23 Φεβ 2008

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΟΥ


Την Παρασκευή 22/2/2008 έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου μου "Το παιδί της αγάπης".

Ο κόσμος πολύς, η συγκίνηση τεράστια. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Λένα Μαντά για την υπέροχη παρουσίαση του βιβλίου , στην Πόπη Γαλάτουλα, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των εκδόσεων Ψυχογιός για την άριστη διοργάνωση της εκδήλωσης και στον Στράτο Τζώρτζογλου για την συγκλονιστική ανάγνωση των αποσπασμάτων του βιβλίου.

Νιώθω την ανάγκη να μιλήσω για τη Λένα Μαντά και όχι απλά επειδή εκείνη μίλησε με τα καλύτερα λόγια για μένα και το βιβλίο μου, αλλά επειδή πραγματικά το αξίζει. Η προσωπικότητά της δεν περιγράφεται με λόγια έτσι κι αλλιώς. Όλοι οι παρευρισκόμενοι μαγεύτηκαν από το λόγο της, από το γέλιο της, από την συγκλονιστική αφήγησή της. Πληθωρική, ανοιχτόκαρδη, ακομπλεξάριστη, με απίστευτο χιούμορ και θετική ενέργεια - κυρία με όλη τη σημασία της λέξης. Λένα, με είχες κερδίσει ως συγγραφέας, τώρα με κέρδισες και ως άνθρωπος. Σ'ευχαριστώ για όλα.








Το μεγαλύτερο ευχαριστώ όμως το χρωστάω σε σας που με τιμήσατε με την παρουσία σας, αλλά και σε όλους εσάς που θα διαβάσετε το βιβλίο μου και θα υιοθετήσετε το παιδί της αγάπης.

Παραθέτω αυτολεξί τα λόγια της Λένας κατά το κλείσιμο της παρουσίασης:
"Θα μπορούσα να μιλάω ώρες γι αυτό το βιβλίο, όπως για κάθε βιβλίο που με κέρδισε, αλλά δε θέλω να σας κουράσω άλλο. Ίσως μάλιστα δεν θέλω να σας καθυστερήσω από το να βυθιστείτε φεύγοντας σε αυτή την ιστορία που θα σας κάνει να την σκέφτεστε για καιρό. Κάποιους μάλιστα από τους αναγνώστες, ίσως τους προβληματίσει το μήνυμα που υπάρχει και είναι σαφές, για όλα αυτά τα παιδιά που βρίσκονται από παιχνίδι της μοίρας σε ιδρύματα, περιμένοντας τους γονείς που θα μπορέσουν να τα κάνουν παιδιά της καρδιάς τους. Που θα τους δώσουν την ευκαιρία που ο Στέλιος δεν είχε. Πριν τελειώσω, θέλω γι άλλη μια φορά να πω στη Μαρία Τζιρίτα ένα μεγάλο μπράβο, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις ώρες που μου χάρισε το βιβλίο της, να της ευχηθώ να είναι καλοτάξιδο στην προτίμηση του αναγνωστικού κοινού, να αγγίξει τόσο τις καρδιές των αναγνωστών όσο άγγιξε και τη δική μου. Τέλος, να της πω και πάλι καλωσόρισες στις εκδόσεος Ψυχογιός, με το δικαίωμα της ομότεχνης και της συγκατοίκου στο εκδοτικό μας σπίτι και να δηλώσω θαυμάστρια της πένας της, τώρα στην αρχή, πριν προστεθούν στον κατάλογο όλοι οι αναγνώστες που της αξίζουν. Να είναι πάντα καλά και γεμάτη έμπνευση..."

13 σχόλια:

NPS είπε...

Αγαπητή Μαρία,
παρακολουθώντας το συγγραφικό σου έργο, θεωρώ δεδομένη την επιτυχία του "Παιδιού της Αγάπης" και σου εύχομαι, ολόψυχα, να ξεπεράσει τα προσδοκώμενα.

Ανώνυμος είπε...

μαρια μας....
η χαρα ειναι μεγαλυτερη οταν τη μοιραζεσαι με αλλους!....κι εμεις συμμεριζομαστε τη χαρα σου!!!..σου απονεμουμε τα συγχαρητηρια μας και σου ευχομαστε ολοψυχα πνευματικες ανατασεις και αστειρευτη εμπνευση!!!
απο τον κοσμο του νερου ξερω πως αντιπροσωπευω ΠΟΛΛΟΥΣ και μιλαω αυτους που σε αγαπουν!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑ ΤΖΙΡΙΤΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΑΣ. ΤΥΧΑΙΑ ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΙ ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

ManOula m eimai polui perifani gia cena...Eicai i kaliteri mama ston kocmo...eimai apo tous prwtous pou diavasa to vivlio sou...k i prwti pou eklapsa toso polu..!Den 8a 3exasw pote tn stigmi pou diavasa exw apospasma apo to vivlio k eklaiga astamatita...Den diavazw ka8olou k isws ecu me ekanes na arxisw to diavasma pou pia pisteuw oti einai enas teleios tropos na a3iopoieis ton eleu8ero xrono sou..an kai to diko sou vivlio dn mou pire polu kairo na to diavasw dioti perimena pws k pws na diavasw tin sunexeia...o tropos pou grafeis einai ekpliktikos..!Molis to eida pou eixe ekdo8ei dn to pisteua pws i dikia mou MAMA ta eixe kataferei ola auta moni ts..!Na 3ereis pws 8a stirizw ka8e sou kinisi k 8a eimai dipla sou se oti me xreiasteis...Einai to KALITERO vivlio pou exw diavasei...!!!C'agapaw....

Ανώνυμος είπε...

