5 Νοε 2008

Κουτσομπολιό αγάπη μου!


Η Έλλη έχει μείνει άναυδη. Με το κοντρόλ ανά χείρας, τηλεφωνεί στην κολλητή της, χωρίς να πάρει τα μάτια της λεπτό από τη μικρή οθόνη.

- Έλα παιδί μου, βλέπεις; Τι σε ποιό κανάλι, σε όλα! Καλέ είναι η αδελφή της Θώδη, ακούς τι λέει; Να, σσσσ, άκου τώρα!...... Απίστευτο; Σίγουρα θα βγει κι η άλλη ν'απαντήσει, κάτσε να δεις τι έχει να γίνει! Προηγουμένως το είδες με τη στιγμή της αλήθειας; Έδειχνε τα καλύτερα, και να μην το είδες προχθές, το βλέπεις τώρα στα μεσημεριανά. Μα είναι στα καλά τους μωρέ; Βγάζουν όλα τ'άπλυτα στη φόρα, έπαθα σοκ! Τι; Στημένα; Σώπα μωρέ που εσύ τα ξέρεις όλα! Αφού παιδί μου έδειχνε και τον άντρα της, εγκεφαλικό κόντεψε να πάθει ο έρμος! Τι; Δείχνει το μωρό του Ρουβά; Πού καλέ, σε ποιό; Αχ δεν τα προλαβαίνω όλα! Δεν το είδα, όχι. Ωραίο μωρό; Εμ, τι θα ήταν με τέτοιους γονείς... Καλέ όταν γεννήθηκε, τι τραβήξαμε; Έκτακτα δελτία, ζωντανές συνδέσεις, χαμός! Χα,χα, ο Νίκος είχε φρικάρει, μου έλεγε "ούτε όταν γεννούσες εσύ δεν είχες τόση αγωνία"! Ωχ, τι τον μελέτησα; Μόλις μπήκε, άντε σ'αφήνω Λίτσα μου, τα λέμε αργότερα, φιλιά, bye!

- Καλά, δεν έχεις το Θεό σου, έτσι; Δε φτάνει που παρακολουθείς αυτές τις γελοίες εκπομπές με όλους τους ανεγκέφαλους, κάνεις και ζωντανή αναμετάδοση στη Λίτσα; Ή το βλέπετε μαζί κι ανταλλάσσετε απόψεις για τα σύγχρονα καυτά θέματα της επικαιρότητας;

- Γειά σου αγαπούλα μου, ήρθες; Όχι, να, εδώ κάτι λέγαμε, άσχετο. Να σου βάλω να φας;

- Γιατί εσύ δε θα φας; Δίαιτα κάνεις;

- Έφαγα Νίκο μου εγώ, τρώω από νωρίς. Έλα κάτσε.

- Α, ναι, ξέχασα. Τρως από νωρίς για να πάρεις θέση στην πολυθρόνα να δεις τις αγαπημένες σου εκπομπές! Μα βρε Έλλη μου, πες μου να χαρείς, είναι δυνατόν να σ'ευχαριστεί να βλέπεις κουτσομπολιά; Τι έκανε αυτός μ'αυτήν, ποιός τσακώθηκε, ποιός χώρισε... μα τι σ'ενδιαφέρει τέλος πάντων; Σε τι επηρεάζει η δική τους ζωή τη δική σου, μου λες;

- Κοίτα Νίκο. Επειδή μου την έχεις πει πολλές φορές περί τηλεόρασης κι εκπομπών, θα στο πω μια και καλή. Ξεφεύγω, ξεχνιέμαι, διασκεδάζω. Βλέπω τα χάλια τους κι αισθάνομαι μια χαρά φυσιολογικός άνθρωπος κι ευγνώμων που δεν είμαι σαν αυτούς. Κατάλαβες τώρα;

- Κι από τι ξεχνιέσαι καλή μου; Από τι ξεφεύγεις; Τι σε κυνηγάει;

- Τι με κυνηγάει; Βάλε τις ειδήσεις που βλέπεις κάθε μέρα με σοβαρότητα και προσήλωση και θα δεις τι με κυνηγάει! Η οικονομική κρίση, η ανεργία, το Βατοπέδι, τα σκάνδαλα των υπουργών, τα αίσχη τους και κυρίως η ατιμωρησία! Και να σου πω και κάτι; Καλύτερα να βλέπω την Μπεζαντάκου που έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, παρά τον ίδιο τον πρωθυπουργό! Μ'αυτήν τουλάχιστον γελάω!

