27 Νοε 2008

Η στιγμή της αλήθειας!


Πόσα και πόσα ακούγονται γι αυτή την εκπομπή που έσκασε σα βόμβα φέτος στις οθόνες μας! Όλα τα κανάλια, όλα τα πρωινά, μεσημεριανά, ασχολούνται με τη στιγμή της αλήθειας και την παρουσιάστριά του. Λες κι είναι δική της η εκπομπή, λες κι εκείνη επινόησε το κόνσεπτ και τις ερωτήσεις, τέλος πάντων. Άλλο κεφάλαιο αυτό.

Θα σας πω την άποψή μου, που είναι εντελώς αντίθετη με την άποψη που επικρατεί. Βέβαια υπάρχει και υποκρισία. Όποιον ρωτήσεις σου λέει "δεν το βλέπω", ενώ το βλέπει. Το βλέπει και το χαίρεται. Αλλά λέει ότι το βλέπει για να το κατακρίνει, να λέει "πω,πω, κατάντια, εξευτελισμός, σα δε ντρέπονται!" Αλλά το βλέπει.

Εγώ το βλέπω και ομολογώ πως το παρακολουθώ με ενδιαφέρον. Βαθύτατα με προβληματίζει και μου κεντρίζει την περιέργεια η ψυχοσύνθεση των ανθρώπων. Και δεν το λέω με την έννοια του οίκτου "πω,πω τους καημένους". Διαπιστώνω πόσα πράγματα συμβαίνουν στον καθένα μας κι ο διπλανός μας δε θα τα φανταζόταν ποτέ. Μη νομίζετε ότι κάτι έχει αλλάξει από τα προηγούμενα χρόνια. Απλώς τώρα βγαίνουν στη φόρα. Κάποτε έμεναν όλα κρυφά.

Θα μου πείτε, πρέπει να βγαίνουν στη φόρα; Γιατί να μη μένουν μια χαρά κρυφά; Θα σας πω ότι αν με ρωτάτε προσωπικά, όχι, δε θα έβγαζα στη φόρα τόσο προσωπικά πράγματα. Δε θα πλήγωνα ποτέ τον σύντροφό μου ή τους φίλους μου αποκαλύπτοντας αλήθειες που θα τους πλήγωναν. Αλλά αφού υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που έχουν την τόλμη, το θάρρος, το θράσσος να το κάνουν, καλά κάνουν και το κάνουν. Κι εμείς οι υπόλοιποι που παρακολουθούμε κι ανεβάζουμε την τηλεθέαση τους θαυμάζουμε κατά βάθος, γιατί κάνουν κάτι που εμείς δε θα τολμούσαμε ποτέ, για όλα τα λεφτά του κόσμου!

Με ενοχλεί όλη αυτή η κατακραυγή για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι είναι, ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, πολύ κακό για το τίποτα. Θες το βλέπεις, θες δεν το βλέπεις. Δε σε ανάγκασε κανείς, ούτε να συμμετέχεις, ούτε να παρακολουθείς.

Γιατί κανείς από όσους φωνάζουν και σχίζουν τα ρούχα τους δεν παραδέχεται ότι αυτή είναι η αλήθεια; Γιατί δεν προβληματίζεται με τις σχέσεις των ανθρώπων, με τα τόσα πολλά μυστικά που κρύβουμε ο ένας απ'τον άλλον; Γιατί δεν βλέπει πόσα προβλήματα έχουν δημιουργήσει οι γονείς στα παιδιά τους για να τα έχουν φτάσει σ'αυτό το σημείο; Γιατί τον ενοχλεί που ΛΕΝΕ την αλήθεια κι όχι η αλήθεια αυτή καθ'αυτή;

Εγώ τη βλέπω την εκπομπή. Και προβληματίζομαι και διδάσκομαι. Δεν κατηγορώ κανέναν, ούτε νευριάζω που το κανάλι θησαυρίζει εκμεταλευόμενο τις ανθρώπινες αδυναμίες. Δεν αγοράζονται όλα με το χρήμα. Όταν όμως κάποια αγοράζονται, κάτι σημαίνει αυτό. Ψάχνω να βρω αυτό που σημαίνει λοιπόν και οι μόνοι με τους οποίους νευριάζω είναι αυτοί που υποκρίνονται τους ηθικούς κι αναμάρτητους και ρίχνουν το λίθο τους σε εκείνους που έχουν την τόλμη να παραδέχονται τον έκλυτο βίο τους και την ανηθικότητά τους. Και που ουσιαστικά δε διαφέρουν σε τίποτα από τους ίδιους.

Περιμένω ν'ακούσω και τη δική σας άποψη, τη δική σας αλήθεια.

65 σχόλια:

panagiota είπε...

"Δεν αγοράζονται όλα με το χρήμα. Όταν όμως κάποια αγοράζονται, κάτι σημαίνει αυτό"

Κατα την άποψη μου σημαίνει πως οι άνθρωποι πλέον "πουλάνε" και τις ιδιωτικές τους στιγμές για λίγα Ευρώ και είναι άθλιο κάτι τέτοιο.
Θεωρώ ευτυχισμένο τον εαυτό μου που έκλεισε δια παντός την T.V. πριν αρκετά χρόνια οπότε δεν θα μπορούσα να σχολιάσω επί του θέματος.
Το μόνο που θα πω είναι: Ο καθείς και τα έργα του.

Καλό σας βράδυ.

Χριστίνα Γεωργαλλή είπε...

Μπράβο πες τα γιατί όταν τα λέω με λένε ηλίθια! Είναι δικαίωμα του καθενός. Την εκπομπή δεν την βλέπω γιατί ακόμα διαβάζω την ώρα που παίζει, βλέπω όμως βιντεάκια στο youtube μόνο και μόνο από περιέργεια για το τι μπορεί να λένε αυτοί οι άνθρωποι. Να το έκανα εγώ αποκλείεται, κι αν το έκανα θα ήταν τώρα που ότι και να με ρωτούσαν δεν θα είχα προβλημα να απαντήσω. Αλλά ότι ξεφτιλίζεσαι ξεφτιλίζεσαι... Όχι όμως και να το κατακρίνουμε,πρόβλημά τους.

Φιλιά!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΙΓΝΙΟ!ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,ΠΛΗΝ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ.ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΞΕΣΚΟΝΙΣΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΠΛΟΥ!ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΓΙΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ;"ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ" ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ."ΑΔΕΙΑΣΜΑ" ΚΑΘΕ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣ ΧΑΡΗΝ ΤΗΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.ΒΕΒΑΙΑ,ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΟΝΑΞΙΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ & Η ΚΑΘΕ ΨΥΧΟΥΛΑ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΝΑ "ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ" ΦΙΛΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ.ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ "ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ" ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ "ΧΤΥΠΗΣΕΙ" ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ. ΣΕ ΦΙΛΩ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!

Artanis είπε...

