6 Φεβ 2012

Έκκληση για βοήθεια...


Καλημέρα φίλοι μου. Όταν την περασμένη βδομάδα μιλούσα για άστεγους και για "μισή χαρά" για όσα καλά μου συμβαίνουν, δε φανταζόμουν πως η καταστροφή θα χτυπούσε και τη δική μου πόρτα... Κανείς ποτέ δεν το φαντάζεται... Κι όταν λέω την δική μου, εννοώ μιας πολύ καλής κι αγαπημένης μου φίλης, που είναι σαν οικογένεια για μένα... Η Δέσποινα , η δική μας "Ξυπόλητη", ζει στην Κατερίνη και κατοικούσε στο παλιό της πατρικό, μια μικρή μονοκατοικία λίγο πιο έξω από την πόλη. Ζούσε εκεί μόνη της, με μια μικρή σύνταξη των 230 ευρώ και ελάχιστα έσοδα από κατασκευές ντεκουπάζ που έφτιαχνε με τα χέρια της. Πριν μερικές μέρες, τη νύχτα που κοιμόταν, από βραχυκύκλωμα καλωδίων το σπίτι της πήρε φωτιά και καταστράφηκε ολοσχερώς... Η ίδια γλύτωσε από του χάρου τα δόντια, αφού η φωτιά εκδηλώθηκε στο δωμάτιό της αρχικά κι ευτυχώς ξύπνησε έγκαιρα και πατάχτηκε έξω. Ό,τι δεν κατέστρεψε η φωτιά από το παλιό σπίτι, το κατέστρεψε η πυροσβεστική, πλημμυρίζοντας τα πάντα. Δεν υπάρχουν έπιπλα, προσωπικά αντικείμενα, ρούχα, υλικά για τις κατασκευές της, πάνε όλα...

Τώρα μένει στο σπίτι της κόρης της, η οποία είναι κι αυτή άνεργη και ψάχνει για δουλειά εδώ και καιρό, έχοντας κι ένα μικρό παιδί να φροντίσει. Δράμα; Ναι, δράμα. Σαν αυτά που βλέπεις στην τηλεόραση και λες "τι κρίμα", αλλά ποτέ δε φανταζόσουν ότι θα συνέβαιναν σε έναν δικό σου άνθρωπο. Η Δέσποινα χρειάζεται βοήθεια κι εγώ υποσχέθηκα να κάνω ό,τι μπορώ για να τη βοηθήσω. Νομίζω όλοι μαζί, ο καθένας από λίγο, από πολύ λίγο, κάπως θα καταφέρουμε να την ανακουφίσουμε. Είναι απελπισμένη, δεν έχει να στηριχθεί πουθενά. Ελπίζει μόνο σε βοήθεια από την εκκλησία και άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις.


Υπάρχει ένας αριθμός λογ/σμού στην Εθνική τράπεζα στο όνομά της: Δέσποινα Χατζηϊωαννίδου 233/344723-56 (ΙΒΑΝ 7301102330000023334472356). Όσοι με ξέρετε λίγο καλύτερα, θα καταλαβαίνετε πως δε θα δημοσίευα ποτέ κάτι τέτοιο αν δεν ήταν πραγματική ανάγκη. Όποιος μπορεί κι όποιος θέλει, ας βοηθήσει παιδιά. είδα τις φωτογραφίες από το κατεστραμένο σπίτι και μάτωσε η καρδιά μου... Πρέπει να μαζέψει λίγα χρήματα να κλείσει τα παράθυρα και τις πόρτες τουλάχιστον κι ύστερα μόνη της σιγά σιγά να το ξανακάνει σπιτικό... Σας παραθέτω το πιστοποιητικό της πυροσβεστικής και τις φωτογραφίες και σας ζητώ συγνώμη αν σας μελαγχόλησα... Όλα στη ζωή είναι...




18 σχόλια:

iLiAs είπε...

καλη βδομαδα Μαρια :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Μαρία μου ευχαριστώ για το τηλεφώνημα θα βάλω σύνδεσμο στη σελίδα μου αύριοκι όλας

Mariela είπε...

Έβαλα λινκ στο facebook.
θα σε πάρω και τηλέφωνο

Ποδηλάτισσα είπε...

Σε ευχαριστούμε που μας το είπες... κανείς δεν ξέρει άν αύριο βρεθεί στην θέση της!!!!!!!! Θα κάνουμε ότι μπορούμε!!!!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μαράκι μου είσαι στ' αλήθεια αληθινή φίλη!
Εύχομαι σύντομα τα πράγματα να φτιάξουν για την φίλη σου, καλό κουράγιο της εύχομαι ολόψυχα!
Καλή βδομάδα!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΔΕΣΠΟΙΝΑ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΟΣΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

Evie είπε...

