22 Μαΐ 2011

Αγάπη...το καλύτερο δώρο!

Αυτό δεν είναι περιοδεία για παρουσίαση βιβλίου, αυτό είναι περιοδεία για είσπραξη αγάπης! Όταν λέω στους φίλους μου το πρόγραμμα των παρουσιάσεων που έχω αυτό τον καιρό, σα να με λυπούνται και μου λένε "πω,πω, τι κούραση, πώς θα αντέξεις;". Αν όμως ζούσατε έστω μια στιγμή από αυτές που ζω στα μέρη που πηγαίνω, θα καταλαβαίνατε πως αξίζει όλη η κούραση και η στέρηση προσωπικού χρόνου. Είναι μαγεία, είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μου κάνει η ζωή...
Ξεκίνησα χθες νωρίς το πρωί, παρέα με τη Ρένα Ρώσση Ζαϊρη για Θεσσαλονίκη. Πρώτη φορά τη γνώρισα από κοντά, έχοντας γνωρίσει πρώτα τη γραφή της μέσα από τα πολύ πετυχημένα βιβλία της ΑΓΑΠΩ ΘΑ ΠΕΙ ΧΑΝΟΜΑΙ και ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΟΡΑΛΙ. Θα αφιερώσω ξεχωριστή ανάρτηση για τα βιβλία της Ρένας, γιατί προσωπικά ξετρελάθηκα μαζί της, έγινε πλέον από τις πιο αγαπημένες μου συγγραφείς. Εδώ θα μείνω μόνο στο πόσο όμορφα κύλησαν οι ώρες με την παρέα της. Ταιριάξαμε αμέσως και σα να γνωριζόμασταν χρόνια, μιλήσαμε για όλα, όχι μόνο για την κοινή μας αγάπη, τη συγγραφή, αλλά και για τα προσωπικά μας. Η αγκαλιά της ζεστή, το χαμόγελό της σκέτη γλύκα, τα μάτια της να ξεχειλίζουν αλήθεια. Απέκτησα μια φίλη κι αυτός είναι ο πρώτος λόγος που νιώθω τόσο χαρούμενη σήμερα!
Με τη Ρένα Ρώσση και τα βιβλία μας

Έπειτα στη Θεσσαλονίκη, στο Public, υποδεχτήκαμε φίλους, μιλήσαμε, χαρίσαμε αφιερώσεις, φωτογραφηθήκαμε και εισπράξαμε απέραντη αγάπη.





Ένα μεγάλο φιλί στέλνω στον ΔΥΣΠΙΣΤΟ και Σία και τους ευχαριστώ γι άλλη μια φορά που με τίμησαν, όχι με την παρουσία της, αλλά με την αγάπη τους. Αυτό μετράει!
Το ότι το κρατάει δε σημαίνει κι ότι θα το διαβάσει! Να'ναι καλά η Ράνια!

Κουτσομολέψαμε, γελάσαμε και εγώ ανανέωσα το ραντεβού μου μαζί τους, αλλά και με όλους τους άλλους φίλους που δεν μπόρεσαν να έρθουν χθες, για τις 3 και 4 του Ιουνίου, σε κάποιο άλλο βιβλιοπωλείο και στην έκθεση βιβλίου της παραλίας αυτή τη φορά.
Επιστροφή το απόγευμα, με το Ρενάκι δίπλα μου στο αεροπλάνο να με ξεκουράζει με την ήρεμη φωνή της. Αποχαιρετηθήκαμε με μια σφιχτή αγκαλιά κι εγώ πήγα κατευθείαν από το αεροδρόμιο στο Ζάππειο στην έκθεση βιβλίου! Εκεί με περίμεναν τα παιδιά των εκδόσεων Ψυχογιός στο περίπτερό μας κι ένα σωρό φίλες και φίλοι! Υπό τους ήχους της δυνατής μουσικής από μια συναυλία που γινόταν πιο δίπλα, μιλήσαμε, γελάσαμε, γνωριστήκαμε με πολλούς που μόνο μιλούσαμε ως τώρα και όλη η βραδιά κύλισε υπέροχα! Βγάζαμε τόσες φωτογραφίες και είμασταν τόσοι πολλοί κάποια στιγμή, που σταματούσε ο κόσμος και κοιτούσε, προσπαθώντας να καταλάβει τι γινόταν και ποιόν φωτογραφίζουμε! Αλλά εκεί δεν υπήρχε πρωταγωνιστής, είμασταν όλοι μια παρέα και πρωταγωνιστής ήταν η αγάπη και η φιλία που μόλις είχε εδραιωθεί ανάμεσά μας. Αποφεύγω να πω ονόματα, γιατί σίγουρα κάποιον θα ξεχάσω και θα στεναχωρηθώ.... Ιδιαίτερες όμως ευχαριστίες επιτρέψτε μου να δώσω στην Περιστέρα μου, που με επισκέφτηκε με τον γιόκα της, με μια αγκαλιά λουλούδια και με συγκίνησε γι άλλη μια φορά...

