12 Απρ 2010

Painting on stage - update!




Η μουσική έχει ξεκινήσει και η Μαριέλα μας δημουργεί... Ελεύθερη έκφραση, αυθόρμητη, χωρίς να έχει τίποτα από πριν στο μυαλό της, απ'ότι μου είπε, άφησε το ταλέντο της να ξεδιπλωθεί, με τη συνοδεία ροκ και τζαζ μουσικής...
Η εκδήλωση όλη ήταν εκπληκτική. Περάσαμε ένα υπέροχο βράδυ, παρέα με τη φιλενάδα μου τη Δέσποινα (Ξυπόλυτη)! Το μαγαζί πολύ όμορφο, ζεστό, γεμάτο από πολύ κόσμο όλων των ηλικιών. Η έκθεση χειροποίητων κοσμημάτων και όχι μόνο καταλάμβανε κάθε γωνιά του μαγαζιού, γεμίζοντας με ακόμα περισσότερο χρώμα την ατμόσφαιρα.

Απρόσμενη έκπληξη να συναντήσω εκεί την καλή μου φίλη Marianna on Ice! Όλος ο καλός κόσμος μαζεμένος σ'εκείνη τη γωνιά στο Γκάζι...
Ήταν πρωτόγνωρη και συγκλονιστική θα έλεγα η εμπειρία αυτή... να παρακολουθώ τη Μαριέλα, που θαυμάζω τόσο, να ζωγραφίζει, να δημιουργεί μπροστά στα μάτια μου. Εξοικιωμένη απόλυτα με τα χρώματα, τα έκανε να χορεύουν στο ρυθμό της μουσικής και να παίρνουν σχήμα, φως, ζωή. Δεν ήξερε πού θα την οδηγήσει η έμπνευση, λες και ο πίνακας είχε δική του βούληση και δημιουργήθηκε από μόνος του, για να γεννήσει τελικά ένα νησί...βράχια...θάλασσα και αφρισμένα κύμματα... εκπληκτικό....


Ειλικρινά, θα έπρεπε να ήσασταν εκεί - ήταν μια αξέχαστη βραδιά η χθεσινή! Συγχαρητήρια Μαριέλα μου και σ'ευχαριστούμε!
Υ.Γ. Εδώ και ώρα προσπαθώ ν'ανβάσω βίντεο και δεν τα καταφέρνω. Ελπίζω να μπορέσω αργότερα - αξίζει να δείτε την καλλιτέχνιδα επί το έργον!

35 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Η Τεχνη τελικα Μαρια μου, η καθε λογης τεχνη, ειναι ο Θεος που σε ανυψωνει.....
Ζηλευωωωωωωωωωωωω
Κι ο μοναδικος λογος που κανει να στεναχωριεμαι που μενω στην επαρχια ειν αι αυτος
Που δεν μπορω να παρισταμαι οπου θελω

Mariela είπε...

Μαράκι μου γλυκό.... η θετική ενέγεια όλων σας ήταν μέσα μου σε κάθε πινελιά..... το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα πολύ μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!
ήταν πράγματι μια μοναδική εμπειρία!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Φαίνεται ότι πραγματικά απόλαυσες την βραδιά Μαράκι μου!!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!

Leviathan είπε...

iperoxa!!!! kali evdomada Maria mou!! filiaa! :)

http://despoinasdecoupage.blogspot.com είπε...

Ηταν μια ανεπαναληπτη βραδια η χθεσινη!!! Η Μαριελα ζωγραφιζε λικνιζομενη στους ηχους της μουσικης. χορευαν και τα χρωματα στα χερια της. μωβ... μπλε... κοκινο... λευκο...τελικα δεν εγινε το μπουκετο που νομισαμε μαρια μου, αλαζε μορφες οσπου εγινε νησι. Θα μου μεινει αξεχαστη αυτη η βραδυα!!!
Και συ αγαπημενη μου φιλεναδα... ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ ΗΔΗ!!!
Περασα ενα υπεροχο τριημερο κοντα σου!!!
Σε ευχαριστω πολυ!!! ΓΙΑ ΟΛΑ!!!

marianaonice είπε...

Maria μου, υπέροχη βραδιά πράγματι, υπέροχες δημιουργίες, γλυκειά μουσική, ζωντανή τέχνη από την απίστευτη Μαριέλα που πράγματι με εξέπληξε και πάνω σ' αυτά η αποκορύφωση να σε συναντήσω εκεί!!!
Η χαρά μου απερίγραπτηη!!
Και σ' ευχαριστώ για τις εικόνες που έβαλες, πολύ καλή δουλεια, χαλάλι η ορθοστασία σου να πάρεις κάθε σκηνή δημιουργίας! Τελικά δεν θα το περίμενα ότι ο πίνακας θα τελείωνε έτσι όπως θαυμάσια τελείωσε μ' αυτήν την εικόνα τη θαλασσινή, ενώ εγώ θα έκοβα το λαιμό μου ότι θα τελειώσει με μια ανθοδέσμη!
Πραγματικά εκπληκτική η Μαριέλα!
Τα συγχαρητήρια μου.
Χάρηκα που γνώρισα και την @Ξυπόλητη της μπλογκόσφαιράς μας.

