1 Νοε 2008

Για το μικρό αγγελούδι...

Πρόσφατα έλαβα την παρακάτω επιστολή στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο. Την παραθέτω αυτούσια, χωρίς να χρειάζεται να σχολιάσω τίποτα, φόρο τιμής στο μικρό αγγελούδι και στην ηρωίδα Μητέρα του. Το "Μ" κεφαλαίο...


ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ...ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΥ,ΤΥΧΑΙΩΣ ΕΙΔΑ ΤΟ SITE ΣΟΥ..Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΟΥ''ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ''ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ..ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΛΗΘΙΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ..
ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΕΥΑ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ Κ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΥ Κ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΑΝΑΣΑΣ ΤΟΥ ΒΑΡΙΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟΥ ΥΙΟΚΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΩ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Κ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΘΑΛΠΩΡΗ Κ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ..
ΟΛΟΙ ΜΕ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΛΥΠΗ Κ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΑΚΙ Κ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΩ ΜΠΡΟΣΤΑ,ΛΕΣ Κ ΗΤΑΝ Ο ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΠΑΝΙΝΗ ΣΧΙΣΜΕΝΗ ΚΟΥΚΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝ Κ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕ ΤΙΠΟΤΑ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..ΒΑΛΤΟ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΑΠΟ ''ΓΟΝΕΙΣ''!!..
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΓΟΛΓΟΘΑ Κ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ Κ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ Κ ΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ!!ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΗΤΑΝ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ,Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ,Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ,Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ Κ Η ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ.. ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΔΥΝΑΜΟ ΚΟΡΜΑΚΙ ΤΟΥ..
ΕΦΥΓΕ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΣΑΝ ΑΓΓΕΛΟΣ ΟΠΩΣ ΗΡΘΕ..ΗΣΥΧΟΣ,ΒΟΥΒΟΣ,ΓΑΛΗΝΙΟΣ..2,5 ΕΤΩΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΡΕΙ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΓΑΠΗ,ΦΡΟΝΤΙΔΑ,ΑΓΚΑΛΙΤΣΕΣ,ΦΙΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Κ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΩΣ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΑ Κ ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΩΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ..
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΝ,ΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΘΑΛΑΜΟ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 12 ΑΛΛΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΕΜΕΝΑΝ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ Σ ΕΝΑ ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΟΥΝΑΚΙ ΜΕΧΡΙ ΑΡΚΕΤΩΝ ΜΗΝΩΝ Κ Η ΜΟΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ Κ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΛΙΓΩΝ ΛΕΠΤΩΝ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ..
..ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΕΚΛΑΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΜΟΥ Κ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΖΩΗΣ,ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΗ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΙΤΟΥΣΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ Κ ΣΚΕΠΤΟΜΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ Κ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΘΩΕΣ ''ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ''ΨΥΧΕΣ..
ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΕΙΛΟΙ Κ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ; ΠΟΤΕ ΚΟΙΤΑΞΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ Κ ΕΙΔΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ; ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ''ΑΓΑΠΗΣ'' Κ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ''ΘΥΣΙΑΣ'' ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ..
ΤΙ Κ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ Κ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ; ΤΙ Κ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Κ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ; ΤΙ Κ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙ Κ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ; AYTA EINAI K ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ''Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ''..
.. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ
ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ..Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ Κ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΘΟΛΟΥ ΙΔΑΝΙΚΗ ΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ...

72 σχόλια:

~~Εμμέλεια~~ είπε...

Δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο...



Την καλημέρα μου και καλό μήνα...

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Η απόλυτη αφοσίωση !!
Η απόλυτη έννοια της μητρότητας!!
Η Μάνα παράδειγμα προς μίμηση !!
Είθε σε λίγους μήνες να κρατάει στην αγκαλιά της ένα μικρό τυχερό μωράκι , και να του δώσει όλα αυτά τα αποθέματα μητρικής αγάπης που έχει μέσα της!!
Ευχή από καρδιάς !!

Artanis είπε...

Άνευ σχολίου κι από μένα...

Καλό μήνα, φιλιά...

Kaveiros είπε...

