1 Σεπ 2011

Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο!

Πάει και το καλοκαιράκι, μας αποχαιρέτησε γι άλλη μια χρονιά... Ο καιρός παραμένει καλοκαιρινός, όμως όταν έχουν τελειώσει οι διακοπές, το καλοκαίρι έχει φύγει οριστικά και αμετάκλητα! Φέτος δεν έχω κανένα παράπονο, έκανα ένα μήνα φουλ διακοπές, συν τα σαβ/κα του Ιουλίου που δεν έκατσα ούτε ένα στην Αθήνα! Πραγματικά το χάρηκα το φετινό καλοκαίρι, ήταν πάρα πολύ όμορφο, ξένοιαστο, ξεκούραστο και απολαυστικό! Να'μαστε καλά και να περάσουμε και του χρόνου τόσο καλά κι ακόμα καλύτερα!
Ακόμα δεν έχω προλάβει να περάσω από τα μπλογκς σας φίλοι μου να μάθω τα δικά σας νέα, αλλά θα σας έρθω σιγά σιγά! Θέλω λίγο χρόνο να προσαρμοστώ και πάλι στους ρυθμούς της καθημερινότητας - άσε που στο γραφείο με περιμένει δουλειά με φούντες! Κάποιους σας βρήκα ήδη στο facebook που είναι πιο γρήγορο και άμεσο στην επικοινωνία, με τους υπόλοιπους ελπίζω να τα πούμε από τα μπλογκόσπιτά μας τώρα πια!

Αυτό το καλοκαίρι δεν έκανα μόνο μπάνια, χορούς και ξενύχτια! Έκανα και αρκετά λογοτεχνικά ταξίδια! Τι καλύτερη παρέα από ένα βιβλίο στις διακοπές... Γέλασα με την καρδιά μου με τα καινούργια βιβλία των Γεωργία Δεμίρη και Ελένη Δαφνίδη, εκδόσεις Ψυχογιός! Όσοι δεν τις έχετε διαβάσει τις εν λόγω κυρίες, σας συνιστώ να το κάνετε, θα σας φτιάξουν το κέφι!
Ρομαντικά με ταξίδεψε η Ευαγγελία Ευσταθίου, εκδόσεις Λιβάνη με το καινούργιο της "Μετά την καταιγίδα". Μοναδική στο στυλ γραφής της, θυμίζει ξένους συγγραφείς. Εκπληκτική στις περιγραφές, νιώθεις ότι ζεις εκεί μέσα με τους ήρωές της! Και στην υπόθεση ευφάνταστη, κρατάει την αγωνία αμείωτη ως το τέλος! Λίγο καιρό πριν είχα διαβάσει και το "Αν τον άνεμο ρωτήσεις", το προήγουμενό της βιβλίο και με είχε ενθουσιάσει εξίσου. Προσωπικά δηλώνω φαν της Ευαγγελίας Ευσταθίου και σκοπεύω να διαβάσω όλα της τα βιβλία από δω και πέρα!
Κι έπειτα διάβασα το "Παράνοια", της Αναστασίας Καλλιοντζή. Τι να πω γι αυτή τη γυναίκα... Χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά! Μοναδικά τα μηνύματα που περνάει με αυτό το τελευταίο της έργο. Καυστική και ειλικρινής όπως πάντα η Αναστασία, μιλάει για τα κακώς κείμενα της χώρας μας, θίγει καυτά θέματα, όπως αυτό των λαθρομεταναστών, των νεόπλουτων ελλήνων κι ένα σωρό άλλα που πραγματικά πρέπει κανείς να διαβάσει αυτό το βιβλίο για να καταλάβει τι εννοώ. Σε κάνει να δεις όλη σου τη ζωή διαφορετικά, να αναθεωρήσεις τις αξίες και τα ιδανικά σου. Το τέλος του με στεναχώρησε, το ήθελα πιο αισιόδοξο, αλλά είπαμε: η Αναστασία είναι ρεαλίστρια, δε γράφει παραμύθια...
Διάβασα και κάποια άλλα βιβλία, τα οποία όμως δεν τα ξεχώρισα κι έτσι δε θα αναφερθώ σε αυτά. Τα παραπάνω όμως σας προτείνω να τα διαβάσετε ανεπιφύλακτα! Το καθένα στο είδος του είναι πραγματικά αξιόλογα!

