4 Δεκ 2008

Η δήλωση της Δέσποινας Βανδή


Σήμερα, παγκόσμια ημέρα για τα Άτομα με Ειδικές Ικανότητες, σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση της Δέσποινας Βανδή, της δημοφιλούς τραγουδίστριας, σε συνέντευξή της. Πριν λίγους μήνες η τραγουδίστρια είχε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό της και χτύπησε στον αυχένα. Δήλωσε λοιπόν στη συνέντευξη: "Αν το κάταγμα ήταν 1 εκατοστό πιο αριστερά, θα είμα μείνει παράλυτη από το λαιμό και κάτω. Φυσικά αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα προτιμούσα να πέθαινα επί τόπου!"

Ίσως πραγματικά να το προτιμούσε. Ίσως να το είπε αυθόρμητα κι αν το καλοσκεφτεί ν'αλλάξει γνώμη και άποψη για τη ζωή. Το σίγουρο είναι ότι πολύς κόσμος θίχτηκε από αυτή τη δήλωση. Πολλά παιδιά με αναπηρία αναρωτήθηκαν αν έχει νόημα η δική τους ζωή ή μόνο η λαμπερή ζωή μιας πλούσιας σταρ. Που αν χάσει την αρτιμέλειά της, είναι καλύτερα να πεθάνει.

Θα απαντήσω σε όλους αυτούς ότι τα πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Όταν έχεις στηρίξει όλη σου τη ζωή στα πλούτη και την ομορφιά σου, στο καλλίγραμμο σώμα σου, τότε ναι, αν τα χάσεις αυτά, για ποιό λόγο να ζεις; Δεν είμαστε όλοι για τα δύσκολα, ας το παραδεχτούμε. Δε μπορώ να κατηγορήσω κανέναν, εύχομαι μόνο να είχα έστω και στο ελάχιστο το ψυχικό μεγαλείο των ανθρώπων με αναπηρία που παλεύουν για τη ζωή τους και την κάνουν όμορφη και για τους ίδιους και για όλους γύρω τους...

62 σχόλια:

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητη Μαρια καταπιανεσαι με ενα τεραστιο και πολυ σοβαρο θεμα.Πιστευω οτι ειναι θεμα φιλοσοφιας και στασης ζωης του καθενα ξεχωριστα.
Δεν υπαρχει μεγαλυτερο αγαθο και δωρο ταυτοχρονα απο την ιδια τη ζωη,ολα τ'αλλα επονται.Οσοι απο μας εχουν δει στο διαδυκτιο το βιντεο με την μητερα που δεν εχει χερια και αλλαζει το μωρο της με τα ποδια,θα καταλαβαν οτι δεν υπαρχουν αναπηροι ανθρωποι αλλα ανεγκεφαλοι.Και δυστυχως ειναι πολλοι οσοι νοιαζονται μονο για τα εφημερα και τα επιφανειακα.

Ανώνυμος είπε...

Τι θά'λεγε ένας άνθρωπος που είναι βουτηγμένος στην ύλη και το μεγαλύτερο του πρόβλημα είναι η δημιουργία κοιλιακών (και η συντήρησή τους)!
Αν δεν δινόταν - σε όλους αυτούς - τόσο συχνά "βήμα" να μιλάνε, θα ακούγαμε και λιγότερα κούφια και ανεγκέφαλα λόγια!
Καλή σου μέρα :)

Adamantia είπε...

Θα ελεγα οτι ολοι οσοι τοσο ευκολα κατηγορουν την Βανδη (να σημειωσω οτι δεν μ'αρεσει καθολου γενικα) ειναι υποκριτες. Ειμαστε μια κοινωνια που θελουμε τα τελεια ατομα και δεν συγχωρουμε ή δεχομαστε ατελειες ακομα και στα ιδια μας τα παιδια.Ο Καιαδας λειτουργει ακομα μια χαρα,ας το παραδεχθουμε.
Φιλια Μαρακι

maria είπε...

τι να μας πει κ η κυρία Βανδή. ας ήταν ανάπηρο ένα από τα παιδιά της κ θα τα ξαναλέγαμε. λίγοι είναι οι άνθρωποι που κάποτε ήταν διάσημοι κ τους έτυχε κάτιτις κ έμειναν ανάπηροι? κι όμως εξακολουθούν να παραμένουν διάσημοι, είτε λίγο είτε πολύ, για διάφορους λόγους ο καθένας.
όποιος δεν έχει μυαλό να δείξει, δείχνει ποδάρια...
πολλά φιλιά Μαρία :)

Aνεμος είπε...

Οι Έλληνες δεν ανέχονται πλέον τα ίδια τους τα παιδιά. Τα στέλνουν στο σχολείο από τα τρία τους χρόνια, και μέχρι τουλάχιστον τα 18, για να μάθουν αγραμματοσύνη. Όσο για πριν την ηλικία των τριών ετών, ολοένα και περισσότεροι τα βρίσκουν "ανυπόφορα" και τα αντιμετωπίζουν λίγο ή πολύ βίαια. Ούτε οι κατοικίες, ούτε οι δρόμοι είναι κατάλληλοι για παιδιά πλέον. Από την άλλη, η αντισύλληψη είναι ευρύτατα διαδεδομένη και η έκτρωση νόμιμη.
Γκυ Ντεμπόρ
δεν θα σχολιάσω καν την βαν δη ΜΠΡΟΣΤΑ στην ΚΑΘΕ αγωνίστρια ΛΥΓΕΡΗ με αφήνει παγερά αδιάφορο

~~Εμμέλεια~~ είπε...

