17 Ιαν 2011

Ας πρόσεχα....


Μήπως το θέμα αυτό έχει άμεση σχέση με το προηγούμενο; Μόνο που τώρα θα έπρεπε να γράψω "Να προσέχεις τι εύχεσαι!" Γιατί μάλλον δεν παθαίνεις μόνο αυτό που φοβάσαι, αλλά και αυτό που εύχεσαι τελικά.... Και βέβαια θα μου πείτε "μα αυτό είναι θαυμάσιο!", αλλά δεν είναι πάντα όπως φαίνεται.... Και εξηγούμαι...
Τα τελευταία χρόνια ο μεγάλος μου καημός ήταν να χάσω βάρος. Οι περισσότεροι από σας που με παρακολουθείτε καιρό, θα έχετε σίγουρα προσέξει από τις φωτογραφίες, ότι μια φούσκωνα και μια ξεφούσκωνα! Μου αρέσει το φαγητό κι όταν το παράκανα, άρχιζα τις δίαιτες και φτου κι από την αρχή!
Πολλά γλυκά στη διατροφή μου, πολλά λιπαρά, παντελής έλλειψη άσκησης. Εγώ όμως εκεί, ευχόμουν να αδυνατίσω και να παραμείνω αδύνατη για πάντα, με ένα μαγικό τρόπο αν γινόταν και χωρίς κανένα κόπο!
Φυσικά στις προσευχές και τις δεήσεις μου δεν εννοούσα να αρρωστήσω για να συμβεί αυτό. Προφανώς όμως πρέπει να είμαστε πιο προσεχτικοί και σαφείς στις εκκλήσεις μας σε Θεό και σύμπαν παιδιά...κι εγώ...ας πρόσεχα! Γιατί με πατέρα διαβητικό έπρεπε να προσέχω περισσότερο και να εξετάζομαι συχνότερα...
Τα πρώτα συμπτώματα δεν τα αξιολόγησα. Δίψα υπερβολική, συχνοουρία και πείνα απίστευτη. Τους τελευταίους μήνες έτρωγα ακατάπαυστα και δε χόρταινα! Κι εκεί που έλεγα ότι θα έχω πάρει 100 κιλά, άρχισα να χάνω βάρος. Στην αρχή απλά χαιρόμουν. Βρε να τρως όσο θες και να μην παχαίνεις; Όταν όμως άρχισαν οι γύρω μου να μου λένε ότι έχω αδυνατίσει, τότε ανησύχησα. Και γνωρίζοντας και από τον πατέρα μου τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας, πήγα να κάνω εξετάσεις. Και βέβαια, ευτυχώς σχετικά έγκαιρα, ανακάλυψα πως είμαι πλέον διαβητική...
Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει το πόσο θα αλλάξει αυτό τη ζωή μου. Ξέρω όμως πως αντιμετωπίζεται και με διαβεβαίωσε και η γιατρός μου γι αυτό. Το πρώτο που αλλάζει άρδην είναι η διατροφή, από την οποία αποκλείονται δια παντός τα γλυκά, τα λιπαρά, τα τηγανητά, το αλκοόλ και γενικώς όλα τα νόστιμα! Φυσικά ξεκίνησα φαρμακευτική αγωγή κι ελπίζω ότι δε θα χρειαστεί να κάνω ενέσεις ινσουλίνης σαν τον μπαμπάκα μου - τουλάχιστον όχι για μερικά χρόνια ακόμα. Στην καθημερινότητά μου μπαίνει πλέον η άσκηση, με περπάτημα μισή ώρα καθημερινά (χαρά να δείτε που έκαναν τα σκυλάκια μου γι αυτό!)
Έτσι, θα γλυτώσω για πάντα από το θέμα της απώλειας κιλών. Τώρα, θέλοντας και μη, θα φτάσω στο κατώτατο βάρος μου και θα το διατηρήσω εκεί για μια ζωή - γιατί διαφορετικά κινδυνεύει η υγεία μου, άρα δεν έχω επιλογή. Προς το παρόν εύχομαι να ισορροπήσει σύντομα το ζάχαρό μου, που είχε φτάσει αισίως στο 300 (!), για να νιώσω και πάλι καλά, γιατί όσο να'ναι διάφορα προβληματάκια τα έχω τον τελευταίο καιρό. Έπονται πολλές και διαφορετικές εξετάσεις, για να δούμε αν έχουν πάθει ζημιά διάφορα άλλα όργανα του σώματος, όπως τρίπλεξ καρωτίδων, τρίπλεξ ποδιών, βυθοσκόπηση ματιών κ.α. (κι έλεγα κι εγώ γιατί έβλεπα τόσο θολά τώρα τελευταία!)
Α, και να μην το ξεχάσω! Η στεναχώρια και η σύγχυση δε βοηθάνε καθόλου στην κατάστασή μου κι αυτό το είπε η γιατρός ΜΠΡΟΣΤΑ στην κόρη μου και στον σύντροφό μου!!!! Κι έπειτα εγώ έσπευσα να ενημερώσω και τους υπόλοιπους συγγενείς και φίλους κι όπως καταλαβαίνετε με έχουν όλοι στα όπα όπα! Καταλάβατε τώρα από πού προκύπτει η παροιμία "ουδέν κακό αμοιγές καλού"?...!!!
Η ασθένεια που έχω είναι διαβήτης τύπου 2 και τις τελευταίες μέρες έχω ξετινάξει το ίντερνετ διαβάζοντας σχετικά. Ξέρω λοιπόν πως μπορώ να έχω μια φυσιολογική ζωή, αρκεί να ακολουθήσω τις συμβουλές της γιατρού μου. Ναι, είναι λίγο άβολο να πρέπει να τρως συγκεκριμένς ώρες και κάθε 3-4 ώρες και πολύ συγκεκριμένα πράγματα, αλλά συνηθίζεται. Κι επειδή, όπως είπε κι η γιατρός μου "είστε πάρα πολύ νέα" (ο Θεός να την έχει καλά!), είμαι αισιόδοξη πως δε θα έρθουν τα χειρότερα και θα καταφέρω να το βγάλω πέρα εύκολα.
Αν κάποιος από σας έχει την ίδια πάθηση ή ξέρει κάποιον δικό του που την έχει, θα χαιρόμουν πολύ να μοιραστεί την εμπειρία του μαζί μου, γιατί αλλιώς είναι να διαβάζεις μελέτες στο ίντερνετ κι αλλιώς να μοιράζεσαι με ανθρώπους. Και για σας που έχετε παρόμοια συμπτώματα - δίψα, συχνοουρία, πείνα με ταυτόχρονη απώλεια βάρους, τρέξτε να κοιταχτείτε! Για να μην πείτε αργότερα: "ας πρόσεχα"....!!!