- Καλά θα με τρελάνεις τώρα βρε γυναίκα; Ακούς τι λες; Να το ρίξουμε στη γελοιότητα δηλαδή και να παραμελούμε τα σοβαρά προβλήματα της χώρας μας;

- Δεν τα παραμελούμε. Τα είδαμε, τ'ακούσαμε, μετά; Τι μπορούμε να κάνουμε; Να καθόμαστε όλη μέρα να κλαίμε τη μοίρα μας και να μας πιάσει κατάθλιψη; Θ'αρχίσουμε τα φάρμακα σε λίγο αν ασχολούμαστε όλη μέρα με τα σοβαρά! Άσε που δε με πείθεις ότι όλοι αυτοί που μας κυβερνούν και κινούν τα νήματα είναι λιγότερο γελοίοι από τη Θώδη και τον Γαλάτη!

- Ε, τι να σου πω τώρα; Λυπάμαι για λογαριασμό σου!

- Όχι αγάπη μου, μη λυπάσαι για μένα, μια χαρά είμαι εγώ με τα μεσημεριανά μου και γλυτώνεις και τα έξοδα του ψυχίατρου! Για σένα να λυπάσαι που είσαι με τη μούρη μέχρι το πάτωμα κάθε βράδυ, μετά το δελτίο των οκτώ! Εγώ το έχω βρει το φάρμακό μου κι έτσι γλυτώνω την τρέλα: κουτσομπολιό αγάπη μου! Κουτσομπολιό! Κάτι ξέραν οι παλιές...

43 σχόλια:

Adamantia είπε...

Aλλο το κουτσομπολιο των παλιων που καθοντουσαν με τις ωρες στις πορτες και μιλαγανε για προσωπα που γνωριζαν κι αλλο αυτο της τηλεορασης που προωθει συγκεκριμενους γελοιους με σκοπο το κερδος. Το πρωτο θα το χρησιμοποιουσα ως αγχολυτικο το δευτερο με θλιβει ακομα περισσοτερο.
Καλο απογευμα Μαρακι!

Dimitra Andritsiou είπε...

Συμφωνώ με την προλαλήσασα Αδαμαντία! Καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι προτιμούν να βλέπουν αυτές τις εκπομπές. Είναι προτιμότερο να γελάς με τα χάλια του άλλου παρά να ασχολείσαι με τα δικά σου ή να προσπαθείς να δείς τι γίνεται σ' αυτή τη χώρα.

Προσωπικά, προτιμώ να διαβάζω, να σερφάρω και να ακούω μουσικούλες

iLiAs είπε...

..δεν μπορουσα να μπω στο site τις προηγουμενες μερες Μαρια...
Καλο μήνα γεματος αισιοδοξια :)

stalamatia είπε...

Μαρία περαστικά σου (για το πόδι)
Καλό ταξίδι και καλά να περάσεις στη Κύπρο χαιρετισμούς στον πατριώτη.
Λες να βλέπω καμιά μεσημεριανή εκπομπή με τα κουτσομπολιά?Χμ θα περάσουν και οι πόνοι!!!χα χα χα .

Aspa είπε...

Νομίζω ότι τόσο η «Έλλη» όσο και ο «Νίκος» βλέπουν τηλεόραση για τον ίδιο λόγο. Για να ξεχάσουν τα προβλήματά τους. Η Έλλη το λέει κιόλας, το αναγνωρίζει! Αλλά και ο Νίκος όταν βλέπει τα μεγάλα θέματα, τις συζητήσεις κλπ, ξεχνάει κι εκείνος τις δικές του έννοιες. Πολύ αληθινά όσα γράφεις Μαρία μου… δυστυχώς! Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα για την στιγμή της αλήθειας και μου 'ρθε ντουβρουτζάς της Χριστιανής! Εδώ βγαίνουμε και διαδηλώνουμε για τις κάμερες στους δρόμους, παλεύουμε για την ιδιωτικότητα μας και από την άλλη πάνε κάποιοι τύποι, ζώνονται με καλώδια με την θέληση τους για να δούμε αν λένε αλήθεια ότι κοιμήθηκαν με 15 άτομα ταυτόχρονα αλλά παρόλα αυτά λατρεύουν το ταίρι τους;(Το οποίο ταίρι είναι εκει δίπλα και καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι παρακαλώ!) Και 'γω κάθομαι να παρακολουθήσω αυτό το έκτρωμα για να νοιώσω περηφάνια για τη δική μου ζωή; Ωχ Παναγία μου, Έλλη και Νίκο μία σκοτοδίνη μου 'ρχεται, δεν ξέρω για 'σας...

eirini είπε...

