3 Μαΐ 2010

Αν είχα μόνο μια ευχή...



Χθες βράδυ είδα ένα παράξενο όνειρο... Σα να είχε ξημερώσει όταν άνοιξα τα μάτια μου κι εκεί μπροστά μου στεκόταν ένα Τζίνι. Ναι, ένα Τζίνι μαγικό, σαν εκείνο που όλοι έχουμε δει με τα μάτια της φαντασίας μας, μέσα από τα παραμύθια του Αλαντίν. Δεν τρόμαξα, του χαμογέλασα, λες κι ήταν το πιο φυσικό πράγμα του κόσμου να ξυπνάς και να έχεις απέναντί σου ένα τέτοιο μυθικό πλάσμα.

Χωρίς να μου το πει, ήξερα, είχα τη βεβαιότητα ότι ήρθε να μου πραγματοποιήσει ευχές. Ένιωσα απέραντη ευτυχία, χαρά τρελή, απερίγραπτη και πάνω που ετοιμαζόμουν να ξεστομίσω τις ευχές μου, άκουσα τη φωνή του, βροντερή και κοφτή: "Μία μόνο!"

Μία; Τι ήταν ετούτο πάλι; Όλα τα Τζίνι που ήξερα εγώ τρεις ευχές πραγματοποιούσαν. Σ'εμένα βρήκε να έρθει το τσιγκούνικο;

"Μισό, να σκεφτώ!", του είπα και μου κούνησε το κεφάλι με κατανόηση. Σταύρωσε τα χέρια του στο στήθος και περίμενε.

Εκεί ένιωσα αγωνία. Δεν ένιωθα πια χαρά, παρά μόνο αγωνία. Είχα μια μοναδική ευκαιρία να ζητήσω ό,τι περισσότερο επιθυμούσα και φοβόμουν μήπως ζητούσα το λάθος πράγμα. Μήπως ζητούσα κάτι και μετά το μετάνιωνα.

Να ζητήσω υγεία, σκέφτηκα. Αυτό μας έχουν μάθει ότι είναι το πιο σημαντικό αγαθό, και σωστά βέβαια. Ναι αλλά υγεία έχω, ξανασκέφτηκα. Γιατί να μη ζητήσω να έχω άπειρα χρήματα; Αν έχεις άπειρα χρήματα τα πάντα μπορείς να κάνεις. Με τα χρήματα θα εξασφαλίσω το μέλλον μου και το μέλλον του παιδιού μου.

Ναι αλλά, αν έχω πολλά χρήματα και δεν έχω αγάπη και ανθρώπους αγαπημένους δίπλα μου, τι να τα κάνω; Να καταντήσω σαν εκείνους τους πάμπλουτους μοναχικούς ανθρώπους που δεν ξέρουν αν ο άλλος τους αγαπά γι αυτό που είναι ή για τα λεφτά τους;

Να ζητήσω αγάπη λοιπόν, είπα μέσα μου. Η αγάπη θα με κάνει ευτυχισμένη. Αλλά αν δεν έχω την υγειά μου και χρήματα για να χαρώ τη ζωή, θα μου φτάνει μόνο η αγάπη;

Παναγίτσα μου, τι θα κάνω τώρα; Θυμάμαι ότι με έλουσε κρύος ιδρώτας εκείνη τη στιγμή και το όνειρο μάλλον άρχισε να μοιάζει με εφιάλτη. Το Τζίνι με κοιτούσε ανυπόμονα και φοβήθηκα ότι από στιγμή σε στιγμή θα εξαφανιζόταν κι εγώ θα έχανα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω τη μεγαλύτερη επιθυμία της καρδιάς μου. Τη μοναδική μου ευχή. Και τότε η καρδιά μου έδωσε μόνη της την απάντηση που γύρευα:

"Να μη χάσω τίποτα από όσα έχω!", του φώναξα με ενθουσιασμό. "Αυτή είναι η ευχή που κάνω: να μη χάσω τίποτα από αυτά που έχω. Την υγεία μου, το παιδί μου, τον αγαπημένο μου, την καριέρα μου, τους φίλους μου και την αγάπη του κόσμου! Όλα τα έχω! Το μόνο που μπορώ να ευχηθώ είναι να μην τα χάσω..."

Το Τζίνι μου χαμογέλασε, χτύπησε τα δάχτυλά του, σα να μου έλεγε "έγινε!" κι εξαφανίστηκε.

