8 Νοε 2010

Δε μπορεί...θα στρώσει!


Είμαι σίγουρη πως κάτι σας θυμίζει αυτός ο τίτλος σε εσάς τους μπλόγκερς... Κάτι όμορφες ιστορίες που έγραφε κατά καιρούς η Λένα Μαντά στο ιστολόγιό της... με θέματα από την καθημερινότητα, γραμμένα με χιούμορ αλλά και με αλήθεια που άλλοτε σε έκανε να γελάς κι άλλοτε να δακρύζεις. Τις είχα λατρέψει εκείνες τις ιστορίες της Λένας, που όλες τελείωναν με τη φράση "Δε μπορεί.... θα στρώσει!". Μια φράση που από μόνη της εκπέμπει την αισιοδοξία που όλοι χρειάζεται να έχουμε, ειδικά σε χαλεπούς καιρούς. Ναι μεν σχολιάζουμε τα κακώς κείμενα, αλλά ποτέ δε χάνουμε την ελπίδα για το καλύτερο αύριο!
Όλες αυτές οι ιστορίες λοιπόν, αλλά και άλλες πολλές που δεν είχαν δει το φως μέχρι τώρα, κυκλοφορούν στο νέο βιβλίο της Λένας μας με τον ομώνυμο τίτλο στις 11 Νοεμβρίου! Όμως η έκπληξη δεν ήταν μόνο αυτή. Η έκπληξη που με γέμισε περηφάνια και συγκίνηση για την οικογένεια στην οποία ανήκω, είναι το γεγονός ότι τόσο η Λένα Μαντά, όσο και ο κος Θάνος Ψυχογιός θα διαθέσουν όλα τα έσοδα από το συγκεκριμένο βιβλίο στη ΔΙΑΒΑΣΗ. Πατήστε πάνω στο όνομά της για να διαβάσετε σχετικά με την κοινότητα αυτή.
Να λοιπόν που υπάρχουν ακόμα Άνθρωποι. Που η δημοσιότητα ή το χρήμα δεν τους έχει διαβρώσει, δεν τους έχει αλλάξει. Που διατηρούν πάντα την καλή τους ψυχή και δεν σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους. Η Λένα Μαντά και ο κος Ψυχογιός είναι ευτυχώς από αυτούς τους ανθρώπους. Νιώθω την ανάγκη να τους δώσω θερμά συγχαρητήρια και να φωνάξω ένα μεγάλο μπράβο κι εύχομαι να με αξιώσει ο Θεός να μπορέσω κι εγώ κάποτε να προσφέρω κάτι μικρό ή μεγάλο σε ανθρώπους που το χρειάζονται. Η προσφορά μην ξεχνάμε άλλωστε πως ευεργετεί περισσότερο τον δότη, παρά τον αποδέκτη....
Ανυπομονώ λοιπόν να πάρω το βιβλίο αυτό στα χέρια μου, που για μένα έχει ανεκτίμητη αξία, και νομίζω πως θα είναι και το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στους φίλους μας φέτος τα Χριστούγεννα. Γιατί φέρει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων...είναι προσφορά αγάπης στον συνάνθρωπο....

27 σχόλια:

Maria Tzirita είπε...

Να πω για τους φίλους που ρωτούν και τους ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, ότι τελικά δεν κατέβηκα υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Ναύπλιο και δυστυχώς ο Χρ. Γραμματικόπουλος δεν τα κατάφερε να εκλεγεί, όσο κι αν το ευχήθηκα...
Να είστε όλοι καλά, καλή βδομάδα!

Μηθυμναίος είπε...

«Να λοιπόν που υπάρχουν ακόμα Άνθρωποι…»

Υποκλίνομαι στην κα. Μαντά και στον κ. Ψυχογιό για την απόφασή τους αυτή που μας συγκινεί όλους.

Συγχαρητήρια!!!

ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ είπε...