Δεν το βλέπω, και έχω απαγορέψει και στις κόρες μου να το βλέπουν...Στην τηλεόραση κι άλλα πράγματα να δουν αν θέλουν ντοκυμαντέρ, ταινίες κλπ...
Αλλά όχι αυτό...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ είμαι λίγο άσχετος με το θέμα, δεν ξέρω ούτε πως ανοίγει η τηλεόραση, απλά πέρασα να πω μια καλησπέρα.

VAD είπε...

Δεν είναι το προσωπικό ρεζίλεμα που με προβληματίζει,αλλά η καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας γενικώς.
Ακομη δύσπιστος από φυσικού μου απέναντι σε όλα τα τηλεπαιγνιδια που μοιράζουν χρήμα ,ξέρω ότι πολλά απ'αυτά είναι στημένα, στο βωμό της τηλεθέασης

iLiAs είπε...

...δεν βλεπω γενικά τηλεόραση και προτιμω τα βιβλία και τη μουσική :)

Καλο βραδυ στην παρέα :)

Sophia Kollia είπε...

Μαρία δεν συμφωνώ. Καθόλου. Πρώτα πρώτα από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι το βλέπουν όλοι? Μου προκαλεί αηδία ακόμα και στις σκηνές που βάζουν σαν διαφημιστικό. Σαν άνθρωπος δεν κάνω ποτέ τίποτα που θα ντρεπόμουν να το πω, η να το ξέρουν οι δικοί μου. Επομένως ούτε κάνουμε κρυφά κλπ. Μπορεί να είμαστε λίγοι αλλά υπάρχουμε και δεν δέχομαι αυτό το ότι είμαστε όλοι το ίδιο. Ο Σοφιστής έχει κάνει μια πάρα πολύ καλή ανάλυση για το πιο λόγο είναι επικύνδυνη η εμφάνιση της παρουσιάστριας. Μιας περσόνας που επειδή είναι μορφωμένη και κοινωνικά καταξιωμένη έχει το δικαίωμα να ξεπέφτει αλλά χωρίς να λερώνετε. Τι έξυπνο!! Η κυρία Μανωλίδου είναι μια αριβίστρια, και κατα την γνώμη μου τελείως ποταπή. Παντρεύτηκε τον γέρο διάσημο και πλούσιο, χώρισε αλλά κρατάει το καλό του όνομα, τραβιέται στα δικαστήρια για τα λεφτά του παππού, κλπ. ούκ έστιν αριθμός. Το σκεπτικό ότι πατάμε το κουμπί αν δεν μας αρέσει, ούτε αυτό είναι σωστό. Υπάρχουν οι διαφημίσεις, οι εκπομπές που σχολιάζουν, ατάκες που λέγοντε ακόμα και στο ραδιόφωνο, διαχέεται η μπόχα, σαν από ανοικτό υπόνομο και μολύνει . Εκτός από θέμα ηθικής είναι και θέμα αισθητικής. Είναι άσχημο και κακόγουστο. Τι να κάνουμε τώρα? Να τα ισοπεδώσουμε όλα? Έλεος.
Και για να τελειώσω, το τι γίνεται στη κοινωνία το ξέρουμε πολύ καλά. Το τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες δεν είναι δική μας δουλειά, όσο για την ψυχολογία η παγκόσμια λογοτεχνία έχει αριστουργήματα. Συστήνω τα ΜΑΥΡΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ, τον ΤΡΟΠΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ κλπ
καληνύχτα και όνειρα γλυκά

Maria Tzirita είπε...

Παναγιώτα, καλά έκανες κι έκλεισες την τηλεόραση διά παντός, καθείς με τα έργα του, όπως σοφά είπες. Καλό σου βράδυ κι ευχαριστώ για το πέρασμά σου!

Maria Tzirita είπε...

Χριστινάκι, γιατί να σε κρίνουν και να σε πουν ηλίθια; Είπαμε: ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω... Καλό βράδυ γλυκιά μου!

Maria Tzirita είπε...

Αφροδίτη μου, είναι υπέροχο αυτό που είπες:
ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ "ΧΤΥΠΗΣΕΙ" ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Είσαι χρυσός άνθρωπος, πραγματικά. Φιλάκια φιλενάδα μου!

Maria Tzirita είπε...

Artanis, δεν είμαι πολύ υπέρ των απαγορεύσεων γενικότερα, νομίζω ότι περισσότερο ιντριγκάρεις τα παιδιά με το να τους απαγορεύεις να το δουν. Καλύτερα να το βλέπατε μαζί (εκτός κι αν είναι ανήλικα) και να συζητούσατε πάνω σ'αυτό, για να τους δώσεις εσύ τα μηνύματα που πρέπει να πάρουν, αφού έτσι κι αλλιώς στο περιβάλλον τους, στο σχολείο τους, όλα τα παιδιά γι αυτό συζητάνε. Αυτή φυσικά είναι η προσωπική μου γνώμη, εσύ ξέρεις καλύτερα σε ότι αφορά στην οικογένειά σου. Φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Akamas, να'σαι καλά, καλό βράδυ και σε σένα!

Maria Tzirita είπε...

Vad, έχεις πολύ δίκιο σ'αυτό που λες και πρέπει πράγματι να είμαστε καχύποπτοι ως προς το πόσο αλήθεια είναι αυτή η αλήθεια που μας παρουσιάζεται... Καλό βράδυ!

Maria Tzirita είπε...

Ηλία, καλά κάνεις, στον ελεύθερο χρόνο σου να μας γράφεις ποιήματα συχνότερα! Καλό σου βράδυ!

Maria Tzirita είπε...

Σοφία μου, χαίρομαι που δε συμφωνείς κι έτσι γίνεται διάλογος. Νομίζω ότι αυτό είναι το επικοδομητικό μιας ανάρτησης, όπως και μιας από κοντά συζήτησης.
Δε μίλησα για αυτούς που πραγματικά δεν το βλέπουν, γιατί δεν τους αρέσει και καλά κάνουν φυσικά, αλλά για εκείνους που το βλέπουν και το φχαριστιούνται και μετά βγαίνουν και κατηγορούν. Εκεί έγκειται η υποκρισία. Όσο για την κα Μανωλίδου, δε μπορώ να έχω άποψη για το χαρακτήρα και την προσωπικότητά της και δε μ'ενδιαφέρει κιόλας. Γιατί να την κρίνω για την προσωπική της ζωή; Πληρώνεται να κάνει μια δουλειά και την κάνει καλά. Τι μ'ενδιαφέρει ποιόν παντρεύτηκε και γιατί, εγώ μίλησα για την εκπομπή, το θέμα της και όσα κρύβονται βαθύτερα, κάτω απ'αυτό. Μ'ενδιαφέρουν οι άνθρωποι που συμμετέχουν και πάνω σε αυτο προβληματίζομαι. Ίσως να το βλέπω από άλλο μάτι, δεν ξέρω. Τα βιβλία που ανέφερες είναι υπέροχα, πρώτη απ'όλους προτρέπω τους ανθρώπους να διαβάζουν βιβλία, όμως δε μπορώ να κλείσω τα μάτια στην πραγματικότητα. Αυτή η εκπομπή προβάλλεται κι αυτό είναι γεγονός. Από κει και πέρα σαφώς ο καθένας κάνει τις επιλογές του ως προς το τι θα βλέπει και τι θα αποκομίζει από αυτό που βλέπει. Άρα η "μπόχα" που ανέφερες υπάρχει, με το να κλείσουμε τη μύτη μας δε λύνουμε κάποιο πρόβλημα. Ούτε με το να κατακρίνουμε και να κατηγορούμε. Κατά τη γνώμη μου αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε είναι να φροντίσουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας έτσι ώστε ποτέ να μη φτάσουν στο σημείο να συμμετάσχουν σε μια τέτοια εκπομπή. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει κι αυτό είναι που εγώ διδάχτηκα από την εκπομπή αυτή. Να εξαλείψω την πηγή της μόλυνσης κι όχι ν'αγνοήσω την μπόχα γυρίζοντας το κεφάλι αλλού.
Πολύ μου άρεσε αυτή η κουβέντα μας Σοφάκι! Καλό σου βράδυ και φιλιά!