Μαράκι μου καλησπέρα. Δε θέλω να σχολιάσω.

Ανώνυμος είπε...

Μαράκι,συγχαρητήρια που χρησιμοποιείς τον όρο "παιδιά με ειδικές ικανότητες"!!! Ετσι πρέπει να αποκαλούμε αυτά τα "δυνατά" παιδιά που υπάρχουν γύρω μας. Θλίβομαι όταν διαβάζω για "παιδιά με ειδικές ανάγκες". Ισως "άτομα με ειδικές ανάγκες" να είναι όλοι οι υπόλοιποι γύρω μας που ασχολούνται με την ύλη & την σωματική ομορφιά.Οσο για την κυρία τραγουδίστρια που αναφέρεις ....συγνώμη αλλά δεν νομίζω πως μου λέει κάτι το όνομα της....
Φιλιά πολλά

venceremos είπε...

δεν θα σχολιασω την βανδη γιατι δεν με ενδιαφερει..
ομως ευχομαι κι εγω να ειχα την δυναμη αυτων των ανθρωπων,,,
ειναι συγκλονιστικος ο καθημερινος τους αγωνας και η θεληση τους να επιβιωσουν με ψηλα το κεφαλι!!
φιλια καρυστινα

Ανώνυμος είπε...

Δεν περιμένεις τίποτα παραπάνω από ανθρώπους που όπως λες έχουν βασίσει τα πάντα στην εξωτερική τους εμφάνηση, όμως εγώ ξέρω πως ό,τι συμβαίνει έχει το λόγο του, ακόμη και αυτή η άστοχη κουβέντα της αοιδούς, κάποιο σκοπό έχει. Βλεέπεις; Το συζητάμε τώρα. Στις ηλικίες βέβαια τις πιο ευαίσθητες όπως είναι αυτές της εφηβείας, σίγουρα έκανε κακό. Τα παιδιά έχουν ανάγκη να στηρίζονται από κάπου, ν αέχουν υγιή πρότυπα, τα οποία κανένα μέσοπια δενπροβάλει, αλλά αντιθέτως τα έχει εξοβελίσει.

Unknown είπε...

Να είσαι σίγουρη Μαράκι γι αυτό που λες...Σίγουρα δεν θα ήθελε να πεθάνει έστω και αν ήταν παράλυτη από το λαιμό και κάτω.

Γιατί τότε θα άρχιζε να βλέπει μια άλλη σκοπιά της ζωής, που τώρα ούτε καν την φαντάζεται. Δεν ξέρει, αυτό είναι όλο.

Και δεν πρέπει κανείς να θίγεται και να αμφιβάλει για την αξία της ζωής του, από τέτοιες δηλώσεις. Την δικιά της ποιότητα και τρόπο σκέψης δείχνουν και τίποτα άλλο. Και όπως πολύ σωστά λες, και τις δικιές της προτεραιότητες. Οι οποίες όμως πιθανώς να αλλάξουν, αν αλλάξουν οι συνθήκες ζωής της...

Όταν κάποιος ξεφύγει από το κυνήγι της υλικής τελειότητας, τότε μόνο νομίζω μπορεί να ζήσει με την ψυχή του και να δει τις ομορφιές που κρύβει η ίδια η ζωή.

Artanis είπε...

Δεν περίμενα και κάτι καλύτερο, για να είμαι ειλικρινής...Λογικό το βρίσκω...Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ανέχονται καν την ιδέα, πόσο μαλλον να βρουν να πουν κάτι καλύτερο από αυτό...

iLiAs είπε...

...η κ.Μαλέα(Βανδή) βγήκε και διευκρίνισε οτι θαυμάζει και σέβεται τα άτομα με αναπηρία..που έχει βοηθήσει έμπρακτα, πολλές φορές άλλωστε.

..υπάρχουν πιστεύω πολύ σοβαρότερα θέματα, απο την προσωπική άποψη κάποιας τραγουδίστριας, από τη στιγμή που καθημερινώς, οι κυβερνώντες μας κλέβουν και μας λένε ψέματα.

Aspa είπε...

Δεν ξέρω τι να πω για τη Βανδή, αν έκανε απλά γκάφα ή αν το εννοούσε… Αλλά η ανάρτηση με έκανε να σκεφτώ τον Christopher Reeve και τα σπουδαία μαθήματα που έδωσε με τη στάση του μετά το σοβαρό του ατύχημα. Τελικά ήταν ένας πραγματικός superman…

Kaveiros είπε...

Συμφωνώ μαζί σου!!

Sophia Kollia είπε...

Μαρία μου,
ανατριχιάζω και που τους βλέπω με τι κουράγιο αντιμετωπίζουν την ζωή, και γω ...άσε..
Ούτε στο μικρό τους δακτυλάκι δεν τους φτάνω.
Καλησπέρα

ΕΛΕΝΑ είπε...