Αχ!!! Μαράκι μου γέλασα πολύ όταν το διάβασα, με τον τρόπο που γράφεις! Παρόλ'αυτά το θέμα είναι για μένα θλιβερό! Δεν θέλω να κρίνω όλους αυτούς (και εμάς) που πολλές φορές μπορεί να παρακολουθήσουμε τέτοια κουτσουμπολίστικα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έχω πιάσει τον εαυτό μου να γυρίζω στις ειδήσεις του STAR γιατί δεν μπορώ να αντέξω άλλο όλα αυτά τα θλιβερά και απαισιόδοξα που δείχνουν! Υπάρχουν φορές που μετά από τις ειδήσεις νιώθω ένα πλάκωμα στο στήθος! Νιώθω ότι καταστρεφόμαστε, ειλικρινά! Όλα αυτά συσσωρεύονται πιστεύω, και μετά αρχίζουν οι αγχωτικές καταστάσεις, οι καταθλίψεις κ.λ.π.
Το θέμα είναι πολύ μεγάλο, και έχει και θετικές και αρνητικές προεκτάσεις!
Ας σταματήσω για να γράψει και κάνας άλλος! Φιλάκια πολλά πολλά Μαράκι μου!!!!!

VAD είπε...

Ο ΑΠΟΥΡΩ θα σου αφιερώσει σε κάποια επόμενη ανάρτησή του στενοσόκακα του χωριού του,να δεις πού μαζευονταν οι θείτσες και τα λέγανε,οχι όπως σήμερα που ο χαβαλές μεταφέρεται στην ΤV.
Καλό σου βραδάκι,Μαρία....

Artanis είπε...

Εγώ δεν αντέχω...Τα παίρνω στο κράνος και κλείνω πάραυτα το χαζοκούτι...Να μου λείπει το βύσσινο, και ασ με πούνε και ανενημέρωτη, αν τολμούν, πάνω στα καλλιτεχνικά/ερωτικά κλπ κλπ των εγχώριων τηλεσταρ...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Είχες δίκιο μπήκα ..Καλέ δεν τα μπορώ αυτά, το πρωί μόνο ακούω (ζωγραφίζω με ανοιχτή τηλεόραση) διάφορα, εκείνες που παίρνουν τηλέφωνο και διηγούνται πράγματα που με κάνουν να πέσει το πινέλο απο τα χέρια μου, μιλάω μόνη μου και τις βρίζω ...Τι έπαθε το πόδι σου..πρόσεχε μη το ζορίσεις!

Maria Tzirita είπε...

Αδαμαντία μου είναι άλλο σίγουρα, γιατί στη δεύτερη περίπτωση δε μπορούμε καν να παρέμβουμε! Προσωπικά ούτε εκείνο το κουτσομπολιό μου άρεσε και θεωρώ πως το μεγαλύτερο δώρο που μας έχει κάνει η ζωή στις μεγαλουπόλεις είναι ότι γλυτώσαμε το κουτσομπολιό από τους γείτονες και το "τι θα επι ο κόσμος". Όσοι το γλυτώσαμε δηλαδή Φιλάκια, κλαό βράδυ!

Maria Tzirita είπε...

Ναι Δημητρούλα μου, υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα να κάνουμε, από το να βλέπουμε τα σκουπίδια της τηλεόρασης. Αν δεν τα έβλεπε κανείς δε θα είχαν και λόγο ύπαρξης, αλλά βλέπεις ο κόσμος γεμάτος "Έλλες"... Σε φιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Γειά σου Ηλία! Είχα πρόβλημα με το site αλλά όλα οκ, ευτυχώς! Από αισιοδοξία, άλλο τίποτα, να'σαι και να περνάς καλά!