Aspa είπε...

Με ενδιαφέρει πολύ και μένα να μελετάω τους ανθρώπους και να προσπαθώ να τους καταλάβω. Την εκπομπή δεν την έχω δει ακόμα, αλλά έχω δει κάποια βιντεάκια στο YouTube οπότε έχω άποψη. Εκείνο που δε θα επέλεγα να κάνω είναι να πάρω μέρος σα διαγωνιζόμενη. Αν και δεν έχω τίποτα τεράστια μυστικά, υπάρχουν πράγματα που κρατάω για τον εαυτό μου και δε θα ήθελα να μοιραστώ με κανέναν, πόσο μάλλον να τα δημοσιοποιήσω προκειμένου να κερδίσω χρήματα! Προσπαθώ όμως να μην κατακρίνω όσους αποφασίζουν να το κάνουν γιατί οι επιλογές των άλλων πρέπει να είναι σεβαστές. Φιλάκια Μαρία μου!

Maria Tzirita είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Άσπα μου. Μην κρίνεις, ίνα μην κριθείς. Καλό βράδυ γλυκιά μου!

Heliotypon είπε...

Το είδα 2 φορές, όχι μέχρι τέλους γιατί το βρήκα ανιαρό. Εμένα δεν με ενοχλεί που υπάρχει, ούτε που κάποιοι διάλεξαν να (τους) βγάλουν το σώψυχο στο γυαλί. Γούστο τους καπέλλο τους κι αν θέλουν να κάνουν και πιο τολμηρά ακόμη, με γειά τους με χαρά τους. Ούτε που το κανάλι κονομάει με χαλάι. Γι' αυτό έγινε κι είναι εκεί κι αφού τα βρήκε με τους παίχτες ουδείς ψόγος. Κι αν δεν οικονομήσει πώς θα πλήρώσει και τους φόρους του και το ΙΚΑ του κι άλλα χαράτσια που καταλήγουν στις υποκριτικές τσέπες το ΕΣΡούδων! Εδώ είναι το κουμπί... ΜΕ ΧΑΛΑΕΙ αυτό το υποκριτικότατο ΕΣΡ που έχει γίνει η λογοκρισία του 21ου αιώνα. Είδαμε και πάθαμε να απαλαγούμε από άλλες λογοκρισίες της εποχής του φασισμμού και της χούντας και τώρα έχουμε το ΕΣΡ να καλουπώνει τα ΜΜΕ στα δικά του πανηλίθια πρότυπα και αξίες. Και το χειρότερο απ' όλα είναι ότι δεν ενοχλείται το ΕΣΡ από την τόση βία, σε κάθε είδος και μορφή, από τηλεοπτικά αιματοκυλίσματα, πολέμους, ομαδικές εκτελέσεις από τους ράμπο με τα φορητά κανόνια, από φρικιαστικές μορφές που τα βάφτισαν "παιδικά παιχνίδια" και τα διαφημίζουν με απαίσιο εκφωνητικό ύφος. Αυτά πρέπει να εξοστρακίσει από τα ΜΜΕ και όχι να το πιάνει υστερία αν δει κανένα βυζί στην TV. Υποκριτές και φαρισαίοι!

faraona είπε...

Αχχχ!!!Μαρακι τωρα εγω ο βλαξ γιατι δεν εχω καταλαβει τιποτα?
Για ποια εκπομπη μιλατε?
Καλε κι εσυ γράψε κατι απ το στορι της εκπομπης να καταλαβω τι συμβαινει...
Δεν βλεπω τηλεοραση ,αλλα μπορει το θεμα ναναι ενδιαφερον.
Ριάλιτι ειναι?

Ανώνυμος είπε...

θα σου μιλησω περα για περα ειλικρινα....δεν εχω χρονο για τηλεοραση...βλεπω μονο τα ματωμενα χωματα και αληθινοι ερωτες...τιποτε αλλο....τωρα ειμαι στη δουλεια και μεχρι τις 4 δουλευω..μετα με περιμενει ενα παιδι κι επειδη ειναι μικρο θελει ολη την προσοχη μου....

ομως ετυχε μια και μονη φορα να δω για 3 λεπτα και αιφνης βρεθηκα σ εναν νεαρο που ελεγε οτι πηγε με τη φιλεναδα του φιλου του....και εκτοτε δεν το παρακολουθησα...δεν ξερω πως παιζεται και ποιος κρινει αν λεει αληθεια ο παιχτης....

μιλησες για ανηθικοτητα...για μενα ειναι οπως το βλεπει ο καθενας...ο καθενας εχει τα ορια του..πχ εκει που σταματανε τα δικα σου μπορει να αρχιζουν τα δικα μου......

εγω με τιποτε στον κοσμο(το εννοω)δεν θα εβγαζα τα απλυτα μου στη φορα..ειναι ενα μη εξαγορασιμο ειδος αυτο το κομματι του εαυτου μου και γιατι να το μαθουν αλλοι?ειναι ενα ειδος συγνωμη που θα το πω εξαγορασιμου ερωτα..αλλοι πουλανε το σωμα,αλλοι την προσωπικη ζωη....οχι δεν ειναι κακο να μιλησεις για τα προσωπικα σου αλλα ΟΧΙ ΕΠΙ ΧΡΗΜΑΣΙ!!!!!!!

συγνωμη αν σε κουρασα αλλα με παρασυρει η θεματολογια σου καθε φορα ..εχεις απιστευτα θεματα καθε φορα...μαρια μου τα λεω ολα καλοπροεραιτα χωρις να θιξω κανεναν..ο καθενας ελευθερος να κανει αυτο που θελει...εγω το βλεπω ετσι ο αλλος αλλιως.....

