν...συνεχιζει ομως και κοροϊδευει καποιους αφελεις.

Το περπατημα στην φωτια εξηγηθηκε πριν πολλα χρονια και επιστημονικα.
Οι φακιριδες οσο περνουν τα χρονια και ξυπναει ο κοσμος εκλειπουν ...κατα την αποψη μου ολα αυτα καποια στιγμη θα εξαφανιστουν...οταν οι ανθρωποι αντιληφθουν ποσο ευκολο ειναι να γλιστραει κανεις μεσα στην απατη και το ψεμμα.
Και κυριως οταν ο κοσμος μαθει να αγαπαει και να θαυμαζει τα αληθινα θαυματα.
Να μου εξαψει τον θαυμασμο,την φαντασια μου και την απορια για «το πως συμβαινει», ενα παιδι 3 ετων να ειναι πιανιστας και μαλιστα σε κομματια Μοτσαρτ και Μπαχ(δεν ξερω αν το ειδες στην τηλεοραση)...το καταλαβαινω.
Αλλα να εξιταριστω απο τον τυπά με την νεκροκεφαλη στο μπλουζακι και με το μαυρο ξεφτισμενο νυχακι (φαινεται και στη φωτο)εεε!!! οχι δεν μπορω δηλαδη...δεν παει να πεταει κιολας...


την καλημερα μου

faraona είπε...

Sorry
Κλωντια Σιφερ η συζυγος του
Κοπερφιλντ...μην τον αδικησουμε κι επι του πραγματικου δηλαδη.Χαχαχα!!!

Maria Tzirita είπε...

Χα,χα, Vad, να θυμηθώ να τον ρωτήσω όταν τον δω αν είναι όντως Κεφαλονίτης...!!!

Maria Tzirita είπε...

Ηλία πράγματι, στο είδος του νομίζω είναι ο καλύτερος. Να έχεις μια όμορφη Κυριακή!

Maria Tzirita είπε...

Άσπα μου, έτσι είναι πάντα. Όποιος τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας γίνεται φασαρία γύρω απ'το άτομό του - αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Τον κάνει ακόμα πιο διάσημο! Την καλημέρα μου και τα φιλιά μου στις κούκλες σου!

Maria Tzirita είπε...

Θοδωρή, πολύ πετυχημένο το σχόλιο σου! Το να ζήσεις την σήμερον ημέρα με 700 ευρώ μισθό, έχοντας ενοίκιο, πάγια έξοδα, κάρτες κλπ. είναι πράγματι μεγαλύτερο επίτευγμα από αυτά που κάνει ο Chriss!!!! Θα το δω το μπλογκ της Ντάλτον, να είσαι καλά!

Maria Tzirita είπε...

Ειρήνη μου, δεν είναι θέμα να πεισθείς αν είναι πράγματι μάγος ή όχι - παίρνουμε σα δεδομένο ότι είναι αυτο που δηλώνει ο άνθρωπος: ilusionista, δηλαδή αυτό που δημιουργεί ψευδαισθήσεις. Απλά παραδέχομαι ότι το κάνει πολύ καλά και το γεγονός ότι μου είναι αδύνατον να καταλάβω πώς το κάνει, είναι όλη η μαγεία! Να'σαι καλά κοριτσάκι μου, καλή Κυριακή!

Maria Tzirita είπε...

Αλίκι, βγαλμένη απ'τα παραμύθια κι εσύ, ήμουν σίγουρη ότι θα σου άρεσαν τα μαγικά! Φιλάκια φιλενάδα μου, να παρνάς καλά και να χαμογελάς!

Maria Tzirita είπε...

Φαραώνα μου σεβαστή η άποψή σου, εγώ απλά πστεύω πως ο καθένας κάνει τη δουλειά του, δεν κοροιδεύουν κανέναν. Αν σου αρέσει το σόου πληρώνεις το εισητήριο και πας και τον βλέπεις. Ότι για όλα υπάρχει μια εξήγηση, ναι εννοείται, αλλά γιατί πρέπει να μάθουμε το μυστικό τους; Δεν είναι ωραίο ν'αφήνεσαι στη μαγεία που και που;... Τα φιλιά μου!

