18 Ιουν 2009

Έκθεση βιβλίου στο Πασαλιμάνι και άλλα...


Αγαπημένοι μου φίλοι, το καλοκαίρι όπως μπήκε δυναμικά φέτος, με παρέσυρε σε μια διάθεση εφηβική, που όσο ευχάριστη και καλοδεχούμενη κι αν είναι, με κρατά μακριά απ'το μπλόγκινγκ!
Τώρα που σας γράφω βρίσκομαι στο Τολό, ένα Τολό καλοκαιρινό και πανέμορφο, χωρίς υπερβολικό κόσμο, ακόμα, με υπέροχη θάλασσα που λες και ζω για πρώτη φορά ή για πρώτη φορά απολαμβάνω! Κάνω μπάνια, ατέλειωτους περίπατους, το βράδυ παρεούλες στα μπαράκια και χαίρομαι βέβαια και τη συντροφιά των γονιών μου και της αδελφής μου, που τόσο μου λείπουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Διαβάζω ασταμάτητα, χάνομαι στα κανάλια της λογοτεχνίας και χαίρομαι τόσο πολύ που ειδικά φέτος έχουν κυκλοφορήσει τόσο αξιόλογα βιβλία.
Όλο τον προηγούμενο καιρό, μέχρι να παραδώσω το δικό μου τρίτο βιβλίο, δεν μπορούσα να ταξιδέψω με άλλους ήρωες, παρά μόνο με τους δικούς μου....τον Γιάννη, την Κατερίνα, τον Μιχάλη, πρωταγωνιστές του "Αν δεν υπήρχε αύριο"... Αυτός είναι ο τίτλος του επόμενου βιβλίου μου, το οποίο θα κυκλοφορήσει του χρόνου βέβαια. Τώρα που νιώθω πως τους έχω ακουμπήσει σε καλά χέρια (αυτά του εκδότη μου), μπορώ να τους αφήσω για λίγο και να αφεθώ κι εγώ να ταξιδέψω με άλλα καράβια στη φαντασία και την αυτογνωσία...
Διαβάζω τον Χορό Μεταμφιεσμένων της μοναδικής Μάρως Βαμβουνάκη, ένα βιβλίο που σου ανοίγει δρόμους ψυχής και σίγουρα σε κάνει να γνωρίσεις καλύτερα το βαθύτερο εγώ σου κι επίσης ολοκλήρωσα το καινούργιο βιβλίο της Πόλυς Μηλιώρη, στου οποίου είχα τη χαρά να παραβρεθώ και στην παρουσίαση τη Δευτέρα που μας πέρασε. Η αγάπη μου κι ο θαυμασμός μου για την κυρία Μηλιώρη είναι γνωστοί κι έχουν τις ρίζες τους στα πρώτα πρώτα μου βήματα, πριν ακόμα εκδοθεί το παιδί της αγάπης. Η Πόλυ Μηλιώρη, εκτός του ότι έχει μια συγκολονιστικά ψυχογραφική πένα που με καθηλώνει, έχει εκδόσει το πολύτιμο βοήθημα "Δημιουργική γραφή για μελλοντικούς ομότεχνους", το οποίο και είχα παρουσιάσει πέρυσι εδώ στο μπλογκ μου. Την ευγνωμοσύνη που της χρωστώ της την εξέφρασα κι από κοντά και δηλώνω για πάντα φανατική αναγνώστριά της. Όπως είπα και στην ίδια, τη θεωρώ τη σημαντικότερη ελληνίδα λογοτέχνη της εποχής μας - κι η λέξη "λογοτέχνης" δε χρησιμοποιήθηκε τυχαία εδώ.
Μην χάσετε την ευκαιρία να διαβάσετε το "Πάντοτε είναι αργά", το καινούργιο της πόνημα από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Αλλά και τα προηγούμενα βιβλία της, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη, είναι μοναδικά. Έτσι και διαβάσει κάποιος Πόλυ Μηλιώρη, νομίζω μένει για πάντα μαγεμένος με τη γραφή της...
Με περιμένει για φέτος το καλοκαίρι ατέλειωτο ταξίδι με ένα Κόκκινο Σημάδι, Έστω μια φορά, ο Έρωτας να πέσει σα βροχή! Της ζωής και της Αγάπης θα είναι το φετινό καλοκαίρι μου, μέχρι να φτάσω στο Σταυροδρόμι των Ψυχών και στο μαγικό Καφέ Κλεμέντε.... Πρόκειται για τα νέα βιβλία των εξαιρετικών ομότεχνων Σοφίας Βόικου, Πασχαλίας Τραυλού, Λένας Μαντά, Ελένης Τσαμαδού, Χρυσηίδας Δημουλίδου και Πέρσας Κουμούτση. Σας τα συστήνω ανεπιφύλακτα για να σας συντροφεύσουν στις διακοπές σας - εμένα είναι ήδη στη βαλίτσα μου!
Με τόση χαρά λοιπόν ξεκινώ τις διακοπές μου φέτος το καλοκαίρι, στο πιο αγαπημένο μου μέρος, με την καλύτερη παρέα - φυσική και πνευματική! Τελευταία μου επαφή με την Αθήνα ή μάλλον τον Πειραιά, θα είναι την Παρασκευή 19 του μήνα, αύριο δηλαδή και την ερχόμενη Πέμπτη 25/6 στην 23η έκθεση βιβλίου στο Πασαλιμάνι, στο περίπτερο του Ψυχογιού 69-72, από τις 8 μέχρι τις 10 το βράδυ. Όσοι είστε στην περιοχή ή θέλετε να κάνετε μια βόλτα στο όμορφο καλοκαιρινό Πασαλιμάνι, ελάτε να τα πούμε κι από κοντά! Τους υπόλοιπους θα σας χαιρετήσω μέσω των δικών σας μπλόγκς την άλλη βδομάδα...
Μέχρι τότε να είστε καλά και να περνάτε καλά όπως και όπου αγαπάτε ο καθένας...
Καλό Καλοκαίρι σε όλους!

