28 Ιαν 2009

Η Αθηνά στη Στοά του Βιβλίου


Το να παρακολουθείς την παρουσίαση ενός βιβλίου είναι σίγουρα μια ευχάριστη εμπειρία - για μένα τουλάχιστον. Το να παραβρίσκεσαι όμως σε μια βραδιά-αφιέρωμα στον Κώστα Καρακάση και την "Αθηνά" του, είναι εμπειρία ζωής, αξέχαστη. Αυτή την εμπειρία έζησα την Παρασκευή που πέρασε στη στοά του βιβλίου, στα πλαίσια της εκδήλωσης "Μ'ένα βιβλίο συζητώ".

Το βιβλίο "Αθηνά - ευτυχώς που δε γεννήθηκα όμορφη" δε χρειάζεται συστάσεις και συστάσεις δε χρειάζεται σίγουρα κι ο δημιουργός του, ο δάσκαλος Κώστας Καρακάσης. Το καλύτερο μυθιστόρημα όλων των εποχών, το μπεστ από τα μπεστ σέλλερς, οκτώ, σχεδόν εννέα, χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του, παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων χιλιάδων αναγνωστών και στην ψηλότερη θέση στην καρδιά τους. Κι εγώ μέσα σ'αυτούς φυσικά. Το βιβλίο έχει τιμηθεί με το Βραβείο πεζογραφίας Ελληνικής Εταιρίας Χριστιανικών Γραμμάτων 2000. Ο ίδιος ο συγγραφέας λέει για την Αθηνά:

Μισό εκατομμύριο αναγνώστες της "Αθηνάς" με τα αισθήματά τους, είναι το καλύτερο κείμενο που θα μπορούσε να γραφτεί για ένα και μόνο βιβλίο.
Μισό εκατομμύριο άνθρωποι ταξίδεψαν μαζί μου, στις ρότες που ακολούθησε αυτή η καταπληκτική γυναίκα.
Άλλοι μαγεύτηκαν, άλλοι την θαύμασαν, άλλοι την κατηγόρησαν, άλλοι ονειρεύτηκαν, άλλοι βρήκαν αδυναμίες στο βιβλίο, είτε γιατί το ήθελαν μεγαλύτερο ή γιατί θα ήθελαν κάποιοι ήρωες να ήταν "διαφορετικοί", άλλοι έψαξαν να βρουν που αρχίζει η Ιστορία και που ο Μύθος.
Έχει άραγε σημασία;
Η Λογοτεχνία είναι αυτή που είναι και που μοιάζει με την μουσική που αγγίζει την ψυχή. Αν ο συγγραφέας καταφέρει να ακουμπήσει το συναίσθημα του αναγνώστη, τα δάκρυα του, το γέλιο του, ακόμα και τον θυμό του, τότε έχει επιτύχει το άπαν.
Και δεν του απομένει παρά ένα αέναο μεγάλο Ευχαριστώ καρδιάς προς όλους εσάς που βάλατε την σφραγίδα της δικής σας Αγάπης σ' αυτό το βιβλίο.


Τη βραδιά εκείνη που αντάμωσα και πάλι με μεγάλη μου χαρά τον λογοτέχνη Κώστα Καρακάση, τον άνθρωπο που έχω την τιμή να με αποκαλεί πνευματικό του παιδί, ανακάλυψα κάτι ακόμα. Πως εκτός από ανυπέρβλητος συγγραφέας, ο κος Καρακάσης είναι και εκπληκτικός ομιλητής. Η εκδήλωση διήρκησε αρκετή ώρα, ίσως περισσότερο κι από το προγραμματισμένο, παρ'όλα αυτά κανείς μας δεν ήθελε να τελειώσει. Διαβάστηκαν αποσπάσματα από την Αθηνά, χιλιοδιαβασμένα από μένα, κι όμως τα μάτια μου γέμιζαν με κάθε λέξη που ακουγόταν στην αίθουσα. Και θαύμαζα, το πηγαίο ταλέντο, τον χαρισματικό συγγραφέα και τον ευχαριστούσα μέσα μου γι αυτό το υπέροχο έργο που κατέθεσε στις βιβλιοθήκες μας σαν παρακαταθήκη.

