28 Μαρ 2011

Και οι βιβλιοπώλες έχουν ψυχή!

Αγαπημένοι μου φίλοι, ανάρρωσα επιτέλους από την ίωση που με ταλαιπώρησε (και σας ευχαριστώ γι αλλη μια φορά για τις γλυκές σας ευχές) κι επανέρχομαι με μια ανάρτηση που ήθελα να κάνω από καιρό, αλλά μεσολάβησε η παρουσίαση και καθυστέρησα.


Η ιστορία έχει ως εξής: Το Σάββατο 12/3 είχε έρθει στην Αθήνα η φίλη μου η Έλενα από τη Φλώρινα, για να είναι κοντά μου στην παρουσίαση του βιβλίου. Την φιλοξένησα τρεις μέρες και περάσαμε υπέροχα, όπως κάθε χρόνο που μου έρχεται με την αφορμή του καινούργιου βιβλίου. Εκείνη τη μέρα λοιπόν, μου είπε πως στην Αθήνα σε ένα κεντρικό ξενοδοχείο γινόταν κάποιο συνέδριο-συνάντηση βιβλιοπωλών απ'όλη την Ελλάδα και ο δικός της γνωστός βιβλιοπώλης από τη Φλώρινα, ο γλυκύτατος Βασίλης Παπαγιάννης, γνωρίζοντας πως κι εκείνη βρισκόταν εδώ, της ζήτησε να συναντηθούμε όλοι μαζί για να με γνωρίσει κι από κοντά. Τηλεφωνήθηκαν λοιπόν, αφού κι εγώ δέχτηκα με χαρά τη συνάντηση και το ραντεβού κλείστηκε για το ίδιο βράδυ, όπου όπως μας πληροφόρησε ο Βασίλης, η παρέα αποτελούταν από 7-8 άτομα, όλοι βιβλιοπώλες από τη βόρεια Ελλάδα.
Με τίμησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι ήθελαν να με γνωρίσουν προσωπικά, αλλά η μεγάλη έκπληξη δεν ήταν αυτή: ήταν το γεγονός πως η παρέα κανόνισε η συνάντησή μας να γίνει σε ένα νυχτερινό κέντρο, στο Frangeliko! Μπουζούκια λοιπόν και σιγά μην έχανα την ευκαιρία!
Πραγματικά, όσο κι αν ειλικρινά δεν το φανταζόμουν, το κλίμα ζεστάθηκε πολύ γρήγορα κι από τις τυπικές κουβέντες σε σχέση με το βιβλίο κλπ, ούτε κατάλαβα πως περάσαμε στο λουλουδοπόλεμο και το χορό μέχρι τελικής πτώσεως! "Έτσι είμαστε εμείς οι βόρειοι! Γλετζέδες κι έξω καρδιά!", μου έλεγαν κάθε τόσο και δε μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα! Ήταν μια αξέχαστη βραδιά, γεμάτη κέφι και χαρά!
Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις πόλεις τους αυτή τη φορά, όπου υποσχέθηκα πως θα τους επισκεφτώ έναν έναν - δεν ξέρω πώς θα το καταφέρω αυτό, αλλά το θέλω πάρα πολύ και θα το προσπαθήσω! Κι αφού το κάψαμε στα "κάτω" μαγαζιά , σειρά έχουν τα "πάνω" μαγαζιά με το καλό!
Βασίλη Παπαγιάννη από τη Φλώρινα,
Γιώργο Δημητριάδη από την Αλεξανδρούπολη,
Γιώργο Βαφειάδη από την Κομοτηνή,
Δημήτρη Αθανασιάδη από την Κοζάνη,
Αχιλλέα Καλτσά από τη Λάρισα,
Τάκη Πουλιάκη από την Έδεσσα,
σας ευχαριστώ από καρδιάς γι αυτή την τόσο ξεχωριστή συνάντηση και την αξέχαστη βραδιά που μοιραστήκαμε! Πάντα τέτοια!

11 σχόλια:

Unknown είπε...

Χαίρομαι που είσαι καλά Μαράκι μου
Πάντα τέτοια!!! με ωραίους ανθρώπους
και καλή διάθεση!

ElenaG είπε...

Μαράκι μου μην ψάχνεσαι!!! Ο Panicos
εγώ είμαι!!ΧΑ!ΧΑ!
Τώρα το πρόσεξα!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πάντα τέτοια Μαράκι μου!
Χαίρομαι πολύ που είσαι καλύτερα!
Πολλά φιλιά!

Δέσποινα είπε...

Πάντα τέτοια!

love2love είπε...

εμ ματια μου δεν το ξες τοσο καιρο στην σαλλλονικη ετσι ημαστε ωξο καρδια
να εισαι καλα γερη δυνατη και εδω ημαστε να σε περιμενουμε

Unknown είπε...

Πάντα ευχάριστες στιγμές να περνάς κοπέλα μου!

Φιλάκια πολλά!

Sophia Kollia είπε...

Τέλεια! Μπράβο βρε Μαρία! Πάντα τέτοια!
Καληνύχτα!

Smaragdenia είπε...

Παντα τετοια,περδικακι,να περνας παντα υπεροχα! Φιλια πολλα!

"ζαχαρούλα.." είπε...

Πάντα τέτοια και καλύτερα Μαράκι...
ευτυχισμένη, χαμογελαστή και με ανθρώπους που σε αγαπούν!!!

φιλάκια από την βροχερή Πάτρα!!

ΑΡΓΟΛΙΔΑ είπε...

μαρια εισαι και δω
http://mykines.blogspot.com/2011/04/blog-post_01.html

Yianna είπε...

Καλό απόγευμα φιλενάδα! Πάντα τέτοια, και η χαρά και η διασκέδαση είναι μέσα στο πλάνο!!!! Φιλάκια πολλά ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