Δεν θέλω να σχολιάσω καν την κα Βανδή, ο καθένας έχει τις απόψεις του και καλά κάνει και τις έχει.
Θέλω απλά να προσθέσω κι εγώ, πόσο θαυμάζω όλα αυτά τα "ικανά" άτομα για την δύναμη ψυχής που διαθέτουν, και να δώσω συγχαρητήρια στις οικογένειές τους που με απίστευτη αγάπη σκύβουν επάνω τους(εκτός βέβαια από κάποιες εξαιρέσεις).

Side21 είπε...

Ο καθένας αξιολογεί ...
το θαύμα της ζωής ανάλογα
με το μυαλό που διαθέττει ...
Ίσως η κοπέλλα να θεωρεί ότι η ζωή
είναι άχρηστη αν δε μπορείς να κάνεις
μουσικοχορευτικό σώου με εφέ τσίρκου ...
Καλό σ/κ ...

Phivos Nicolaides είπε...

Έχει πραγματικά τόση σημασία τι είπε η Βανδή; Ειλικρινά διερωτούμαι γιατί παραπονιόμαστε μετά, που 'καταξιώνουμε' τις 'απόψεις' μερικών επωνύμων με τα δικά μας σχόλια. Το θέμα εν πάσει περιπτώσει που εγείρεις Μαρία είναι πολύ σοβαρό, πολύπλοκο και αφορά ολόκληρη την κοινωνία, τα πρώτυπά της, τις ευαισθησίες της και το επίπεδό της. Αν μια κοινωνία λ.χ. αντιμετωπίζει τα παιδιά της με 'ειδικές ανάγκες' ως περίπου δυσβάσταχτο βάρος, τότε κάποιος ίσως να προτιμούσε να είχε άλλες επιλογές στη ζωή του... και ο νοών νοείτω.

faraona είπε...

Αν το πιστευε χωρις να το δηλωσει...και τυχαινε να το ξερω με καποιον τροπο δεν θα με πειραζε καθολου γιατι ο καθενας εχει την προσωπικη του φιλοσοφια για την ζωη και τον θανατο.
Επειδη ομως ειναι υποτίθεται ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, τρομάρα μας,φυσικα και θα πρεπε να βουταει την γλωσσα της στο μυαλο της πριν πει κατι.
Ομως για να την βουτήξει στο μυαλο της ,θα πρεπε να εχει μυαλο ...κι εγω για την εν λόγω πιστευω οτι δεν εχει ουτε γλωσσα...
ΕΜΕΙΣ ΤΗς ΤΗΝ ΔΙΝΟΥΜΕ και μετα μιλαμε κι απο πανω.

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ
Γιατι απο κορακου στόμα μονο ΚΡΑ ακουει κανεις.
Οταν ομως ενας λαος ολοκληρος καθεται κι ασχολειται με το τι ειπε η κυραΒανδή και βουλώνει τα στόματα των ανθρωπων που εχουν να πουν ΠΡΑΓΜΑΤΑ ...αυτα θα ακουει.

καλημερα Μαρακι μου

Ανώνυμος είπε...

πιστευω οτι το ειπε αυθορμητα..καμια φορα λεμε αν μου τυχαινε αυτο καλυτερα να πεθαινα..το λεμε και για μικροπραγματα..απ την αλλη βεβαια οταν εισαι δημοσιο προσωπο πρεπει να προσεχεις τα λογια σου γιατι την ψειρα την κανουν ελεφαντα!!!!

την βανδη δεν την παω καθολου αλλα ας μην καταδικαζουμε εναν ανθρωπο που πεταξε μια κοτσανα της στιγμης!!

φυσικα και οι ανθρωποι με ειδικες αναγκες ειναι ηρωες..εχω συναδελφο που ειναι ενα πανεμορφο νεο παληκαρι πανεξυπνο με χιουμορ και ενα τροχαιο τον καθηλωσε σε καροτσακι...

Maria Tzirita είπε...

Αγαπητέ Zeidoron, σίγουρα είναι ένα θέμα πολύ βαθύτερο αυτό κι έχει να κάνει με τη φιλοσοφία ζωής του καθενός. Έχω δει ανθρώπους που αν τους έλεγες ότι θα έμεναν ανάπηροι έλεγαν ότι δε θα το άντεχαν κι όμως το άντεξαν και μεγαλούργησαν παρ'όλη την αναπηρία τους. Γι αυτό λένε ότι ο Θεός μας δίνει μόνο όσα μπορούμε ν'αντέξουμε κι όλοι έχουμε πολύ μεγαλύτερη δύναμη μέσα μας απ'όσο φανταζόμαστε. Καλή σου μέρα!

Maria Tzirita είπε...

Lilith, σε καλωσορίζω στο μπλογκόσπιτό μου! Είπαμε, είναι θέμα προτεραιοτήτων. Η συγκεκριμένη γυναίκα έμαθε να βγάζει χρήματα με αυτόν τον τρόπο κι ίσως της φαίνεται αδιανόητο να πάψει να το κάνει και να πάψει να βγάζει χρήματα αντίστοιχα. Δύο θεμάτα προκύπτουν από την ανάρτηση. Το ένα έχει να κάνει με τα άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες, τα οποία θαυμάζουμε σαφώς για το μεγαλείο της ψυχής τους και το άλλο έχει να κάνει με τα είδωλα που δημιουργεί η κοινωνία μας. Γιατί μην ξεχνάμε πως αν έχει γίνει πλούσια η Βανδή, από μας έχει γίνει... Καλημέρα σου κι ευχαριστώ για το πέρασμα!