ο πιραντελο ειπε
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ....

την καλημερα μου.....

Sophia Kollia είπε...

Καλημέρα Μαρία,
ωραία κουβέντα ανοίξαμε.
Λοιπόν, η πραγματικότητα μας έχει αποδείξει ότι τα προβαλλόμενα πρόσωπα λειτουργούν σαν πρότυπα-παραδείγματα, σε αδύναμα άτομα και άτομα μικρής ηλικίας. Εκ πείρας με παιδιά, ξέρω ότι αυτό είναι αλήθεια, απομένως η προσωπικότητα των δημοσίων προσώπων είναι σημαντική.
Δεύτερον, ως συγγραφέας ξέρεις ότι οι λέξεις αντιπροσωπεύουν νοήματα, ιδέες,και τον πολιτισμό του κάθε λαού, απομένως λέξεις όπως τόλμη, η θάρρος, που έχουν θετικές ένοιες και υποδηλώνουν την υπέρβαση του ατόμου σε καταστάσεις δεν νομίζω ότι πρέπει να τις χρησιμοποιούμε για αρνητικές καταστάσεις.
Ίσως φταίει ότι διδάσκω τόσα χρόνια και μου έχει μείνει χούι να προσέχω τις λέξεις...
Λέμε ότι κάνει την δουλειά της, αλλά και το βαποράκι τη δουλειά του κάνει, γιατί τον βάζουμαι φυλακή, για τα πνευματικά βαποράκια η κοινωνία πρέπει να σφυράει αδιάφορα?
Μου αρέσω να κουβεντάζω , για την κουβέντα και μόνο, για αυτό συχωρεσέ με αν γίνομαι κουραστική.
φιλάκια

Unknown είπε...

Καλημέρα Μαράκι μου. Την εκπομπή δεν την βλέπω, όπως και καμιά άλλη άλλωστε, γιατί δεν παρακαλουθώ τηλεόραση.

Κανονικά δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Δηλαδή η ιδιαίτερα προσωπική ζωή των άλλων δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει. Όχι υποκριτικά, πραγματικά να μην μας ενδιαφέρει. Τώρα, γιατί μας έλκει κάτι τέτοιο, είναι άλλο θέμα.

Από κει και πέρα όμως, η αλήθεια πρέπει να λέγεται. Ίσως όχι κραυγαλαία, σίγουρα δεν πρέπει να γίνεται show η αλήθεια, και να μαζεύονται οι θεατές και να χειροκροτάνε, αλλά μόνο με την αλήθεια μπορεί κάποιος να δει τα πράγματα και να διορθώσει τα λάθη ή να σταθεροποιήσει τα σωστά.

Η υποκρισία δεν βοηθάει, δεν προάγει, δεν βελτιώνει.

Ακόμα και αν η αλήθεια πληγώνει, έρχεται η στιγμή που πρέπει να ειπώθει. Πάντα έρχεται η στιγμή της αλήθειας.

Maria Tzirita είπε...

Φίλε Heliotypon, καταρχήν να σ'ευχαριστήσω και για την επίσκεψή σου και για την αναφορά σου στο θέμα μου στο δικό σου μπλογκ. Σε αυτά που λες για το ΕΣΡ με βρίσκεις σύμφωνη, εκεί κι αν υπάρχει τεράστια υποκρισία. Βέβαια εμένα το θέμα μου δεν είναι αυτό, είναι πρώτον το τι οδηγεί τους ανθρώπους να ξεπουλάνε την προσωπική τους ζωή και δεύτερον τι κάνει όλους τους άλλους να τους κατηγορούν, να κατηγορούν την εκπομπή και την παρουσιάστριά της και να μην θλίβονται ή να προβληματίζονται για την πραγματικότητα. Η τηλεόραση σαφώς είναι επιλογή και μ'ένα κουμπάκι τελειώνουν όλα, αν την κλείσεις. Μακάρι κι άλλα θέματα να τέλειωναν έτσι εύκολα... Καλή σου μέρα!

Maria Tzirita είπε...

Φαραώνα μου, εσύ είσαι πραγματικά εκτός τηλεόρασης! Είναι δυνατόν να μην έχεις ακούσει, να μην έχεις διαβάσει τίποτα; Μπράβο σου ρε κορίτσι μου, ειλικρινά, μπράβο! Δε θέλω να σε ταράξω, άστο το θέμα, μην ασχοληθείς, ο δικός σου δημιουργικός κόσμος είναι σίγουρα πολύ καλύτερος. Φιλάκια καλή μου!

Maria Tzirita είπε...

Παπαρούνα μου, μην απολογείσαι που λες τη γνώμη σου, γι αυτό κάνουμε μπλόγκινγκ για να τα λέμε! Η παρομοίωση που έκανες είναι πολύ σωστή. Είναι ένα είδος πορνείας αυτό. Κι όπως και στην πραγματικότητα, δεν τα βάζεις με τον οίκο ανοχής, δηλαδή την εκπομπή, ούτε με την "τσατσά", δηλ. την παρουσιάστρια, αλλά εύχεσαι το δικό σου παιδί ποτέ να μην έχει τη μοίρα των γυναικών που εκδίδονται επί χρήμασοι. Και όχι δεν το κάνουν από μεγάλη ανάγκη για λεφτά, γιατί υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να βγάλεις λεφτά κι αυτό ισχύει και στις δυο περιπτώσεις. Κι αυτό με προβληματίζει περισσότερο. Πολύ ωραίο το παράδειγμα που έδωσες λουλουδένια μου, νομίζω ότι βοηθάει πολύ να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται και με τι θα έπρεπε να θυμώνουμε, αν θυμώνουμε.
Καλή σου μέρα καλή μου!

Maria Tzirita είπε...

