25 Απρ 2009

Περί δίαιτας ο λόγος...


Αγαπημένοι μου φίλοι, ξεκινώντας γι άλλη μια φορά την προσπάθεια απώλειας βάρους μέσω μιας πιο υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, αποφάσισα να φτιάξω ένα νέο μπλογκ για να σας έχω συνοδοιπόρους στο ταξίδι μου!
Θα έχει πλάκα, θα έχει περιπέτεια και πάνω απ'όλα θα έχει χαρά στην επίτευξη του στόχου. Γνωρίζω από πρώτο χέρι πως οι διατροφικές διαταραχές είναι ψυχικές διαταραχές και όλοι μας χρειαζόμαστε ένα χέρι βοηθείας όταν πάρουμε απόφαση ν'αλλάξουμε τη διατροφή μας, το σώμα μας και κατ'επέκταση τη διάθεσή μας. Χρειαζόμαστε παρέα, κάποιον να μοιραζόμαστε τις ανησυχίες μας, τους δισταγμούς μας, τα κατορθώματά μας και τις αδυναμίες μας βέβαια. Αυτό φιλοδοξώ να γίνει το "Περί δίαιτας ο λόγος", όπου δε θα μιλάμε μόνο για δίαιτα και διαιτητικές συνταγές, αλλά κυρίως θα μοιράζομαι μαζί σας τις ψυχολογικές διαθέσεις και μεταπτώσεις που συνοδεύουν ένα τέτοιο εγχείρημα. Μπορεί λοιπόν να φαίνεται ότι το κάνω για σας, για να βοηθήσω όσους έχουν πρόβλημα με το βάρος τους, αλλά κατ'ουσία το κάνω για μένα. Εγώ είμαι που σας έχω ανάγκη και χρειάζομαι τη βοήθεια και τη συμπαράστασή σας, με την παρέα που θα μου κάνετε, με τα σχόλιά σας, τις συμβουλές και τις ιδέες σας. Κι ελπίζω πολύ σύντομα να είμαι σε θέση να δημοσιεύσω φωτογραφίες του "πριν" και του "μετά"! Επισκεφτείτε το λοιπόν και αγαπήστε το - το έχει ανάγκη!

31 σχόλια:

roadartist είπε...

Καλή αρχή Μαρία στο Blog, στην προσπάθεια σου και στο νέο εγχείρημα..

Μαργαρίτα Πάσχου είπε...

Με γεια το νέο μπλογκ Μαρία μου!
Θα το επισκεφθώ αύριο!

Phivos Nicolaides είπε...

Με γειά το νεό μπλοκο-λίφτινγκ!!

Maria Tzirita είπε...

Ροντούλα μου, σε είδα εκεί, σ'ευχαριστώ πολύ!

Maria Tzirita είπε...

Μαργαρίτα, θα σε περιμένω! Φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Φοίβο μου, σ'ευχαριστώ! Γυναικείες υποθέσεις, αλλά όχι μόνο... Φιλιά!

zeidoron dtsoukas είπε...

Μαρία καλησπέρα.Η Σταυρούλα ενθουσιάστηκε με το καινούργιο μπλόγκ σου και ήδη αρχίσαμε μαθήματα μπλόγκινγκ!!!!Δες το επόμενο σχόλιο.

zeidoron dtsoukas είπε...

Μαρία καλησπέρα.Η Σταυρούλα ενθουσιάστηκε με το καινούργιο μπλόγκ σου και ήδη αρχίσαμε μαθήματα μπλόγκινγκ!!!!Δες το επόμενο σχόλιο.

kiki είπε...

Αχ...αυτές οι δίαιτες. Μία από τα ίδια. Χάνω, παίρνω... Η αλήθεια πάντως είναι, ότι όταν έκανα δίαιτα μαζί με άλλη φίλη, είχα καλύτερα αποτελέσματα. Οπότε, μαζί σου κι εγώ, μπας και στηρίζουμε η μία την άλλη...

Maria Tzirita είπε...

Τέλεια! Εσύ εδώ, η Σταυρούλα εκεί! Δε θα μπορούσε να ήταν καλύτερα! Αύριο θα δημοσιεύσω και το πρόγραμμα πες της! Σας φιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Κική μου, μαζί στον αγώνα! Σε περιμένω από κει, φιλάκια πολλά!

