21 Φεβ 2011

Δεν πληρώνω!

Την Κυριακή επιστρέφοντας από Τολό - όπως και την προηγούμενη Κυριακή που επέστρεφα από Αράχωβα, στα διόδια των Αθηνών υπήρχε κατάληψη από το κίνημα πολιτών "Δεν πληρώνω". Όλα τα αυτοκίνητα περνούσαν ελεύθερα, αν και κάποιοι δίσταζαν και κοιτούσαν αριστερά δεξιά μην τους "γράψει" η τροχαία για παράβαση του ΚΟΚ... Αν είναι ποτέ δυνατόν...


Μας έδωσαν λοιπόν αυτό το φυλλάδιο που βλέπετε εδώ και πραγματικά τους θαύμασα. Πρώτον για το κουράγιο τους να στέκονται τόσες ώρες εκεί στο κρύο και με τόσο πάθος να υπερασπίζονται το δίκαιο εναντίον του άδικου....κι έπειτα για το κείμενο που είναι τόσο όμορφα γραμμένο και πραγματικά διαβάζοντάς το ένιωσα την ανάγκη να πάω κι εγώ μαζί τους, να συμμετέχω οπωσδήποτε στη μεγάλη συγκέντρωση της 1ης Μάρτη....
Εσείς;....

10 σχόλια:

Sophia Kollia είπε...

Ναι Μαρία! Οι νόμοι είναι να εξυπηρετούν τον κόσμο, και να βάζουν τάξη στη ζωή μας, όχι να εξυπηρετείτε ο κάθε μεγαλοαπετεώνας!
Καλή βδομάδα!!

b|a|s|n\i/a είπε...

και είναι και σοκαριστικό να θες 3 ευρώ πλέον καθημερινά πήγαινε έλα με τα μμμ. με ένα χιλιάρικο, όχι και πολλά χρόνια πριν, περνούσαμε και δύο και τρεις μέρες.
καλή σου εβδομάδα!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Ετσι είναι Μαρία μου, κάποια πράγματα ή τα κάνεις με πάθος, ή δεν τα κάνεις καθόλου

Meropi είπε...

Εγώ Μαράκι μου όχι δεν θα πάω στη συγκέντρωση, ούτε συμφωνώ με το "δεν πληρώνω", ειδικά δε για τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών και για όσους εθνικούς δρόμους έχουν ήδη τελειώσει (όπως είναι η Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας). Αν δεν πληρώσουν οι χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και των δρόμων, ποιός θα πληρώσει για τη συντήρηση των λεωφορείων και των δρόμων και τη μισθοδοδοσία του προσωπικού? Πάλι με δάνεια, με τα οποία έχουμε χρεώσει και τα τρισέγγονα των παιδιών μας, θα τη βγάλουμε?
Μακάρι να υπήρχε ένα κοπτήριο χρημάτων (που έλεγε και η γιαγιά μου), για να παίρναμε τζάμπα χρήματα. Αφού όμως δεν υπάρχει, είναι αναπόφευκτο για τους δρόμους και τα ΜΜΜ να πληρώνουν, τουλάχιστον κατά ένα μέρος οι χρήστες, δηλ. εμείς.

αντωνης είπε...

Kαι εγω θα ειμαι εκει, εκτος απροοπτου. Αλλωστε εχω συμμετασχει μια προηγουμενη φορα σε ανοιγμα διοδιων.

Καλησπερα Μαρια.

moments collector είπε...

Δεν λέω να μην πληρώνουμε διόδια ή μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά ας είναι το αντίτιμο πιο οικονομικό...οι περισσότεροι παίρνουμε το βασικό μισθό κι αν έχουμε να χρησιμοποιούμε διόδια και μμμ καθημερινά θέλουμε το 1/3του μισθού μας γι'αυτό το σκοπό.Το αποτέλεσμα θα είναι να μην πηγαίνουμε πουθενά και να κλειστούμε στα σπίτια μας.

Maria B. είπε...

Εχετε περάσει απο τον δρόμο μετά το Κιάτο μέχρι την Πάτρα, εκεί να δεις γλέντια!!!!!!!!!! εκεί όχι μόνο δεν πρέπει να πληρώνουμε αλλά πρέπει και να τους δέρνουμε!!!!!!
Το ξέρετε ότι αποχώρησαν οι κατασκευαστικές εταιρείες γιατί δεν τις πλήρωναν και εμεινε ο δρόμος στην μέση με γκρεμισμένα τα παντα δεξιά και αριστέρα?? ότι προστατευτικά υπήρχαν έχουν καταστραφεί σχεδόν όλα !!!!
Ξέρετε ποιά λύση βρήκαν για να τελειώσει ο δρόμος ???
Τα χρήματα που είχαμε δώσει όλοι οι Ελληνες για τους πυρόπληκτους της Ηλίας- που μέχρι στιγμής δεν τους έχουν δώσει σχεδόν τίποτα- θα διατεθούν για να τελειώσει ο δρόμος !!!!!!!!!!!!!!

Ζητω η Ελλάδα του 2011!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

to εχουν ξεφτιλισει πια...ελεος

μαζι σου μαρια....!!!!!

marianaonice είπε...

Παρά το ότι η Μερόπη έχει από μια πλευρά δίκιο και ίσως όλη αυτή η άρνηση πληρωμής διοδίων και εισιτηρίων να βγει σε βάρος μας, θεωρώ κι εγώ ότι όταν το άδικο γίνεται νόμος τότε η ανατροπή του είναι καθήκον των πολιτών.
Και ίσως αυτό το είδος της αντίστασης να είναι το μόνο που απέμεινε τελικά στους πολίτες που τους κατέκλεψαν και σήμερα τους βάζουν να πληρώσουν οι ίδιοι για τους κλέφτες! Πιστεύω ότι αν οι κυβερνήτες μας, μας είχαν πείσει ότι έστω και τώρα πασχίζουν για το καλό μας, είχαν δείξει δείγματα γραφής περικόπτοντας και τα δικά τους προνόμια και όχι να περιφέρονται ανάμεσά μας με χλιδή και πρόκληση (βλ. Πρωτόππαπα και Πάγκαλο), αν είχαν βάλει χέρι στις κοινοπραξίες που επιβάλλουν διόδια για δρόμους που δεν έχουν καν κατασκευάσει τα έργα ή απαιτούν διόδια υπέρογκα για δρόμους που έφτιαξαν χωρίς παράδρομους, όπως επιβαλλόταν, τότε ναι μπορεί και αδιαμαρτύρητα αυτός ο κόσμος να σήκωνε γι άλλη μια φορά το ζυγό του...
Όμως τώρα έχασαν πια την έξωθεν καλή μαρτυρία και την εμπιστοσύνη μας και γι' αυτό άρχισαν πλέον να εξαπλώνονται τα φαινόμενα της αντίδρασης σε νόμους που οι πολίτες θεωρούν ανήθικους άρα και άδικους και επομένως όπως και η Αντιγόνη του Σοφοκλέους στην ελληνική αρχαιότητα, θεωρούν χρέος τους να τους παραβούν.

iLiAs είπε...

καλημερα Μαρια! :)