32 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΜΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ.ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΤΑΤΗ.ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΛΟ ΛΕΝΕ.ΑΠ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ.
ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.ΜΗΝ ΑΓΧΩΘΕΙΣ ΜΟΝΟ.ΠΟΛΛΕΣ ΒΟΛΤΙΤΣΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ:))

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μαράκι μου μην στεναχωριέσαι!
Δεν είναι τίποτε φοβερό αυτό που έχεις, ούτε που μπορείς να φανταστείς πόσος κόσμος το έχει.
Η αδελφή μου είναι γιατρός, ορμονολόγος-ενδοκρινολόγος, οτιδήποτε χρειαστείς σε παρακαλώ μην διστάσεις να μου το ζητήσεις.
Η πεθερά μου κάνει καθημερινά 2 ενέσεις ινσουλίνης, αλλά αυτή έφτασε σε αυτό το σημείο τρώγοντας πάααρα πολλά γλυκά, αν και ήξερε την πάθησή της.
Επίσης ο κολλητός του μικρού μου γιου έχει μάθει πλέον να ζει με τις ενέσεις του και ειδική διατροφή, αλλά αυτός έχει εκ γενετής διαβήτη.
Μια κάποια προσοχή χρειάζεται και όλα θα πάνε καλά!
Σε φιλώ, καλή βδομάδα!

Lilith είπε...