94 σχόλια:

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Μάζεψε αγέρι και θάλασσα στην καρδιά σου... μάζεψε φως... που θα γεννήσει φως... :)))

Μακάρι να μπορούσα να έρθω στην έκθεση βιβλίου, μα εργάζομαι ώρες καταστημάτων, και κατοικώ εκτός Αττικής :( ... :))) Θα τό θελα όμως, πολύ...

Καλό καλοκαίρι!!! :)))

ΑΦΡΟΔΙΤΗ είπε...

Καλημέρα Μαράκι μου!Διαβάζουμε το ίδιο βιβλίο!Τι σύμπτωση είναι αυτή που έχουμε τα καρκινάκια!
Φιλιά πολλά αγαπημένη μου!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μαράκι μου καλό καλοκαίρι σου εύχομαι!
Να περνάς πολύ όμορφα, όπου κι αν είσαι!!
Πολύ χάρηκα που άκουσα πως ετοιμάζεις και τρίτο βιβλίο, το περιμένω πως και πως, το ξέρεις!
Φιλιά πολλά καλοκαιρινά:))

Unknown είπε...

Καλημερούδια Μαράκι.

Καλό καλοκαίρι κατ' αρχάς, και καλό υπόλοιπο διακοπών.

Εχτές έκανα μια βολτούλα στα βιβλία, πέρασα από το περίπτερο σας/μας και είδα τις ημερομηνίες, χιχι, αγόρασα και το "Μάτια μου", γιατί ομολογώ δεν το είχα πάρει επειδή περίμενα να το αγοράσω από την έκθεση, και από σήμερα θα αρχίσω την μελέτη.

Από ότι υποψιάζομαι όμως, θα πάει μονορούφι, όπως και το "Παιδί της Αγάπης".
Και αύριο μάλλον, θα στο φέρω να το υπογράψεις, :)
Πολλά πολλά φιλάκια και τα λέμε.

Μηθυμναίος είπε...

Κυρία Τζιρίτα, να περνάς όμορφα στο τόπο των διακοπών σου, τον τόπο σου!
Συντροφιά με τα "Μάτια σου", ακριβώς στις 25/6 σαλπάρω κι εγώ για το δικό μου τόπο, τη Μήθυμνα της Λέσβου, οπότε βγαίνοντας από το λιμάνι του Πειραιά η σκέψη μου θα είναι στην έκθεση στο Πασαλιμάνι όπου θα βρίσκεσαι!

Καλή επιτυχία και καλή συνέχεια του καλοκαιριού σου!

Aristodimos είπε...

Πραγματικα φετος το καλοκαίρι θα μας χαρίσουν υπέροχη συντροφιά ολα αυτα τα πονήματα αυτων των αξιόλογων συγγραφέων που ανέφερες...

Καλά να περνάς στο ομορφο Τολό και να το απολαυσεις γιατι δικαιούσαι αυτην την ξεκούραση μετα απο μια τοσο δημιουργική χρονιά.

Σ ευχαριστω για την βοήθειά σου στην συλλογή υπογραφων εδω...

Την αγάπη μου
Αρης

Μαργαρίτα Πάσχου είπε...

Καλό καλοκαίρι Μαρία μου, να περάσεις όμορφα! Εμείς θα τα πούμε από κοντά τον Σεπτέμβριο όταν μαζευτούμε από τις διακοπές!

eirini είπε...