Maria Tzirita είπε...

Αδαμαντία μου, ίσως δεν είναι τόσο ακραία τα πράγματα όπως τα λες, αλλά σίγουρα θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το όμορφο μας τραβάει όλους και θα είναι ψέμματα αν το αρνηθούμε. Από κει και πέρα όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι, απ'ότι βλέπω κι απ'τα σχόλια κι ακούω και τριγύρω, καταδικάζουν τέτοιου τύπου δηλώσεις και πολύ πρόθυμα αποκαθηλώνουν το ίνδαλμά τους, όταν το ήθος του δεν ταυτίζεται με το δικό τους. Φιλάκια καλή μου, καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας την Κυριακή, μακάρι να ήμουν κοντά σας...

Maria Tzirita είπε...

Μαράκι μου, αφοπλιστική είσαι και χείμαρρος! Φυσικά δεν ευχόμαστε σε κανέναν άνθρωπο να του τύχει αυτό, αλλά το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει όλοι να ζούμε τη ζωή μας, δίνοντας αξία σε πράγματα που δε φθείρονται, που δε χάνονται και δεν καθηλώνονται σε καροτσάκι. Κι ας έχουμε την υγειά μας να χαιρόμαστε και τα υπόλοιπα, τα φθαρτά, χωρίς όμως να τα θεοποιούμε. Φιλιά και καλημέρες!

Maria Tzirita είπε...

Άνεμε πόσο συμφωνώ μαζί σου και πόσο με πονάει αυτό... Τη Βανδή την ξέρουν όλοι, τη Λυγερή ποιός την ξέρει; Με θλίβει, με εξοργίζει, αλλά δεν "πουλάει" η ιστορία της, κατάλαβες; Γι αυτό και δεν προβάλεται. Δες πόσα σχόλια έχει αυτή μου η ανάρτηση. Όταν θα κάνω μια ανάρτηση για τη Λυγερή, έλα να μετρήσεις τα σχόλια και θα καταλάβεις πολλά. Ελπίζω να κάνω λάθος. Καλή σου μέρα πατρίδα!

Maria Tzirita είπε...

Ελανάκι μου απ'τη Φλώρινα, καλημέρα σου γλυκιά μου, η σιωπή σου τα λέει όλα... Χίλια φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Αφροδίτη μου χαίρομαι που έπιασες το νόημα της ανάρτησης. Η κυρία τραγουδίστρια ήταν η αφορμή, δεν ήθελα να μιλήσουμε γι αυτήν. Η δήλωσή της μου έδωσε την αφορμή να θέλω να συζητήσω μαζί σας για τα παιδιά αυτά και να αφυπνίσω το ενδιαφέρον μας γι αυτά. Έχουν πολλά να μας πουν με το παράδειγμα της ζωής τους κι αυτό είναι που πρέπει ν'ακούσουμε. Φιλιά πολλά καλή μου φίλη, να μου είσαι καλά!

Maria Tzirita είπε...

Venceremos, πολύ καλά θα κάνεις καλή μου, πράγματι δεν είναι η Βανδή το θέμα μας. Αυτό που σχολιάζεις, αυτό είναι το θέμα κι η ουσία η πραγματική. Μπράβο σου! Καλημέρα και φιλιά

Maria Tzirita είπε...

Νίκο, νομίζω πως έτσι κι αλλιώς έκανε καλό η δήλωση, σε όλες τις ηλικίες, αρκεί βέβαια να πάρουν την αφορμή οι γονείς και να το συζητήσουν με τα παιδιά τους σωστά. Προσωπικά έκανα μεγάλη συζήτηση με την κόρη μου επί του θέματος, η οποία αρχικά το βρήκε λογικό, είπε, ναι κι εγώ δε θα άντεχα να μείνω ανάπηρη! Μιλήσαμε όμως, την έβαλα μέσα σε διάφορα μπλογκς κι είδε πολλά πράγματα και στο τέλος έφτασε να ντρέπεται και μόνο που σκέφτηκε έτσι. Παραδέχτηκε πως το είπε χωρίς να σκεφτεί βαθύτερα, το είπε επιπόλαια. Ίσως κάπως έτσι να το είπε κι η ίδια η Βανδή... ΚΑλημέρα σου Νίκο και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΥ αύριο!!!!

Maria Tzirita είπε...