Θα τη βρεις την ισορροπία σου, Μαρία μου. Θα δεις.
Θα συνηθίσεις και την καινούρια διατροφή. Μόνο να σκέφτεσαι θετικά και να δεις που όλα θα πάνε καλά.
Άλλωστε, όπως είπε και η γιατρός, είσαι νέο κορίτσι. ;)

Φιλιά πολλά!

Mariela είπε...

Περαστικά γλυκιά μου, δεν σε φοβάμαι όμως, είμαι σίγουρη ότι θα φροντίσεις σωστά τον εαυτό σου!!
σε φιλώ πολύ

Maria B. είπε...

Μαράκι μου γλυκό, να προσέχεις και όλα θα πάνε καλά. Είδες λοιπόν? έχει όπως λες και τα καλά του (!!) η όλη ιστορία και προβλημα δεν θα έχεις και το επιθυμητό σου βάρος θα διατηρήσεις!!. Εύχομαι καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις σου !
σε φιλώ πολύ πολύ πολύ

sstamoul είπε...

Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Μερικές φορές μας έρχονται κάποια πράγματα στη ζωή μας (είτε τα ευχηθήκαμε είτε όχι) απλά γιατί κάτι έπρεπε να αλλάξει. Καλή συνέχεια!

cook είπε...

Μαρακι μου
πριν 5 περίπου χρόνια πέρασαμε τα ίδια,ο άντρας μου ανακάλυψε οτι κληρονόμησε από τη μαμά του τον διαβήτη τύπου 2,ήταν τότε 40 χρ....θυμόμαστε πάντα την κουβέντα που του είπε τότε ο γιατρός...το ζάχαρό σου θα το αγαπήσεις γιατί θα σε κάνει να ζήσεις καλύτερα...είχε απόλυτο δίκιο...έχασε βάρος,έκοψε το τσιγάρο,τρώει πολύ πιο υγιεινά...(μην ανησυχείς γύρω στο 300 ήταν και το δικό του τότε...κάποιες μικροζημιές έγιναν,μα ευτυχώς όχι σοβαρές...όταν το προλάβεις νέος γλυτώνεις από πολλά)
μη στενοχωριέσαι καθόλου... όταν το ρυθμίσεις θα μπορείς να τρως κι ένα κομματάκι γλυκό,όπως αυτός,μα κι εγώ που χάρη σε σένα έχασα 16 kila!)

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Εδώ κολλάει το τραγουδάκι "μαζί τον δρόμο πήραμε και περπατάμε χώρια".
Welcome to the club, my Dear!

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αγαπητή Μαρία, για κάτι που μπορεί να ελεγχθεί!
Από τα πρώτα χρόνια αν φοιτητής στη Ιατρική, ήθελα να διερευνήσω τον διαβήτη (λόγω μαμάς) και την καρδιά (λόγω γιαγιάς).
Ήξερα ότι είναι λάθος ο να μη κάνεις check-up "άπαξ ετησίως", αλλά δεν έκανα, μέχρι πριν 10 χρόνια. Το ανακάλυψα, αλλά και πάλι δεν πρόσεχα. Έκοψα μόνο τα δύο βαζάκια γλυκού κουταλιού που κατανάλωνα, στην εβδομάδα.
Όταν άρχισα να μειώνω τις ποσότητες η κατάσταση ελέγχθηκε και συνεχίζω!
Τρώω απ'όλα (και γλυκά), αλλά περιορισμένα και μικρές ποσότητες.
Μόνο στα ωράρια δεν τα πολυκαταφέρνω, λόγω της "Σίας", οπως λες την γυναίκα μου!

Εδώ στην blogόσφαιρα έχουμε κα έναν κοινό φίλο, τουλάχιστον, που είναι στο ίδιο καζάνι! Καλά είναι στο καζάνι, ζέστη έχει~!!!

Θεωρώ αυτονόητο να σου έδωσε διαιτολόγιο ο/η διαβητολόγος.
Αν πάλι θέλει να κάνεις συγκρίσεις, εδώ είμαι. Έχω μεγάλη γκάμα!!
Και το μέηλ μου πάντα ανοικτό!