Μαράκι μου, εύχομαι τα καλύτερα!!! Να ξεκουραστείς, να διασκεδάσεις, να χαρείς, να κάνεις όλα αυτά που λαχταρά η ψυχή σου!!!!
θα τα διαβάσω τα βιβλία που λες... είναι στο πρόγραμμα!
Να είσαι πάντα καλά!! Φιλιά πολλά πολλά!!!!!!!!
Καλό καλοκαίρι!!!

Sofia Voikou είπε...

Καλή ξεκούραση Μαρία μου.
Μάζεψε εικόνες για το επόμενο!!!

Μαριάνθη είπε...

Άσπρο πανάκι μου πάνω στο κύμα...
στέλνει τα χαιρετίσματά του στο κοσμοπολίτικο Τολό, τ΄αγαπημένο με τις ρομαντικές θύμησες.
Καλό καλοκαίρι!!

Τασολάμπρου Χρυσούλα είπε...

Καλή ξεκούραση, χαράλωση και καλό διάβασμα Μαρία μου.

Πολλά φιλιά.

Matziris Kostas - δάσκαλος είπε...

Τη Βαμβουνάκη τη διαβάζω κι εγώ. Ειδικά μ' άρεσε ιδιαίτερα το βιβλίο της: "Το φάντασμα της αξόδευτης αγάπης" κι όχι μόνο.Εύχομαι, Μαράκι, να τα περνάς καλά στα μέρη που επιλέγεις για τις θερινές διακοπές σου και να μην ξεχνάς να μας ενημερώνεις, όποτε μπορείς, με την εύστοχη 'ματιά' σου για τις νέες και καλές εκδόσεις.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

KAΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΣ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

VAD είπε...

Καλά να περνάς στο πανέμορφο Τολό!
ΚΑΛΌ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ....

Yianna είπε...

Φιλενάδα μου καλησπέρα
Σου εύχομαι και γω με την σειρά μου καλό διάβασμα, καλό καλοκαίρι, καλά μπάνια, καλό μαύρισμα, λίγο φαγητό, πολλή γέλιο, χαρά και ξεκούραση.

Φιλάκια πολλά και γλυκά

zeidoron dtsoukas είπε...

Μαρία μου καλησπέρα!Χαίρομαι που περνάς καταπληκτικά στ' αγαπημένο σου Τολό.Το βιβλίο σου το άφησες σε καλά χέρια,εμάς όμως δεν μας λυπάσαι στο λιοπύρι της Αθήνας;Ευτυχώς μας άφησες πνευματική τροφή!Καλό καλοκαίρι!

marianaonice είπε...

Μαρία μου ζηλεύωωω!!
Να περνάς ονειρεμενα και ρίξε και καμιά βουτιά και για μας!!!
Φιλιά και καλό καλοκαίρι!!
:)))

pavlina είπε...

Καλησπέρα Μαράκι μου, σου εύχομαι φέτος να έχεις το πιο, υπέροχο, αγαπησιάρικο, χαρούμενο, διασκεδαστικό, λαμπερό, ρομαντικό και αξέχαστο καλοκαίρι της ζωής σου!!!
Σε γλυκοφιλώ!!!

Maria B. είπε...

Μαράκι μου πιστεύω να μπορέσω να έρθω σήμερα να σε δω γιατί θέλω να πάρω μερικά βιβλία για δώρο και θα ήθελα να μου κάνεις αφιερώσεις. Θέλω να πιστεύω ότι θα προλάβω.φιλάκια πολλά-πολλά

Yannis Kapnidis είπε...

Μου θυμίζεις τον εαυτό μου το καλοκαίρι που μπάινω σε πρόγραμμα απόλυτης ξεκούρασης με βιβλία κάτω από την κλιματαριά του παππού.

Το "Δημιουργική γραφή για μελλοντικούς ομότεχνους" το εχω βάλει στη λίστα για το καλοκαίρι... λες να γίνω ομότεχνός; Είμαι και λίγο του αστυνομικού... θα δούμε, ο Ψυχογιός να είναι καλά! χαχα

Καλό καλοκαίρι και σ'εσένα Μαρία. Εύχομαι να περάσεις ευχάριστα τις ώρες σου, να ξεκουραστείς και να επιστρέψεις δυνατή και "σοκλατί" από τον ήλιο!!!

Υ.Γ.: Από τα υπόλοιπα βιβλία που προτείνεις κάτι έχω σημειώσει... προχτές τελείωσα το "Θεανώ, η λύκαινα της πόλης". Το πρώτο που διάβασα της Λένας Μαντά, η οποία με εντυπωσίασε!!! Με "κατέστρεψε" βέβαια, διότι το τελευταίο βράδυ, χωρίς να το καταλάβω, εκεί που το διάβαζα... είδα τον ήλιο να μπαίνει από το παράθυρο... είχε ξημερώσει! Άξιζε βέβαια!!!

Maria Tzirita είπε...