Λίλυ μου, συμφωνώ απόλυτα σε όσα έγραψες εδώ. Ακριβώς αυτό εννοούσα κι αυτό ήταν το πνεύμα της ανάρτησης. Όλη η ουσία σε αυτές σου τις λέξεις:
"Όταν κάποιος ξεφύγει από το κυνήγι της υλικής τελειότητας, τότε μόνο νομίζω μπορεί να ζήσει με την ψυχή του και να δει τις ομορφιές που κρύβει η ίδια η ζωή."
Μπράβο σου κορίτσι μου! Σε γλυκοφιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Artanis μου, στη συνέχεια και με τον σάλο που προκλήθηκε σίγουρα η τραγουδίστρια θα κατάλαβε πως ακόμα κι αν το πιστεύει, σε καμιά περίπτωση δεν έπρεπε να το δηλώσει. Ας έλεγε "ευχαριστώ το Θεό που με φύλαξε απ'το χειρότερο" και τίποτε άλλο. Σκέψου να ήσουν ένας παραπληγικός άνθρωπος και να το άκουγες αυτό. Πώς θα σε έκανε να νιώσεις; Τους καταλαβαίνω απόλυτα όλους όσους ξεσηκώθηκαν κι εξαγριώθηκαν και δε βρήκαν καθόλου "λογική" τη δήλωσή της. Καλημέρα καλή μου, φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Ηλία, σίγουρα υπάρχουν πολύ σοβαρότερα θέματα που αφορούν όλους μας, το συγκεκριμένο θέμα όμως αφορά μια κατηγορία συνανθρώπων μας τους οποίους όλοι θαυμάζουμε κι ένιωσα την ανάγκη να θίξω και τη δική τους πλευρά. Και να σου πω και κάτι βρε Ηλία; Υπάρχει τελικά σοβαρότερο θέμα από την ίδια τη ζωή και πόσο την εκτιμάς;...
Καλή σου μέρα!

Maria Tzirita είπε...

Άσπα μου, σαφώς δε μας ενδιαφέρει αν το εννοούσε ή όχι, ούτε θα κάνουμε δικαστήριο εδώ να καταδικάσουμε κανέναν. Μας έδωσε όμως αφορμή να θίξουμε ένα πολύ σοβαρό θέμα και ναι, κι εμένα το μυαλό μου στον ήρωα που ανέφερες πήγε, τον αληθινό σούπερμαν, που μας δίδαξε πολλά. Πάρα πολλά. Φιλιά και καλημέρες!

Maria Tzirita είπε...

Κάβειρε, κι εγώ μαζί σου! Καλημέρα!

Maria Tzirita είπε...

Σοφία μου και μόνο που το λες αυτό σημαίνει ότι τέτοιο είναι και το δικό σου ψυχικό μεγαλείο. Πολύ σ'αγαπάω κοριτσάκι μου, αλήθεια. Πολλά φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Έλενά μου, έτσι είναι και σ'ευχαριστώ που έπιασες το νόημα της ανάρτησής μου. Ακόμα και για εκείνα τα παιδιά που οι γονείς τους τούς γυρνούν την πλάτη, θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι σαν εσένα και σαν πολλούς άλλους εδώ μέσα που θα στέκονται δίπλα τους, αρωγή στην προσπάθειά τους. Σε γλυκοφιλώ καλή μου!

Maria Tzirita είπε...

Side21, ίσως ναι, ίσως και όχι. Ο καθένας ας έχει τις απόψεις του, αλλά ας μην τις δηλώνει δημόσια, όταν υπάρχουν τόσοι άνθρωποι εκεί έξω που πιθανόν να πληγωθούν ή να θιχτούν. Καλό σαβ/κο και σε σένα!

Maria Tzirita είπε...

Φοίβο, αν διαβάσεις και τα προηγούμενα σχόλια και τις απαντήσεις μου, θα δεις ότι σαφώς δεν είναι το θέμα μας τι είπε η Βανδή κι ούτε της δίνουμε περισσότερη αξία απ'όση έχει. Είναι μια τραγουδίστρια που κατά καιρούς μας διασκεδάζει με τα τραγούδια της. Τίποτε άλλο. Ούτε πρότυπο αποτελεί, ούτε τίποτα. Η δήλωσή της όμως μας έδωσε αφορμή να σχολιάσουμε αυτήν ακριβώς τη στάση ζωής, τη φιλοσοφία για τη ζωή, όταν αυτή δεν είναι τόσο ρόδινη, φαινομενικά τουλάχιστον. Και λέω φαινομενικά, γιατί υπάρχουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι που είναι αρτιμελείς, αλλά ανάπηροι στην ψυχή κι αυτοί δε σώζονται με τίποτα. Κι αυτοί είναι πραγματικά να τους λυπάσαι, γιατί είναι οι πραγματικά δυστυχείς. Καλή σου μέρα!

Maria Tzirita είπε...

Φαραώνα μου, δίκιο έχεις, δεν έχω να σου πω κάτι περισσότερο απ'όσα είπα και στα υπόλοιπα παιδιά παραπάνω. Προσωπικά με χαροποιεί που πήρε διάσταση το θέμα της δήλωσης και σχολιάστηκε πολύ ΑΡΝΗΤΙΚΑ κι από πολλούς ανθρώπους. Μου δίνει ελπίδα αυτό. Φιλάκια και καλημέρες!

Maria Tzirita είπε...

Παπαρούνα μου, όχι, κανένα δεν καταδικάζουμε. Θαυμάζουμε τους ιδιαίτερους αυτούς ανθρώπους κι όλοι μέσα μας ευχόμαστε αν έρθουμε στη θέση τους, να μας δώσει παρόμοια δύναμη ο Θεός για να ζήσουμε όπως εκείνοι. Με το κεφάλι ψηλά. Καλημέρα κούκλα μου, φιλιά πολλά!

witchofdaffodils είπε...