Καλή εβδομάδα!!!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Τι λες βρε Μαρια........

katerina είπε...

Μαρία μην πανικοβάλλεσαι...δες το από την θετική πλευρά και μόνο.Η ζωή σου από δω και πέρα θα γίνει καλύτερη πίστεψέ με.Ασκηση και υγιεινή διατροφή είναι το μυστικό. Σχεδόν τώρα κλείνει ένας χρόνος που διαγνώστηκε νεανικός διαβήτης στον γιο μου... και είναι μόνο 16.Όλη η οικογένεια μαζί με το παιδί έχουμε αλλάξει τρόπο σκέψης και ζωής.Τρώμε υγιεινά και σε καθορισμένες ώρες, ασκούμαστε αλλά χωρίς υπερβολές και γενικότερα εγώ προσωπικά βλέπω τη ζωή πλεον με άλλο μάτι.Την "βλέπω" στις πραγματικές τις διαστάσεις."Ξεκαθάρισα" φίλους..συνήθειες, απόψεις, νοοτροπίες, προσδοκίες.Ακούγεται υπερβολίκό αλλά έτσι είναι, ένα κλικ χρειάζεσαι..
Όλα θα πάνε καλά Μαράκι.

Δημήτρης Νίκου είπε...

Μαρία, με στεναχώρησαν λίγο τα όσα διάβασα, αλλά αμέσως σκέφτηκα έναν πολύ καλό μου φίλο από τα χρόνια του σχολείου που ζει με τον διαβήτη από τότε μέχρι σήμερα πολύ αρμονικά. Το αντιμετώπισε και το αντιμετωπίζει απλά σαν έναν άλλον τρόπο ζωής που υπό ορισμένες συνθήκες μπορεί και να τον αγνοεί κοροϊδευτικά, να του βγάζει τη γλώσσα που λέμε. Οπότε είμαι σίγουρος ότι όλα θα είναι καλά, δύναμη θέλει και απόφαση. Έχεις την αγάπη όλων μας! Καλημέρα!

zeidoron dtsoukas είπε...

Μαρία μου μην τρελαίνεσαι!
Υποθέτω πως εμένα εννοεί ο φίλος Σταύρος ο Δύσπιστος παραπάνω κι έχω να σου πω πως είμαστε πολλοί.Οπως άλλωστε λένε και οι στατιστικές αυτό τον τύπο διαβήτη έχει περίπου το 60% των ενηλίκων.Το άσχημο είναι ότι οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν.Από τη στιγμή που εντοπίστηκε και υπάρχει θέληση για στέρηση λιχουδιών αντιμετωπίζεται πολύ εύκολα.Προσωπικά δεν παίρνω ούτε φάρμακα,απλά ελέγχω τη διατροφή μου σ' ένα μεγάλο βαθμό.Εχω κόψει τα γλυκά(έτρωγα ένα βαζάκι για πλάκα),κομμένη τελείως η ζάχαρη,οι κοκα-κόλες(έπινα πάνω από ένα λίτρο τη μέρα)και τα πορτοκάλια(το μόνο που μου λείπει ιδιαίτερα)!Από κει και πέρα πολύ μεγάλο ρόλο στην περίπτωσή μου έπαιζε το άγχος και η στεναχώρια,από τη μέρα που σταμάτησα τη δουλειά έγινα άλλος άνθρωπος!Λοιπόν ηρέμησε και μη φοβάσαι τίποτα και να ξέρεις ότι σιγά σιγά θα γίνεις ο καλύτερος γιατρός του εαυτού σου.Με συχνή μέτρηση θα καταλάβεις ποια πράγματα σ' ενοχλούν και θα τα αποκλείσεις τελείως από το διαιτολόγιό σου.
Να είσαι καλά κι ότι θέλεις τηλέφωνο!Πολλούς χαιρετισμούς κι από τη φιλενάδα σου η οποία εξεπλάγη μόλις το διάβασε.

Meropi είπε...