Σοφία μου, ωραία πάσα μου έδωσες τώρα! Σαφώς ισχύει αυτό που λες για τα πρότυπα, όμως να ξέρεις ότι τα πραγματικά πρότυπα εμείς τα δίνουμε στ απαιδιά μας, από το σπίτι. Τα παιδιά εκείνα που θα ταυτιστούν με την Μανωλίδου και την κάθε Μανωλίδου, είναι φτερά στον άνεμο, είναι παιδιά παραμελημένα, εγκατελειμένα στην τύχη τους που ψάχνουν να βρουν με τι να ταυτιστούν, ελλείψει άλλου προτύπου. Όταν ρώτησα εγώ την κόρη μου πώς της φαίνεται η Μανωλίδου, ξέρεις τι μου απάντησε; "Όμορφη είναι, από κει και πέρα τι άλλο να σου πω; Δεν την ξέρω τη γυναίκα, ούτε μπορώ να βγάλω συμπέρασμα γι αυτήν από όσα ακούγονται στις εκπομπές. Απορώ γιατί ασχολούνται μαζί της. Ένας άνθρωπος είναι που παρουσιάζει μια εκπομπή, είναι θέμα αυτό;" Κι είναι μόνο 17 χρονών.
Σε αυτό που λες για τις λέξεις, έχεις δίκιο, είναι παρεξηγήσιμο, αποσύρω το "θάρρος" και κρατάω μόνο το "θράσσος". Γιατί σαφώς δεν είοναι θάρρος αυτό που έχουν αυτοί οι άνθρωποι. Θάρρος θα ήταν είτε να έβρισκαν τη δύναμη να μιλήσουν ειλικρινά με την οικογένειά τους, είτε να μην αποκάλυπταν ποτέ στους ανθρώπους τους πράγματα που θα τους πλήγωναν και να τα κουβαλούσαν μέσα τους δια βίου. Αυτό απαιτεί θάρρος.
Όσο για τα βαποράκια, διαφωνώ που τα βάζουν φυλακή έτσι κι αλλιώς. Ο καθένας μπορεί να πουλάει ό,τι θέλει. Εγώ δε θα το αγοράσω. Ούτε το παιδί μου, ούτε το παιδί σου κι ας φροντίσουν όλοι να κάνουν τα παιδιά τους έτσι, ώστε να μην αγοράσει ποτέ κανείς. Έτσι παύει να υπάρχει και το βαποράκι και δε χρειάζεται σε τίποτα η φυλακή...
Καλή σου μέρα Σοφία μου και σ'ευχαριστώ!

Maria Tzirita είπε...

Λίλυ μου, η προσωπική ζωή του καθενός πάντα ενδιέφερε και πάντα θα ενδιαφέρει. Είναι η φύση μας τέτοια, από αρχαιότητας μέχρι σήμερα. Τώρα, όσον αφορά στην αλήθεια, ναι, πρέπει να λέγεται, αλλά υπάρχουν και αλήθειες που δε χρειάζεται να λέγονται και πόσο μάλλον να πουλιούνται. Το τι έκανες εσύ με τον πρώην σύντροφό σου, γιατί πρέπει να το ξέρει ο άντρας σου; Μια κακή σκέψη που έκανες για την πεθερά σου, γιατί πρέπει να την ξέρει εκείνη; Μικρές αλήθειες που όλοι έχουμε κι όλοι κρατάμε, για να μην πληγώσουμε τους αγαπημένους μας. Και πρέπει να τις κρατάμε. Όπως καταλαβαίνεις, άλλο είδος αλήθειας είναι αυτό που ξεπουλιέται σε αυτή την εκπομπή κι αυτό είναι το πιο τρομακτικό...
Καλή σου μέρα Λιλούκο μου!

Ra Ma είπε...

Μάλλον αυτοί που δεν βλέπουν την εκπομπή ...είναι εδώ! :)
Ούτε αυτή βλέπω ούτε και τις άλλες. Έχω περάσει σε ζάπινγκ και έχω ακούσει τις ερωτήσεις. Δεν μου προκάλεσε κανένα ενδιαφέρον και δεν μπορώ να πω ότι βρήκα τις ερωτήσεις σοκαριστικές. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί κάποιος που έχει αποφασίσει να πάρει τα χρήματα, να πει ψέμματα?

Καλημέρα και καλό ΣΚ!!!

witchofdaffodils είπε...

Mαρία,
Δύο φορές προσπάθησα να τη δω, δεν ξεπέρασα το δεκάλεπτο. Πέρα από μικροαστικές ηθικές, δεν τη βλέπω γιατί δε με αφορά.
Οι.. πληροφορίες που δίνονται με αφήνουν αδιάφορη.
Αν κάποιοι ευχαρίστως πουλάνε τα προσωπικά τους δεδομένα, αυτό είναι ένα θέμα που σχετίζεται με τις κοινωνικές τάσεις (money).
Για την μουσουργό παρουσιάστρια, δεν έχω να προσθέσω κάτι ιδιαίτερο: χρήμα και πολιτικό όφελος. Ok, αλλά δεν είναι τέχνη αυτό!

Ανώνυμος είπε...

Εχω γράψει και γώ κάτι σεμνό και ταπεινό για το εν λόγω φαινόμενο αλλά για να μην τα ξαναγράφω επιτρέψτε μου να σας παραπέμψω με σχτικό λίνκ.
http://sofistis.wordpress.com/2008/11/02/021108/

Ανώνυμος είπε...

Μαρία μου καλό μεσημέρι
Ούτε εγώ βλέπω την εκπομπή της κας Μανωλίδου γιατί μου είπαν ότι είναι πολύ ....ρεζίλικη και εξευτελιστική, γιαυτό δεν μπήκα καν στον κόπο να το διαπιστώσω από μόνη μου!! Προτιμώ να βλέπω εκπομπές που θα με κάνουν να γελάω και να πάω για ύπνο με ευχάριστη διάθεση ή να διαβάσω λίγο.

Φιλιά
Γιάννα

Kafeini είπε...

Πριν από αρκετές μέρες διάβασα το άρθρο της Εύας Στάμου (στο οποίο με παρέπεμψαν κάποιοι φοιτητές μου) όπου αναλύει ποιοι ακριβώς είναι οι ψυχολογικοί και ηθικοί κίνδυνοι όταν παρακολουθούμε τέτοιου είδους τηλε-σκουπίδια. Τα επιστημονικά τεκμηριωμένα επιχειρήματά της με εκφράζουν απόλυτα - το άρθρο βρίσκεται στο μπλογκ της:
http://evastamou.blogspot.com

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Σου ορκίζομαι δεν το έχω δεί ΠΟΤΕ, μόνον απο τα τρέυλερ του που ακούω το σιχάθηκα.Δεν συμφωνώ με τέτοια ξετσιτσιδώματα της αβνθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σου, πρώτη φορά έρχομαι στα μέρη σου. Ομολογώ ότι την εκπομπή τη βλέπω. Με ενδιαφέρουν οι ιστορίες του κόσμου και οι ίδιοι οι άνθρωποι που προκειμένου να βγούνε στο γυαλί πουλάνε τη μανούλα τους και πασατέμπο. Αλήθειες ψέμματα οι ιστορίες τους ανεβάζουν τα νούμερα της τηλεθέασης.
Για αυτούς που την βλέπουν στα κρυφά και μετά τη βρίζουν στα φανερά έχω να πώ ότι μου θυμίζουν τους παλιούς αγώνες μεταξύ γυμνιστών και εκκλησίας. Ολοι ξέρανε ότι οι γυμνιστές καταλαμβάνουν ορισμένες παραλίες μακριά απο τον κόσμο, ήσυχοι και ωραίοι. Μόνο οι πολέμιοί τους κρύβονταν πίσω απο τους θάμνους και βράχους περιμένοντάς τους με τις ώρες κάτω απο τον καυτό ήλιο, να γδυθούν και αφού φτιαχνόντουσαν είτε απο θυμό είτε απο λαγνεία πιάνανε τις πέτρες.

faraona είπε...