Στη συνέχεια ο κόσμος του έκανε διάφορες ερωτήσεις, στις οποίες απαντούσε με χαρακτηριστική άνεση, ευγένεια κι ετοιμότητα, λες και διάβαζε από έτοιμο κείμενο κάθε του λέξη. Το ίδιο συναρπαστικό ταξίδι της ανάγνωσης των βιβλίων του, έκανα εκείνο το βράδυ και μόνο ακούγοντάς τον.

Όσα πολλά και να πω, τα λόγια δεν αρκούν για να περιγράψουν το μεγαλείο ενός τέτοιου δημιουργού, την ποιότητα ενός τέτοιου ανθρώπου. Νιώθω περήφανη και συγκινημένη, νιώθω ευλογημένη που ο Κώστας Καρακάσης με θεωρεί ομότεχνή του, που με συμβουλεύει, που με καμαρώνει και φυσικά που διαβάζει τα βιβλία μου. Ειλικρινά είναι τιμή μου.

Εσείς που διαβάζετε βιβλία, σίγουρα έχετε διαβάσει την Αθηνά και σίγουρα συμφωνείτε μαζί μου. Για σας που δε διαβάζετε βιβλία, δεν έχετε διαβάσει ποτέ ή διαβάζετε ελάχιστα, έχω να πω το εξής: Αν αξίζει να διαβάσετε στη ζωή σας όλη ένα και μόνο βιβλίο, αυτό είναι η "Αθηνά" του Κ. Καρακάση. Όταν θα το έχετε διαβάσει θα με θυμηθείτε...

Το καινούργιο βιβλίο του Κ. Καρακάση κυκλοφορεί και πάλι από τις εκδόσεις Ψυχογιός στις 16/2 με τον τίτλο "ο Βιολονίστας". Δε βλέπω την ώρα να το πάρω στα χέρια μου και να ταξιδέψω μέσα από τις σελίδες του. Περισσότερα για το νέο βιβλίο θα βρείτε εδώ.


Καλοτάξιδο κι αυτό το βιβλίο λοιπόν, εύχομαι να έχει την πορεία της Αθηνάς κι όλων των προηγούμενων του ίδιου δημιουργού κι ελπίζω να βρεθώ σύντομα σε κάποια παρουσίασή του.

Επισκεφτείτε το μπλογκ του συγγραφέα για μια απευθείας επικοινωνία μαζί του: http://blog.k-karakassis.gr/

54 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαράκι μου. Από την ευγένεια της ψυχής σου μονάχα τέτοια λόγια αγάπης μπορούσαν να βγουν.
Σ'ευχαριστώ, σ' ευχαριστώ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ! Να είσαι πάντα καλά και το νέο σου πόνημα να μας μαγέψει όπως και το πρώτο σου...
Με την αγάπη μου.

Κ.Κ.

"ζαχαρούλα.." είπε...

ήταν καιρός να διαβάσουμε κάτι καινούριο από τον κύριο Καρακάση...

αναμένουμε λοιπόν.......

καλή επιτυχία εύχομαι αν και την θεωρώ δεδομένη!!!!

Κ. είπε...

Πολύ ωραία τα περιέγραψες Μαρία μου. Είχα τη χαρά να παρευρεθώ κι εγώ και η βραδιά ήταν όντως μαγική. Πέρα από τον Κώστα Καρακάση, ο λόγος του οποίου με αγγίζει πάντα, με συγκίνησε πολύ και η ενεργός συμμετοχή των αναγνωστών. Εύχομαι ολόψυχα καλή επτυχία και στα νέα μας βιβλία και να αγγίξουν τον κόσμο εξίσου!

Κλειώ

Adamantia είπε...

H Aθηνα ηταν παρα πολυ καλο βιβλιο κι ειμαι σιγουρη οτι και το καινουργιο θα ειναι το ιδιο. Θα σου πω να γελασεις.Καποτε το εκανα δωρο σε μια Αθηνα και παρεξηγηθηκε γιατι νομισε πως εννοουσα οτι ειναι ασχημη!! Φιλια και καλημερα!

Smaragdenia είπε...