Είναι τόσο όμορφο να συμμετέχεις σε μια ομαδική προσφορά τέχνης και δημιουργίας και να απολαμβάνεις τα δημιουργήματα αυτά ζωντανά εκτεθειμένα από τους απλούς και γελαστούς δημιουργούς τους.
Η κόρη μου ξετρελλάθηκε από τα σκουλαρίκια που της πήρααα...
Απίστευτα όλα!!!
Πάντα τέτοια εύχομαι!!

Unknown είπε...

Τέλεια! Ζωγραφική μετά μουσικής! Η μουσική παρακινεί την έμπνευση της δημιουργού και εκείνη φτιάχνει ένα πίνακα που μυρίζει καλοκαίρι :).
Πολύ πρωτότυπο το concept της βραδιάς.

Καλημέρα Μαράκι μου.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΕΥΧΟΜΑΙ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΕΡΘΩ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΓΑΜΟ.
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.

fotini είπε...

αν ημουν στην αθηνα να ησουν σιγουρη πως θα ημουν εκει .εχει γινει και εδω κατι παραπλησιο αλλα σε διαφορετικη βαση και με σπουδαστες της καλων τεχνων ,μουσικων και ζωγραφων μαζι.δεν πρεπει να χανει κανεις τετοια γεγονοτα.

Maria Tzirita είπε...

Ρίκη μου, γι αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να σας τα μεταφέρουμε ζωντανά! Σκέψου πόσους περισσότερους λόγους έχουμε εμείς να σας ζηλεύουμε που ζείτε εκεί στα όμορφα...
Φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Μαριέλα μου, μοναδική και για σένα και για μας! Κρίμα, το βίντεο δε μπορώ να το ανεβάσω με τίποτα! Αλλά όπως και να έχει, όσοι ειμασταν εκεί και το ζήσαμε είμαστε τυχεροί! Χάρηκα που είδα ότι έχεις τόσους φανατικούς φίλους κι εγώ μια από αυτούς! Σε φιλώ και περιμένω την επόμενη πρόσκληση!

Maria Tzirita είπε...

Έλενά μου, αυτό είναι σίγουρο! Φιλιά και σε σένα, καλά να περνάς!

Maria Tzirita είπε...

Λεβιάθαν μου, αν και φτάσαμε στη μέση, σου εύχομαι κι εγώ καλή υπόλοιπη βδομάδα! Τα φιλιά μου!

Maria Tzirita είπε...

Δεσποινάκι μου υπέροχη και για ένα λόγο παραπάνω: ήσουν εσύ μαζί μου! Αξέχαστο ήταν όλο το σαβ/κο και ειλικρινά το σπίτι μου φαίνεται άδειο χωρίς εσένα... Ελπίζω να σε ξαναδώ πριν φύγεις, φιλιά φιλενάδα μου!

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται και από τις φωτογραφίες ότι άξιζε και μάλιστα πολύ να βρίσκεται κανείς μαζί σας. Πανέμορφος και ο πίνακας...
Καλή σας μέρα
Τσιρίτα Μαρία

dhmhtra είπε...

Να τι δεν μπορούμε να απολαύσουμε εμείς!Τέτοιες βραδιές που κάνουν τη ζωή μας όμορφη και ενδιαφέρουσα!
Πάντα να είστε καλά και να δημιουργείτε.

Maria Tzirita είπε...

Μαριάννα μου ήσουν η έκπληξη της βραδιάς! Χάρηκα κι εγώ πολύ που ειδωθήκαμε και πάλι! Ξετρελάθηκα κι εγώ με την έκθεση κι ειδικά με εκείνα τα ερωματικά σαπουνάκια! Αλλά και τα κοσμήματα ήταν εξαίσια. Όσο για τη Μαριέλα, δε χρειάζεται να πω άλλο εγώ, την είδες με τα μάτια σου! Εύχομαι να μας δοθεί η ευκαιρία να ξαναβρεθούμε σε τόσο όμορφο event, φιλιά πολλά καλή μου!

Maria Tzirita είπε...

