13 Απρ 2011

"Ο ύπνος των αγαλμάτων" του Νίκου Διακογιάννη / εκδόσεις Καλέντη

Η πρότασή μου για το Πάσχα! Αυτό το βιβλίο πρέπει να το διαβάσετε οπωσδήποτε! Όχι μόνο επειδή έχει την υπογραφή του δικού μας Νικόδημου, που μας μάγεψε με τα προηγούμενα βιβλία του, αλλά επειδή είναι ό,τι πιο ξεχωριστό και μοναδικό έχετε διαβάσει ποτέ!
Ο Νίκος τόλμησε να κάνει την ανατροπή. Να γράψει ένα μεταφυσικό θρίλερ με πολλά κρυφά - και φανερά - κοινωνικά μηνύματα. Η γραφή του μοναδική, διαφορετική μεν από τα προηγούμενα βιβλία του, αλλά σίγουρα καθηλωτική για τον αναγνώστη. Τον θαύμασα γι άλλη μια φορά, για την ευρηματικότητά του, τον άψογο τρόπο που χειρίζεται την ελληνική γλώσσα και για τις ατέλειωτες γνώσεις που μου προσέφερε για την τέχνη, μέσα από τον "Ύπνο των αγαλμάτων".
Για την υπόθεση του βιβλίου μιλάει στη σχετική ανάρτησή της η Λένα Μαντά και αξίζει να διαβάσετε ολόκληρη την κριτική της, με την οποία, όπως έγραψα και σε σχόλιό μου, συμφωνώ απόλυτα. Θα τη βρείτε εδώ.
Αυτό που θέλω προσωπικά να καταθέσω είναι τα συναισθήματά μου σε σχέση με το βιβλίο αυτό. Αρχικά με ξάφνιασε γιατί είναι "διαφορετικό" απ'ότι έχω συνηθίσει να διαβάζω τον τελευταίο καιρό. Η υπόθεσή του, έτσι όπως εξελισσόταν με τραβούσε όλο και περισσότερο και δεν έβλεπα την ώρα να το πιάσω στα χέρια μου για να δω τι γίνεται παρακάτω! Το βρήκα ευφυέστατο και απέκτησα γνώσεις - το ομολογώ! Κι όπως έγραψα και σε σχόλιό μου στο μπολγκ του Νίκου, ο ύπνος των αγαλμάτων είναι ένα "ύπουλο" βιβλίο! Τρυπώνει μέσα στο μυαλό σου και κάνει μέρες να βγει από κει μέσα! Το σκεφτόμουν και το ξανασκεφτόμουν, μέχρι και στον ύπνο μου έβλεπα αγάλματα! Και για μένα είναι αλάνθαστο κριτήριο αυτό: όταν ένα βιβλίο περνάνε μέρες και το σκέφτομαι ακόμα, τότε πρόκειται σίγουρα για ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο! Μην το χάσετε - ιδιαίτερα οι άντρες αναγνώστες είμαι σίγουρη πως θα εντυπωσιαστείτε!
Τα αισθήματά μου για τον συγγραφέα του βιβλίου είναι ήδη γνωστά σε όλους σας που με παρακολουθείτε εδώ και καιρό, το πόσο τον θαυμάζω, αλλά και τον αγαπώ, γιατί εκτός από εξαίρετος συγγραφέας, είναι κι ένας γλυκύτατος άνθρωπος...  Χαίρομαι πάρα πολύ που θα τον συναντήσω και πάλι από κοντά το Σάββατο στην επίσημη παρουσίαση των Αγαλμάτων στην Αθήνα, στις 12.30 το μεσημέρι στον Ιανό, Σταδίου 24! Θα είμαστε όλοι εκεί να υποδεχτούμε τον συγγραφέα της καρδιάς μας, τον ονεοροπόλο δάσκαλο από τη Νίσυρο, τον δυναμικό μπλόγκερ, Νίκο Διακογιάννη!
Ελάτε στην παρέα μας και δε θα χάσετε - σας το εγγυώμαι!

15 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα η πρότασή σου Μαράκι, θα ψάξω να το βρω το βιβλίο!
Πολλά φιλιά!

Smaragdenia είπε...

εννοείται θα το "τσιμπήσω" με την πρώτη ευκαιρία!!!!!! καλοτάξιδο εύχομαι κι ευλογημένο. φιλάκια πολλά
Σμαραγδένια

Μαρία Χανιώτου είπε...

Φιλιά από μένα και τον Νίκο Διακογιάννη που αυτή τη στιγμή τα λέμε.Καλή αντάμωση.

iLiAs είπε...

τολμησε κατι διαφορετικο ο Νικοδημος..και νομιζω, εντυπωσιασε το βιβλιο! :)

καλο απογευμα Μαρια! :)

Yianna είπε...

Φιλενάδα μου μόλις έρχομαι από το blog της Λένας!!! Τι να πω, να ξαναγράψω τα ίδια??? Το πήρα το βιβλίο του Νίκου και το διαβάζω!!! Σας εύχομαι ότι καλύτερο στην....μάζωξη σας το Σαββάτο!!!! Οτι καλύτερο φυσικά και στον Νίκο και στο νέο του βιβλίο!!! Φιλιά πολλά Μαράκι μου ΧΧΧΧΧΧΧΧ

Δημήτρης Νίκου είπε...