Η Αθηνά είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει. Πιστεύω ότι και το καινούργιο βιβλίο του Κώστα Καρακάση θα είναι εξίσου καλό ή/και ανώτερο. Εύχομαι να'ναι καλοτάξιδο και ανυπομονώ να το κρατήσω στα χέρια μου και να ταξιδέψω μαζί του.
Σμαραγδένια

Maria Tzirita είπε...

Κύριε Κώστα μου, η χαρά και η τιμή όλη δική μου! Τα φιλιά και την αγάπη μου!

Maria Tzirita είπε...

Ζαχαρούλα, ελπίζω κάποια στιγμή να σου δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσεις και τον ίδιο από κοντά, είμαι σίγουρη πως θα τον λατρέψεις. Καλημέρα και φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Κλειώ μου, τι χαρά να σε βλέπω στο ιστολόγιό μου! Με την ευκαιρία να σε ευχαριστήσω και δημόσια για την τόσο καλή προώθηση των βιβλίων μας, μεγάλο μέρος της επιτυχίας τους οφείλεται και σε σένα και το ξέρεις και το ξέρουμε κι εμείς! Ας έχουμε λοιπόν μια δημιουργική χρονιά! Πολλά φιλιά!

"ζαχαρούλα.." είπε...

ξεχνάς...... τον ίδιο τον κ. Καρακάση τον έχω γνωρίσει.. στο Ναύπλιο.. στην παρουσίαση του παιδιού της αγάπης!!!

Maria Tzirita είπε...

Αδαμαντία μου, απίθανο είναι αυτό το περιστατικό, ελπίζω να το διαβάσει ο κος Καρακάσης και να έχει να το λέει στις ομιλίες του! Εκείνο το βράδυ συζητήσαμε για τον τίτλο κι αναλύσαμε το γιατί η Αθηνά θεώρησε ευλογία το ότι δεν ήταν ιδιαίτερα όμορφη. Μου θύμισε το κείμενο που είχα γράψει για τον καθρέφτη...
Φιλάκια φιλενάδα, περιμένω να τα πούμε κι από κοντά!

Maria Tzirita είπε...

Σμαραγδένια μου, συμφωνώ μαζί σου, με μια μικρή διαφορά στην πρώτη σου φράση: Η Αθηνά είναι ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ βιβλίο που έχω διαβάσει...
Φιλάκια σε σένα και στους μαθητές σου!

Maria Tzirita είπε...

Ζαχαρούλα μου, αλλιώς ήταν στη δική μου παρουσίαση, θα πρέπει να παραβρεθείς σε μια δική του και να τον ακούσεις να μιλάει για το έργο του. Τότε θα με καταλάβεις! Αλλά ότι ξεχνάω, ναι, είναι γεγονός! Ου γαρ έρχεται μόνον... Χα,χα, φιλιά και πάλι!

Kaveiros είπε...

Ενδιαφέρον.

dromaki είπε...

Εχω διαβάσει το βιβλίο Μαρία μου και όντως ενθουσιάστηκα.Εχω διαβάσει κιάλλα του Κ.Καρακάση.
Εύχομαι το νέο του βιβλίο να έχει την ίδια και μεγαλύτερη επιτυχία.
Καλή επιτυχία και στο δικό σου κούκλα μου.
Kαλή σου μέρα χαμογελαστή μου:)

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΙΑ "ΚΑΛΗΜΕΡΑ".ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ψΥΧΟΓΙΟΣ".ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Το βιβλίο το διάβασα στη Σύρο πριν δύο χρόνια και πραγματικά μαγεύτηκα. Με τη λογοτεχνική του δύναμη, τη δύναμη της πλοκής και το δυναμισμό αυτής της γυναίκας, την περιπέτεια. Δεν ήθελα να τελειώσει.
Διαβασα και τον Ίκαρο που το βρήκα πολύ ευρηματικό και με κράτησε σε αγωνία ως το τέλος.
Με χαρά μου, λοιπόν, αναμένω το νέο βιβλίο και εύχομαι καλή επιτυχία!
Το ίδιο και σε σένα Μαρία μου για το βιβλίο σου!
Την καλημέρα μου.

Smaragdenia είπε...