Mαρακι μου συγγνωμη βρε ...ειμαι ολιγον στην καρακοσμάρα μου αλλα ρώτησα κι εμαθα περι τινος πρόκειται.
Ειναι ριαλιτι τελικα...ε ναι ειμαι εντελως εναντια σ αυτα.Διεγειρουν κατα την αποψη μου την περιεργεια μας και μας οδηγουν σε ωρες ψιλοαχριστίας.Προτιμω να διαβασω κατι η να παω μια βολτα.
Φιλια πολλα Μαρια μου

venceremos είπε...

σιγουρα οταν αγοραζονται αυτα που δεν ειναι να αγοραζονται δεν σημαινουν πολλα. και επισης δεν βαζουμε αρωματα να κρυψουμε την μποχα...πλενομαστε.
Πως? αμα αγαπας την καθαριοτητα βρισκεις και τον τροπο να την εχεις.της ψυχης λεω..
Συμφωνω μαζι σου σε ολα
φιλια καρυστινα

maria είπε...

Μαρία μου με κάλυψες απόλυτα. πραγματικά δε τυχαίνει να το βλέπω γιατί δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω ελληνικές εκπομπές κ προτιμώ να κάνω οτιδήποτε άλλο από το να δω τηλεόραση. μια δυο φορές που το πέτυχα όμως έμεινα συξυλη με αυτά που αποκαλυπτονταν κ οι τύποι στο παγκάκι δεν ξέραν τι τους γίνεται στη τελική...

στεναχωριέμαι γιατί οι πραγματικές και οι καλές σχέσεις βασίζονται στην ειλικρίνια πρώτα και μετά στην εμπιστοσύνη. κρίμα που κοροϊδεύεται ο κόσμος μεταξύ τους...

όσο για το παιχνίδι, όπως το είπες, πολύ κακό για το τίποτα! λες κ αυτοί που το σχολιάζουν είναι αθώες περιστέρες. δε κοιτάνε καλύτερα τα χάλια τους!

αυτά τα λίγα κι από μια ταπεινή μπλόγκερ..

φιλάκια!

marianaonice είπε...

Βλέπω ελάχιστη τηλεόραση έως καθόλου!
Δεν το βλέπω το συγκεκριμένο παιχνίδι!
Όμως συμφωνώ με το vad και πιστεύω ότι τα περισσότερα σενάρια είναι συνήθως στημένα ή στημένες οι υπερβολές τους και γενικά δεν θα μου άρεσε να εκμεταλλεύεται κάποιος ανθρώπους που υστερούν νοητικά!
Δεν θεωρώ ότι ένας νοήμων άνθρωπος με μέσο κοινό νου θα κατέφευγε σ' αυτού του είδους την επικοινωνία και επίλυση των όποιων προβλημάτων του.
Καλό Σ/Κ!!
:)))

Kaveiros είπε...

Ειλικρινά δεν το έχω δει ποτέ, αλλά θέλω να το δω!

Aristodimos είπε...

Το πως διαθέτει και διαχειρίζεται ο καθένας τον εαυτόν του απέναντι στο γενικό σύνολο, ειναι δικαίωμά του αρκει να μην προσβάλει τους άλλους... και σιγουρα η ΑΛΗΘΕΙΑ ποτε δεν προσβάλει.. Απλά λεει τα πράγματα με τ όνομα τους...

Οποιος αντεχει την ακούει και ή την αποδέχεται ή αν δεν την αντέχει του δίνεται η δυνατότητα να πατήσει ενα κουμπάκι και να ακούσει μιαν ... άλλην εικονική πραγματικότητα κι "αλήθεια"...

Ας μην κρυβόμαστε πια πισω απ το δαχτυλό μας..
Αρκετα η υποκρισία και ο πουριτανισμός...

Αυτη ειναι η δική μου αλήθεια...

Αρης

Maria Tzirita είπε...

Πειρατή καλημέρα! Νομίζω πως ούτε και ο ίδιος γνωρίζει ότι λέει ψέμματα, αυτό τουλάχιστον θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε. Όλοι χάνουν σε ερωτήσεις που είναι σχετικές κι υποκειμενικές, δεν είναι του τύπου "έκλεψες ή όχι;" Αυτό φυσικά ισχύει αν όλα είναι όπως παρουσιάζονται και δεν είναι στημένα πέρα για πέρα. Καλό σαβ/κο και σε σένα!

Maria Tzirita είπε...

Μαγισσούλα μου, εδώ δε μιλάμε για τέχνη, ούτε αξιώνουμε τέχνη. Μιλάμε για ψυχαγωγία, μάλλον για κωμωδία, με πολλά δραματικά στοιχεία, όσον αφορά στην "αλήθεια" του πράγματος. Καλό σαβ/κο καλή μου, φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Σοφιστή, σ'ευχαριστώ για την επίσκεψη, θα περάσω να το δω. Να'σαι καλα΄!

Maria Tzirita είπε...

Γιάννα μου, ούτε από περιέργεια; Σε θαυμάζω! Καλημέρα φιλενάδα και καλό σαβ/κο, χαιρετισμούς στην οικογένεια!

Maria Tzirita είπε...

Καφεϊνη, σε καλωσορίζω και δεσμεύομαι να δω το εν λόγω άρθρο - μ'ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Καλό σαβ/κο, να'σαι καλά!

Maria Tzirita είπε...

Αχτιδούλα μου, δε χρειάζεται να ορκίζεσαι, σε πιστεύω! Είσαι τόσο γεμάτη και πολυάσχολη εσύ εξάλλου, που μόνο αυτό σου έλειπε. Δεν έχει να σου προσφέρει κάτι, δε θα προέτρεπα ποτέ κανέναν να το δει, ήθελα απλά τη γνώμη όσοων το βλέπουν, όσον αφορά στον κακό χαμό που έχει γίνει γύρω από το θέμα. Φιλάκια καλή μου, καλό σαβ/κο στην οικογένεια!

Maria Tzirita είπε...

Θεία Λένα καλώς όρισες στα μέρη μας κι ελπίζω να σε βλέπω συχνότερα! Απ'ό,τι είδα συμφωνούμε απόλυτα στις απόψεις μας επί του προκειμένου. Να'σαι καλά, πολλά φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Φαραώνα μου, ριάλιτι δε θα το έλεγα, γιατί δεν έχω πεισθεί κατά πόσο περιλαμβάνει αλήθεια ή μας δουλεύουν όλοι κανονικά! Το σίγουρο είναι ότι αν αξιοποιείς τον χρόνο σου διαβάζοντας, κερδισμένη βγαίνεις. Φιλάκια κούκλα!

Maria Tzirita είπε...

Venceremos μου, αν δεν την αφήνεις να σε ακουμπήσει και δεν επηρεαστείς απ'αυτήν, γλυτώνεις και το πλύσιμο! Φιλιά καλή μου, καλό σαβ/κο!

Maria Tzirita είπε...