Αυτή η γυναίκα είναι ευλογημένη από το θεό!Εύτυχώς που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι , για να παραδειγματίζονται ανάξιοι σαν εμένα!

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ "ΜΗΤΕΡΑ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ! ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ & ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟ-ΝΕΚΤΑΡΙΟ!

Ανώνυμος είπε...

Από τα πιο συγκλονιστικά κείμενα που διάβασα ποτέ. Ίσως επειδή δεν διεκδικεί ρητορικές δάφνες αλλά είναι μία αυθόρμητη κατάθεση ψυχής από κάποιο άνθρωπο που δεν ξέχασε ότι είναι Άνθρωπος... Με έχει συγκινήσει τόσο πολύ που οτιδήποτε περισσότερο από μένα πιστεύω ότι θα ήταν περιττό...

Ανώνυμος είπε...

εχω παθει σοκ!!τρεχουν τα δακρυα μου...............

maria είπε...

πολύ συγκινητικό το μήνυμα αυτό. ας γίνει παράδειγμα στους "αναίσθητους γονείς"
ντροπή τους, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο γι αυτούς.

κ ένα μεγάλο μπράβο που οι πραγματικοί γονείς μπορούν κ βλέπουν την τελειότητα στα δικά τους παιδιά με ιδιαιτερότητες.. γιατί αυτό είναι η αληθινή αγάπη κ προσμονή να φέρνεις ένα παιδί στο κόσμο, ανεξάρτητα αν θα ακούει, θα βλέπει, θα μπορεί να τρέξει, να μιλήσει ή να μη μπορεί να κάνει τίποτε από όλα αυτά. πολύ σπουδαίο πράγμα η ανιδιοτέλεια..

κουράγιο στις συναδέλφους στις εντατικές κ μακάρι να έχουν "μεγαλύτερο διάλειμμα" για να φροντίζουν αυτά τα παιδιά.. το αξίζουν, έστω κι αυτό το λίγο χάδι που τους στερούν οι "γονείς" τους.

Unknown είπε...

Καλησπέρα. Το διάβασα απο το πρωί Μαράκι αλλά δεν μπορούσα να κάνω σχόλιο γιατί με έπιασαν τα κλάμματα. Εκείνο που θέλω να πω τώρα είναι ότι αν καταλάβουμε πόσο ευλογημένοι είμαστε εμείς που έχουμε τα παιδιά μας, που τα βλέπουμε και μεγαλώνουν και γίνονται αυτό που είναι να γίνουν, δεν θα βάζαμε καμμιά άλλη έννοια στο μυαλό μας... Όλα, ακόμα και αυτά τα ίδια τα προβλήματα που μπορεί να μας προκαλούν τα παιδιά, θα τα βλέπαμε χαρά και ευτυχία!!!

marianaonice είπε...

Τι να πω περισσότερο...
βούρκωσα Μαρία μου...
Τόσο ανθρώπινο!

Ανώνυμος είπε...

Μία κατάθεση ψυχής.......


Γιάννα/Κύπρος

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Είδες Μαρία τι ..βιβλία γράφει η ζωή; έκλαψα και πόνεσα μαζί της.

Sophia Kollia είπε...

Maria,
αυτοί είναι άγιοι άνθρωποι, και μακάρι να υπήρχε ένας τρόπος, κάτι, να ελαφρύνει τον πόνο τους...
καληνύχτα και καλή κυριακή

Maria Tzirita είπε...

Καλό μήνα Ελενάκι μου, αν και ξημερώσαμε παρεούλα εμείς και τα'παμε...

Maria Tzirita είπε...

Σ'ευχαριστώ Αθηνά και σίγουρα σ'ευχαριστεί κι εκείνη αν μας διαβάζει... Φιλιά καλή μου, καλό μήνα!

Maria Tzirita είπε...

Φιλιά Artanis. Πραγματικά δε χωράνε σχόλια, γι αυτό δεν έκανα κι εγώ. Ας κρατήσει ο καθένας μέσα του το μήνυμα ζωής που μας έδωσε αυτή η γυναίκα. Καλό μήνα καλή μου.

Maria Tzirita είπε...

