27 Φεβ 2011

Η δύναμη της πίστης


Τις προάλλες μιλούσα με μια παιδική μου φίλη, η οποία πριν από 6 μήνες διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, έκανε μαστεκτομή κι από τότε παλεύει με τον καρκίνο με ισχυρές χημειοθεραπείες. Ασθένεια επιθετικής μορφής με μεγάλο κίνδυνο μετάστασης. Είναι 40 χρονών κι έχει δυο μικρά κοριτσάκια - την Ελπίδα και τη Ζωή, τα ονόματα των οποίων έδωσα στις κόρες των ηρωίδων μου στο τελευταίο μου βιβλίο.
Πέρασε και περνάει δύσκολα. Όταν όμως της μίλησα προχθές η φωνή της ήταν ζωηρή, χαρούμενη και η ίδια πολύ αισιόδοξη πως ο εφιάλτης θα τελειώσει σύντομα και θα βγει νικήτρια από αυτή την άνιση αναμέτρηση με την αρρώστια. Μου ακούστηκε καλύτερα από ποτέ, πολύ καλύτερα από άλλες φίλες μου που είναι μια χαρά κι όταν τους τηλεφωνώ να ρωτήσω τι κάνουν, μου απαντούν μετριοπαθώς και με άχρωμη φωνή: "Ε, ας τα λέμε καλά...."
Η Κατερίνα, όταν κι εγώ η ίδια θαύμασα την καλή ψυχολογία της και συγκινημένη της είπα μπράβο για τη δύναμη της θέλησής της, μου απάντησε με πάθος:
"Η Παναγία με βοήθησε. Εκείνη θα με κάνει καλά. Έκανα τάμα, πήγα και στο μοναστήρι και προσεύχομαι καθημερινά. Ήρθε στον ύπνο μου και μου είπε πως θα με γιατρέψει κι έτσι τώρα είμαι ήσυχη , είμαι στα χέρια της"...
Τι θα μπορούσε να απαντήσω εγώ εκείνη τη στιγμή; Ένας σκεπτικιστής θα έλεγε αυθόρμητα "τι κουταμάρες, δεν υπάρχει Θεός και Παναγία, παρά μόνο η ιατρική επιστήμη που πλέον θεραπεύει τον καρκίνο αποτελεσματικά"
Εγώ όμως απλά χαμογέλασα και της είπα "Μπράβο κορίτσι μου. Η πίστη σου θα σε κάνει καλά. Επειδή το πιστεύεις"
"Μεγάλη η Χάρη Της", μου απάντησε και δώσαμε ραντεβού την επόμενη βδομάδα να τα πούμε από κοντά. Μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ήθελε να δει κανέναν, δεν έβγαινε καν από το σπίτι.
Τώρα ξέρω πως η Κατερίνα θα γίνει καλά. Και να σας πω την αλήθεια μου; Δε με ενδιαφέρει καθόλου αν αυτό θα συμβεί επειδή η επιστήμη προχώρησε, επειδή ίσως έχει δυνατό οργανισμό που ανταποκρίθηκε, ή επειδή την επισκέφτηκε η Παναγία και εισάκουσε τις προσευχές της. Αυτό που με σιγουριά ξέρω είναι πως το θαύμα θα συμβεί, επειδή εκείνη το πιστεύει. Επειδή είναι χαρούμενη, σα να έχει θεραπευτεί ήδη. Επειδή είναι ευγνώμων κι εκτιμάει το κάθε δευτερόλεπτο της ζωής που ζει.
Κι όταν εκτιμάς τη ζωή, εκείνη στο ανταποδίδει....




24 σχόλια:

butterfly77aleka είπε...

ΘΕΛΕΙ ΑΓΩΝΑ , ΥΠΟΣΤΗΡΗΞΗ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.ΤΟ ΒΙΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΟΝΑ.ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΕΛΕΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.ΤΗΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΤΗΣ ΕΡΘΟΥΝ ΘΕΤΙΚΑ.

Δημήτρης Νίκου είπε...

Τα πάντα μπορούν να γίνουν με την πίστη. Πίστη σε μας, στις δυνάμεις μας, στο καλό και το δίκαιο, στον Θεό που με την αγάπη του μας περιβάλλει! Πολύ όμορφη ανάρτηση Μαρία, κάθε καλό στην φίλη σου και κουράγιο :) Καλή Κυριακή να έχουμε.

Lilith είπε...