Μαρία καλημέρα,
πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν αντιμετωπίσει είτε οι ίδιοι είτε η οικογένειά τους σοβαρά θέματα υγείας, ή δεν ήρθαν αντιμέτωποι με κάθε είδους αναπηρία, πιστευω πως σκεφτονται ακριβώς έτσι.

Δεν την κατηγορώ, δεν περίμενα κάτι άλλο από αυτή, ούτε και τη θεωρώ opinion maker..

Tα άτομα με αναπηρία επιβιώνουν δύσκολα στην άγρια αυτή χώρα και μάλλον θα γράψουν τις αποψεις οιασδήποτε "σταρ" στα παλαιοτερα των υποδημάτων τους.

Dimitra Andritsiou είπε...

"Δεν είμαστε όλοι για τα δύσκολα, ας το παραδεχτούμε. Δε μπορώ να κατηγορήσω κανέναν, εύχομαι μόνο να είχα έστω και στο ελάχιστο το ψυχικό μεγαλείο των ανθρώπων με αναπηρία που παλεύουν για τη ζωή τους και την κάνουν όμορφη και για τους ίδιους και για όλους γύρω τους..."

Ωραία ανάρτηση και, κατά τη γνώμη μου, πολύ σωστή η σκέψη σου, Μαρία! Συμφωνώ απόλυτα με όσα λες. Δεν έχω να προσθέσω τίποτ' άλλο. Μια γλυκιά καλημέρα!

Unknown είπε...

Τους συνανθρώπους μας με τις ειδικές ικανότητες τους ξέρω.

Ουσιαστικά η κοινωνία μας είναι special needs που δεν μπορεί, δεν θέλει, δεν ξέρει πως να παρέχει τους βασικούς κανόνες αξιοπρέπειας σε όλες και όλους.

Η κα Βανδή ποια είναι;

iLiAs είπε...

Τους θαυμάζω και ΄γω αυτούς τους ανθρώπους και πραγματικά η θέληση τους είναι παράδειγμα για μας.

Αλλά η κοινωνία μας, η ζωή μας και η απαξίωση των ευπαθών ομάδων εχει φτάσει στο χάλι που βρισκεται εξαιτίας των κυβερνώντων και όλων αυτών που τους δίνουν "βήμα".

Γράφουν ολοι εδώ μέσα απαξιωτικά σχόλια για την τραγουδίστρια, λες και για το χάλι μας φταίει η κ.Μαλέα.
Αν αυτο δεν είναι υποκρισία, τότε τι είναι?
Μήπως εθελοτυφλούμε??

Καλημέρα Μαρία :)

VAD είπε...

Ελα,βρε Μαρία,που παίρνεις στα σοβαρά τις δηλώσεις της κάθε Δέσποινας!πέταξε μια κουβέντα,κι από δω παν κι όι άλλοι....

Ανώνυμος είπε...

Γι' αυτό το τελευταίο έχεις απόλυτο δίκιο!
Ποιος μας φταίει;
Μπορεί οι προτεραιότητες της Βανδή να είναι λάθος, αλλά οι προτεραιότητες αυτού του κόσμου είναι σε ακόμα χειρότερη μοίρα!
Καλό σ/κ!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

΄Εθεσες με λογική και ψυχραιμία, το "ζήτημα" (γιατί έτσι εξελίχθηκε)(, στη σωστή του βάση.
Δε θα κατηγορήσω τη Δέσποινα για τη δήλωσή της, η οποία ουδεμία σχέση και τοποθέτηση έχει με τις συγκεκριμένες ατυχείς περιπτώσεις. Μίλησε για την καριερα της και σε ότι την ιδια και προσωπικά αφορά. Ο καθένας διαχειρίζεται τον εαυτό του ανάλογα με τις αντοχές, τη λογική, το σθενος, την υπομονή και την ψυχραιμία του.
Υποκλινόμαστε στους ανθρώπους που με πόνο ψυχής και "σκίζοντας σαρκες", αλλά με θάρρος, τόλμη και παρρησία μπορούν και συνεχίζουν . Είναι αξιοθαυμασατοι!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Σπύρος είπε...

Γεια σου Μαράκι!
Κι'εμένα δε μου άρεσε η δήλωση της Βανδή,δε θα πρέπει όμως να ξεχνάμε πως η ίδια πολλές φορές έχει κάνει συναυλίες για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Συγκεκριμένα είχα βρεθεί σε μια απ΄αυτές στην Θεσ/νίκη πριν λίγα χρόνια και η συγκίνηση της ήταν πολυ μεγάλη όταν ενα παιδί με αναπηρικό αμαξίδιο ζήτησε να το ανεβάσουν στην σκηνή για να την βλέπει καλύτερα. Το φίλησε , το αγκάλιασε κι όλοι ανατριχιάσαμε απο τον ενθουσιασμό του παιδιού! Πολλοί θα πούν οτι το κάνει για διασημότητα..μπορεί να είναι κι'έτσι..
Προσωπικά πιστεύω οτι ήταν μια 'άτυχη στιγμή'....

Meropi είπε...