Όταν ξύπνησα το πρωί, φυσικά κανένα Τζίνι δεν ήταν εκεί δίπλα μου. Ένιωσα όμως μια απέραντη ευγνωμοσύνη μέσα στην ψυχή μου κι ίσως... ναι... την ίδια απέραντη εκείνη χαρά που βίωσα και στο όνειρό μου, λυτρωμένη όμως από την αγωνία που τη συνόδευε...

52 σχόλια:

Sophia Kollia είπε...

Καλημέρα Μαρία!
Ακριβώς αυτό Μαρία μου. Είσαι από τους τυχερούς, που δεν έτυχε αλλά πέτυχε!
Καλό μήνα και καλή υπομονή με όσα μας συμβαίνουν.

Lila Xagorari είπε...

Κι εγώ με τη σειρά μου εύχομαι να μην χάσεις τον τρόπο που έχεις να μου φτιάχνεις τη μέρα όταν σε διαβάζω!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!

Unknown είπε...

Καλημέρα Μαράκι μου και καλή μας εβδομάδα.

Τι ωραίο ήταν αυτό που διάβασα; Το Τζίνι σίγουρα θα προφυλάξει όλα αυτά που έχεις, γιατί πρώτα - πρώτα εσύ τα έχεις αναγνωρίσει και εκτιμήσει! Δεν χρειάζεται λοιπόν αγωνία, μόνο χαρά.

Να σαι καλά

Φιλάκια!

καλημέρα είπε...

Καλημέρα Μαρία,
την καλύτερη ευχή έκανες, την καλύτερη!
Καλή βδομάδα και καλή δύναμη σε όλους μας

Eva F. είπε...

Μαρία μου ΚΑΛΗ ΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ & ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ....
Όλα να είναι καλά!....
Το Τζίνι σου με άγχωσε και εμένα γιατί περίμενα να προλάβεις να κάνεις την ευχή!....πριν εξαφανιστεί!....
Ευτυχώς πρόλαβες!.....
Να είσαι καλά!
Υ. Γ. Δεν έκανες και μιά συμπληρωματική για μένα για... λεφτά και υγεία! άν και αυτά τα δύο είναι μαζί πιστεύω!

"ζαχαρούλα.." είπε...

καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα Μαράκι!!!

δύσκολη περίπτωση η μία ευχή.. θα προβληματιζόμουν εξίσου!!! όμως βρήκες την καλύτερη λύση, αφού η ζωή είναι κολλητή σου και σου κάνει τα "χατίρια" και έχεις όλα όσα ονειρεύεσαι!!!!

φιλιάααααααααααα....

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Εγω παλι σου ευχομαι να εχεις ολα οσα εχεις μεχρι στιγμης, κι αλλα τοσα....

BUTTERFLY είπε...

Ειναι μεγαλη τυχη κι ευλογια να εχεις ολα οσα θες και πολυ σωστα επελξες να ευχηθεις να μην τα χασεις!
Μεγαλυτερη ευλογια ειναι που μπορεις και τα εκτιμας και δεν ζητας να εχεις παραπανω, εισαι γεματη κι ευχαριστιεσαι αυτο που εχεις!

Unknown είπε...

Μαράκι μου
όταν έχεις αποκτήσει όλα όσα χρειάζεσαι, ποιός ο λόγος να γίνεις πλεονέκτης; Ποιός ο λόγος να ζητήσεις περισσότερα από αυτά που ήδη σε κάνουν να νιώθεις ευτυχισμένη;
Να 'σαι πάντα καλά κοπέλα μου και εύχομαι ο Θεός να σε έχει πάντα ευτυχισμένη και επιτυχημένη!

Καλή σου μέρα και φιλάκια!

ElenaG είπε...

Αργησες λίγο αλλα ήρθες...
πρωινή
Ομορφη
Αισιόδοξη
Χαμογελαστή όπως πάντα...

Το να αξιολογούμε σωστά και εγκαίρως αυτά που έχομε είναι σοφια
Tο να είμαστε ευγνώμονες είναι ευλογια!
Καλή σου μέρα Μαρία μου καλο και ευλογημένο μηνα
Φιλω σε+

Meropi είπε...

Τι έγινε βρε Μαρία μου? ΔΝΤ πλάκωσε και στη χώρα των τζίνι και τους επέβαλε περικοπές και έκοψαν κι αυτά δύο από τις 3 ευχές?
Πάντως ωραία η ευχή σου. Δείχνει ωριμότητα.

akrat είπε...