Σταυρούλα είπε...

Μαρία μου καλησπέρα.Είχε δεν είχε ο Δημήτρης με έβαλε στο διαδίκτυο.
Εχω κι εγώ τα επι πλέον κιλά μου και περιμένω με ενδιαφέρον τις συμβουλές κι ότι άλλο μπορεί να βοηθήσει.Καλή αρχή και θα τα λέμε συχνά.Φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Σταυρούλα μου, εκανε πολύ καλά ο Δημήτρης σου, χαίρομαι που θα σ'έχω παρεούλα μου! Σου στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς και σε περιμένω αύριο από κει να πάρεις μια ιδέα για το πρόγραμμα της βδομάδας! Με κέφι σε θέλω και δυναμικά! Φιλάκια πολλά!

Artanis είπε...

Έρχομαι τώρα...Καλή Κυριακή Μαρία μου...

Maria Tzirita είπε...

Σε περιμένω Αρτάνις μου! Καλή Κυριακή!

αντωνης είπε...

"Πονεμενο" θεμα αυτο που ανοιγεις στο νεο blog.
Καλημερα!
:)

Maria Tzirita είπε...

Καλημέρα Αντώνη μου! Πόνος που μοιράζεται είναι μισός πόνος!

Yannis Kapnidis είπε...

Χριστός ανέστη! Χρόνια πολλά Μαρία!

Σίγουρα θα περάσω από εκεί να δω τι μαγείρεψες πάλι! ....και το λέω με νόημα μιας και στις διακοπές στο Ηράκλειο πήρα και διάβασα το "Μάτια μου"... και μετά με είδε ο ορθοπεδικός μου... και είχε ουρά το ιατρείο του και με άλλους που κρατούσαν το βιβλίο σου!

θα καταλάβεις τι εννοώ, όταν θα έχω έτοιμο το νέο ιστολόγιο "Βιβλιοπαρουσίαση"!

Πολλά πολλά φιλιά!

Υ.Γ.: Για να μην ανησυχείς, για καλό πήγα στο γιατρό.

Υ.Γ.2: Το "Μάτια μου είναι στη λίστα των best sellers ήδη! Μέσα από την καρδιά μου, πολλά πολλά συγχαρητήρια: Εύχομαι κι άλλες πολλές επιτυχίες!

Maria Tzirita είπε...

Γιάννη μου, πολύ με συγκινείς! Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ, χρόνια πολλά και σε σένα, ελπίζω να πέρασες πολύ καλά! Για να σου ανταποδώσω τη χαρά που μου έδωσες, θα σου πω πως στο επόμενο βιβλίο μου τον ήρωά μου τον λένε Γιάννη και έζησε χρόνια στην Ιταλία... Φιλιά πολλά, πέρνα να δεις και τα περί δίαιτας - αν κι εσύ δεν την χρειάζεσαι!

Παλμος είπε...

Kαλησπερα Μαρία...
Είμαι και εγώ μια απο τις πολλες φιλες με τα πολλα κιλα!!!

Προσπαθειες απο διαιτες ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ.

Όμως μετα απο σκέψη ενος ετους και απο τα αποτελεσματα που ειδα απο μια φιλη, με το ιδιο προβλημα, πηρα την αποφαση και εκανα ΔΑΚΤΥΛΙΟ. Δεν ξερω αν το ξερεις. Ειναι μια επεμβαση όπου μικραινουν το στομαχι, ΟΧΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΑΦΕΡΟΥΝ, υπαρχει διαφορα. Τη εμέμβαση την έκανα την 1/11/2008 και μεχρι σημερα που σου γραφω εχω χασει 18 κιλα.

Θελω να σκεφτεις και αυτη την προταση. Δυστυχως μόνο με διαιτα δεν βγαινει. Επανερχονται διπλα και τριπλά.

Ευχαριστω που μου εδωσες την ευκαιρια να σου πω και τη δικη μου γνωμη.

Καλη επιτυχια στην προσπάθεια σου.

Φιλια.

Yianna είπε...