Κάβειρε δε θα συμφωνήσω με τον χαρακτηρισμό που έδωσες στον εαυτό σου. Συμφωνώ μόνο στο ότι η συγκεκριμένη δέχτηκε το άγγιγμα του Θεού. Καλό σου μήνα!

Maria Tzirita είπε...

Αφροδίτη μου καλή, δεν έχω παρά να προσυπογράψω τη δήλωσή σου. Να'σαι καλά γλυκιά μου, φιλιά και καλό μήνα στη Μυτιλήνη!

Maria Tzirita είπε...

Ελένη μου, χαίρομαι πάντα ιδιαίτερα όταν σε βλέπω στο μπλογκόσπιτό μου. Αυτό που είπες είναι πολύ σημαντικό, είναι πράγματι μια αυθόρμητη εξομολόγηση που δε διεκδικεί τίποτα. Γι αυτό και είναι τόσο πολύτιμη. Σε γλυκοφιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Παπαρούνα μου... Σοκ παθαίνω προσωπικά με τους "γονείς" εκείνους που εγκαταλείπουν τα παιδιά τους, που τους γυρνάν την πλάτη και τα σημαδεύουν για πάντα. Το μίσος με σοκάρει - η αγάπη με κάνει πολύ ευτυχισμένη. Σε φιλώ.

Maria Tzirita είπε...

Μαρία μου, χαίρομαι που αντιμετωπίζεις το επάγγελμά σου σαν λειτούργημα, γιατί πράγματι είναι. Σ'ευχαριστώ για το πολύτιμο σχόλιό σου, φιλιά πολλά και καλό μήνα καλή μου.

Maria Tzirita είπε...

Ναι Λίλυ μου, έτσι ακριβώς είναι. Κι είναι ένας από τους λόγους που αναδημοσίευσα την επιστολή αυτή. Ας χαιρόμαστε τα παιδιά μας κι ας ευχαριστούμε κάθε μέρα τον Θεό για την καλή μας τύχη. Πολλά φιλιά φίλη μου!

Maria Tzirita είπε...

Μαριάννα μου, ανθρώπινο κι αληθινό, γι αυτό αγγίζει τις ψυχές μας. Φιλιά και καλό μήνα!

Maria Tzirita είπε...

Γιάννα μου έτσι ακριβώς. Ας την αξιολογήσουμε ανάλογα. Φιλιά καλή μου φίλη! Καλό μήνα!

Maria Tzirita είπε...

Αχτίδα μου, ποιό βιβλίο μπορεί να συγκριθεί με το μεγαλείο της ψυχής ενός ανθρώπου και ποιά λογοτεχνική πένα να συναγωνιστεί τα λόγια που πηγάζουν κατευθείαν απ'την καρδιά; Καλό βράδυ φιλενάδα...

Maria Tzirita είπε...

Σοφία μου υπάρχει κάτι: η πίστη στο Θεό. Καλό μήνα!

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Η ψυχή δακρύζει, δεν έχω λόγια.

Aspa είπε...

Όπως το είπες Μαρία μου, Μητέρα με το Μ κεφαλαίο. Να ‘ναι καλά! Καλό μήνα…

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

Με συγκίνησε πολύ γιατί έχω παλέψει για τέτοιες ιστορίες στη ζωή μου. Και για πολλές άλλες...
Την καλησπέρα μου.
vloutis.wordpress.com
vloutis.blogspot .com

http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε...

Μάνα...!!!

Nagini είπε...

Όκει, μου σηκώθηκε λίγο η τρίχα, αλλά θα το δω από τη θετική πλευρά: είναι καλό που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στις μέρες μας. Κουράγιο να κάνει η γυναίκα και ο άγγελός της θα είναι πάντα μέσα της. Αυτά.

Καλό μήνα και φιλιά σε όλους.

faraona είπε...

Μαρια μου
μανα μα και Ανθρωπος με το Α κεφαλαιο η γυναικα αυτη.
Που συγκινητικη η ιστορια της.
Ναναι καλα.


καλο σου μηνα

Theogr ο κηπουρός είπε...

«Θεέ μου δώσε μου την Γαλήνη να δέχομαι τα πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω......»

Maria Tzirita είπε...