Μαρία μου, οι ταπεινοί μπλόγκερς λένε τα πράγματα με το όνομά τους κι είναι η αληθινή εικόνα της κοινωνίας μας. Και χαίρομαι πολύ γι αυτό! Καλό σου σαβ/κο γλυκιά μου!

Maria Tzirita είπε...

Μαριάννα μου, δεν πιστεύω ότι οι εν λόγω παίχτες στερούν νοητικά. Είτε είναι απλοί ηθοποιοί, είτε στερούνται ηθικών φραγμών. Όπως και να'χει, κυκλοφορούν ανάμεσά μας... Καλό σαβ/κο και φιλί γλυκό!

Maria Tzirita είπε...

Κάβειρε, Πέμπτη βράδυ προβάλλεται, δες το να σου φύγει η περιέργεια και τα λέμε! Καλό σου σαβ/κο!

Maria Tzirita είπε...

Άρη, δυνατή η αλήθεια σου, σ'ευχαριστώ που την κατέθεσες. Καλό σαβ/κο να'χεις!

zeidoron dtsoukas είπε...

Ενδιαφερουσα η συζητηση σας γυρω απο μια συγκεκριμενη εκπομπη.Τιποτα δεν ειναι ασχετο κι ασημαντο.Ολα ειναι σχετικα κι εχουν τη σημασια τους και την τιμη τους απ'οτι φαινεται.Ο βιος και η πολιτεια του καθενος δειχνουν και τις αξιες του ,το ηθος του ,τον χαρακτηρα του και την εν γενει προσωπικοτητα του.
Σιγουρα και το καναλι θα μπορουσε να επιζησει χωρις αυτη την εκπομπη και η παρουσιαστρια θα μπορουσε να βγαλει τα προς το ζειν(!) κανοντας κατι αλλο.Ομως επελεξαν τη συγκεκριμενη εκπομπη,οπως και πολλοι εξ ημων εχουν επιλεξει να τη βλεπουν και καποιοι αλλοι να συμμετεχουν μαλιστα.Δυστυχως η τηλεοραση ειναι ενας μεγαλος καθρεφτης της κοινωνιας μας,στην οποια προφανως αρκουν ο αρτος και τα θεαματα.Αλλιμονο σ'αυτους πουχουν αφησει τη διαπαιδαγωγηση των παιδιων τους στο χαζοκουτι και τους εκπροσωπους του.

patsiouri είπε...

Πρώτον:
Αν ήμουν υπέύθυνη προγράμματος σε κανάλι, εννοείται πως το ίδιο πρόγραμμα θα επέλεγα.

Δεύτερον:
Να ρίξουμε μια ματιά πόση τηλεθέαση έχουν οι καλές εκπομπές.
Μηδέν.

Τρίτον:
Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω.
Όποιον τον ενοχλεί ας μην το βλέπει. Μακάρι, να πέσει και η τηλεθέαση. Χλωμό όμως.

Τέταρτον:
Και να μην είναι αυτό θα είναι κάτι άλλο. Να τα κάνουμε να πατώσουν μπορούμε???
Μπα...

Πέμπτον:
Δεν το έχω δει. Ούτε πρόκειται. Βαριέμαι. Εδώ δεν εχω χρόνο να δω αυτά που θέλω...

------ είπε...

Εκτον: (συμπληρωνω από το Πατσιουράκι)
Η κυρία Μπουμπούκου είναι αλλοίθωρη!
Φιλια Μαρία μου...το πήρα το βιβλίο σου ...σ`ευχαριστώ πολύ ..ηδη άρχισα να το διαβάζω...είμαι εκεί που η Μαρίνα με τον Αλέκο έφαγαν στο ιταλικό εστιατόριο....λέω να επικοινωνήσω με τις εκδόσεις Ψυχογιός και να το κανω Δωροθεσία...τί λες;;;
Φιλια ξανα

Dimitra Andritsiou είπε...

Προσωπικά δεν το βλέπω αφού από το φροντιστήριο γυρίζω κατά τις 11:00.
Απ' ότι έχω ακούσει (σε πρωϊνά-μεσημεριανά) κι απ' ότι λές κι εσύ πρόκειται για καταστάσεις όπου οι άνθρωποι που συμμετέχουν βγάζουν στη φόρα όλα τους τα άπλυτα κι όλα αυτά για μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ναι, είναι απλά άλλο ένα τηλεοπτικό σόου. Όμως, όταν οι θεατές είναι και παιδιά (γιατί, δυστυχώς, οι περισσότεροι γονείς δεν ξέρουν να βάζουν όρια στο τι βλέπουν τα παιδιά τους) τότε αλλάζουν τα πράγματα...

Maria Kat είπε...