Φίλε μου Ανεμοσκορπίσματα, και μόνο η επιθυμία που εξέφρασες, μου φτάνει. Να είσαι καλά, να περνάς καλά και να διαβάζεις πολύ! Χίλια φιλιά κι ευχές για ένα αξέχαστο καλοκαίρι!

Maria Tzirita είπε...

Αφροδιτούλα μου, αξεπέραστη η Μηλιώρη, δε συμφωνείς; Έχουμε πολλά κοινά εμείς οι δυό, γι αυτό ταιριάξαμε! Θα τα πούμε και στο τηλέφωνο φιλενάδα μου, φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Ελενάκι μου, το ετοίμασα ήδη όπως διάβασες, υπομονή τώρα μέχρι Φλεβάρη που θα το δούμε τυπωμένο! Να μου είσαι καλά, πάντα χαρούμενη και δημιουργική και να περνάς όσο μπορείς καλύτερα και ξεκούραστα! Φιλάκια πολλά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Λιλούκο μου, πώς και πώς το περιμένω να σε συναντήσω επιτέλους! Να έρθεις οπωσδήποτε, θα μου δώσεις μεγάλη χαρά! Φιλάκια πολλά και σε περιμένω!

Maria Tzirita είπε...

Φίλε μου Μηθυμναίε, χαίρομαι πολύ που θα ταξιδέψουμε παρέα! Ελπίζω να είναι απολαυστικό το ταξίδι σου, έτσι κι αλλιώς.... Να είσαι και να περνάς καλά, εύχομαι ένα όμορφο, γεμάτο συγκινήσεις, καλοκαίρι!

Maria Tzirita είπε...

Άρη μου, εγώ υπέγραψα ήδη, αλλά θα πρέπει να κάνω μια ανάρητση σχετικά για να ενημερωθούν οι περισσότεροι. Ίσως το βάλουμε και στο περιοδικό, θα το συζητήσω με τον Μάνο. Να σ'ευχαριστήσω για την αγάπη σου και τη σταθερή σου παρουσία στο μπλογκ μου και να σου ευχηθώ κι εγώ να περάσεις όσο καλύτερα μπορείς, με ηρεμία, γαλήνη, χαρά και καλά βιβλία φυσικά, που βοηθάνε τα ταξίδια του μυαλού! Χίλια φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Μαργαριτούλα μου, θα μπαινοβγαίνω στα μπλογκς, ευτυχώς στο εξοχικό έχουμε ίντερνετ, οπότε θα τα λέμε χαλαρά, ανάμεσα στα μπάνια και τις βόλτες! Να μου είσαι καλά και να μη σταματάς να εμπνέεσαι! Σε γλυκοφιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Ειρηνούλα μου, εμείς θα τα λέμε και στο τηλέφωνο και η πρόσκληση ισχύει βέβαια! Μακάρι να έρθετε προς τα κάτω, θα περάσουμε υπέροχα! Προς το παρόν σου στέλνω πολλά γλυκά φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Σοφία μου, σ'ευχαριστώ, είναι τόση η μοναξιά μόλις ολοκληρώσεις και παραδώσεις ένα βιβλίο, που ήδη στο μυαλό μου γεννιέται το επόμενο! Καλή συνέχεια και σε σένα, καλή και μεγάλη επιτυχία στο βιβλίο σου, που ήδη σκίζει κι ακούω από παντού τα καλύτερα και βέβαια καλή ξεκούραση και καλά μπάνια! Φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Μαριάνθη, έχεις θύμησες από Τολό; Τότε σε περιμένουμε να τις "φρεσκάρεις"! Ό,τι κι αν κάνεις να περνάς καλά, φιλιά πολλά και καλό καλοκαίρι! Σ'ευχαριστώ για την επίσκεψη!

Maria Tzirita είπε...

Χρύσα μου, καλή ξεκούρσαη και σε σένα, να έχεις ένα όμορφο, δροσερό κι ανάλαφρο καλοκαιράκι! Πάντα με χαμόγελο! Σε φιλώ!

ΣΜΑΡΩ είπε...

Να περάσεις υπέροχο καλοκαίρι!! Ζήλεψα λιγάκι τόσο όμορφο που περιγράφεις το Τολό, καθώς οι δικές μου διακοπές αργούν ακόμα....Μη μας ξεχνάς, να τα λέμε... Πολλά φιλιά!!!

Maria Tzirita είπε...