Ανώνυμος είπε...

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό!
Καλησπέρα!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Εγώ δεν πιστεύω σε τέτοια πράγματα ,όσο για τον άνδρα μου όταν ακούει για τέτοια γίνεται θηρίο.Είναι απάτες κορίτσι μου ,η μαζική κατάσταση υπνώτισμού είναι αποδεδειγμένη.Αλήτες που κάνουν τα πάντα για τα λεφτά.

"ζαχαρούλα.." είπε...

καλέ εγώ γιατί δεν γνωρίζω τον κύριο? πάντως ενδιαφέροντα όσα έγραψες φιλενάδα!!!

φιλάκια...

Aristodimos είπε...

Ενδιαφέρουσα και πολυ κατατοπιστικη η ανάρτησή σου Μαρία μου... Δεν ειχα ακούσει παρα μόνο για τον Κόπερφιλντ..
Αξιος λοιπόν ο συμπατριώτης μας...
Την αγάπη μου
Αρης

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Μαράκι καλησπέρα!! Δεν τον ξέρω, δεν έχω δει κόλπα του, δεν εκφέρω γνώμη για κάτι που δεν γνωρίζω !! Αλλά ... δεν πολυπιστεύω κάτι τέτοια !! Φιλάκια Σαμιώτικα

Theogr ο κηπουρός είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Απλά πέρασα για να σε ρωτήσω αν έκανες κάτι σχετικά με αυτό που με ρώταγες στο mail. Έχω και κάτι σχετικό στον κήπο για δες.

Maria Tzirita είπε...

Ανιμάκι χαίρομαι που σε ξαναβλέπω στην παρέα μας! Καλημέρα και καλή σου βδομάδα!

Maria Tzirita είπε...

Αχτίδα μου, δείξε μου έναν της σόου μπιζ που δεν κάνει τα πάντα για τα λεφτά... Φιλάκια κοριτσάκι μου, καλή μας βδομάδα!

Maria Tzirita είπε...

Ζαχαρούλα μου, πού χάθηκες καλή μου εσύ; Είχα αρχίσει ν'ανησυχώ! Τον κύριο αυτόν ούτε εγώ τον γνώριζα, μέχρι που μου τον σύστησε μια φίλη! Φιλιά φιλενάδα!

Maria Tzirita είπε...

Γειά σου Άρη! Καιρό είχαμε να σε δούμε! Κι εγώ άξιο τον βρίσκω τον συγκεκριμένο, ακριβώς γιατί όπως είπα αυτό που κάνει το κάνει καλά. Την καλημέρα μου και καλή σου βδομάδα!

Maria Tzirita είπε...

Αθηνά μου καλημέρα! Βλέποντας αυτά που κάνει, πραγματικά δεν ξέρεις τι να πιστέψεις, αυτό είναι γεγονός! Καλημέρα, καλή βδομάδα και φιλί γλυκό!

Maria Tzirita είπε...

Θοδωρή έδωσα τα τηλέφωνα και θα επικοινωνήσουν απευθείας. Ρώτα την κοπέλα αν την πήραν και πες μου να ξέρω. Καλημέρα σου!

Unknown είπε...

Ama den to pisteuete pws auta pou kanei einai ali8ina.... ta ma sas pw... oti kanei to dixnei kai to kanei se simeia pou DEN EINAI DYNATO NA STHSEIS KATI! Den exw na pw kati allo... aplws ena : Believe!

stekome είπε...

ειναι πολυ καλος στα τρικ οπως ομολογει και ο ιδιος και ρισκαρει στις πιθανοτιτες

ταχυδακτυλουργός είπε...

Επαγγελματίας με πολύ καλούς συνεργάτες.