Διάβασα την Αθηνά τρεις φορές, όταν έπεσε στα χέρια μου. Στήνει ο Κώστας Καρακάσης την ιστορία τόσο ζωντανά που νομίζεις ότι είσαι κι εσύ παρόν. Ακολούθησα, λοιπόν, με τα μάτια του μυαλού και της καρδιάς μου την Αθηνά σε όλα τα ταξίδια της, "μίλησα" μαζί της και μοιράστηκα όλες τις εμπειρίες της. Εύχομαι τα καλύτερα και καλοτάξιδο το καινούργιο βιβλίο.
Σμαραγδένια.

Ανώνυμος είπε...

Καλό μεσημέρι Μαρία μου
Διάβασα και γω την Αθήνα το 2007 μετά από εισήγηση κάποιων φίλων. Βρήκα το βιβλίο πραγματικά υπέροχο και ήταν η αρχή για να διαβάσω και τα υπόλοιπα βιβλία του κου Καρακάση. Διάβασα και την περίληψη του Βιολονίστα και μου άρεσε πολύ, θα μπει σύντομα στην βιβλιοθήκη μου!! Κε Καρακάση καλή επιτυχία στο καινούριο σας βιβλίο!!!! Περιμένουμε παρουσίαση και στην Κύπρο!!!!

Γιάννα

VAD είπε...

Αν θυμάμαι καλά,πρέπει νάχεις ξαναγράψει για την Αθηνά,τοχω διαβάσει,είναι όντως μια πολύ καλή δουλειά στο χώρο της λογοτεχνίας

Anastasios είπε...

Άρχοντας των Νεο - Ελληνικών Γραμμάτων μας ο Κώστας Καρακάσης κι η Αθηνά του καράβι που μας ταξιδεύει στο όνειρο.

Η επιτυχία του δεδομένη και στα επόμενα...

Εύχομαι το ίδιο και στα δικά σου.

eirini είπε...

Πριν λίγες μέρες πήρα το θάρρος και έγραψα και στο μπλοκ του όπου παρουσίαζε το νέο του βιβλίο, λέγοντάς του ότι το αναμένω πώς και πώς! Τα έχω διαβάσει όλα! Είναι από τους αγαπημένους μου αν και η αδυναμία μου είναι το "Αθηνά" - κατά την γνώμη μου βιβλίο αριστούργημα! Την επιτυχία του την θεωρώ δεδομένη και φυσικά θα προστεθεί στην βιβλιοθήκη μου δίπλα στα άλλα βιβλία του! Φοβερός!

Καλέ... τί βλέπω;;;; Το "μάτια μου";;; Φοβερό εξώφυλλο! Εύχομαι καλή επιτυχία και σε σένα Μαράκι!!!
Φιλιά!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ήταν μια πολύ καλή βραδιά και να είσαι σίγουρη ότι το βιβλίο του σύντομα θα το δεις και στο blog μου.

iLiAs είπε...

..Καινούργια βιβλία, βραβεύσεις..χαρούμενες ειδήσεις στο blog Μαρία :)

christina είπε...

Καλησπέρα! Διάβασα κάποιο σχόλιο σου και είπα να κάνω μια βόλτα στα blog σου, και έμεινα σε 3 λέξεις, Κ.Καρακάσης και Αθηνά.. Μα τί υπέροχο βιβλίο.. κλαψιάρα δεν με λες αλλά με την Αθηνά βαλάντωσα!
Για να μην σε αδικήσω όμως θα κάνω μια εκτενέστερη βόλτα και θα επανέλθω αν μου το επιτρέπεις!
Φιλί!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πάντα επιτυχίες να έχει ο κ. Καρακάσης, είναι εξαιρετικός πραγματικά!!
Καλή επιτυχία και στο δικό σου καινούριο βιβλίο Μαράκι μου, το περιμένω πως και πως:))

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Καλοτάξιδο να είναι το βιβλίο του μα και το δικό σου ΜάτιΑ ΜΟΥ!! Περιμένουμε για τις 16... απ' ότι διάβασα στο Τέρα Άμου! Εν αναμονή!
Καλημερένια!

dyosmaraki είπε...