Καναρινένια μου, δε χρειάζονται τα λόγια όταν έχεις τόσα αισθήματα. Καλή σου μέρα και καλό μήνα καλή μου...

Maria Tzirita είπε...

Καλό μήνα Άσπα μου, είσαι μητέρα και καταλαβαίνεις. Φιλιά σε σένα και τις κούκλες σου.

Maria Tzirita είπε...

Κώστα Βλουτή, μεγάλη τιμή για μένα το πέρασμά σου από το ιστολόγιό μου. Όπως ήδη κατέθεσα στο μπλογκ σου, χαίρομαι που μου έδωσες την ευκαιρία να σε γνωρίσω καλύτερα και να θαυμάσω το μεγαλείο της ψυχής και του ταλέντου σου. Ελπίζω κι εύχομαι να μου έρχεσαι συχνά. Καλημέρα και καλό μήνα!

Maria Tzirita είπε...

Ναι Ξυπολυτούλα μου. Η απόλυτη Μάνα. Ας γίνει ο φάρος μας. Σε φιλώ καλή μου, καλημέρα σου!

Maria Tzirita είπε...

Σταματίνα μου, μια άλλη πλευρά της ζωής, σωστά; Σε κάνει να βλέπεις με άλλο μάτι τα πράγματα. Σ'ευχαριστώ που ήρθες καλή μου, φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Φαραώνα μου, διαβάζοντας αυτό δεν ένιωσες πόσο μικροί κι ανόητοι είμαστε όταν τρωγόμαστε και γκρινιάζουμε για τις μικροαναποδιές της καθημερινότητάς μας; Σε γλυκοφιλώ φίλη μου, καλή κυριακή να έχεις!

Maria Tzirita είπε...

Θοδωρή να συμπληρώσω: "και τη δύναμη ν'αλλάξω εκείνα που μπορώ..."
Σ'ευχαριστώ για το σχόλιό σου, καλημέρα!

eirini είπε...

Μπράβο σ'αυτήν την γυναίκα που κατάφερε να νικήσει όλους τους εσωτερικούς δισταγμούς και τον πόνο που θα είχε κάθε άνθρωπος στην θέση της και έδωσε τόση αγάπη και στοργή στο μικρό αυτό αγγελάκι. Ειλικρινά πιστεύω πως χρειάζεται τεράστια δύναμη ψυχής και μεγάλα αποθέματα αγάπης για να αντιμετωπίσεις μια τέτοια κατάσταση.
Μάθημα ζωής για εμάς!
Μαράκι μου καλημέρα και καλό μήνα μωρό μου!!!

Nagini είπε...

Πανέμορφα! Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. =)

Nagini είπε...

Α, ξέχασα να ρωτήσω χτες, σε έχουν ενημερώσει ότι το Παιδί της Αγάπης είναι το επόμενο βιβλίο που θα συζητηθεί στη Λέσχη Ανάγνωσης στο forum των εκδόσεων?

Στις 15 Νοεμβρίου ξεκινάμε, απ' ότι μας είπε η administrator, θα μας κάνεις την τιμή να συμμετάσχεις στη συζήτησή μας και να απαντάς στα σχόλιά μας και τις ερωτήσεις μας, ε?

Φιλιά.

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Maria Tzirita

Καλή σου μέρa.

Για την "αληθινή" Μάνα ,την οποία διάβασα στην σελίδα σου, δεν νομίζω ότι έμεινε σε μας κάτι να σχολιάσουμε. Η ίδια , ή μάλλον η καρδιά της ,τα είπε όλα....Ας τα φυλάξουμε στην δική μας καρδιά
με σεβασμό στη μνήμη του αγγέλου της.

ΥΓ: Όπως το υποψιάστηκα χθές βράδυ με..ξενύχτησες! Το διάβασα μονορούφι που λένε. Όταν αρχίζω ένα βιβλίο δεν μπορώ να σταματήσω την ανάγνωση όταν μάλιστα το περιεχόμεο είναι τόσο
συναρπαστικό όσο στο "Παιδί της Αγάπης"
Συγχαριτήρια, είναι πράγματι μια προσεγμένη δουλειά ,με περιεχόμενο, δεμένη πλοκή και πολύ συναίσθημα ....