Μαράκι μου σ' ευχαριστώ πολύ πολύ γι αυτή σου την ανάρτηση! Είναι το μοναδικό βιβλίο μου που λέω "Αγοράστε το"! γιατί είναι για την ΔΙΑΒΑΣΗ! Τώρα ξέρεις ακόμα έναν λόγο που αγαπάω τόσο πολύ τον εκδότη μας! Χωρίς εκείνον δεν θα μπορουσα να πραγματοποιήσω τίποτα!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Δεν χρειάζεται να είσαι Δημοτικός "Σύμβουλος" (τι αστεία λέξη! Ποιόν να συμβουλεύσεις; Τον Δήμαρχο; Μα αυτός παίρνει έμμισθους συμβούλους, εσένα θα ρωτήσει;).
Αν θέλεις να προφέρεις Κοινωνικό έργο, υπάρχουν άλλοι πιο "ζουμεροί" τρόποι. Πχ η Κα Μαντά και ο Κος Ψυχογιός!!!!
Τους αξίζουν συγχαρητήρια!

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτική ιδέα για δωράκι Χριστουγέννων!

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη Άνθρωποι ανάμεσα μας Μαρία μου! Και ξέρεις κάτι δεν είναι τόσο λίγοι όσο οι διάφορες καταστάσεις μας κάνουν να πιστεύουμε…είναι πολύ περισσότεροι!

Καλή σου μέρα και καλή βδομάδα!

Yianna είπε...

Καλό απόγευμα Μαρία μου και καλή βδομάδα σε όλους μας. Το είδα το βιβλίο από το site της Λένας. Υπέροχη κίνηση και από τους 2! Μπράβο τους! Ελπίζω το κοινό της Λένας να αγκαλιάσει με αγάπη αυτό της το βιβλίο μιας και έχει ιερό σκοπό. Το παράγγειλα ήδη μπας και δεν φτάσει να έρθει προς Κύπρο μεριά!!! Καλοτάξιδο το βιβλίο σου Λένα

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΛΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ.
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

zeidoron dtsoukas είπε...

Aξίζουν συγχαρητήρια και στην κυρία Μαντά και στον κύριο Ψυχογιό για την προσφορά αγάπης στους συνανθρώπους μας.Μπράβο τους!Ας βάλουμε και μεις το χεράκι μας να στεφθεί από επιτυχία αυτή η ευγενική προσφορά.
Οσο για σένα Μαρία μου χάρηκα που δεν κατέβηκες στις εκλογές και μακάρι κάποια μέρα να σ' αξιώσει ο Θεός να πράξεις ό,τι και η φίλη σου Λένα Μαντά.
Καλή εβδομάδα!

Leviathan είπε...

fainetai iperoxo to vivlio! kali evdomada euxomai! :)

marianaonice είπε...

Μαρία μου, πάμε γι' άλλα!
Είπαμε ο κόσμος θέλει πολλή δουλειά ακόμη για να ξυπνήσει και να μπορεί να επιλέξει σωστούς εκπροσώπους του...
Φιλιά!!!
:))

vivliolatreia.blogspot.com είπε...

καλή επιτυχία στην κυρία Μαντά και στην προσπάθεια που καταβάλει να βοηθήσει αυτά τα παιδιά .... Γλυκιά μου Μαρία τα φιλιά μου!!!
www.vivliolatreia.blogspot.com

Smaragdenia είπε...

Θερμά συγχαρητήρια στη Λένα και στις εκδ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ, ανυπομονώ να το πάρω! Ναναι καλοτάξιδο κι ευλογημένο, ειδικά απο τη στιγμή που βγαίνει για έναν τόσο ευγενικό σκοπό.
Φιλιά πολλά
Σμαραγδένια

Maria Tzirita είπε...

Στράτο φίλε μου σ'ευχαριστώ για την επίσκεψή σου! Σου στέλνω πολλά φιλιά και την αγάπη μου!

Maria Tzirita είπε...

Λένα μου, η χαρά και η τιμή είναι όλη δική μου! Ό,τι μου έχεις πει μέχρι τώρα έχουν βγει όλα αληθινά, γι αυτό πλέον σε εμπιστεύομαι στα πάντα! Κι εγώ θα το φωνάζω "αγοράστε το" γι αυτό το βιβλίο κι όπως είπα θα το κάνω δώρο σε πολλούς φίλους για τις γιορτές. Από σήμερα λοιπόν στα βιβλιοπωλεία... Καλορίζικο και πολυταξιδεμένο να'ναι!

Maria Tzirita είπε...