Μετά από τις τόσο καλές συστάσεις της Λένας Μαντά, την οποία λατρεύω, διάβασα και το δικό σας βιβλίο κι ειλικρινά δεν έχω λόγια! Είναι όπως τα λέει η κα Μαντά, αγγίζει την ψυχή μας, μιλάει κατευθείαν στην καρδιά μας! Συγχαρητήρια, ελπίζω ν'ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια αξιόλογα βιβλία!

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Τζιρίτα, σας δίνω κι από δω τα θερμά μου συγχαρητήρια, διάβασα το βιβλίο σας και μου άρεσε πάρα πολύ. Όπως έγραψα και στην κριτική για το βιβλίο σας στο site του Ψυχογιού, θα ήθελα να ήταν μεγαλύτερο! Ένιωσα πως τελείωσε πολύ γρήγορα και λυπήθηκα! Ελπίζω το επόμενο να είναι το ίδιο καλό αλλά με πολύ περισσότερες σελίδες!
Καλή επιτυχία!

Ανώνυμος είπε...

Έχω διαβάσει το βιβλίο πριν εκδοθεί, έχω διαβάσει και το επόμενο
Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να το κρίνω αλλά θα ήθελα μονάχα να ευχηθώ στην Μαρία το όνειρο της να γίνει πραγματικότητα. Νιώθω αφάνταστα περήφανος και χαρούμενος να την ακούω να μου λέει πως είμαι η πηγή έμπνευσης της.
Είμαι πολύ τυχερός που έχω τέτοιο σύντροφο στη ζωή μου!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ τους γνωστούς, τους φίλους, την κόρη μου και τον αγαπημένο μου για την αγάπη και την υποστήριξή τους. Ευχαριστώ και τους μέχρι πρότινος αγνώστους που με υποδέχτηκαν με αγάπη σ'αυτόν τον καινούργιο για μένα χώρο κι υιοθέτησαν με την καρδιά τους το παιδί της αγάπης. Καθένας που κρατάει στα χέρια του το βιβλίο μου το ονομάζει πλέον βιβλίο του. Σοφά λόγια της αγαπημένης Πόλυς Μηλιώρη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση για έναν συγγραφέα, από το να γίνεται το βιβλίο "του", βιβλίο "σας"... Σας ευχαριστώ!

Smaragdenia είπε...

Το βιβλίο σας είναι πολύ ανθρώπινο και με συγκίνησε! Εύχομαι τα καλύτερα.
Σμαραγδή

Πασχαλία Τραυλού είπε...

Υπέροχες στιγμές πραγματικά! Σου εύχομαι τα καλύτερα και πολλά πολλά ταξίδια του μυαλού και της ψυχής! Καλότυχο και καλοτάξιδο το βιβλίο σου!

Maria Tzirita είπε...

Υπέροχες δε λες τίποτα Πασχαλία μου! Όσες φορές και να τις ζήσεις, φαντάζομαι πάντα θα σε συγκινούν το ίδιο βαθιά - κι εσύ αυτό το ξέρεις καλά! Ευχαριστώ για τις ευχές κι ανταποδίδω...

Ανώνυμος είπε...

τώρα με ολ'αυτά που διάβασα,επιθυμω κι εγώ να το διαβάσω....

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα!! Με λένε Χαρά και είμαι από την Πάτρα!!

Διαβάζοντας το αγαπημένο blog http://cookthebook.blogspot.com/ , έπεσα επάνω σου.. Δεν φαντάζεσαι την χαρά μου.. Συγνώμη για τον ενικό, αλλά μετά το βιβλίο σου σε αισθάνομαι πιο κοντά μου!! Το αγόρασα πριν 1 μήνα και μέσα σε 2 ημέρες είχα φθάσει στο τέλος του.. Ένα από τα βιβλία που έχω διαβάσει και που ήταν αδύνατο να αφήσω από τα χέρια μου.. Όταν κάποια στιγμή, ήταν αργά και έπρεπε να κοιμηθώ (δούλευα το πρωί), το άφηνα με βαριά καρδιά.. Αποτέλεσμα?? Στις 4 το πρωί ξύπναγα για να συνεχίσω το διάβασμα!!!!!!!!!!!!!!

Έζησα μαζί με τον Στέλιο, κατάλαβα τον Αλέκο, έκλαψα με την Μαρίνα... βίωσα τα συναισθήματα του Άγγελου... Είχα μπει μέσα στην ιστορία και τα δάκρυα που κυλούσαν ήταν αναπόφευκτα...

Το εξώφυλλο έχει αποτυπωθεί βαθιά στο μυαλό μου και η εικόνα του έρχεται πολύ συχνά στο μυαλό μου.. Σαν να πρέπει να μου θυμίζει.. να εκτιμώ και να σέβομαι!!!!

Ειλικρινά οι λέξεις μου φαίνονται φτωχές για να καταφέρω να σου περιγράψω τι συμβαίνει μέσα μου...

Και για να μην νομίσεις ότι σου λέω ψέματα, αν επισκεφθείς το blog μου (http://nostimotato.blogspot.com), θα δεις στην τελευταία ανάρτηση , αυτή με το παιχνίδι με τα παπούτσια, την πρώτη φωτογραφία, όπου τα έχω φωτογραφίσει πάνω σε κάποια από τα αγαπημένα μου βιβλία... Υπάρχει το δικό σου, το "φτερά από μετάξι", "το σπίτι δίπλα στο ποτάμι"....
Αγαπημένα.. κάθε ένα και ένα κομμάτι μου!!!! Σαν να είναι κτήματα μου.....
Να είσαι καλά... και να γράφεις πάντα έτσι!!!!

Συγχαρητήρια...