Θα φροντίσω να προμηθευτώ το νέο βιβλίο του κ. Καρακάση.
Καλή επιτυχία και σε σένα εύχομαι.
Την καλημέρα μου

Maria Tzirita είπε...

Κάβειρε, ελπίζω να το βρήκες τόσο ενδιαφέρον, ώστε να το διαβάσεις! Καλή σου μέρα!

Maria Tzirita είπε...

Δρομάκι μου ηλιόλουστο, σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου και σου στέλνω πολλά γλυκά φιλιά και την αγάπη μου!

Maria Tzirita είπε...

Αφροδιτούλα μου, χαίρομαι που σου άρεσε! Φιλάκια πολλά στη Μυτιλήνη και σε περιμένω!

Maria Tzirita είπε...

Ομπρελίτσα μου, ήμουν σίγουρη ότι εσύ ειδικά θα μαγευόσουν από την πένα του Κ. Καρακάση! Περιμένουμε το νέο αριστούργημά του και δεν ξεχνάμε και την υπόσχεση που έχει δώσει για τη συνέχεια της Αθηνάς! Σ'ευχαριστώ που είσαι πάντα εδώ, πάντα δίπλα μου, σε όλα... Χίλια φιλιά!

Leviathan είπε...

kali epitixia sto neo tou vivlio!!kai se sena fisika!!filia kai kalo sou mesimeri! :)

Maria Tzirita είπε...

Γιάννα μου χαίρομαι που έχουμε το ίδιο γούστο στα βιβλία! Μακάρι κάποια στιγμή να κάνουμε μαζί με τον κο Καρακάση μια παρουσίαση στην Κύπρο, την οποία μου έχει πει ότι κι εκείνος αγαπά πολύ! Σε φιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Vad, σίογυρα θα έχω ξαναγράψει, είναι το πιο αγαπημένο μου βιβλίο! Να'σαι καλά, φιλιά στα υπέροχα παιδιά σου!

Maria Tzirita είπε...

Πατέρα Αναστάσιε, είναι μεγάλη τιμή για μένα η επίσκεψή σας στο ιστολόγιό μου και τα λόγια με τα οποία περιγράφετε το βιβλίο αυτό είναι πραγματικά μοναδικά. Σας ευχαριστώ για την ευχή σας κι εύχομαι να σας βλέπω συχνότερα από τα μέρη μου. Να είστε πάντα καλά!

Phivos Nicolaides είπε...

Συγχαρητήρια και μπράβο από καρδιάς. Πάντα να 'στε όλοι δημιουργικοί και πετυχιμένοι!

Maria Tzirita είπε...

Ειρήνη μου, χαίρομαι τόσο πολύ που δηλώνεις κι εσύ φαν του Κ. Καρακάση! Πραγματικά είναι φοβερός, πολύ καλά το είπες! Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αυτό το εξώφυλλο ήταν όντως μεγάλη επιτυχία και σύντομα θα σας αποκαλύψω και σε ποιόν οφείλεται! Να μου είσαι καλά, πολλά φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Άντε Akamas και άργησες! Θα το περιμένουμε! Να'σαι καλά!

Maria Tzirita είπε...

Ηλία, μακάρι να έχουμε πάντα τέτοια χαρούμενα! Το ίδιο εύχομαι και σε σένα!

Maria Tzirita είπε...

Χριστίνα, όχι μόνο στο επιτρέπω, αλλά θα είναι και μεγάλη μου χαρά! Επισκέφτηκα ήδη το μπλογκ σου κι εξεπλάγην με το πόσο καλά γράφεις! Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά, έτσι; Να'σαι καλά και να σε βλέπω συχνότερα, πολλά φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Έλενά μου κι εκείνο περιμένει πως και πως να το διαβάσετε κι ελπίζει να το αγαπήσετε, όσο και το πρώτο! Φιλάκια κούκλα μου!

Maria Tzirita είπε...

Καναρινένια μου, σ'ευχαριστώ, να'σαι σίγουρη πως μόλις κυκλοφορήσει θα το μάθετε απ'τους πρώτους! Χίλια φιλιά μάτια μου!

Maria Tzirita είπε...