Η Περιστέρα είναι που μου έγραψε το ποίημα - ακροστοιχίδα που είχα αναρτήσει εδώ. Τι υπέροχο δώρο η αγάπη παιδιά...
Επιτέλους γνώρισα και την Ευαγγελία Ευσταθίου των εκδόσεων Λιβάνη, ένα πολύ τρυφερό πλάσμα κι απ'ότι ακούγεται και πολλή καλή συγγραφέας.

Με την Ευαγγελία Ευσταθίου

Πήρα το καινούργιο της βιβλίο ΑΝ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ ΡΩΤΗΣΕΙΣ κι ετοιμάζομαι για καινούργιο λογοτεχνικό ταξίδι, όπου εννοείται θα μοιραστώ μαζί σας στη συνέχεια. Πέρασα υπέροχα χθες, ήταν μια καταπληκτική, γεμάτη, μαγική μέρα και νύχτα και καθόλου δεν μετανιώνω τον αγώνα δρόμου που έκανα για να τα προλάβω όλα! Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου κι όσα ευχαριστώ και να πω δε θα είναι αρκετά για να εκφράσουν όλα όσα μου δίνετε με την αγάπη σας....



Επόμενος σταθμός η Πάρος, το Σάββατο 28/5 παρέα με την αγαπημένη Καίτη Οικονόμου. Ανυπομονώ!


26 σχόλια:

iLiAs είπε...

καλη συνεχεια στην περιοδεια σου Μαρακι!! :)

καλημέρα!! :)

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Αν και θα προτιμούσα εκτενή παρουσίαση του βιβλίου, όπως πέρσυ, κάτι ήταν και αυτό!
Μια συνάντηση μας αφήνει πάντα στη μνήμη ευχάριστες εικόνες.
Περιμένω την επόμενη και σύντομα!
Πολλά φιλιά και από την "ΣΙΑ".

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μαράκι μου είσαι τόσο γλυκός άνθρωπος, που νομίζω αξίζει να εισπράξεις τόση αγάπη κι άλλη τόση!!
Πολλά πολλά φιλιά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Έσκασα απο τη ζήλια μου που δεν ήμουνα όμως...καλύτερα στις 3 Ιουνίου θα οργανώσω ομαδική επίσκεψη απο φίλες γλυκιά μου.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Παντα να εισαι με καλους φιλους και να παιρνεις αγαπη και επιτυχια απο τη ζωη γιατι το αξιζεις.Δεν μπορεσα να ερθω δυστυχως.Το βιβλιο σου κοντευω να το τελειωσω και ειναι φοβερο!!!!!!!!
Καλη εβδομαδα φιλη μου.

Lila Xagorari είπε...

Προσπάθησα από το πρωί να αναρτήσω σχόλιο αλλά τίποτα! Έλεγα λοιπόν οτι όλοι εμείς απλώς ανταποδίδουμε την αγάπη που βγάζεις εσύ προς τα εμάς! Και περιμένω πως και πως την παρουσίαση και στο Ναύπλιο ή στο Τολό για να βρεθούμε!!

Ανώνυμος είπε...

Μαρία μου,
αν ήμουν ζωγράφος και βρισκόμουν σε έναν κήπο με λογής λογής λουλούδια, και μου ζητούσαν να ζωγραφίσω την προσωπικότητά σου, σίγουρα θα δυσκολευόμουν ποιο χρώμα να διαλέξω. Θα έπρεπε λοιπόν να τα χρησιμοποιήσω όλα, για να αναδείξω τα ευγενικά σου συναισθήματα που απλόχερα προσφέρεις, την καλοσύνη σου που απεριόριστα αναδεικνύεις, το υπέροχο χαμόγελό σου που είναι η ανταμοιβή στον καθένα, η απλότητά σου που σε κάνει να ξεχωρίζεις, τα θερμά και ειλικρινή σου λόγια, που είναι βάλσαμο στην καρδιά τού άλλου, η αγάπη που δίνεις και είναι η ακριβότερη επιταγή που μπορεί να εισπράξει ο κάθε άνθρωπος, και τόσες άλλες αξίες που σίγουρα στολίζουν το πορτρέτο τής γλυκιάς και αξιαγάπητης συγγραφέα Μαρίας Τζιρίτα. Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όλα.
Με απέραντη αγάπη,
Περιστέρα

Maria Tzirita είπε...

Ηλία μου σ'ευχαριστώ! Καλημέρα σου!

Maria Tzirita είπε...

Σταύρο μου κάνε υπομονή και την άλλη φορά θα έχουμε παρουσίαση κανονική! Ανυπομονώ να τα ξαναπούμε, σας ευχαριστώ και για την παρουσία σας και για την αγάπη σας! Φιλάκια πολλά σε σένα και τη ...Σία!

Maria Tzirita είπε...