Καλησπέρα Μαρία μου,
Πρώτα πρέπει να διευκρινίσω ότι δεν μου αρέσει η Βανδή ως καλλιτέχνης, αλλά κατανοώ τη δήλωση της. Κι εγώ που δεν είμαι καλλίγραμμη και καλλιτέχνης, θα προτιμούσα (θεωρητικά) να πεθάνω παρά να μείνω τετραπληγική. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θαυμάζω τον αγώνα όσων είχαν αυτή την ατυχία και διάλεξαν να παλέψουν. Και επίσης δεν σημαίνει ότι αν τελικά είχα αυτή την ατυχία θα αυτοκτονούσα.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ότι καθώς δεν βλέπω τηλεόραση έχω μείνει πίσω σε πολλά πράγματα. Αλήθεια, είναι τόσο δημοφιλές το συγκεκριμένο υποκείμενο; Γιατί εαν έχουμε τέτοια πρότυπα ως λαός κάτι δεν πάει καλά Όπως λέει και ο Σεφέρης πήραμε τη ζωή μας λάθος αλλά ακόμη δεν έχουμε αλλάξει ζωή.

panagiota είπε...

Μαρία γλυκιά μου, οι σχολιαστές σου τα είπαν όλα, ο καθείς με τον τρόπο του!
Ουτε εγώ θα σχολιάσω την Βανδή. Αλλωστε με αφήνει γενικά αδιάφορη η εν λόγω "καλλιτέχνης"
Ας δώσουμε αγάπη και συμπαράσταση στα άτομα με ειδικές ανάγκες.Αυτό νομίζω πως είναι η ανθρώπινη προτεραιότητα μας,
Καληνύχτα με αγαπη...

clementine είπε...

Καλησπέρα Μαράκι μου, ξέρω με έχεις χάσει (ξανά....)

Εγώ δεν θα σχολιάσω τη δήλωσή της, θα πώ μόνο ότι οι συνάνθρωποί μας αυτοί νιώθουν τη ζωή μέχρι το μεδούλι και θα παροτρύνω τους φίλους μας να διαβάσουν τα ΦΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΞΥ της φίλης μας της Πασχαλίας Τραυλού, με σχετικό θέμα το οποίο είναι αριστούργημα.

Απλά θα πω μόνο πως τέτοιοι άνθρωποι της show biz που σίγουρα επηρεάζουν ιδιαίτερα τα νέα παιδιά (τα παιδιά μας), καλό θα ήταν να σκέπτονται λίγο περισσότερο για το πώς ακριβώς θα εκφράσουν αυτό που θέλουν να πουν.

Φιλάκια αγαπημένη μου και καλό βράδυ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν θα είμαι τόσο αυστηρή, γιατί όταν τα έχεις όλα δεν μπορείς να μπεις στον κόσμο αυτό, θεωρείς παράνοια να μπορείς να ζεις έτσι. Εσείς βρε παιδια, δεν σκεφτήκατε ποτέ έτσι; Εγώ δεν είμαι τόσο δυνατή πάντως.

Από την άλλη, όταν ζεις μέσα σε αυτό, ίσως ατσαλώνεσαι τόσο που προσπαθείς να κρατηθείς με οτιδήποτε γύρω σου, ακόμα και ένα χαμόγελο στον πρώτο ήλιο.

Αλλά πραγματικά είμαστε τόσο ασήμαντοι, να βάζουμε τέτοια λόγια στο στόμα μας, για το τι θα κάναμε ή δεν θα κάναμε. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να είναι το πρότυπο μας, όταν καβαλάμε το καλάμι και τρεχουμε με χίλια.

Οχι μόνο η Βανδή, ΟΛΟΙ μας.

Καλησπέρα ξανθούλα μου

eirini είπε...

Ναι... σοβαρό άτομο έκανε δήλωση και θα βάλω τον σκύλο μου να κλάψει...
Συγγνώμη Μαράκι μου, αλλά δεν την χωνεύω καθόλου!!!
Συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου.
Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Ένα γλυκό φιλάκι για σένα!

stalamatia είπε...

Καλά θα κάνουν να προσέχουν τι λένε όταν δεν τραγουδάνε ,μάλιστα θάλεγα να μην μιλάνε καθόλου τα (αηδόνια ) μας.Δεν φταίνε αυτές/οι αλλά οι δημοσιογράφοι που να ότι ....πουν την βγάζουν στην τηλεόραση.
Καλά κάνω και δεν ξέρω ούτε τι τραγουδάνε ούτε τι λένε.

http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε...

Ποτέ μου δεν την χώνεψα αυτή την κοπέλα. Και τίποτα καλύτερο δεν περίμενα από κείνη.

Όμως... Γιατί σε παραξένεψε η δήλωση της Μαράκι μου; τι περίμενες από ένα τόσο εγωκεντρικό πλάσμα, που είναι ικανό να κανί τα πάντα για την προβολή του;
Η μήπως... Απέκτησε το όνομα και τη δημοσιότητα της, από το... Ανύπαρκτο ταλέντο της;

Σε φιλώ γλυκά

Artanis είπε...