Αγαπητέ Κώστα, φέτος πραγματικά κυκλοφόρησαν εξαιρετικά βιβλία, τόσο που δεν ξέρεις ποιό να πρωτοδιαλέξεις! Υπάρχει και το προσωπικό κριτήριο φυσικά, δεν αρέσουν σε όλους τα ίδια βιβλία, αλλά αυτά που μου αρέσουν πολύ πάντα τα αναφέρω! Και η Βαμβουνάκη είναι οδηγός ζωής, δεν το συζητώ, αλλά κι αυτό το βιβλίο της Μηλιώρη μην το χάσεις, είναι εκπληκτικό, ειδικά ως προς το ψυχογραφικό του κομμάτι. Μετά το καλοκαίρι που θα τα έχω διαβάσει όλα, θα σας πω και για τα υπόλοιπα! Να είσαι καλά και να περνάς ακόμα καλύτερα! Πολλά πολλά φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Σκρουτζάκο μου σ'ευχαριστώ, εύχομαι και σε σένα ένα πολύ πολύ όμορφο καλοκαίρι! Όπως τ'ονειρεύεσαι! Να είσαι πάντα καλά, φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Vad μου, σ'ευχαριστώ, είμαι σίγουρη ότι κι εσύ απολαμβάνεις ήδη τις ομορφιές του τόπου σου! Πολύ πιθανόν να τα πούμε κι από κοντά εμείς, δεν ξέρω ακόμα, θα σε ενημερώσω! Φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Γιάννα μου καλή, ευχαριστώ για τις ευχές σου, ανταποδίδω κι επαναλαμβάνω ότι η πρόσκληση είναι ανοιχτή! Να περνάτε όμορφα κι ελπίζω να τα πούμε και πάλι μέσα στο καλοκαίρι. Φιλιά σε όλους σας!

Maria Tzirita είπε...

Δημήτρη μου, είμαι ήδη πίσω στην Αθήνα, για συμπαράσταση - όχι, να μη λες! Έχω και τις εκθέσεις όπως είπα, οπότε θα πηγαινοέρχομαι. Ελπίζω να σας δω απόψε κι αν όχι απόψε, σε πρώτη ευκαιρία, πριν ξαναφύγω. Οπότε δε σε χαιρετώ για καλοκαίρι, θα τα πούμε σίγουρα, θα κανονίσω εγώ με τη φιλενάδα μου. Φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Μαριάνα μου, γιατί να ζηλεύεις; Δίπλα είναι το Τολό, 2 ώρες απ'την Αθήνα, έλα για ένα σαβ/κο να καλοπεράσουμε! Όποτε τ'αποφασίσεις ειδοποίησέ με, να περνάς καλά και να φροντίσεις να ξεκουραστείς κι εσύ, το έχεις ανάγκη! Χίλια φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Αχ Παυλίνα μου, μακάρι! Στ'αλήθεια, έτσι το ονειρεύομαι! Να μου είσαι καλά κι εσύ κορίτσι μου και θα τα πούμε σύντομα και μέσω μέιλ! Φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Μαράκι μου, μακάρι να προλάβεις και να σε δω και πάλι, θα χαρώ πολύ! Θα είμαι εκεί μέχρι τις 10 ίσως και 10.30, ελπίζω να τα καταφέρεις! Φιλάκια!

Maria Tzirita είπε...

Γιάννη μου, καλοκαίρι και λογοτεχνία πάνε πακέτο! Διαβάζω περίπου ένα βιβλίο τη βδομάδα, καταλαβαίνεις τι έχει να γίνει! Η Θεανώ της Λένας είναι εξαιρετικό βιβλίο, για πολλούς το πιο αγαπημένο τους, εγώ δε μπορώ να διαλέξω, αν και κάτι μου λέει πως το φετινό θα είναι το καλύτερο! Είναι όλα τα βιβλία εξαιρετικά φέτος και νιώθω πολυ τυχερή που θα έχω τόσο καλή παρέα στις διακοπές μου!
Σου εύχομαι κι εσένα ένα όμορφο και δημιουργικό καλοκαίρι, στην πατρίδα σου φυσικά! Δε θα χαθώ απ'τα μπλογκς, θα τα λέμε, να είσαι καλά!

Maria Tzirita είπε...

Σμαρώ μου, δε θα χαθούμε, μην ανησυχείς, στο είπα και στο άλλο μπλογκ να μου στείλεις μέιλ για ό,τι χρειάζεσαι για τη δίαιτα, αλλά και για ό,τι άλλο! Να περνάς καλά κι οι διακοπές θα έρθουν σύντομα, θα δεις! Φιλάκια πολλά!

marianaonice είπε...

Μαρία μου σ' ευχαριστώ πολύ!!
Η πρόκληση μεγάλη!!!
Μακάρι να τα καταφέρω να έρθω!
Φιλιά!!

b|a|s|n\i/a είπε...

πανέμορφα να περάσεις. με αστείρευτες και πάντα δημιουργικές βόλτες σώματος και νού. πολύ καλό σου βράδυ! και ένα πανέμορφο καλοκαίρι να έχεις!

Aristodimos είπε...

Μαρια μου το ειδα, ησουν απο τις πρωτες που υπογραψανε και σ ευχαριστω...