Η πίστη και η θετική σκέψη είναι το παν. Σκεπτικιστές ή όχι, το αποτέλεσμα μετράει πάντα.
Τις καλύτερές μου ευχές για τη φίλη σου, Μαρία μου.

Φιλιά πολλά!

Lila Xagorari είπε...

La vie e belle!!!!!!!Σε περιμένω....εντάξει???

ΕΛΕΝΑ είπε...

Εύχομαι ολόψυχα όλα καλά να της πάνε!
Πολύ μεγάλο πράγμα η πίστη,θα συμφωνήσω μαζί σου!
Φιλιά Μαράκι μου!

Sophia Kollia είπε...

Καλησπέρα Μαρία.
Θυμάμαι που είχες γράψει για την φίλη σου, και χαίρομαι πολύ που τα πηγαίνει καλύτερα.Μακάρι !
Η Δύναμη της Πίστης είναι το καλύτερο φάρμακο. Το έχω δοκιμάσει και το πιστεύω ακράδαντα.Όταν είμαστε καλά μπορούμε να λέμε διάφορα, αλλά όταν έρχεται η στιγμή που καταλαβαίνει ο καθένας το πόσο ανίσχυρος είναι είτε πνευματικά είτε σωματικά, τότε η προσευχή είναι το μοναδικό αποκούμπι.
Πολλά φιλιά!

Smaragdenia είπε...

Δοξα ναχει η Παναγία, μαράκι μου....ας είναι ευλογημένο το κατερινάκι μας...όλα θα πάνε μια χαρά... φιλάκια πολλά

ElenaG είπε...

Αν σου πω ότι την είχα στο μυαλό μου
αυτές τις μέρες και ήθελα να σου στείλω mail για να μάθω νέα της
θα με πιστέψεις;!!!

Χαίρομαι για τη Κατερίνα Μαράκι μου
Ο Θεός και η Παναγια να βοηθήσουν
για το καλύτερο...

moments collector είπε...

θα σταθώ σε ένα σημείο....εκεί που λες πως μιλάς με άλλες φίλες σου και όταν τις ρωτάς πως είναι σου λένε....ε,ας τα λέμε καλά...γινόμαστε όλοι τόσο αχάριστοι κάποιες φορές και θεωρούμε τόσα πράγματα δεδομένα,που όμως δεν είναι.Ας πάρουμε ένα καλό μάθημα από τη στάση αυτής της κοπέλας κι ας της ευχηθούμε όλοι να γίνει γρήγορα καλά.

marilise είπε...

θα γίνει σίγουρα καλά , είναι αυτό που τόσο ζωντανά περιέγραψες , η δύναμη της πίστης , η δύναμη της ψυχής , σε ευχαριστώ που το μοιράστηκες μαζί μας φιλιά

Matziris Kostas - δάσκαλος είπε...

Όταν ζήτησα απ' το Θεό δύναμη για πολλαπλά προβλήματα που είχα να αντιμετωπίσω , έλαβα περισσότερο πόνο. Ευτυχώς δεν λύγισα απεναντίας δυνάμωσα περισσότερο,άντεξα και πιστεύω περισσότερο. Καταλαβαίνω τη φίλη σου, Μαρία, και της εύχομαι να συνεχίσει να πιστεύει πραγματικά και θα γίνει σύντομα καλά!Καλό βράδυ!

Mariela είπε...

Συμφωνώ μαζί σου και εύχομαι τα καλύτερα για την φίλη σου με όλη μου την καρδιά....
μην ξεχνιώμαστε, να βρεθούμε να πάρεις το δώρο σου!! φιλάκια

Unknown είπε...

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ,ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ . ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΦΥΛΑΚΑ ΑΓΓΕΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ.ΟΤΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΣΕ ΒΟΗΘΑΕΙ . ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΕΥΔΙΑΘΕΤΗ , ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ,ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΩΣΤΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΗΣ . ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΡΧΗ ΟΛΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΕΣ .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Η Πίστη Μαρία μου είναι η βάση της Θρησκείας μας και της ελπίδας για κα΄τι που θεωρείται αδύνατο απο όλους.Μαρία μου με ..συντρόφεψες με το βιβλίοπ σου σε άσχημες στιγμές...σου αφιερώνω την σημερινή μου ανάρτηση με πολύ αγάπη.

Maria Tzirita είπε...

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας και την αγάπη σας. Και σίγουρα σας ευχαριστεί κι η Κατερίνα! Να είστε καλά και να έχετε μια όμορφη εβδομάδα!

Unknown είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα Μαράκι!