Δύσπιστε έχεις απόλυτο δίκιο! Δεν ήμουν εγώ για τέτοια παιδί μου, δε μου πήγαινε... Εγώ μόνο να γράφω ξέρω, οπότε και αυτό μόνο θα κάνω!
Σε φιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Καραλλένια μου κι εγώ με χαρά διαπιστών ότι όντως δεν είναι τόσο λίγοι όσο νομίζουμε. Κάθε φορά που τους ανακαλύπτω όμως, ενθουσιάζομαι! Να μου είσαι καλά, φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Γιάννα μου, ήμουν σίγουρη πως θα σε ενθουσίαζε αυτό το βιβλίο! Και μη λέμε μόνο για τον ιερό σκοπό του, λες και θα το διαβάσει κάποιος με το ζόρι! Είναι εξαιρετικά καλογραμμένες οι ιστορίες που περιλαμβάνει, με χιούμορ, με πίκρα, με αλήθεια...με την πένα της Λένας - που αυτό τα λέει όλα! Με το καλό να το παραλάβεις λοιπόν, φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Σκρουτζάκο μου, ξέρω πόσο ευαισθητοποιημένο άτομο είσαι και είμαι σίγουρη πως θα το τιμήσεις το βιβλίο αυτό! Να μου είσαι καλά, φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Δημήτρη μου, σ'ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιό σου, το εύχομαι κι εγώ, το έγραψα άλλωστε, να μπορέσω κάποτε να προσφέρω κάτι ανάλογο. Φιλιά σε σένα και τη φιλενάδα μου!

Maria Tzirita είπε...

Λεβιάθαν μου και φαίνεται και είναι! Να το διαβάσεις οπωσδήποτε! Φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Μαριάννα μου, το ξέρεις ότι από την αρχή δεν ήθελα να εμπλακώ και καλά έκανα τελικά. Υπάρχουν άλλοι καλύτεροι τρόποι να προσφέρεις, όπως αυτό που έκανε η Λένα... Περιμένω να τα πούμε κι από κοντά εμείς, φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Νατασσάκι όμορφο και νιόπαντρο, αυτό το βιβλίο είναι συλλεκτικό και δεν πρέπει να λείψει από καμιά βιβλιοθήκη! Ελπίζω να το παρουσιάσεις κι εσύ από το δικό σου μπλογκ, μόλις το διαβάσεις. Μέχρι τότε, σε φιλώ γλυκά!

Maria Tzirita είπε...

Σμαραγδένια μου, έτσι είναι όπως το λες, γι αυτό και θα είναι σίγουρα ευλογημένο. Να περνάς καλά εκεί που είσαι, σε γλυκοφιλώ!

akrat είπε...

καλημερα

εμένα μου θύμιζε την μάνα μου σαν ήμουν νιός..

ΔΕΝ ΕΣΤΡΩΣΑ ...

Yannis Kapnidis είπε...

Συγχαρητήεια και στη Λένα Μαντά και στον "Ψ" για την πρωτοβουλία.

Κατ'αρχήν, αυτό μας έλειπε, να χάσουμε το βιβλίο της Λένας! Είναι από τις αγαπημένες της οικογένειας και τα βιβλία της λείπουν μονίμως από τα ράφια... διότι κάποιος πάντα τα διαβάζει!

Το βιβλίο αυτό αξίζει να διαβαστεί, να γίνει δώρο και να αγοραστεί περισσότερες από μία φορές!!! Και φυσικά θα το βάλω στη "Βιβλιοπαρουσίαση", αμέσως μετά το "Έρωτας σαν βροχή", για να μείνει όσο περισσότερο γίνεται σε πρώτο πλάνο.

Πολλά φιλιά και καλή συνέχεια Μαρία!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Εντάξει, πολλοί επιχειρηματίες συνδυάζουν την φιλάνθρωπη διάθεση με την εμπορική τους διαφήμιση.
Η ουσία, βέβαια, δεν παύει να είναι πως κάποιοι άνθρωποι που έχουν πραγματικά ανάγκη βοήθειας οφελούνται...

Γενικά, το είδος λογοτεχνίας που εκπροσωπεί η κυρία Μαντά δεν μου λέει κάτι, αναγνωρίζω όμως πως είναι πολύ επιτυχημένη στον τομέα της και της αξίζουν συγχαρητήρια...

Μπράβο και για τη συμμετοχή της στην οικονονική ενίσχυση της "Διάβασης".

"ζαχαρούλα.." είπε...

εχθές το αγόρασα...

Μαράκι μου τι κάνεις???

φιλάκιααααααααααααααααααααα