Maria Tzirita είπε...

Σταλαματιά μου σ'ευχαριστώ, το πόδι είναι πολύ καλύτερα. Αυτές τις μέρες που ήμουν κλεισμένη μέσα χάζεψα αυτές τις εκπομπές κι έτσι μου ήρθε η έμπνευση για το κείμενο! Αλλά καλύτερα διάβασε ένα βιβλίο αν έχεις οποιονδήποτε "πόνο", πολύ πιο θεραπευτικό κι αποτελεσματικό! Φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Λες Άσπα μου τελικά, ε; Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...Ή Θώδη θα βλέπουμε ή την τρομοκρατία περί οικονομικής κρίσης; Καιρός να πετάξουμε τις τηλεοράσεις απ'το σπίτι λέω εγώ! Καλό βράδυ καλή μου!

Maria Tzirita είπε...

Ελένη μου, άλλο θέμα αυτό για τη στιγμή της αλήθειας! Σου ρίχνω το μπαλάκι να γράψεις εσύ κάτι σχετικό, με το αμίμητο χιούμορ σου! Φιλιά και περιμένω!

Maria Tzirita είπε...

Ειρήνη μου, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Χαίρομαι που γέλασες, για να γελάσουμε το έγραψα, αλλά ξέρεις, τα πιο κωμικά πράγματα κρύβουν τις μεγαλύτερες αλήθειες...
Φιλάκια κουκλίτσα μου!

Maria Tzirita είπε...

Vad θα το περιμένουμε με αγωνία, όπως όλες τις αναρτήσεις του ΑΠΟΥΡΩ! Σ'ευχαριστώ, καλό σου βράδυ!

Maria Tzirita είπε...

Artanis, λες να σε ρωτήσουν και να μην περάσεις τις εξετάσεις; Όχι κορίτσι μου, κλείστη να πάει στο καλό, τίποτα δεν έχει να σου προσφέρει! Μην τους επιτρέπουμε να κλέβουν τον πολύτιμο χρόνο μας... Φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Αχτίδα μου, κάποια θλασούλα, κάτι τέτοιο, δεν είναι τίποτα, το ξεκουράζω όσο μπορώ. Κι εγώ φρίττω με όσα ακούω, προτιμώ να διαβάζω βιβλία ή να γράφω βέβαια. Δε θέλω να πιστέψω στην τόση χυδαιότητα ή την τόση δυστυχία, προτιμώ να ζω στον κόσμο τον δικό μου... Μαζί με όλους εσάς τους φίλους μου βέβαια που είμαστε πολύ καλύτερη παρέ απαό την τηλεόραση! Σε γλυκοφιλώ, καλό βράδυ!

Ανώνυμος είπε...

Μαράκι μου ουσιαστικότατη η ανάρτηση σου, μέσα στο χιούμορ κρύβονται όλες οι αλήθειες...
Για μένα κουτσομπολιό αθώο ή πονηρό δεν υπάρχει, κοινωνική κριτική - πιο πολιτισμένα να το πω - ακόμα πιο μεγαλύτερη παγίδα.
Το λέει η ηρωίδα της ιστορίας σου "είναι το φάρμακο μου"
Είναι η ύπνωση μου δηλαδή, η πλήρης αποχαύνωση από την δική μου πραγματικότητα, η φυγή από τον ίδιο μου τον εαυτό, φόβος και άρνηση να δω την πραγματική διάσταση των πραγμάτων που με αφορούν!
Εγώ επειδή θέλω να είμαι σε επαφή με τον εαυτό μου και την ζωή μου, φιλενάδα τηλεόραση στο σπίτι μας δεν ανοίγει. Δεν κάνω καθόλου πλάκα, αλλά η Σοφία μας, γνωρίζει την ύπαρξη της μόνο ως έπιπλο πάνω στο σύνθετο.
Δεν είμαι καμιά στριμμένη μπαμπόγρια - το ξέρεις - είμαι ένας απλός άνθρωπος που ΘΕΛΩ να ζώ την ζωή μου, βιώνοντας την σε όλο της το μεγαλείο!!!
Τι πιο ουσιαστικότερο, από αυτή την επαφή που έχω με όλους εσάς, από το μωρό του Σάκη, του Λάκη και του Μάκη;
Σε φιλώ γλυκά
Καλό ξημέρωμα

Ανώνυμος είπε...