Λίλυ μου, όπως το περιέγραψες έγινε, λες και ήσουν εκεί! Να'σαι καλά κορίτσι μου, φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Σκρουτζάκο μου κρίμα που δε μπόρεσες, ελπίζω να το επαναλάβει η Μαριέλα και να έχουν την ευκαιρία κι άλλοι να την καμαρώσουν! Καλή υπόλοιπη βδομάδα και σε σένα, σε φιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Φωτεινή μου τι κάνεις εσύ, χαθήκαμε! Ελπίζω να σε δω το άλλο σαβ/κο που θα είμαι στη Θεσ/νίκη στην έκθεση! Να είσαι καλά κορίτσι μου, φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Μαράκι άξιζε δε λες τίποτα! Όσο για τα μαθήματα ζωγραφικής σου λέω και πάλι να το τολμήσεις, η Μαριέλα είναι εξαιρετική δασκάλα! Σε φιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Δημητρούλα μου, εσείς απολαμβάνετε άλλα! Κάτι κερδίζουμε εμείς εδώ στην Αθήνα αλλά στερούμαστε και πολλά που χαίρεστε εσείς... Και πάνω απ'όλα τον καθαρό αέρα! Να'σαι καλά φίλη μου, σε γλυκοφιλώ!

Lilith είπε...

Πρωτότυπο και όμορφο!
Και για την καλλιτέχνη αλλά και για το κοινό.
Και πρέπει να ήταν και λίγο σαν... δοκιμασία για τη Μαριέλα να ζωγραφίζει μπροστά σε κόσμο. :)
Φαίνεται πάντως ότι ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά για όλους σας!

Φιλιά πολλά Μαρία μου!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι σίγουρη ότι είναι εξαιρετική δασκάλα. Φοβάμαι ότι εγώ δεν θα είμαι εξίσου καλή μαθήτρια. Βλέπω τα έργα των μαθητών της και σίγουρα δε μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο. Δε θέλει λες και λίγο ταλέντο; Είναι μόνο τρόπος έκφρασης; Δε ξέρω..
Τσιρίτα Μαρία

Sophia Kollia είπε...

πολύ όμορφα Μαρία μου!
Καληνύχτα

akrat είπε...

πάντα πρωτότυπα πράγματα κάνετε
ζηλεύω την δημιουργικότητά σας βρε

Ανώνυμος είπε...

Πήρα το βιβλίο χτες. Ανυπομονώ να αφήσω στην άκρη δουλειές, μωρό και σύζυγο (μεταξύ μας αυτό)για να το ξεκινήσω.
Τσιρίτα Μαρία

Maria Tzirita είπε...

Λίλιθ μου, δοκιμασία δε θα το έλεγα, η Μαριέλα ήταν στο δικό της κόσμο, δε μας έβλεπε εμάς, την είχε παρασύρει η δημιουργία! Να μου είσαι καλά, φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Μαράκι, το θέμα αυτό καλύτερα να το συζητήσεις με την ίδια. Στείλε της ένα μέιλ να σου λύσει όλες σου τις απορίες. Θεωρώ ότι η αγάπη για την τέχνη ξεπερνά το όποιο ταλέντο πάντως. Σε φιλώ και πάλι!

Maria Tzirita είπε...

Σοφάκι μου γλυκό, όμορφο πράγματι. Καλημέρα!

Maria Tzirita είπε...

Ακρατ μου να μην τη ζηλεύεις, να τη μιμηθείς! Καλή σου μέρα!

Ra Ma είπε...

Μα πού γίνονται αυτά τα ωραία και δεν το παίρνω χαμπάρι???
Τόσο πολύ έχω χαθεί? :/

Καλησπέρες!!!

Maria Tzirita είπε...

Μαρία μου, μην τους εγκαταλείψεις κιόλας! Άντε, θα περιμένω εντυπώσεις!

Maria Tzirita είπε...

Πειρατή μου, είδες για να μη μου έρχεσαι συχνά; Εγώ είχα αναρτήσει και την πρόσκληση! Πραγματικά έχασες, ήταν μια αξέχαστη βραδιά... Ελπίζω να επαναληφθεί και τότε θα σε ειδοποιήσω προσωπικώς! Καλημέρα και φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Στο κενό από τη δουλειά μου με περίμεναν πολλές δουλειές. Αντί για αυτές όμως κοίμησα το μωρό μου και μαζί με αυτό πήρα αγκαλιά και το βιβλίο. Κάποια στιγμή (και αφού είχε πάρει ο άντρας μου το μωρό) αποφάσισα να ετοιμαστώ για τη δουλειά. Σκεφτόμουν "μήπως να μη πλύνω τα δόντια μου;", "να αφήσω τα πιάτα άπλυτα;", "όχι άσε αν είναι δε θα βαφτώ". Και αφού τελικά τα έκανα όλα έπιασα να συνεχίσω το βιβλίο για τη λίγη ώρα που έμενε. Λοιπόν Μαρία μου είσαι επιεικώς απαράδεχτη....Μου χάλασες το μακιγιάζ...αφού δε συγκρατήθηκα εκεί που είχαν μαζευτεί όλοι στο νοσοκομείο να δουν τους δικούς τους....άεχω αγωνία για τη συνέχεια....θα σκάσω
Τσιρίτα Μαρία