Με τον Μανο που ανταλλάξαμε e-mail και του ζητησα την βοήθειά του μου ειπε οτι θα το βαλει στο e-περιοδικο ...

Περνα κι απο το blog μου οποτε ευκαιρίσεις...

Φιλάκια και.......
ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΗΗΗΗΗΗ

Αρης

Vassilis είπε...

Μαρία σου εύχομαι ένα όμορφο και ξένοιαστο καλοκαίρι, και όπως γράφανε παλιά οι πινακίδες των θερινών σινεμά τέτοια εποχή : "Ραντεβού το Σεπτέμβρη" :)

Artanis είπε...

Καλό καλοκαίρι, Μαρία μου...καλές βουτιές και να περάσεις υπέροχα...
Φιλιά πολλά...

Smaragdenia είπε...

Όμορφο Μαράκι Τζιριτάκι να περάσεις υπεροχα στο Τολό(και γενικά πάντα να περνάς καλά). Τελειώνοντας η χρονιά εδώ στο εκκλησιαστικο της τήνου, ρίξαμε τα πρώτα σπερματα για μια μικρη Λέσχη Αναγνωστών των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΨΥΧΟΓΙΟΣ...χωρίς υπερβολή τα παιδάκια με "τραβούσαν" να πάμε στον υπολογιστή του γραφείου για να κάνουμε την εγγραφή τους στη Λέσχη Αναγνωστών του Ψυχογιού (όπως κι έγινε). Χώρια ότι έφυγαν έχοντας στις βαλίτσες τους αρκετά λογοτεχνικά βιβλία (ανάμεσά τους και το ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ και το ΕΡΩΤΑΣ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ)!!! Όσο για μένα, κάνω μίνι διακοπές εδώ στο νησί μέχρι το τέλος του μήνα που φεύγω οριστικά.
Φιλάκια πολλά
Σμαραγδένια

Maria Tzirita είπε...

Άντε βρε Μαριάνα, μακάρι! Τα μέιλς μου θα τα τσεκάρω καθημερινά, όποτε το αποφασίσεις ειδοποίησέ με, φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Basnia φίλε μου, σ'ευχαριστώ, εύχομαι και για σένα αυτό το καλοκαίρι να γεμίσει την καρδιά σου με ακόμα μεγαλύτερο ρομαντισμό, που τόσο όμορφα εκφράζεις στα γραφόμενά σου... Να χαμογελάς, φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Άρη μου, βεβαίως και περνάω από το μπλογκ σου, αν και σιωπηλά καμιά φορά, δε σε ξεχνάω ποτέ όμως, να είσαι σίγουρος γι αυτό! Καλό σου σαβ/κο!

Maria Tzirita είπε...

Βασίλη μου, καλό καλοκαίρι και σε σένα, θα με δεις και νωρίτερα απ'τον Σεπτέμβρη με "έκτακτες" παραστάσεις, όλο κάπου εδώ θα σουρτουκεύω ανάμεσα στα μπάνια - δεν ξεκολλάει έτσι εύκολα το μικρόβιο! Φιλιά πολλά σε σένα και την οικογένεια!

Maria Tzirita είπε...

Αρτάνις μου, είσαι η μοναδική φίλη που δεν μπορώ να στείλω την ίδια ευχή, αφού μάλλον καλό χειμώνα πρέπει να ευχηθώ για σας εκεί! Ανεξαρτήτως εποχής λοιπόν, ας είμαστε καλά και με το καλό να ξανανταμώσουμε! Φιλάκια πολλά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Σμαραγδένια μου, με το καλό να γυρίσεις κι εσύ και ν'απολαύσεις τις διακοπές σου με τον αντρούλη σου! Φιλιά σε όλα τα φιλαράκια εκεί, μικρά και μεγάλα, να μου είσαι καλά!

Lilith είπε...

Σε ζηλεύω! (με την καλή έννοια) ;)
Πρέπει να είναι ωραίο συναίσθημα να έχεις τελειώσει αυτό που είχες να κάνεις και να απολαμβάνεις ανέμελη τις διακοπές σου!
Great fealing! :)
Φιλιά πολλά και να περνάς καλά με την φυσική και την πνευματική σου παρέα :).

BIKY είπε...

ENA ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Έμαθα οτι έσκισες στο Πασαλιμάνι όπως και παντού δηλαδή, φιλάκια απο Θεσσαλονίκη!

Νίκος Διακογιάννης είπε...