Σας ενημερώνω με την ευκαιρία πως στις 11 Σεπτεμβρίου, Κυριακή στις 8 το βράδυ, θα βρίσκομαι στο Ζάππειο, στο φεστιβάλ βιβλίου, για γνωριμία και υπογραφή αντιτύπων. Θα χαρώ λοιπόν να σας δω από κοντά, όσους σας φέρει ο δρόμος σας στο κέντρο της Αθήνας!
Να είστε όλοι καλά και να έχετε ένα όμορφο και ήσυχο φθινόπωρο - χωρίς τη μελαγχολία που συνήθως το συνοδεύει!


19 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλό φθινόπωρο Μαρία μου!
Με το καλό να έρθει και το νέο σου βιβλίο!

Σε φιλώ!

iLiAs είπε...

καλο μηνα Μαρακι..ολα να πανε καλα! :)

BUTTERFLY είπε...

Καλωσορισες Μαρακι! Καλο φθινοπωρο! Και του χρονου!

Η ΑΠΕΝΑΤΙ ΟΧΘΗ είπε...

Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο!!

VAD είπε...

Καλώς τη μας,καλώς τη μας!:)Αντε καλο φθινόπωρο... και σου έχω αφιερωμα σε μια βδομαδα...

ΕΛΕΝΑ είπε...

Καλό μήνα, καλό Φθινόπωρο Μαράκι!
Μας έλειψες!

Μηθυμναίος είπε...

Καλό μήνα κι όλα τα ωραία που έρχονται!

Ανώνυμος είπε...

καλό μήνα Μαράκι κ καλό φθινόπωρο να έχουμε.... Λουίζα

Maria B. είπε...

καλό μήνα Μαράκι μου!!!!
χαίρομαι πολύ που πέρασες ομορφα και ξεκουράστηκες.

φιλια πολλά πολλά πολλά και καλή επιτυχία στο Ζάπειο!!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ αλλά μη με τρομάζεις... ΟΧΙ από τώρα Φθινόπωρο...
;-)
΄Εχουμε ακόμη πολύ καλοκαιρι μπροστά.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ElenaG είπε...

Καλο μηνα Μαράκι μου!!!
Χαίρομαι που ξεκουράστηκες και πέρασες όμορφα!

Yianna είπε...

Μαρία μου επιτέλους έδωσες σημεία ζωής!!!! Μου έλειψες και σε πεθύμησα!!! Χαίρομαι που πέρασες ομορφα το καλοκαίρι σου! Διάβασα και γω Αναστασία Καλλιοντζή και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, η πέννα της και η γραφή της ....μοναδική!!!! Χαίρομαι που είσαι και πάλι κοντά μας, φιλιά πολλά ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Ερατώ είπε...

Καλό φθινόπωρο!
Φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Καλώς ορίσατε φίλοι μου και πάλι στο μπλογκόσπιτό μου! Ελπίζω να είμαστε παρέα γι άλλη μια χρονιά - γιατί και τα εύκολα και τα δύσκολα θέλουν παρέα, αλλιώς δε βγαίνει πέρα η ζωή! Φιλιά σε όλους σας και σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας!

Unknown είπε...

Μαράκι μου καλό φθινόπωρο σιγά - σιγά και καλό χειμώνα, προσεχώς!

love2love είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΛΕΟΝ

Georgina είπε...

Καλώς σε βρήκα! Καλό χεμώνα και πάντα επιτυχίες!

akrat είπε...

τώρα που τελεύει το φθινόπωρον καιρός να ξαναγράψετε κάτι...

ElenaG είπε...

Μαράκι μου που χάθηκες!!! Όλα καλά;