Έλενά μου, αν δεν έβρισκα αντίστοιχα γλυκούς και ζεστούς ανθρώπους, ό,τι κι αν ήμουν εγώ, δε θα γινόταν τίποτα1 Αμοιβαία τα αισθήματα λοιπόν! Εμείς να δούμε πότε θ'ανταμώσουμε επιτέλους! Σε φιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Αχτίδα μου καθόλου να μη σκας, ήταν η μέρα των γενεθλίων σου και δικαιούσουν να διασκεδάσεις με τους δικούς σου! Εξάλλου θα τα πούμε με την ησυχία μας αρχές του μήνα. Σε γλυκοφιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Σκρουτζάκο μου, εσύ έχεις έρθει παντού, φτάνει πια! Θα περιμένω τις εντυπώσεις σου μόλις το ολοκληρώσεις, φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Λιλάκο μου, δεν ξέρω αν θα γίνει παρουσίαση κάτω καλή μου, αλλά δεν την έχουμε ανάγκη εμείς - θα βρεθούμε έτσι κι αλλιώς! Και θα τα πούμε και καλύτερα με μπυρίτσα μπροστά στη θάλασσα! Φιλιά πολλά και σ'ευχαριστώ!

Maria Tzirita είπε...

Περιστέρα, τι να πω εγώ για σένα τώρα... Εσύ θαρρώ καλύτερη συγγραφέας είσαι από μένα, τόσο ποιητικά που εκφράζεσαι! Τις ευχαριστίες μου στις έδωσα, την αγάπη μου την έχεις, κι είναι για πάντα... Χίλια φιλιά!

Smaragdenia είπε...

Λάμπεις, αγάπη μου, είσαι ολόκληρη ένα χαμόγελο!!!!!!!! Μϊα κούκλα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (άλλο αν ξύπνησε το διαβολάκι μέσα μου και είπα να σε πειράξω λιγάκι στο τηλέφωνο, περι λουκ μαλλιών χε χε χε!!!!!!!!!) Φιλάκια πολλά, πέρδικά μου, και καλή συνέχειααααααα
Σμαραγδένια

Maria Tzirita είπε...

Σμαραγδένια μου δεν παρεξηγώ, μη φοβάσαι! Χάρηκα κι εγώ που σε άκουσα κι ευχαριστώ για τις ευχές και την αγάπη σου - χρόνια τώρα! Φιλιά πολλά!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Οταν δίνεις αγάπη πάντα παίρνεις αγάπη...

Maria Tzirita είπε...

Έτσι Ρίκη μου...έτσι... Εσύ το ξέρεις καλά αυτό!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Το τερπνόν μετά του οφελίμου...

Πάντως, όπως και να το κάνουμε, η αγάπη του κόσμου σου δίνει σίγουρα θετική ενέργεια!

Yianna είπε...

Καλό μεσημέρι από την ηλιόλουστη Κύπρο Μαρία μου!!! Χαίρομαι που όλα σου πάνε πρίμα στην περιοδεία σου και στις παρουσιάσεις!!!! Ελπίζω να σε χαρούμε και στην Κύπρο.....το περιμένω πως και πως!!!!!! Φιλάκια πολλά ΧΧΧΧΧΧΧΧ Υ.Γ. Το τέλειωσα το βιβλίο σου!!! Θα τα πούμε γραπτός εμείς!!!!

ioannis_the_great είπε...

Πέρασε καιρός . Καινουργιο βιβλίο βλέπω. Θα το έχω στα υπόψη μου και θα το προτείνω και σε ενα γνωστό μου βιβλιόπωλη για παρουσίαση στην πόλη μας. Χαιρετισμους απο την Ηπειρό

ElenaG είπε...

Λυπάμαι πολύ που έχασα το Ζάππειο!!!
Ήμουν κάτω και θα μπορούσα να έλθω αν το είχα προγραμματίσει! Είχα τρεχάματα όμως τις τελευτές μέρες και δεν πήρα χαμπάρι!!! Το είδα τυχαία το Σάββατο σε μια εφημερίδα!
Εμ!!! τα λένε εγκαίρως Μαράκι μου αυτά!!!
φτου να μην σε ματιαξουμε! Κούκλα έγινες!

ElenaG είπε...

Όχι πως δεν ήσουν κούκλα!!!
μα το νέο λουκ σου πάει!!! :-)

Unknown είπε...

Πάντα την ίδια αγάπη να δέχεσαι από τον κόσμο Μαράκι μου! Να σε έχει ο Θεός καλά να μας χαρίζεις πάντα αυτά τα όμορφα βιβλία! Είναι νωρίς, μα στο έχω ήδη πει πως ανυπομονώ για το επόμενο!

Πολλά πολλά φιλάκια και καλή συνέχεια!

Δημήτρης Νίκου είπε...

Καλημέρα Μαρία! Όμορφες φωτογραφίες - στιγμές αγάπης. Δυστυχώς οι δικές μου δουλειές (ο Θεός να τις κάνει, τέλος πάντων) με κράτησαν μακριά αλλά αφορμές θα βρεθούν να ξαναβρεθούμε. Χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω πως όλα πάνε καλά! Την αγάπη μου!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Καλη εβδομαδα να ξεκινησει και ας εχουμε* προχειρο * παντα ενα χαμογελο να το μοιρασουμε σε οσους το εχουν αναγκη. Δεν στοιχιζει τιποτα,αλλα αξίζει πολλά.
Να εισαι παντα καλά.