Λυγερήτου ΠΗΓΑΙΜΟΥ
http://ligery.pblogs.gr
http://lygeri.pblogs.gr

Maria Tzirita είπε...

Καλημέρα Ειρήνη μου όμορφη! Είμαι σίγουρη πως τέτοια μανούλα θα γίνεις κι εσύ, γιατί τέτοια ψυχούλα έχεις. Σε φιλώ καλή μου!

Maria Tzirita είπε...

Σταματίνα μου ναι, έχω ενημερωθεί και θα είναι χαρά μου και τιμή μου ν'απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις σας!

Ανώνυμος είπε...

Μια ιστορία που δεν σε αφήνει να πεις τίποτε.

Maria Tzirita είπε...

Καλή σου μέρα Ακαμας...

Maria Tzirita είπε...

Λυγερή μου, σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που σου κράτησα καλή παρέα κι άξιζε το ξενύχτι σου! Να είσαι καλά, φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Η απόλυτη μάνα όπως το είπατε όλοι σας!
Το απόλυτο παιδί του κόσμου, όπως λέει η ίδια για το βλαστάρι της.
Το παιδί όλων μας που δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα για να γίνει τέλειο, επειδή είναι ήδη τέλειο και φέρεται σαν να το γνωρίζει. Ξέρει πως είναι το κέντρο του Σύμπαντος. Γιαυτό και πάλεψε μέχρι την ύστατη στιγμή...
Δεν θα κάνω κανένα άλλο σχόλιο, σε αυτόν τον ύμνο ζωής, αγάπης και ελπίδας- θα συμπληρώσω μόνο στο σχόλιο του Θοδωρή και στο δικό σου παρακάτω "και την σοφία να γνωρίζω την διαφορά"
Την κόρη μου την βάφτισα Σοφία και την αποκαλώ η "Σοφία της ζωής μου" τώρα κατάλαβες γιατί...
Δύναμη και κουράγιο, σε όλες τις απόλυτες μανάδες τούτης της γης!!!
Πολλά φιλιά

vagnes είπε...

...αρωμα Μητερας
πλουσια γευση Ανθρωπιάς...

Dimitra Andritsiou είπε...

εξαιρετικό, συγκινητικό, αληθινό

Δεν έχω τίποτ' άλλο να πω.

Καλώς σε βρίσκω και πάλι Μαρία

Γιώτα Φώτου είπε...

Το δύσκολο πρόσωπο της ζωής.
Μέσα από το ιστολόγιό σου Μαρία να ευχηθώ στη μάνα αυτή κουράγιο. Τίποτα άλλο δεν μπορώ να πω.

Maria Tzirita είπε...

Πολυαγαπημένη Μάμα Ντάλτον, χαίρομαι που μοιράζεσαι τη σοφία σου μαζί μας. Να είσαι πάντα καλά, καλό σου βράδυ!

Maria Tzirita είπε...

Vagnes, υπέροχο αυτό που είπες, σ'ευχαριστώ για το πέρασμα...

Maria Tzirita είπε...

Δημητρούλα καλώς όρισες! Σε ψάχναμε κοριτσάκι, το ξέρεις; Ελπίζω να τα λέμε από δω και πέρα και να μην ξαναχαθείς! Φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Γιώτα αγαπημένη, σ'ευχαριστώ και θα σ'ευχαριστεί κι εκείνη αν μας διαβάζει κι εσένα και όλους για την αγάπη σας. Αν και πιστεύω πως εμείς της χρωστάμε... Να'σαι καλά, καλό βράδυ και καλή βδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Μαρία μου,δεν είναι τυχαίο που σε ονομάζω κορίτσι τηΣ αγάπηΣ,έχειΣ ευαισθησίεΣ σαν άνθρωποΣ κ αρκετά καλοπροαίρετοΣ,μπράβο κ πάλι μπράβο για τιΣ αναρτήσειΣ που βάζειΣ.....μ εκανεΣ όπωΣ κ όλουΣ τουΣ φίλουΣ σου να συγκινήθω,έχω αναρωτηθεί πολλέΣ φορέΣ γιατί να συμβαίνουν αυτά?κ ειδικά σε ανθρώπουΣ που θέλουν να δώσουν αγάπη?,''είναι θέλημα θεού''λέω...........Μαρία μου να είσαι πάντα καλά,καλό βράδυ!
Γεωργία

Maria Tzirita είπε...