καλημέρα Μαρία μας
εύχομαι να δω και το δικό μου τζίνι
αλλά κάτι ξυλάγκουρα μου βγαίνουν...

χιχι

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Τι καλά να έβλεπα κι εγώ ένα τζίνι, έστω και μικρούλι, στα όνειρα μου!!
Δεν θα του ζητούσα τίποτα!
Αλλά που τέτοια τύχη;
Να'σαι πάντα καλά
Καλή 'βδομάδα!

Mariela είπε...

Όμορφο το όνειρο σου, με βρίσκει σε μια δύσκολη στιγμή...
σου εύχομαι πραγματικά να κρατήσεις όσο έχεις... είναι μια σπουδαία ευχή...
σε φιλώ

Maria Tzirita είπε...

Σοφία μου, δε λέω ότι έχω όλα τα προβλήματά μου λυμένα, αλλά σίγουρα νιώθω τυχερή και παραμένω πάντα αισιόδοξη! Καλό μήνα, σε γλυκοφιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Λίλα μου γλυκιά, πρέπει να κρατάμε το κεφάλι ψηλά και να χαμογελάμε! Χαίρομαι που είσαι μαζί μου, πολλά φιλιά και καλό μήνα κορίτσι μου!

Maria Tzirita είπε...

Λιλούκο μου, δε θέλω να είμαι αχάριστη, πραγματικά δοξάζω το Θεό για όσα έχω και νομίζω πως οι περισσότεροι θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο... Καλή βδομάδα και καλό μήνα γλυκιά μου!

Maria Tzirita είπε...

Αναστασία μου, το σκέφτηκα πολύ και πραγματικά νομίζω πως έκανα την καλύτερη! Λυπήθηκα που δε σε είδα τελικά εκείνο το βράδυ στο δείπνο, ελπίζω την επόμενη φορά επιτέλους να έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε με την ησυχία μας! Φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Εύα μου καλή, θα διαφωνήσω...ποιός σου είπε πως λεφτά και υγεία πάνε μαζί; Εγώ τα έχω δει χώρια πολλές φορές! Αν μου ξανάρθει σου υπόσχομαι να ζητήσω και για σένα τα καλύτερα! Χίλια φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Χαρούλα μου, τίποτα δεν ήρθε μόνο του, πολλά κακά μου έτυχαν αλλά τα ξόρκισα και κράτησα πάντα το χαμόγελό μου σαν όπλο, αναγκάζοντας τη ζωή να μου χαμογελά κι αυτή! Να είσαι καλά κορίτσι μου, καλό μήνα να'χεις!

Maria Tzirita είπε...

Ρίκη μου σ'ευχαριστώ, εύχομαι κι εσύ να έχεις όσα ποθείς και να είσαι ευτυχισμένη με όσα έχεις - πιο εύκολο το δεύτερο! Να μου είσαι καλά, καλό μήνα και φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Πεταλουδίτσα μου συμφωνώ, το μυστικό είναι να σου αρέσει αυτό που έχεις και όχι να έχεις ό,τι σου αρέσει! Καλό μήνα κορίτσι μου, φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Νατάσσα μου κανένας λόγος δεν υπάεχει πράγματι και δε θέλω να κάνω αυτά που κοροιδεύω. Η πλεονεξία είναι θανάσιμο αμάρτημα! Κι εσύ να'σαι καλά και να έχεις έναν όμορφο Μάη! Τέλεια η φωτογραφία σου, όπως κι εσύ: μια κούκλα! Φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Έλενά μου, δεν εργώ ποτέ (σχεδόν), κάθε Δευτέρα δίνω το παρόν με μια νέα ανάρτηση! Αυτό το κείμενο δείχνει τη φιλοσοφία μου και τη στάση μου απέναντι στη ζωή. Πραγματικά είμαι ευγνώμων. Για όλα. Σε γλυκοφιλώ, καλό μας μήνα!

Maria Tzirita είπε...

Ακρατ φίλε μου, όπως καταλαβαίνεις το τζίνι είναι μέσα στο μυαλό μας, είναι η δύναμη της θελήσεώς μας και η πίστη μας. Αν το πιστέψεις, τότε θα έρθει, αλλιώς όχι... Να είσαι καλά, καλό μήνα!

Maria Tzirita είπε...

Δύσπιστε, δες την απάντηση που έδωσα παραπάνω στον Ακρατ, και θα καταλάβεις. Την τύχη μας τη φτιάχνουμε μόνι μας λίγο πολύ, μην είσαι τόσο ...δύσπιστος! Χα,χα, καλό μήνα να'χεις, φιλιά στη Σία!