Φιλενάδα καλοτάξιδο το νέο σου blog. Θα βολτάρω να δω τι λέει....και αν λέει ότι στην οποιαδήποτε δίαιτα επιτρέπετε και μία δόση από σοκολάτα (Cadbury κατά προτίμηση!!) ή γλύκισμα με σοκολάτα ....θα γίνω η πιο πιστή σου οπαδός!!!!!!
Μπα....Λες.....Δεν νομίζω.....
Φιλάκια

Aspa είπε...

Καλή αρχή! Εγώ θα είμαι η διαδικτυακή σας γυμνάστρια! Χαχαχα, θα το παρακολουθώ, πολλά φιλιά!

cook είπε...

ωωω...θα σε δω εκει Μαρακι μου.... μακαρι να καταφερω κι εγω καποτε να κανω διαιτα....πού ξερεις... μπορει!!

Maria Tzirita είπε...

Αγαπητή φίλη (Παλμός), τον ξέρω φυσικά τον δακτύλιο και ξέρω και ανθρώπους που έχουν βάλει με θεαματικά πραγματικά αποτελέσματα. Δε εφαρμόζεται όμως σε όλες τις περιπτώσεις, εγώ θέλω 10 κιλά να χάσω και δε χρειάζεται περισσότερα, οπότε δεν είναι για μένα αυτή η λύση. Για όσους θέλουν να χάσουν λιγότερα κιλά, η διατροφή είναι μια χαρά κι αν αλλάξουμε και τις συνήθειές μας, διατηρούμε ιδανικό βάρος για πάντα. Εγώ πάντως έβαλα το μπλογκ σου στη λίστα των φίλων μου εκεί κι ελπίζω να περνάς να μας βλέπεις και να μας λες και την δική σου πρόοδο. Φιλιά πολλά και σ'ευχαριστώ!

Maria Tzirita είπε...

Γιάννα, τη σοκολάτα στην επιτρέπω, πήγαινε από κει να δεις τα υπόλοιπα και κανόνισε την πορεία σου! Χα,χα, φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Άσπα μου, πολύ καλή ιδέα! Στείλε μου κανένα άρθρο για φυσική άσκηση να το δημοσιεύσω και περιμένουμε τις συμβουλές και τις προτάσεις σου! Φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Μαγειρισσούλα μου, σε είδα και σου απάντησα κι εκεί, έλα στην παρέα μας, μαζί θα τα καταφέρουμε, θα δεις! Φιλί γλυκό!

witchofdaffodils είπε...

καλή αρχή, ενδιαφέρον ακούγεται!

Mafalda είπε...

Kalhmera!
Ws diaitologos tha sou dwsw mia sumboulh.

Pote mhn kaneis diaita!!

Kalo einai na kaneis mikres stadiakes allages sth diatrofh sou. Allages pou tha mporeseis na krathseis gia panta. To kserw pws to gia panta akogetai polu makru kai duskolo... omws eilikrina o monos tropos na adunatiseis kai na meineis adunath gia panta einai autos. Mikres stadiakes allages sth diatrofh sou.

Kai kati allo poly shmantiko!!
ASKHSH!!

Bres 30 letpa kathe mera kai phgaine gia ena grhgoro perpathma..
Den kserw poso gymnasmenh eisai auth th stigmh... Alla to perpathma einai panta mia aukolh kai asfalhs lush :)

Kalh epituxia!!! :>

Maria Tzirita είπε...

Μαφάλντα μου, χαίρομαι που έχω και μια διαιτολόγο στην παρέα μου! Θα μας φανείς πολύ χρήσιμη! Εγώ δυστυχώς, όπως και πολλοί άνθρωποι, αυξομειώνω το βάρος μου κι όλο λέω ότι δε θα το ξανακάνω κι όμως όλο το ίδιο κάνω! Έτσι μια σχετική δίαιτα χρειάζεται, με την ε΄ννοια της ισορροπημένης διατροφής, που είναι και πολύ πιο υγιεινή από τις αηδίες που έτρωγα μέχρι τώρα! Όσο για την άσκηση, εννοείται, το έγραψα κι εγώ, περπάτημα ή ποδήλατο καθημερινά και δε θες τίποτε άλλο! Να έρχεσαι να μας δίνεις τις συμβουλές σου, σ'ευχαριστώ πολύ και σε φιλώ!

Mafalda είπε...

Tha erxomai :) Na 'sai kala...