Κι εσύ να είσαι καλά Γεωργία μου, σ'ευχαριστώ για την αγάπη σου..

"ζαχαρούλα.." είπε...

..μία μαχαιριά στην καρδιά μου...

Ιφιγένεια είπε...

Τι να πεις σάυτή τη μανα , σ'αυτό τον ανθρωπο .. ;
Ας έχουμε πάντα στο μυαλό μας την ιστορία της , για να εκτιμούμε όλα αυτά , τα πολλά ή λίγα , που έχουμε..

Ειμαι σίγουρη οτι το μικρο της αγγελούδι θα ειναι πάντα δίπλα της , πάντα μαζί της ! θα της χαρίζει τεραστια χαμογελα απο τον ουρανο !
Κουράγιο , δυναμη κι ελπίδα της ευχομαι μέσα από την καρδιά μου !

Οσο για τα άλλα μωρά ... τι να πω ... τα παιδιά είναι η προσωποποιηση της ζωης , της χαράς , της ελπίδας ... είναι κρίμα ... Μ'αυτούς τους "γονείς" που εξαφανίζονται γίνομαι έξαλλη ... είναι ΝΤΡΟΠΗ ....

stalamatia είπε...

Υπολίνομαι!!!.

LIA είπε...

Μαρία μου, καλησπέρα

Στα λόγια αυτής της επιστολής, φαίνεται όλο το μεγαλείο που κρύβει η λέξη ΜΑΝΑ.Στη μητρική αγάπη, αυτής της γυναίκας, συναντάμε την αυθεντικότητα της αγάπης, που είναι έξοδος από το εγώ, από την προσωπική ζωή και δόσιμο στο "συ" από το δρόμο της αυθυπέρβασης.Το εγώ προσφέρεται στο "συ" για το "συ"
Τα λόγια αυτής της γυναίκας επιβεβαιώνουν:"Η καρδιά της μάνας είναι πιο μεγάλη από όλο τον κόσμο".

Πολλά φιλάκια, Μαρία μου.

Maria Kat είπε...

Δεν έχω λόγια πραγματικά....
ανατρίχιασα ολόκληρη!!!

Maria Tzirita είπε...

Καλημέρα Ζαχαρούλα μου γλυκιά...

Maria Tzirita είπε...

Ιφιγενειάκι μου, με συγκίνησε η τοποθέτησή σου κι έχεις πολύ δίκιο κορίτσι μου, ας παραδειγματιστούμε κι ας εκτιμήσουμε. Σ'ευχαριστώ για το πέρασμά σου, φιλιά πολλά και καλημέρα!

Maria Tzirita είπε...

Καλημέρα Σταλαματιά μου, καλή βδομάδα να'χουμε!

Maria Tzirita είπε...

Λία μου καλώς όρισες! Χαίρομαι που σε βλεπω κι από δω. Πολύ ώριμος και συνειδοποιημένος ο τρόπος που μιλάς και προσυπογράφω πως τέτοια αγάπη σαν την μητρική, δεν υπάρχει...
Καλή σου μέρα και καλή βδομάδα!

Maria Tzirita είπε...

Μαράκι, λογική η αντίδρασή σου. Να'σαι καλά κοριτσάκι μου, καλημέρα!

witchofdaffodils είπε...

Aπλά συγκλονιστικό..

Ανώνυμος είπε...

Μαρία μου καλημέρα. Αυτή για μένα είναι ΜΗΤΕΡΑ. Έχω συγκινηθεί πάρα πολύ,
Φιλιά
Λουίζα

Aristodimos είπε...

Δεν ειμαι άξιος να σχολιάσω αυτην την μαρτυρία....
παρα μονο να ΥΠΟΚΛΗΘΩ στο ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ αυτης της ΜΗΤΕΡΑΣ και στο ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ που δείνει σε καθέ εναν απο εμας...

Αρης