Maria Tzirita είπε...

Μαριέλα μου, τι σου συμβαίνει κι εγώ δεν το γνωρίζω; Θα σε πάρω να τα πούμε, να προσέχεις! Φιλιά κορίτσι μου!

zeidoron dtsoukas είπε...

Μαρία μου πανέξυπνη η ευχή σου,ολιγαρκής,ρεαλιστική και πραγματοποιήσιμη!Να είσαι καλά και να μην αλλάξεις ποτέ τη φιλοσοφία σου για τη ζωή!Καλό βράδυ.

Smaragdenia είπε...

Καλό μήνα, Μαράκι μου, με αγάπη, χαρά, υγεία, δημιουργία.
Φιλάκια πολλά
Σμαραγδένια.

Smaragdenia είπε...

Προχτές, καθώς πήγαινα στη δουλειά, σταμάτησα να χαιρετήσω μια πολύ καλή φίλη μου που έχει κατάστημα με είδη δώρων κοντά στην Παναγία και μουπε το εξής: "Το μόνο πράγμα που εξαρτάται απο μας να το κρατήσουμε και να μη μας το πάρουν με τίποτα, είναι η πίστη μας, Σμαράγδα μου...έτσι και τη χάσουμε κι αυτή δεν απομένει τίποτα, δεν υπάρχει τίποτα, όλα καπνός...". Κι όταν μιλάμε για πίστη, εκτός απο την πίστη στο Θεό, μιλάμε γενικά για την πίστη απέναντι στη ζωή.
Εύχομαι λοιπον να μη χάσουμε ποτέ την πίστη μας, ό,τι κι αν συμβεί. Είναι το μόνο σταθερό στη δύσκολη και ρευστή εποχή που ζούμε.
Φιλάκια πολλά, ναστε όλοι ευλογημένοι...
Σμαραγδένια.

Leviathan είπε...

ekanes tin kaliteri euxi!! kalisperaaaa! :)

ΕΛΕΝΑ είπε...

Την πιο όμορφη ευχή έκανες Μαράκι!
Και είσαι πραγματικά τυχερή που έχεις όλα όσα θέλεις!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!

VAD είπε...

Εην υγειά μας νάχουμε....και τα λεφτά που χάνουμς:((

Καλο μήνααααα...

Maria Tzirita είπε...

Δημήτρη μου κι εσύ να είσαι καλά! Προτιμώ πάντα να κάνω παραγματοποιήσιμες ευχές για να μην απογοητεύομαι! Φιλιά πολλά σε σένα και τη Σταυρούλα!

Maria Tzirita είπε...

Σμαραγδένια μου, η πίστη κινάει βουνά, δεν είναι τυχαίο που το λένε... Να είσαι καλά κι εσύ, καλό μήνα κορίτσι γλυκό!

Maria Tzirita είπε...

Γειά σου Λεβιάθαν μου! Καλό μήνα να'χεις φίλε μου!

Maria Tzirita είπε...

Έλενά μου, η τύχη είναι κάτι σχετικό. Αν δε ζητάς πολλά και είσαι ικανοποιημένος με όσα έχεις, είναι στο χέρι σου να αισθάνεσαι τυχερός! Να μου είσαι καλά, φιλιά και καλό μήνα!

Maria Tzirita είπε...

Vad μου, να'μαστε καλά κι όλα στα χέρια μας είναι! Σε φιλώ, καλό μήνα!

Maria B. είπε...

δυστυχώς Μαράκι μου έτσι όπως γίναμε θα σκεφτόμαστε μας την ζωή μας στα προηγούμενα χρόνια και θα νομίζουμε ότι ονειρευόμαστε !!!!

πιστεύω να ξανανέβει η ψυχολογία μου γιατί προς το παρόν είναι άστα να πάνε......

σε φιλώ

Maria B. είπε...

εγραψα Μαράκι μου και προηγουμένως σχολιο αλλά μου φαίνεται χάθηκε και αυτό όπως θα χαθεί και η ζωή μας !!!!

οπως κατάλαβες διανύω μέρες μεγάλης καταθλιψης !!!!

φιλια πολλά

Γιώτα Φώτου είπε...

Καλό μήνα Μαράκι με τις ωραίες ιδέες. Φιλιά

Yianna είπε...