Ωραίος ο τίτλος του νέου βιβλίου σου. Μπράβο, Μαράκι. Καλό καλοκαίρι να έχεις και να γεμίσεις νέες εμπειρίες, να αξιολογήσεις παλαιότερες και, φυσικά, να ξεκουραστείς μες στους ήχους των τζιτζικιών. Χθες ήρθε το πρώτο στο μοναδικό δέντρο της αυλής μας. Τα άτιμα τα τζιτζίκια, ούτε από τα αλμυρίκια πτοούνται, που ως γνωστόν είναι καλλυμένα από αλάτι. Μη βρουν κλαδί, αρχίζουν τα "ζει και ζει και ζει, ο βασιλιάς ο ήλιος ζει"! χαχχχαααα

Unknown είπε...

Μαράκι μου, δεν ξέρεις πόσο χάρηκα που σε γνώρισα από κοντά!

Απίστευτη αίσθηση, να ξέρεις έναν άνθρωπο τόσο πολύ, από μακριά, και τελικά να τον γνωρίζεις...

Και να σου πω την αλήθεια, είσαι πολύ πιο καλή live...Πολύ ... ζωντανή, χαρούμενη, κοινωνική! Όχι ότι δεν φαίνεται από εδώ, αλλά το συναίσθημα που εισέπραξα από κοντά ήταν πολύ πιο καλό από αυτό που παίρνω από τα γραπτά μέσω net.

Θα ήθελα πολύ να ξαναβρεθούμε την Πέμπτη που θα είσαι Πειραιά.

Πολλά πολλά φιλάκια και καλή συνέχεια στα μπάνια και στις διακοπές.

Eleni Dafnidi είπε...

Να συνεχίσεις να περνάς και 'συ υπέροχα Μαρία μου και αυτό το καλοκαίρι να σου γεμίσει τη ζωή με όσα θα σε κάνουν ευτυχισμένη και γεμάτη.

Aspa είπε...

Πόσο χαίρομαι που άρχισες ήδη να απολαμβάνεις το καλοκαιράκι... Κι εμείς ανυπομονούμε όσο τίποτε άλλο να ξεκινήσουμε τις διακοπές μας και να βρεθούμε κοντά στη θάλασσα. Φιλιά πολλά Μαρία μου :)

marian είπε...

Καλό καλοκαίρι Μαρία μου!!!
Από αυριο αρχίζει επίσημα και για μένα το καλοκαιρινό μου καθησιό!!
Εφοδιάστηκα τα λογοτεχνικά μου και είμαι έτοιμη για ηρεμία!!!
Πέρνα Μαράκι μου να παραλάβεις το βραβείο σου από μένα με πολύ αγαπη!!!

καλό βράδυ και καλή βδομάδα!!!:)

ΕΛΕΝΑ είπε...

Mαράκι καλή βδομάδα!!
Ενα βραβείο κι από εμάς, με πολλή αγάπη!!

Maria Tzirita είπε...

Λίλιθ μου, σ'ευχαριστώ κορίτσι μου, να περνάς κι εσύ καλά, όπου κι αν είσαι, ό,τι κι αν κάνεις! Σε γλυκοφιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Βικούλα μου, σ'ευχαριστώ πολύ, θα σπεύσω να το αναρτήσω εδώ δίπλα! Φιλάκια!

Maria Tzirita είπε...

Αχτιδούλα μου, υπερβολές, αλλά σ'ευχαριστώ για την αγάπη σου! Φιλιά σε σένα και τη λετρεμένη μου πόλη!

Maria Tzirita είπε...

Νίκο μου, χαίρομαι που σου άρεσε ο τίτλος, ελπίζω να σου αρέσει και το περιεχόμενο! Να είσαι καλά, να έχεις ένα όμορφο και δημιουργικό καλοκαίρι! Θα τα λέμε και στο τηλέφωνο, φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Λίλυ μου, εγώ να δεις πόσο χάρηκα! Πολύ ευχάριστη έκπληξη μου έκανες και σ'ευχαριστώ πολύ γι αυτό! Η γλύκα σου κι η ζεστασιά σου μου ήταν ήδη γνωστά, απλά τα διαπίστωσα κι από κοντά! Αν μπορέσεις πέρνα πάλι την Πέμπτη να τα ξαναπούμε! Πολλά πολλά φιλάκια σε σένα και την κούκλα σου!

Maria Tzirita είπε...

Ελένη μου, καλό καλοκαίρι και σε σένα, να ξεκουραστείς και να δημιουργήσεις άλλο ένα υπέροχο βιβλίο, έτσι όπως μόνο εσύ ξέρεις! Χίλια γλυκά, καλοκαιρινά φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Άσπα μου, σου εύχομαι σύντομα να σαλπάρετε κι εσείς και να χαρείτε τον ήλιο και τη θάλασσα με τις γοργόνες σας! Να περνάτε καλά, καλό καλοκαίρι!

Maria Tzirita είπε...

Μάριαν, σ'ευχαριστώ γλυκιά μου, να ξεκουραστείς κι εσύ και να κάνεις ταξίδια, λογοτεχνικά και μη! Σε γλυκοφιλώ και σ'ευχαριστώ για όλα!