ΣΑν να ακουγα τη μαμα μου!!αυτη βλεπει ολη την ωρα τετοιες εκπομπες.Εγω με τιποτα στον κοσμο δεν μπορω να κατσω να βλεπω για κουτσομπολια τραγουδιστων η οτιδηποτε αλλο αφορα προσωπικη ζωη αλλωνων .πρωτον γιατι ειναι ψεμματα και δευτερον εχουμε πιο σοβαρα να ασχοληθουμε απ το τι φορεσε το ταδε ψωνιο χθεσινο τιποτα η ποιον φιλο εχει αυτο το διαστημα....

συγγνωμη αλλα ο ελευθ. χρονος μου ειναι τοσο περιορισμενος που προτιμω να διαβασω ενα ομοσφο βιβλιο η να δω μια ταινια..και καθολου δεν με ξεκουραζουν τα κουτσομπολια..με κουραζουν το μυαλο γιατι πιστευω μας θεωρουν υποαναπτυκτους...δηλ.συγγνωμη να κατσω να δω αυτην που παιρνει τηλ.και λεει δεν θελει την πεθερα η τη μανα επειδη ειναι απ το χωριο?

Η να ακουω τα σχολια για το τι φορουσε η ταδε!!!πωπω ανατριχιαζω..

εγω θελω να κατσω να διαβασω το βιβλιο σου και δεν εχω χρονο!!

ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ!!ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ...

xaos είπε...

Μαρία μου η τηλ εχει γινει πια πολυ Κατινα.Πιο Κατίνα αποτηνκαθε Κατινα της γειτονιας.Αν και μ αρεσει να συζηταω διαφορα αυτο δεν το αντεχω τόση μικροτητα πια.Ελεος

Maria Tzirita είπε...

Μάμα, είσαι περίπτωση που έχεις καταφέρει να μείνεις έξω απ'όλα αυτά! Μπράβο σου! Όπως είπα και παραπάνω, αν όλοι μας κρατούσαμε αυτή τη στάση δε θα είχαν λόγο ύπαρξης οι εκπομπές αυτές. Κι ενώ το διαδύκτιο κι η μπλογκόσφαιρα μας φέρνει πιο κοντά, η τηλεόραση μας απομακρύνει και μας αποξενώνει κι απ'την ίδια μας την οικογένεια.
Καλή σου μέρα Μάμα γλυκιά!

Maria Tzirita είπε...

Παπαρούνα μου, για να διαβάσεις το βιβλίο μου δε χρειάζεσαι πολύ χρόνο, σε διαβεβαιώ, σ'ένα σαβ/κο θα το έχεις τελειώσει! Και βέβαια πολύ δίκιο έχεις ότι ο χρόνος μας είναι περιορισμένος κι είναι πολύ καλύτερα να διαβάζουμε κάποιο βιβλίο ή να πιούμε έναν καφέ μ'ένα φίλο και να πούμε πέντε ουσιαστικές κουβέντες, παρά να γινόμαστε παθυτικοί αποδέκτες πληροφοριών άνευ ουσίας. Να'σαι καλά γλυκιά μου, καλημέρα και φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Χελώνα μου ξέρεις τι γίνεται; Καταρχήν να πω ότι έγραψα το κείμενο για να γελάσουμε, σε μια απόπειρα σάτυρας και με χαρά διαπιστώνω ότι όλοι σας εκφράζετε πολύ σωστές απόψεις και με δικαιώνετε που πιστεύω ή θέλω να πιστεύω πως δε μπορεί να υπάρχει κόσμος, τουλάχιστον στην ηλικία μας, που να βλέπει τέτοιες εκπομπές. Όμως το θέμα έχει βαθύτερες προεκτάσεις που θεωρώ πως όλοι ξέρουμε και καταλαβαίνουμε, γι αυτό και δεν έθεσα το θέμα σοβαρά και προτίμησα να το καυτηριάσω με το χιούμορ.
Για να γελάμε είναι κι αυτό και όλα τα θέματα της τηλεόρασης, γιατί αν τα πάρουμε σοβαρά... άστα να πάνε! Φιλάκια Χελωνίτσα μου!