Μαράκι μου με πρόλαβες! Σκόπευα να γράψω κι εγώ ένα άρθρο στο μπλογκ μου για το Παιχνίδι αυτό αλλά αφού μου δόθηκε ευκαιρία θα εκφράσω τη γνωμη μου εδώ. Δεν μπορώ να κατηγορήσω ούτε το κανάλι, ούτε τη Μανωλίδου , (και φυσικά η προσωπική της ζωή δεν με αφορά. Μια χαρά συμπαθής μου είναι μέσα απο την εκπομπή) ούτε αυτους που κερδοσκοπούν. Έκαστος στο είδος του. Εμένα με προβληματίζει άλλο.
Καταρχήν ότι αλήθειες έχουμε να πούμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα, πρέπει να τις βγάλουμε στον αέρα? Καταρχήν ας αφήσουμε στην άκρη την δική μας αξιοπρέπεια και τον δικό μας εξεφτιλισμό. Είναι σωστό όμως, το κάθε παλικάρι, ή η κάθε κοπελιά, να μαθαίνει ότι έχει πέσει θύμα απιστίας (ένα παράδειγμα φέρνω) μπροστά σε τόσο τηλεοπτικό κοινό, τη στιγμή που παρακολουθούν οι γονείς , οι φίλοι και οι συγγενείς? Είναι ανάγκη η μάνα να μάθει τα … ερωτικά κατορθώματα του γιού της?? Είναι ανάγκη η φίλη να μάθει έτσι ότι η καλύτερή της φίλη την έχει θάψει πίσω από την πλάτη της? Κ.ο.κ Αν θες να πεις κάτι τον παιρνεις τον άλλον και του λες ότι ξέρεις, σου έχω κάνει αυτό κι αυτό. Δεν χρειάζεται να το μάθει η μισή Ελλάδα για να πάρεις εσύ 10.000 ευρώ. Θα μου πεις κάποιοι εχουν ανάγκη τα χρήματα. Ε χάθηκαν τόσα άλλα τηλεπαιχνίδια να πάρουν μέρος?
Αυτό είναι που με προβληματίζει, το που βαδίζουμε. Δεχόμαστε να θυσιάσουμε την αξιοπρέπειά μας (και το χειρότερο, να πληγώσουμε τους αγαπημένους ανθρώπους) προκειμένου να αποκτήσουμε λίγα χρήματα… Είμαι πολύ του « τα εν οίκω μη εν δήμω» και όλο αυτό μου φαίνεται …. Κάπως. Την εκπομπη την βλέπω αν είμαι σπίτι, αλλά αν σου πω λόγο που τη βλέπω, ίσως με πεις κυνική. Για να γελάσω. Και ναι γελάω γιατί είναι επιλογή του καθενός το να ξεφτιλιστεί, είναι σαν να …. «πηγαίνει γυρεύοντας». Δεν θα μπορούσα ποτέ ας πούμε να γελάσω με την εκπομπή της Πάνια που παίρνει άνθρωπους αμμόρφωτους, με του κόσμου τα προβλήματα, τους δίνει υποσχέσεις και τους κάνει αστέρες τις στιγμής. Κι εδώ θα έρθω να συμφωνήσω με κάποιον που ανέφερε την υποκρισία του ΕΣΡ. Πιστέψτε με υπάρχουν πολύ χειροτερες εκπομπές από τη στιγμή της αλήθειας. Και πρώτη και καλύτερη της Πάνια.
Να κατακρίνω δεν είμαι σε θέση, δεν το έκανα ποτέ. Αλλά ότι με ενοχλεί όλο αυτό που γίνεται… είναι αλήθεια.
Αυτά είχα να πω Μαράκι μου και σ’ευχαριστω που μου έδωσες την ευκαιρία. Φιλιά πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Φιλενάδα μου καλή, ξέρεις ότι θα σου πω την αλήθεια μου - και ας μην πάρω φράγκο γι'αυτό...
Το ξέρεις ότι η μόνη επαφή που έχουμε με την τηλεόραση μου, είναι όταν ερχόμαστε πιο κοντά η μια στην άλλη για να την... ξεσκονίσω από τις δακτυλιές της Σοφίας.
Τώρα, την κυρία Μανωλίδου την είχα δει, πριν μείνω έγκυος στην Σοφία μου, σε μια συναυλία που είχε δοθεί και ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας και είχε ορφικούς ύμνους ξέρεις (Τιτάνων,Διονύσου,Προμηθέως).
Είχα συγκινηθεί πάρα πολύ, μου άρεσε και την συγκράτησα στην μνήμη μου.
Εντάξει μετά την άκουσα στο Ολυμπιακό Συμφωνικό Κονσέρτο, ούτε κρύο ούτε ζέστη μου έκανε.
Τώρα ξανά άκουσα γι'αυτήν από το παιχνίδι που όλοι τελικά το βλέπουνε για να το συζητάνε κιόλας... και να έχουνε και άποψη!

Εγώ δεν θα κρίνω κανέναν για να μην κριθώ από κανέναν.
Θα πω μόνο ότι λιγότερος πουριτανισμός και σκοταδισμός στο όνομα της αλήθειας, σίγουρα δεν θα μας κάνει κανένα κακό χειρότερο, από αυτό που κάνουμε εμείς στον εαυτό μας όταν κρυβόμαστε πίσω από την μύτη μας...

Είπα την πάσα αλήθεια μου αγαπημένη μου φίλη

Σου στέλνω πολλά φιλιά και μια μεγάλη αγκαλιά

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Οχι απλά για να συμφωνήσω, αλλά γιατί είναι πραγματικά τεράστια υποκρισία να στρουθοκαμηλίζουμε όλοι (όσοι όλοι τελοσπάντων). Βρε Μαράκι, η κλειδαρότρυπα είναι απίστευτα απολαυστική και η ψυχαλαλυτική ματιά (για όσους την έχουν ή δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτήν (βλέπε εμένα) ακόμα περισσότερο. Το έχω δει μόνο μια φορά. Θα ήθελα να το βλέπω όλες μα δεν είμαι ποτέ σπίτι τέτοιες ώρες.

Η κοροιδία μπορεί να είναι προφανής, ο σκοπός επίσης, η κατάντια ολοφάνερη μα και η αλήθεια αυτού του προσώπου που κρύβουμε ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Και κλείνουμε τα μάτια, σαν να μην υπάρχει. Ναι δε είναι παιχνίδι είναι αθλιότητα. Μα πέρα από αυτό...

είμαστε εμείς το πρωί και το βράδυ που κοιταζόμαστε και βλέπουμε το τίποτα από ότι είμαστε, από οτι κρύβουμε...

γι αυτο και ΔΕΝ μας εμπιστευόμαστε πια...

ΕΛΕΝΑ είπε...

Nόμιζα ότι είμαι η μόνη που δεν καταλαβαίνω γιατί συζητάτε, αλλά ευτυχώς είδα και την Faraona και παρηγορήθηκα χα χα χα
Φαίνεται ότι δεν το παρακολουθεί κανείς στο σπίτι, αλλιώς κάτι θα άκουγα από τους γιους μου.
Απ' όσα άκουσα να λέτε, κατάλαβα περί τινος πρόκειται. Νόμιζα ότι εκπομπές αυτού του τύπου έχουν πλέον κουράσει, μου κάνει εντύπωση να την παρακολουθεί τόσος κόσμος.
Καλή βδομάδα και καλό μήνα Μαράκι μου:)

http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε...

Δεν το εγώ δει ποτέ, γιατί έλειπα όπως ξέρεις Μαράκι μου.
Θέλω όμως να το δω από περιέργεια, να δω... Τι είναι αυτό που κάνει τόσο ντόρο, και αν μου αρέσει... Ναι, θα το βλέπω, και δεν θα τραπώ καθόλου να το πω.

Προσωπικά δεν θα πήγαινα σε μια εκπομπή να βγάλω τα άπλυτα μου στη φόρα, γιατί... Κάνω καλές μπουγάδες σε όλα μου τα "άπλυτα" όποτε ... Παύουν να είναι άπλυτα.

Σε φιλώ γλυκά.

iLiAs είπε...

Καλο μηνα Μαρία :)

Maria Tzirita είπε...

Αγαπημένοι μου,

zeidoron

patsiouri

Νανά Τσούμα

ΑΜΕΛΟΔΗΜΗΤΡΑ

Μαρία (Aeraki)

mamadalton

Freedula

ΕΛΕΝΑ

Ξυπόλυτη

iLiAs

με συγχωρείτε που δεν απαντώ χωριστά στον καθένα σας όπως συνηθίζω, αλλά το στόλισμα του δέντρου κι άλλες δουλειές με κράτησαν εκτός μπλογκ το σαβ/κο κι έτσι αντί να απαντήσω εδώ και να χαιρετήσω όλους σας, προτιμώ να περάσω από τα σπίτια σας και να τα πούμε από κει. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας στο θέμα αυτό, που απ'ότι είδα σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Η συζήτηση πάντα εποικοδομητική, γι αυτό είμαστε εδώ. Σας φιλώ και σας εύχομαι καλό μήνα!