Μαρία μου γλυκιά,
ευτυχώς που το αντιλήφθηκε σχετικά νωρίς και θα το αντιμετωπίσεις μια χαρά. Η μαμά μιας φίλης μου είναι διαβητική από την εποχή που την γνώρισα (εδώ και 30 χρόνια) και ζει και βασιλεύει. Έφτασε αισίως στα 84 και προχωρεί ακάθεκτη.

Sophia Kollia είπε...

Αχ βρε Μαρία μου...δεν ξέρω τι να πω..
Είσαι αισιόδοξο άτομο και θα τα καταφέρεις μια χαρά..
Πολλα φιλάκια.

βασίλης είπε...

Φυσικά θα προσέχεις και θα είμαστε κι εμείς να σου το υπενθυμίζουμε. Ασκηση και δίαιτα είναι το μυστικό, σε είδα στις φωτό των Χριστουγέννων όμως πολύ καλή! Κράτησέ το.! Καλό βράδυ Μαρία!

Side21 είπε...

Λίγο πολύ όλοι έχουμε
τα προβληματάκια μας ...
Άνθρωποι είμαστε από σάρκα !!!
Το βασικό είναι να μη μας παίρνει από
κάτω, να σταθμίζουμε τις θεραπείες και
να προσαρμόζουμε τον τρόπο ζωής μας ...
Και να συνεχίζουμε ακάθεκτοι !!!
Σύμφωνοι Μαράκι ;;; κι όλα πάνε καλά ...
Είπαμε άλλωστε "Ουδέν κακόν αμιγές καλού" !!!
Φιλιά ...

VAD είπε...

Kαι όσοι εχουμε προβλήματα με λιγοτερους περιορισμούς,σκεφτόμασταν τη στερηση,αλλά φαινεται πως συνηθίζει κανεις,αρκει να μην τον πάρει η μπάρα από κατω...
Καλή Δύναμη ευχομαι.....

Yianna είπε...

Καλό απόγευμα φιλενάδα μου. Σάστισα όταν είδα την ανάρτηση σου. Ένα να ξέρεις...ότι δεν είσαι μόνη! Και η Άντρεα μου έχει κάτι παρόμοιο με την δική σου ασθένεια, ψηλή αντίσταση ινσουλίνης λέγεται. Αν αυτό δεν ελεγχεθεί και δεν καταπολεμηθεί οδηγεί στον διαβήτη τύπου 2. Το προσπαθεί σαν έφηβη που είναι με χάπια, δίαιτα και άσκηση. Στο χέρι σας είναι να το παλέψετε, είστε και οι 2 δυνατές. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και.....πολλή δουλειά!!!!! Φιλάκια πολλά ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

maria είπε...

μαρία μου να δοξάζεις το Θεό που δεν έχεις κάτι πιο σοβαρό.
δε λέω και ο διαβήτης είναι πολύ σοβαρό πράγμα αλλά επειδή τον ανακάλυψες πολύ νωρίς, θα τον αντιμετωπίσεις και πολύ καλά.
κι εγώ έχω προδιάθεση για πολλά πράγματα (υπάρχει βεβαρημένο ιστορικό στους προγόνους μου) και προσπαθώ όσο μπορώ να διατηρήσω τις ισορροπίες..
χαίρομαι πολύ που είσαι αισιόδοξη. και ποτέ μα ποτέ μη το πάρεις ούτε πολύ σοβαρά αλλά ούτε πολύ χαλαρά. απόσο σε γνωρίζω φαντάζομαι θα ναι ένα μηδαμινό εμπόδιο στη ζωή σου..
φιλάκια!
(αν κ έχεις γιατρό,στο τζάνειο υπάρχει διαβητολογικό κέντρο, αν σε ενδιαφέρει πες με να σε φέρω σε επαφή)

mariak είπε...

....Γλυκιά μου καλημέρα και καλή χρονιά...μην ανησυχείς πολλοί γνωστί=οί μου αντιμετωπίζουν κάτι παρόμοιο και τα καταφέρνουν μια χαρά με προσεγμένη διατροφή και άσκηση. Το ξέρω εύκολο μόνο να το λέω , αλλά όπως είπαν και παραπάνω οι φίλοι είσαι δυνατή και θα τα καταφέρεις....Στην επόμενη έκθεση βιβλίου στη θεσ/νικη είμαι σίγουρη ότι θα συναντήσω μια κουκλάρα....Φιλιά

Yannis Kapnidis είπε...