Φιλενάδα μου γειά! Μόλις είδα τον τίτλο, το πρώτο κλικ ήταν ....ποίημα έγραψε....έχει πολλή καιρό να μας το σερβίρει!!! Δεύτερο κλικ, μου θύμισε τον στίχο κάποιου τραγουδιού και σπάω το κεφάλι μου να το βρώ!! Μετά είπα τέρμα τα μαντέματα, ώρα να διαβάσω!! Είσαι τυχερή που νοιώθεις έτσι, δεν νομίζω να έχει πολλούς σαν εσένα. Συμφωνώ και γω με τα λεγόμενα σου, να προσθέσω μόνο....Να τα χαρώ όλα αυτά με ΥΓΕΙΑ. Καλό σου βράδυ....

Maria Tzirita είπε...

Μαράκι μου κατάθλιψη γιατί κορίτσι μου; Τώρα είναι καιρός για αφύπνιση, δράση, αντίδραση και όχι κατάθλιψη! Σιγά μη μας πάρει κι από κάτω, το παιχνίδι της ζωής συνεχίζεται και τα πιόνια είναι στα χέρια μας! Περιμένω να σε δω σε ¨δράση¨ λοιπόν, φιλιά πολλά κορίτσι μου!

Maria Tzirita είπε...

Γιώτα μου καλό μήνα και σε σένα!

Maria Tzirita είπε...

Γιάννα μου το ποίημα έρχεται, έννοια σου, την άλλη βδομάδα! Σου θύμισε σίγουρα το τραγούδι του Ρέμου, από κει εμπνεύστηκα τον τίτλο και την ιστορία ολόκληρη μη σου πω! Όσο για την υγεία, είπαμε, είναι το πρώτο που πρέπει να διασφαλίσουμε! Σου εύχομαι να τα έχεις όλα καλή μου φιλενάδα, φιλιά πολλά σε όλους σας!

Meropi είπε...

Μαρία μου,
θα στοιχηματούσα ότι άφησα σχόλιο σ' αυτή την ανάρτηση σου, αλλά δεν το βλέπω τώρα. Πάει, έχω χάσει και το λίγο μυαλό που είχα. Προχθές στα διόδια της Αττικής Οδού, αντί να δώσω το epass για να το ανανεώσω, έδωσα στην κοπέλα το κινητό μου τηλέφωνο!! Βλέπεις μόλις είχα ακούσει τα νέα οικονομικά μέτρα και φρίκαρα.
Αν είχα λοιπόν μια ευχή, θα ευχόμουν να μη χάσω και το λίγο μυαλό που μου απέμεινε!

Maria Tzirita είπε...

Μερόπη μου ηρέμησε και δεν το έχασες το μυαλό σου! Εδώ είναι και τα δυό σου σχόλια, κάπου μου είχε ξεφύγει το προηγούμενο αλλά το ανακάλυψα! Οπότε ευχήσου κάτι άλλο, χα,χα! Φιλάκια πολλά!

Lilith είπε...

Έπρεπε να ευχηθείς να έχεις... 3 ευχές! Έτσι θα έπαιρνες και την αιώνια υγεία και τα λεφτά!
Χαχαχαχαχαχααααα!!!
Δεν νομίζω να εκτιμούσε και πολύ τις... εξυπνάδες μου το τζίνι, ε; :)))
Την καλύτερη ευχή έκανες πάντως. ;)

Φιλιά πολλά Μαρία μου!

Ανώνυμος είπε...

Μαρία μου, σε χαιρετώ!
Κάθε φορά που σε επισκέπτομαι και διαβάζω τις αναρτήσεις σου, νιώθω ότι σε αγαπώ πιο πολύ από την προηγούμενη. Πολύ χαίρομαι που είσαι ευτυχισμένη μ'αυτά που ήδη έχεις και όχι μ'αυτά που θα ΄θελες να έχεις! Απολαμβάνω πολύ το χαμόγελό σου και την μεγάλη σου καρδιά!
Ανυπομονώ να σε συναντήσω πάλι...
Πολλά φιλιά
Ναταλία

Ανώνυμος είπε...

Καλή ευχή κι εγώ θα σας ευχόμουν να μη χάσετε το ταλέντο σας και να μας προσφέρετε πάντα τόσο ωραία βιβλία.
Φιλιά
Τούλα

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:))))))

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.

marianaonice είπε...

Απίστευτη ανάρτηση!
Όλη η ουσία της ζωής μας!
Να είμαστε ευτυχισμένοι γι' αυτά που έχουμε και όχι δυστυχισμένοι μ' αυτά που δεν έχουμε.