Maria Tzirita είπε...

Πω, πω, βραβεία! Ευχαριστώ Έλενά μου, σας ευχαριστώ για την αγάπη σας, ξέρεις πως τα αισθήματα είναι αμοιβαία κι ας μην απονέμω βραβεία! Να είσαστε και να περνάτε καλά, χίλια φιλιά!

patsiouri είπε...

Τυχερήηηηηηηηηη!!!!!!!!
Νομίζω θα κάνεις τις καλύτερες διακοπές απ'όλους!!!!!!
Το "Μάτια μου" το πήρα κι'εγώ που δεν το είχα διαβάσει...

Smaragdenia είπε...

βραβείο κι από μένα, μαράκι.
φιλάκια
Σμαραγδένια

Τασολάμπρου Χρυσούλα είπε...

Μαράκι κι από μένα ένα βραβείο!!

Φιλιά Πολλά.

panagiota είπε...

Kales diakopes Maraki.
Kane mia voytia kai gia mena....
filia pollaaaaaaaaaaaa

ηλακάτη είπε...

εύχομαι να περάσεις ένα πανέμορφο καλοκαίρι, και έχεις και από εμένα ένα βραβείο

fotini είπε...

μαρια μου ενα βραβειο ειναι δικο σου και σε περιμενει.οταν μπορεσεις ελα να το παρεις.

Maria Tzirita είπε...

Πατσιούρη μου, σ'ευχαριστώ, να έχεις ένα όμορφο, δροσερό καλοκαίρι!

Maria Tzirita είπε...

Σμαραγδένια μου, το δικό σου βραβείο είναι το καλύτερο: η αγάπη σου! Σ'ευχαριστώ μάτια μου, φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Χρυσούλα μου, τα αισθήματα αμοιβαία! Να'σαι καλά κούκλα μου, καλό καλοκαίρι!

Maria Tzirita είπε...

Παναγιώτα μου, θα κάνω πολλές βουτιές που φτάνουν για όλους! Να περνάς καλά όπου κι αν είσαι, χίλια φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Ηλακάτη μου, με έχετε σκλαβώσει με τα βραβεία σας! Εγώ μπορεί να μη δίνω βραβεια αλλά σας αγαπάω όλους πολύ πολύ και σας ευχαριστώ μέσα απ'την καρδιά μου! Καλό καλοκαίρι μάτια μου!

Maria Tzirita είπε...

Φωτεινή μου, ήρθα κιόλας! Να είσαι καλά κούκλα μου, σ'ευχαριστώ κι ανταποδίδω την αγάπη! Χίλια γλυκά φιλιά για ένα ονειρεμένο καλοκαίρι!

kiki είπε...

Καλά να περάσεις!

Phivos Nicolaides είπε...

Το καλύτερο ταξίδι μου, είσαι εσύ Μαρία!!

iLiAs είπε...

..να εισαι καλα Μαρακι!!

Καλο μηνα και καλο καλοκαιρι να περασεις :)

Mariela είπε...

Μαράκι μου, έχουμε χαθεί και μου έλειψες....
να περνάς καλά και να γυρίσεις το Σεπτέμβρη ανανεωμένη....
Σε φιλώ πολύ

Eleni Dafnidi είπε...

Μαρία μου εύχομαι να περνάς τέλεια και όταν θα περάσεις να παραλάβεις το βραβείο που σου έχω δίπλα να φοράς ακόμα το μαγιώ!
χχχ

dyosmaraki είπε...

Εύχομαι να περνάς όμορφα και ταξιδιάρικα Μαράκι μου

Aristodimos είπε...

Περασα να σου αφήσω μιαν καλημέρα και μιαν ευχή για εναν όμορφο και καλό μήνα.

Φιλιά

Αρης

Smaragdenia είπε...

Κι απο μένα κι απο μένα πολλές καλημέρες, πολλά φιλιά και...πολλές μαντινάδες:

"Μαρία λεν την Παναγιά, Μαρία λεν και σένα
τέτοια ψυχή, τέτοια καρδιά δεν βρίσκω σε κανένα!"

"Βγαίνεις τα και ποτίζεις τα φως μ' τα βασιλικά σου
σαν τούτα να μοσκοβολά μάτια μου η καρδιά σου"

φιλάκιααααααααααα
Σμαράγδα/Σμαραγδένια

iLiAs είπε...

Χρονια πολλα και καλα Μαρακι! :)

Aristodimos είπε...

Μαρια μου ,

Χρονια σου Πολλά , χρονια γεματα υγεια , δημιουργία και καθε επιθυμητό.

Τα ονειρά σου ευχές μου.

(Συγνωμη που σου τα λεω καθυστερημένα μα δεν ειχα την δυνατοτητα να σου ευχηθω χθες.)

Την αγάπη μου

Αρης