Μαρία μου ο διαβήτης είναι μία από τις πιο συχνές ασθένειες της εποχής μας αλλά... είναι και αντιμετωπίσημος. Δεν είναι τυχαίο το ότι ανήκει στις λεγόμενες "εκφυλιστικές" ασθένειες, που σημαίνει ότι δεν είμαστε "κατασκευασμένοι" για να έχουμε διαβήτη αλλά λόγω των συνηθειών μας καταλήγουμε να τον παθαίνουμε.

Αν προσέξεις τη διατροφή σου, και το σημαντικότερο, αν ασκείσαι καθημερινά σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, όπως ένα γυμναστήριο στο οποίο θα αισθάνεσαι ωραία να πηγαίνεις, έχεις πάαααααρα πολλές πιθανότητες να πάψεις να έχεις διαβητικές εκδηλώσεις (υψηλό ζάχαρο κλπ). Στο λέω υπεύθυνα αυτό γιατί το έχω δει να συμβαίνει!

Στην οικογένειά μας δυστυχώς, χωρίς να το γνωρίζουμε για πολλά χρόνια, είμαστε φορείς γονιδίου. Όμως... ο παππούς ο οποίος μας το κληρονόμησε, παρουσίασε διαβήτη στα 90 του χρόνια!!! Γιατί; Δούλευε και ασκούνταν μέχρι εκείνη την ηλικία και μόλις σταμάτησε... καταλαβαίνεις... Οι γιοί του, και οι 5, έχουν διαβητική προδιάθεση ήδη πριν από τα 50 τους και μερικοί έχουν ξεκινήσει ήδη θεραπεία με χάπι. Η διαφορά στην ηλικία εκδήλωσης οφείλεται ΚΑΘΑΡΑ στη σωματική άσκηση!

Μην αποθαρρύνεσαι λοιπόν και μπες σε ένα "ανθρώπινο" πρόγραμμα άσκησης και σωστής διατροφής και τα αποτελέσματα -στο εγγυώμαι- θα είναι πέρα από κάθε αμφιβολία θετικα!

Πολλά φιλιά!!!!

marianaonice είπε...

Μαρία μου
κράτα το "ουδέν κακόν αμιγές καλού" και προχώρααα!!!
Σιγά που θα κόλωνες εσύ??
Μια ευκαιρία λοιπόν για σωστή διατροφή και άσκηση και έτσι να είσαι μια χαρά κομψή πάντα!!
Γι' αυτό σε έβλεπα πολύ λεπτούλα τελευταία!
Θυμάσαι που στο είπα??
Φιλάκια γλυκειά μου και νάσαι καλά που το μοιράζεσαι...
:)))

Λήδα Παπακωνσταντίνου είπε...

μια καμπυλη ζαχαρου με ινσουλινες και 4 μετρησεις ειναι ο πιο αξιοπιστος τροπος οχι μονο να δειτε αν εχετε διαβητη αλλα και να δειτε αν θα παθετε στο μελλον.

Ο διαβητης ειναι μια παθηση που χειριζεται σχετικα ευκολα μεσω της διατροφης και της ασκησης. Δεν ειναι ευκολο αλλα ειναι ευφικτο.

χρειαζεται θεληση ψυχης για να το φτιαξεις αλλα και υποστηριξη επιστημονικη.

Καλο κουραγιο σου ευχομαι και αν χρειαστεις επιπλεον πληροφοριες για διατροφη και ασκηση στο διαβητη, μπορω να βοηθησω.

Ληδα Παπακωνσταντινου
Διαιτολογος- Διατροφολογος

Ανώνυμος είπε...