Όταν το είχες αναφέρει το καλοκαίρι το θέμα της φίλης σου είχα στεναχωρηθεί. Είχες πει τότε, ότι αναρωτιόταν γιατί αυτό να συμβεί σε εκείνη...Ίσως να βρήκε το λόγο, ίσως και όχι. Η ουσία είναι ότι ανακάλυψε το πως θα θεραπευτεί και πως θα ζήσει από δω και πέρα αληθινά! Μπράβο της, και ο Χριστός να είναι πάντα μαζί της!

Christiana ✾ Χριστιάνα είπε...

"Επειδή είναι χαρούμενη, σα να έχει θεραπευτεί ήδη. Επειδή είναι ευγνώμων κι εκτιμάει το κάθε δευτερόλεπτο της ζωής που ζει.
Κι όταν εκτιμάς τη ζωή, εκείνη στο ανταποδίδει...."

Το πιο όμορφο δώρο που μπορεί να κάνει στον εαυτό της!
Της στέλνω όλη μου τη θετική σκέψη!
Να 'στε και οι δύο καλά!

Unknown είπε...

Να 'ναι καλά η φιλενάδα σου Μαράκι μου!
Σίγουρα η ψυχολογία του ανθρώπου σε κάποιες περιπτώσεις είναι το πιο σημαντικό πράγμα!
Κι εγώ νιώθω αγχωμένη αυτό τον καιρό! Δε ξέρω γιατί, μα δεν είμαι πολύ καλά...
Κ ξέρεις κάτι; Προχτές είδα κ εγώ την Παναγία στον ύπνο μου κ μου μίλησε! Μου είπε "Σε προσέχω!"
Κ απο προχτές νιώθω καλύτερα πραγματικά! Σου δίνει δύναμη η Παρθένος! Δύναμη πήρε κ η Κατερίνα!
Να είστε καλά και οι δύο σας!
Πήρα το βιβλίο σου κ το διαβάζω! Με έχει συνεπάρει! Με το που το τελειώσω να περιμένεις τον σχολιασμό!

Φιλάκια καλή μου!

KitsosMitsos είπε...

Ας μην είναι απαραίτητα θρησκεία, η πίστη στην ζωή και η θετική στάση είναι σίγουρο ότι κερδίζουν!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ.
ΑΦΗΝΩ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ -ΦΩΤΕΙΝΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΗ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ.ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

Γιώργος είπε...

Θαύματα γίνονται και θα γίνονται για πάντα, διότι ο Θεός αγαπά και θα αγαπά παντοτε τα πλασματά του.Το θαμα για να γίνει χρειάζεται λίγη ταπείνωση( χαμηλή αυτοπεποίθηση) και πίστη και τα πάντα απο κει και πέρα τα κάνει όλα ο Θεός.Τωρα για θετικές σκέψεις και θετικές ενέργειες αυτά είναι ουτοπικά και κίβδιλα ως προε την πίστη.


Καλό σου απόγευμα.

Yannis Kapnidis είπε...

Είναι μεγάλο πράγμα η πίστη και αυτή μας σώζει, είναι αλήθεια. Έχει σημασία όμως και το που πιστεύουμε και από που ζητάμε βοήθεια. Είναι χαζό το παράδειγμά που φέρνω, αλλά μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άνθρωποι που πιστεύουν στο χρήμα και νομίζουν ότι με αυτό μπορούν να τα έχουν όλα. Η πίστη αυτή βέβαια, το ξέρουμε, δε σώζει ανθρώπους ούτε φέρνει υγεία, το αντίθετο μάλιστα.

Η φράση “ανάβλεψον, η πίστις σου σέσωκέ σε” έχει παραμείνει αξεπέραστη και νομίζω ότι τα λέει όλα. Άποψή μου όμως είναι ότι πρέπει κανείς να διαβάσει όλο το κείμενο, ωστε να καταλάβει σε ποιον απευθύνονταν η πίστη εκείνη που έδωσε στον τυφλό το φως του.

Σου στέλνω, μαζί με την αγάπη μου Μαρία και το σύνδεσμο για το βιβλίο που λέγαμε:

http://vivlioparousiasi.blogspot.com/2011/03/power-rhonda-byrne.html

Είναι μικρό, διαβάζεται εύκολα και αργά αργά, σαν το προηγούμενο.

Πολλά φιλιά και να είσαι καλά!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΜΟΡΦΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ!!!

iLiAs είπε...

περαστικα να ειναι..υγεια να 'χουμε ολοι Μαρια...

καλη σαρακοστη! :)