Δυοσμαράκι μου σ'ευχαριστώ, την ίδια μέρα κυκλοφορούν τα βιβλία μας, παρεούλα! Θα περιμένω τις εντυπώσεις σου, πολλά φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Λεβιάθαν ευχαριστούμε για τις ευχές, να είσαι καλά κι εσύ!

Maria Tzirita είπε...

Φοίβο, σου ανταποδίδω την ευχή, καλή επιτυχία και σε σένα, πάντα με καλές εμπνεύσεις!

Ανώνυμος είπε...

Μαρία μου στο χέρι σου είναι, κανόνισε το!!! Ο κος Καρακάσης είπε ότι μπορεί να έρθει στην Κύπρο για παρουσίαση του βιβλίου του. Θα ήταν χαρά Θεού να έχουμε και τους δυό σας εδώ!!!

Φιλιά Γιάννα
Υ.γ Προτιμώ την άλλη φωτογραφία. Αυτή νομίζω σε αδικεί!!!!!!

zeidoron dtsoukas είπε...

Μαρια μου καλησπερα.Αργησα να μπω στο blog.Παντα μας εχεις μια εκπληξη.Βλεπω οτι ο Φλεβαρης φερνει κι αλλα γεννητουρια!Και τι γεννητουρια;Καλη επιτυχια και στους δυο σας.Με συγκινησε ο θαυμασμος σου,η εκτιμηση και η αγαπη σου για τον Κ.Καρακαση.Νασαι παντα καλα.

Aristodimos είπε...

Μισό εκατομμύριο αναγνώστες της "Αθηνάς" με τα αισθήματά τους, είναι το καλύτερο κείμενο που θα μπορούσε να γραφτεί για ένα και μόνο βιβλίο.

Σίγουρα κι ο "Βιολονίστας" θα εχει μια εξ ισου καταπλικτική πορεία, αντάξια αυτου του υπέροχου συγγραφέα...

Περιμένουμε και το δικό σου με ανυπομονησία...

Αρης

Aθηνά Π.Κ. είπε...

Καλημέρα !!
Μα είναι δυνατόν να μην διαβάσω βιβλίο με τ΄όνομά μου??
Η "Αθηνά" με μάγεψε , εξαιρετικό βιβλίο , το έκανα δώρο στην μητέρα μου και το λάτρεψε !!
Ευχές για το νέο του βιβλίο , να το απολαύσουν χιλιάδες βιβλιόφιλοι και να ξεπεράσει την " Αθηνά " !!

Maria Tzirita είπε...

Γιάννα,
Δημήτρη.
Άρη,
Αθηνά,
την καλημέρα μου και σας ευχαριστώ...
Είμαι ήδη μακριά...

Κώστας Καρακάσης είπε...

Μαράκι μου καλημέρα.
Δεν έχω λόγους να ευχαριστήσω τους φίλους σου που γέμισαν τις σελίδες σου με τόσο καλά και ευγενικά λόγια.
Στέλνω σε όλους ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς.

Κ.Κ.

Κώστας Καρακάσης είπε...

Μαράκι μου, πότε και που θα κάνεις την παρουσία σου;

pavlina είπε...

Καλησπέρα απο την Κύπρο!!!
Έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του Κ.Καρακάση είναι όλα υπέροχα, αγαπημένα και ονειρεμένα, έχω όμως μια αδυναμία στην'Αθηνά', όπως αδυναμία και πολλή αγάπη έχω και στον Κύριο Καρακάση. Εύχομαι καλή επυτιχία στο νέο του βιβλίο!!! Και σε εσένα Μαρία μου καλή επυτιχία στο νέο σου βιβλίο, έχω διαβάσει και 'Το παιδί της αγάπης' και είναι υπέροχο!!! Ελπίζω να σας έχουμε και τους δύο στην Κύπρο για την παρουσίαση των βιβλίων σας!!! Φιλιά πολλά!!!

Unknown είπε...

Ενα βιβλιο που λατρεψα , ευτυχως που ειδα την αναρτηση για το καινουργιο βιβλιο, περιμενω με αγωνια. Σε παρακολουθω και διαβαζω τις αναρτησεις σου.Φιλικα ελευθερια