Ανώνυμος είπε...

Μαράκι καλό μεσημέρι

Ούτε και σε μένα αρέσουν τέτοιες εκπομπές αλλά το διασκεδάζω βλέπωντας τες την ώρα που κάνω δουλειές ή σιδερώνω!!!!!!

Φιλιά
Γιάννα/Κύπρος

Unknown είπε...

Πάντως το αγαπητό μας ζευγαράκι από τηλεόραση καλά πάει. Έχουν ξεχωρίσει τις εκπομπούλες τους και κατ' αυτόν τον τρόπο ζουν, δηλαδή μέσα από τις ζωές άλλων, μέσα σε μια "πραγματικότητα" ιδωμένη με ξένη ματιά.
Προσωπικά δεν βλέπω και μεγάλη διαφορά, είτε βλέπει κάποιος gossip, είτε την παρατραβηγμένη δυστυχία μερικών ειδησεογραφικών δελτίων, βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα, μακριά από τον εαυτό του...

Kaveiros είπε...

Κατά βάθος ,όλοι είμαστε κουτσομπόληδες...

venceremos είπε...

ευτυχως που μπηκα στη σελιδα σου και διαβασα τι γινεται στην τυβουλα μας. η δικια μου ειναι εδω κ πολυ καιρο συνεχως κλειστη. Εχω πεσει με τα μουτρα να μαθω τα δυαδικτιακα.κ βρισκω πραγματικους θησαυρους κ προσπαθω να συμμετεχω και τον βαζω σε λειτουργια[ τον εγκεφαλο μου] . ομως το γραψιμο σου μου αρεσει παρα πολυ. αμεσο και καταιγιστικο. για να αναφερφω και στο κους-κους, οι παλιες κατι ηξεραν ναι! μονο που κοιταζοντουσαν στα ματια και τα χερια τους δουλευαν και εκαναν αριστουργηματα. απο τραχανα κ χυλοπητες εως πλεκτα κεντηματα σταυροβελονιες κτλ. τα χερια δουλευαν, δουλευαν και τα στοματα.
ευλογημενα χερια ,καταραμενα στοματα,ελεγε η γιαγια μου. η δημιουργια τους ηταν καθημερινη κ χρησιμη.σημερα απραξια κ αποχαυνωση.
φιλια καρυστινα

Maria Tzirita είπε...

Γιάννα μου την καλύτερη δουλειά κάνεις! Δε βγαίνει πέρα αλλιώς το σιδέρωμα...!!! Σε φιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Λίλυ μου έτσι είναι κι αυτό ακριβώς ήθελα να θίξω με το κείμενο! Με πιάνεις χρυσή μου, με πιάνεις! Πολλά φιλιά, μη χάνεσαι!

Maria Tzirita είπε...

Κάβειρε το σχόλιό σου το μικρότερο αλλά το πιο αληθινό...
Να'σαι καλά, καλό σου βράδυ!

Aristodimos είπε...

Μαρία μου καλό σου μήνα εστω και καθυστερημένα (ελειπα εκτος Αθηνών ... στο καταφύγιό μου)...

Ο καθένας με τον τρόπο του και τις εκπομπές που παρακολουθεί απλα αφήνει για λίγο τα δικά του προβλήματα στην ακρη, και ασχολείται με τα των άλλων ή με τα κοινά...και μετα πάλι επανέρχεται στην ωμή προγματικότητα με τα καθε ειδους προβλήματα ατομικά ή κοινωνικά..

Την καλησπέρα και την αγάπη μου

Αρης

Maria Tzirita είπε...

Αγαπητή φίλη από την Κάρυστο (έχω έρθει εκεί - τι ωραία!), σε βλέπω καιρό τώρα στα διάφορα φιλικά μπλογκς και χαίρομαι τόσο πολύ που πέρασες την πόρτα και του δικού μου σπιτικού! Χαίρομαι ακόμα περισσότερο που κρατάς την τηλεόρασή σου κλειστή κι αξιοποιείς τον χρόνο σου τόσο πιο ουσιαστικά: με την επικοινωνία. Ελπίζω να τα λέμε συχνά από δω και πέρα, η λίστα των αγαπημένων ιστολογίων μου μόλις απέκτησε άλλο ένα! Να'σαι καλά, φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Γειά σου Άρη! Καλά που ήρθες, γιατί μετά από ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο ιστολόγιό μου, έχασα τη λίστα με τα αγαπημένα μου ιστολόγια και δε μπορούσα να σε βρω! Όπου κι αν είσαι, ή στην Αθήνα, ή στο καταφύγιο, εύχομαι να μην έχεις προβλήματα απ'τα οποία να έχεις ανάγκη να ξεφύγεις. Καλό σου βράδυ...