Γνωρίζεις Μαρία εάν η Δέσποινα θα φτιάξει και PayPal λογαριασμό?

Έκανα κι εγώ ανάρτηση βοηθείας,ελπιζω ο πονεμένος λαός μας να βοηθήσει με ότι μπορεί!!

marianaonice είπε...

Πω πω τώρα το είδα αυτό!
Μαρία μου ο θεός να της δώσει δύναμη της γυναίκας! θα το βάλω στον τοίχο του face book μου και εύχομαι όλα να πάνε καλά και γρήγορα να μετριάσει την καταστροφή που τη βρήκε. Τουλάχιστον είναι ζωντανή...
:(

Fanypap είπε...

Εύχομαι να βοηθήσουν πολλοί, και να πάνε καλά όλα για την Δέσποινα!!!Είναι μεγάλο Σοκ, το θέαμα της καμένης κατοικίας, αλλά δόξα τω θεώ,που είναι σώα και υγιής η ίδια!
Καταλαβαίνω την θέση της, γιατί βρέθηκα κι εγώ στην ίδια θέση πριν λίγα χρόνια,βέβαια δεν ήταν καθόλου το ίδιο, εγώ είχα που να μείνω... αλλά το κράτος δεν βοηθάει καθόλου!!!ούτε η νομοθεσία μας,ακόμα και όταν ξέρεις ποιος φταίει.Το μόνο που σώθηκε από τα έργα μου, ήταν οι νεράϊδες μου που τόσο αγαπώ και που όλοι γνωρίζετε!!!
Εδώ τώρα πρέπει να βοηθήσει η πολιτεία, δίνοντας εργασία τουλάχιστον στην άνεργη κόρη της!!!Άντε Δήμαρχε! κάνε κάτι εδώ!
Μπράβο καλή φίλη Μαρία! φιλάκια.

Maria.. είπε...

Κρίμα να μάθω το ιστολόγιό σου με αφορμή αυτό το συμβάν..
από Θεσσαλονίκη θα βοηθήσουμε σύντομα.. διοργανώνουμε μια συνάντηση και αύριο θα ενημερώσω τα κορίτσια για την Δέσποινα.. λυπάμαι πραγματικά!!
Καλό βράδυ!!

Ανώνυμος είπε...

Kalitoksido to neo sou vivlio pou kiklofori methavrio.........

Maria Tzirita είπε...

Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ, ακόμα και η ηθική συμπαράσταση είναι σημαντική σε τέτοιες καταστάσεις και η Δέσποινα είναι πολύ συγκινημένη από το ενδιαφέρον σας και ευγνώμων φυσικά. Evie, δεν ξέρω τι είναι το pay pal, φαντάζομαι ούτε η Δέσποινα θα ξέρει, αν μπορείς ενημέρωσέ με. Σας ευχαριστώ όλους για το πέρασμά σας και χαίρομαι που γνωρίζω νέους φίλους, έστω και με δυσάρεστη αφορμή. Το "μαζί" τελικά είναι σπουδαίο πράγμα παιδιά... Να'στε όλοι καλά!

Aνεμος είπε...

να είσαι καλά Μαρια είπαμε αλληλεγγύη το όπλο μας

Stone είπε...

Θα κάνουμε όλοι ότι μπορούμε!Συγχαρητηρια για το συγγραφικό σου εργο και όχι μόνο..
Πετρούλα

Ioanna Maria είπε...

Λυπάμαι ειλικρινά για ότι συνέβη...κουράγιο.. ελπίζω όλα να πάνε καλά πολύ σύντομα. Θα προσπαθήσω να ενημερώσω όσους μπορώ. Ενημερώστε μας για οτιδήποτε χρειάζεται σας παρακαλώ.

Ioanna Maria είπε...

Λυπάμαι ειλικρινά για ότι συνέβη...κουράγιο.. ελπίζω όλα να πάνε καλά πολύ σύντομα. Θα προσπαθήσω να ενημερώσω όσους μπορώ. Ενημερώστε μας για οτιδήποτε χρειάζεται σας παρακαλώ.

Katrina είπε...

Ευχαριστουμε που μας το ειπες!!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

πω πω!!!!τωρα το ειδα.συγκλονιστικο.πρεπει ολοι να βοηθησουμε.

Να εχεις ενα ομορφο τριημερο.