Ένα πραγματικά ξεχωριστό και διαφορετικά "τολμηρό" βιβλίο από έναν συγγραφέα με εξαιρετικό ήθος και αγωνίες αληθινές για τον σύγχρονο άνθρωπο και τον κόσμο που ζούμε. Όσοι ακόμα δεν το έχετε διαβάσει προτείνω να το αποκτήσετε.

love2love είπε...

ε καλα πραγματικα η διαφημηση μετραει
αν ειναι καλο μπορει και να το παρω

love2love είπε...

α και κατι ακομα θα ηθελα να διαβασετε την αναρτηση μου για τα βιβλια δευτερης ευκαιριας και αν θελετε να κανετε και εσεις μια εδω στην θεσσαλονικη εχουμε κατι σαν ιδρυμα που μαζευει βιβλια αν θελετε να στειλετε και εσεις κανενα δικο σας θα χαρουμε η να το πειτα σε γνωστους και φιλους να κοιταξουν για βιβλια σπιτι τους πουδ εν θελουν και περιοδικα οτιδηποτε σε καλη κατασταση που διαβαζετε

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Παιδιά, να είμαστε λίγο πιο συγκρατημένοι στους επαίνους μας!
Δεν είμαστε δα και για βραβείο νόμπελ λογοτεχνίας;
Βάζω και τον εαυτό μου μέσα, γιατί είμαι κι ολίγον ψώνιο!
χεχε

marianaonice είπε...

Σ' ευχαριστούμε Μαρία για την ενδιαφέρουσα πρότασή σου!
Καλό Πασχα εύχομαι!!!

Πώς περνάει ο καιρός... πότε ήταν Χριστούγεννα που είχαμε ανταμώσει εκείνη την υπέροχη βραδιά στο σπίτι σου...
Φιλάκια
:)))

Marios είπε...

Καλησπέρα Μαρία.
Μπορεί να γράφω στα σχόλια στις αναρτήσεις σου,τις διαβάζω όμως.
Ευχομαι να εχεις ενα υπέροχο Πάσχα.
Σου στέλνω ενα μουσικό θέμα που είμαι σίγουρος οτι θα το λατρέψεις.
Ακουσε το και πες μου.
http://lesgateauxdepoulette.blogspot.com/

Αννα είπε...

Ησουν και εσυ εκει , ήμουν και εγώ αλλά τσουπ τσουπ χαθηκες καποια στιγμη και δεν προλαβα να σου μιλησω.
Πρωτη φορα πηγα σε παρουσιαση βιβλιου, περασα πολυ πολυ ομορφα και χαρηκα που γνωρισα απο κοντα τη Λενα και τον Νικο.Το βιβλιο θα το ξεκινησω αυριο , στο πλοιο που θα με επιστρεψει Κρητη. Ελπιζω καποια στιγμη να πετυχω και δικη σου παρουσιαση.

Φιλια πολλα και καλη Ανασταση!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Πασχαλινές δέξου ευχές, απο τη καρδια βγαλμένες, ολες οι μέρες της ζωής σου να΄ναι αναστημένες!
ΚΑΛH ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

Νίκος Διακογιάννης είπε...

Μαρία, σε ευχαριστώ για όσα από καρδιάς έγραψες για τον Ύπνο των Αγαλμάτων. Ευχαριστώ επίσης όλα τα παιδιά που άφησαν σχόλιο στην ανάρτηση αυτή. Χάρηκα κάθε στιγμή της βιβλιοπαρουσίασης στον Ιανό. Χαίρομαι που όλοι πέρασαν όμορφα, δεν έπληξε κανείς. Αυτό το τόσο διαφορετικό βιβλίο θα μου θυμίζει έντονα την περίοδο που γράφτηκε, τις ανησυχίες μου, το φόβο μου για το ποιες λέξεις είναι οι κατάλληλες σύμφωνα με το χαρακτήρα των ηρώων και τόσα άλλα.
Όσο για το τέταρτο βιβλίο θα είναι κι αυτό εντελώς διαφορετικό. να μη μπορεί να με βρει κανείς και να μεκατηγοριοποιήσει! χχεχεεε Για να δούμε πού θα μας βγάλει η μαγική ανάγκη έκφρασης μέσα από τον γραπτό λόγο.
Καλό Πάσχα, Μαράκι! Ετοιμάσου για παρέλαση βιβλιοπαρουσιάσεων από το ιστολόγιο μου!

Maria Tzirita είπε...

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας! Ήταν μια πολύ όμορφη παρουσίαση, ξεχωριστή όπως και ο συγγραφέας και το βιβλίο του! Πραγματικά καθόλου βαρετή, με άφθονα βίντεο που μας ταξίδεψαν μαζί με όλες μας τις αισθήσεις... Νίκο μου πάντα επιτυχίες, που πραγματικά τις αξίζεις!