Είμαι και εγώ στο κλαμπ φιλενάδα, το έχουμε συζητήσει, δεν παίρνω χάπι ακόμα, αλλα..που θα πάει δεν θα το γλιτώνω για πολύ ακόμα.
θυμάσαι την ένεση που ξέχασα πέρυσι στο σπίτι σου; μου την είχε γράψει η γιατρός μου, είναι μια νέα θεραπεία για τον διαβήτη τύπου 2, Victoza λέγεται, άλλα δυστυχώς είχαν σταματήσει την εισαγωγή του στην ελλαδα γιατί δεν τα βρήκαν στα οικονομικά, έτσι μου είχε πει η γιατρός και ο φαρμακοποιός μου.

Είναι σίγουρο ότι θα παίρνεις το χάπι για πάντα; δεν θα το σταματήσεις μόλις ρυθμιστή το ζάχαρο σου;

πες μου ότι σταμάτησες να πίνεις τα δέκα λίτρα κόκα κόλα...

Να είσαι ήρεμη, όλα αντιμετωπίζονται, και όλα τα ξεπερνάμε.

Μου λείπεις πάρα πολύ!!!

Maria Tzirita είπε...

Αγαπημένοι μου φίλοι, σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας και την αγάπη σας - κυρίως! Είμαι ήδη καλύτερα, έχουν μετριαστεί αρκετά οι τιμές με τη σωστή διατροφή και το φάρμακο και η γιατρός μου είναι πολύ αισιόδοξη! Έχω λίγο τρέξιμο με όλες τις εξετάσεις που πρέπει να κάνω, συν τη δουλειά στο γραφείο που δόξα το Θεό πάει πολύ καλά κι όλα αυτά με κρατούν μακριά από τη μπλογκόσφαιρα. Όμως θα τα τακτοποιήσω όλα σύντομα και θα είμαι κοντά σας να υποδεχτούμε μαζί το τέταρτο "παιδί" μου στις 11 Φαβρουαρίου! Σας φιλώ όλους και σας ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ήμουν η πιο πάνω ανώνυμη, το κατάλαβες δεν το κατάλαβες;ε...δε νομίζω να ξέχασε καμιά άλλη ένεση στο σπίτι σου χαχαχα

love2love είπε...

μην αγχωνεσαι καθολου ολα καλα θα πανε και κυριως αν το παρεις αποφαση να τηρησεις την διαιτα σου θα εισαι στυλακια φιλακιααα

Maria Tzirita είπε...

Το κατάλαβα Δεσποινούλα μου, το κατάλαβα! Χάρηκα που σε άκουσα και στο τηλέφωνο, να μου είσαι καλά, να προσέχεις και να γυρίσεις γρήγορα!

Maria Tzirita είπε...

love2love, το ίδιο ακριβώς μου είπε η διαβητολόγος χθες! Η διατροφή είναι το παν κι εγώ άλλωστε, το είπαμε, βρήκα την ευκαιρία να αποκτήσω το σώμα που πάντα ήθελα! Σε ευχαριστώ για το πέρασμά σου, φιλιά πολλά!

Lila Xagorari είπε...

Μαράκι μου εύχομαι τα καλύτερα! Τώρα κατάφερα να μπω γιατί ο υπολογιστής μου πνέει τα λοίσθια και τα blogs δεν ανοίγουν πάντα! Το μωράκι είναι καλά αλλά σιχαίνεται τον κτηνίατρο, 2 μέρες κάτω από τον καναπέ ήταν!
Εύχομαι να καταφέρουμε να πιούμε καφεδάκι το συντομότερο!
Φιλάκια!

KitsosMitsos είπε...

Επιμονή στο πρόγραμμα και θέληση.
Είναι ύπουλη μόνο αν την αφήσεις, αλλιώς είναι ελέγξιμη.
Κουράγιο!

Matriga είπε...

Μαρία μου, ξέρω ακριβώς πως αισθάνεσαι, αλλά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Είχα και γω μία περιπέτεια με την υγεία μου, αλλά νομίζω πως όλα αυτά μας βρίσκουν όταν δεν είμαστε καλά ψυχολογικά, όπως ανέφερες ήδη και συ.
Περαστικά μας και να είσαι πάντα χαμογελαστή :))