Aristodimos είπε...

Μαρία μου υπάρχει και το αλλο blog εδω
http://aristodimos.pblogs.gr/
αλλα το εχω παραμελησει καπως..

Gekoudi είπε...

Γεια σας κυρία Μαρία. Σας καλώ και εγώ με τη σειρά μου στο quiz που έφτιαξα για να παίξετε και εσείς.

Γιώργος Γκέκας, χαιρετισμούς από τον Κολινδρό

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Μαράκι μου,
εξαρτάται από τον ελεύθερο χρόνο πρωτίστως, και ύστερα το πώς επιθυμεί να τον διαχειριστεί.
Το πώς δηλαδή ο καθένας καλύπτει την ανάγκη του να αποφορτιστεί από τα βάρη της καθημερινότητάς του.
Προσωπικά, για "σήμερα" προτιμώ το σ-e-ρφάρισμα, μεθαύριο αν μου προκύψει κανένα εγγόνι ίσως του φτιάχνω λουκουμάδες ή το πηγαίνω βόλτα...
:-)

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Side21 είπε...

Η εξαφάνιση της γειτονιάς
κάτω από τόνους τσιμέντο...
Η "καλημέρα" πού 'γινε παρελθόν ...
ως κι η ανταλλαγή ειδήσεων στις αυλές
και τις βεγγέρες των εσωτερικών κήπων.
Ο φόβος, επιφυλακτικότητα για τον
άγνωστο του διπλανού διαμερίσματος.
Όλα τα παραπάνω μας ανοίξανε το
μπαλκόνι της εικονικής πραγματικότητας
και τη δέσμευση της T.V. ...
Δυστυχώς αυτή μας δίνει σήμερα και τα
μοναδικά θέματα συζήτησης μεταξύ φίλων !!!

Maria Tzirita είπε...

Καλέ μου Γιώργο Γκέκα, σίγουρα είσαι ο μικρότερος μπλόγκερ που έχω συναντήσει και χαίρομαι ιδιαίτερα που μ'επισκέφτηκες. Ήρθα στο ιστολόγιό σου και γι άλλη μια φορά ανακάλυψα πόσα πολλά έχουμε να μάθουμε από τα παιδιά! Σε ανακυρήσσω λοιπόν σε επίτιμο καλεσμένο μου κι ελπίζω να μείνεις στην παρέα μας - παρ'όλες τις υποχρεώσεις μιας έκτης δημοτικού!
Το παιχνίδι στο οποίο αναφέρεσαι δεν κατάφερα να το παίξω, απλά γιατί εμένα δε μου δείχνει απολύτως τίποτα εκεί που λέει "κουίζ". Φαντάζομαι σε αυτό αναφερόσουν, έτσι;

Maria Tzirita είπε...

Γλαρένια μου, ας έρθει το εγγόνι με το καλό και σίγουρα θα βρεις τον καλύτερο τρόπο ν'αξιοποιήσεις τον χρόνο σου! Φιλάκια πολλά και καλημέρες!

Maria Tzirita είπε...

Γειά σου φίλε Side21! Σωστό αυτό που λες, αλλά προσωπικά χαίρομαι που οι κυρίες της γειτονιάς δεν συζητάνε πια για μένα και τη δική μου προσωπική ζωή και συζητάνε γι αυτά που βλέπεουν στην τηλεόραση. Όσο για τους φίλους, νομίζω πως πάντα βρίσκουν πιο ενδιαφέρονται και πιο προδωπικά θέματα να συζητήσουν μεταξύ τους. Φιλιά στη Σάμο, σ'ευχαριστώ για την επίσκεψη! Εγώ δυστυχώς δε θα σε δω στο μπααζάρ, διότι θα είμαι Κύπρο εκείνες τις ημερομηνίες.