Μαρία μου γνωρίζω πολλούς ανθρωπους που έχουν διάφορες αναπηρίες, σωματικές και εγκεφαλικές, και έχω ζήσει την απώλεια ενός φίλου, που δεν άντεξε...Είναι σημαντικό να προσέχουμε τί λέμε και τί κάνουμε, επειδή πολλοί άνθρωποι επηρεάζονται και πληγώνονται...Καταλαβαίνω απόλυτα τις αντιδράσεις, επειδή κι εγώ έτσι αντιδρώ όταν ακούω σχόλια για τους φίλους μου...Για τον Νίκο που θα γιόρταζε χθες- αν ζούσε ακόμη-, για την Μαρία, τον Στέλιο, την Λία, την Ειρήνη, τους αθλητές και αθλήτριες που έχω γνωρίσει των Παραολυμπιακών και για όλα τα παιδιά του 1ου Ειδικού ΤΕΕ που δούλεψα μαζί τους εθελοντικά σε διάφορες χειροτεχνίες...
Επειδή είναι άγγελοι επί γης, και αυτό που για μας φαίνεται αδιανόητο, γι' αυτούς είναι μια πραγματικότητα, και κάνουν άθλους καθημερινά, προκειμένου να τα καταφέρουν, στην κοινωνία των αρτιμελών...

Μαρία Έλενα είπε...

Μαρία
Για την δήλωση της Βανδή πιστεύω μίλησε για τον εαυτό της. Δε νομίζω να ήθελε να πει κάτι για όλα αυτά τα παιδιά που ζούνε με κάποιο πρόβλημα αν μπορώ να το πω έτσι. Είναι ήρωες και πολλές είναι οι φορές που τα ζηλεύω.
Φιλάκια ...

Roadartist είπε...

Μαρία μου υπήρχε περίπτωση να ξεστομίσει τέτοια δήλωση μια Αλεξίου, ή μια Γαλάνη?
Απλά σε ρωτώ..Και αναρωτιέμαι ξανά για ποιο λόγο δίνουμε αξία σε τέτοιες προσωπικότητες?
Δε θα ασχοληθώ με την Βανδή.
Εννοείται πως δεν πρέπει να λέγονται τέτοια λόγια από δημόσια πρόσωπα.., .. τόσο ρηχά είναι και τα κριτήρια της για τους συνανθρώπους μας..
Πολύ σκληρή δήλωση, ικανή να "σκοτώσει" συνανθρώπους μας εύθραστους.., μα τελικά απίστευτα πιο δυνατούς από τα 'γυάλινα' πρότυπα του σήμερα..

Yannis Kapnidis είπε...

Τελευταία έρχομαι σε επαφή με άτομα με αναπηρία και με ειδικές ανάγκες και κάθε φορά που τα συναντάω σκέφτομαι πόση δύναμη κρύβουν μέσα τους. Παρ'όλη τη διαφορετικότητά τους επιβιώνουν και διαπρέπουν στη ζωή.

Νομίζω ότι θα έκανε καλό σε όλους μας να σκεφτόμαστε αυτούς τους δυνατούς ανθρώπους σε στιγμές προσωπικής αδυναμίας και να παίρνουμε θάρρος.

Maria Kat είπε...

Γεια κι από εμένα!!!Μαράκι μου έχω κάνει κατάθεση των σκέψεών μου στο δικό μου μπλογκ, αν θες πέρνα να τα διαβάσεις.
Να πω όμως σε όσους διαβάζουν το δικό σου μπλογκ, ότι είμαι... μέσα στο χορό, και δεν μπορώ να πω ότι η δήλωση της Βανδή με πρόσβαλε η με έθιξε. Η γυναίκα εξέφρασε δικη ΤΗΣ αποψη, και ειναι πολύς κοσμος που το εχει πει. Ειναι αδυναμία της στιγμής παιδιά. Μην τα παραλέμε. Κακώς την έστησαν στο τοίχο και κυρίως ο κος Σταυριανόπουλος, πρόεδρος της παραολυμπιακής εταιρείας αν δεν κάνω λάθος, που βγήκε το πρωί στην Μελέτη, ή στον πρωινό καφέ, δεν είμαι σίγουρη, και της έσουρε τα μύρια. Έφτασε μέχρι σε σημείο να πει: οκ και να πεθαινε η βανδη δεν θα έχανε τπτ η Ελλάδα. Μα λέγονται αυτα???? Είναι ποτέ δυνατόν??? Και από άνθρωπο που υποτίθεται θα έπρεπε να μιλά πιο υπεύθυνα???
Ο καθένας έχει τη δική του άποψη και τις δικές του δυνάμεις να αντιμετωπίσει καταστάσεις.
Αυτά ήθελα να πω.
Φιλάκια σε όλους

Maria Tzirita είπε...

Αγαπημένοι μου φίλοι,

κάποιες υποχρεώσεις και προσωπικοί λόγοι με κράτησαν μακριά από το ιστολόγιό μου όλο το σαβ/κο - αλλά και μακριά από τα δικά σας! - κι έτσι τώρα δεν έχω το χρόνο να απαντήσω στον καθένα σας ξεχωριστά, όπως κάνω πάντα κι αγαπώ. Σας ευχαριστώ που καταθέσατε της απόψεις σας για το θέμα αυτό, και που μιλήσατε όλοι από καρδιάς. Θα τα πούμε αναλυτικότερα σε επόμενα θέματα, φιλιά πολλά σε όλους σας!