19 Φεβ 2009

Ένα χρόνο μαζί...!!!

Κεραστείτε από την τούρτα που μου έφτιαξε η Έλενά μου από τις Συνταγές της καρδιάς! Ευχαριστώ γλυκιά μου!!!


Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησα αυτό εδώ το μπλογκ, μετά από προτροπή του εκδοτικού μου οίκου. Είχα ήδη γράψει τότε τις ψαροϊστορίες μου και μου πρότειναν να φτιάξω το μπλογκ για να τις δημοσειεύω εδώ. Δεν είχα ιδέα τι σημαίνει μπλογκ, δεν ήξερα τους κανόνες του μπλόγκινκ, δεν ήξερα καλά καλά πώς να κάνω μια ανάρτηση!

Έμαθα όμως. Με τον καιρό τα έμαθα όλα. Και εκτός από τα τεχνικά, έμαθα και τα άλλα, τα βασικά και ουσιαστικά. Έμαθα τι σημαίνει μπλόγκινκ, μπλογκόσφαιρα και μπλογκογειτονιά. Έμαθα πως τελικά δεν είναι οι αναρτήσεις, τα widgets, τα layouts, που φτιάχνουν ένα μπλογκ. Είναι οι άνθρωποι. Εσείς όλοι που γνώρισα εδώ μέσα και γίνατε τα φιλαράκια μου, το παρεάκι μου. Εσείς που με διαβάζετε, που σχολιάζετε, εσείς που με αποδεχτήκατε στην παρέα σας και με αγκαλιάσατε με τόση αγάπη.

Εσείς που με τα δικά σας μπλογκς με μάθατε τόσα πράγματα, μου χαρίσατε το δώρο της επικοινωνίας και σε πολλές περιπτώσεις εκείνο το σπάνιο: της φιλίας.

Σε όλους εσάς λοιπόν, ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου (κι όχι έξω απ'την καρδιά μου που είπε ο Σάκης!), επειδή χάρη σε σας δε νιώθω ποτέ μόνη....

Εύχομαι αυτή η σχέση που τώρα είναι μόλις ενός έτους, να μετρήσει πολλά και ουσιαστικά χρόνια από δω και μπρος.... Σας αγαπώ πολύ!


Η πρώτη μου ανάρτηση.... Ο Λευτέρης και ο Τίτο!

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε μια πολύ φτωχή οικογένεια με τέσσερα μικρά παιδιά. Ο μπαμπάς τους δούλευε οικοδόμος κι η μαμά τους καθάριζε σπίτια για ένα μεροκάματο. Τα παιδάκια, δυο αγόρια και δυο κορίτσια, πήγαιναν σχολείο και βοηθούσαν όσο μπορούσαν με τις δουλειές του σπιτιού. Ήταν όλα τους καλά παιδιά, φρόνιμα και υπάκουα, με σεβασμό και αγάπη προς τους γονείς τους. Ποτέ δε ζητούσαν τίποτα παραπάνω απ’όσα μπορούσαν να έχουν, για να μην τους στεναχωρούν που δεν είχαν χρήματα να τους το προσφέρουν. Τους πρόσφεραν όμως πολύ αγάπη και τα παιδιά τους το εκτιμούσαν αυτό κι ένιωθαν ευτυχισμένα μέσα στη φτώχια τους.

Το μικρότερο από τα παιδιά αυτά, ο Λευτέρης, αγαπούσε πάρα πολύ τα ζώα. Όλοι τ’αγαπούσαν σ’αυτή την οικογένεια, αλλά ο Λευτέρης τους είχε παθολογική αδυναμία. Αν έβρισκε πεινασμένο σκυλάκι ή γατούλα στο δρόμο, το τάιζε με το κολατσιό του κι εκείνος έμενε νηστικός. Επειδή στο σπίτι δε γινόταν να έχει ένα δικό του ζωάκι, είχε γεμίσει το παιδικό δωμάτιο με ζωγραφιές και εικόνες από διάφορα ζώα – σκύλους, γάτες, πουλιά, άλογα, ό,τι μπορείς να φανταστείς! Ήταν οκτώ χρονών κι επειδή ήταν άριστος μαθητής έλεγε πως θα γίνει κτηνίατρος, για να βοηθάει και ν’ανακουφίζει τους μικρούς του φίλους.

Τα Σάββατα η μητέρα του Λευτέρη, η κυρία Κατερίνα, δούλευε στο σπίτι των Πουλόπουλων, μια βίλα στα βόρεια προάστεια. Ήταν μια πλούσια οικογένεια γιατρών, οι οποίοι είχαν δυο σκυλιά στον κήπο τους και ένα μεγάλο ενυδρείο μέσα στο σπίτι τους. Το γεγονός αυτό έκανε τον Λευτέρη να πηγαίνει κάθε Σάββατο μαζί με τη μητέρα του, τάχα για να την βοηθάει, αλλά στην πραγματικότητα για να βρίσκεται κοντά στα ζώα. Ακόμα κι αυτά τα σκυλιά που ήταν φύλακες κι ήταν άγρια με όλους, όταν έβλεπαν τον Λευτέρη έκαναν τόσες χαρές και παιχνίδια που δεν το πίστευε άνθρωπος!

Αφού έπαιζε κάμποση ώρα μαζί τους στον κήπο, στη συνέχεια ο Λευτέρης στηνόταν μπροστά στο ενυδρείο και χάζευε τα ψάρια με τις ώρες! Είχε βγάλει ονόματα σε όλα και πίστευε πως κι εκείνα μετά από τόσο καιρό τον γνώριζαν κι ανταποκρίνονταν στην παρουσία του. Η μητέρα του φυσικά τον κορόιδευε όταν της το έλεγε αυτό – τα σκυλιά εντάξει, αλλά και τα ψάρια; - όμως εκείνος ήξερε πως ήταν αλήθεια....


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ!

114 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΟυ ευχομαι πολλες πολλες αναρτησεις ακομη...να συνεχισεις να μας μεταδιδεις τη θετικη σου ενεργεια...τις ομορφες ιστοριες σου

μα πανω απ ολα να εχεις υγεια

φιλια αγκαλιες σου στελνω....

Ανώνυμος είπε...

..Μαρία μου , καλημέρα από Ξάνθη που χιονίζει από το πρωί . Το καταπληκτικό σκηνικό που βλέπω από το παράθυρο του γραφείου , έρχεται να συμπληρώσει η τρυφερή και ευαίσθητη ανάρτησή σου .Να είσαι πάντα γερή και να μας συντροφεύεις με ανάλογα κείμενα για πάρα πολλά χρόνια ακόμη..... φιλιά....

Roadartist είπε...

Να είσαι καλά Μαρία, καλή συνέχεια στο blog σου, χρόνια του (πάραααα) πολλά και πάντα επιτυχίες να έχεις στη ζωή σου εύχομαι :)

Sophia Kollia είπε...

Maria ,
χρόναι πολλά, με επιτυχίες και χαρές!
φιλιά πολλά

Mariela είπε...

Τζιριτάκι καλημέρα!
και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ!!!
Ελπίζω σύντομα να ξαναβρεθούμε, γιατί στα εγκαίνια δεν μπόρεσα πραγματικά και επί της ουσίας να δω κανέναν....
Πολλα πολλα φιλάκια

witchofdaffodils είπε...

καλημέρα και πολύχρονο!
Η παρέα σαου μας ομορφαίνει :)

lakis είπε...

Καλή συνέχεια σου εύχομαι. Και πάντα καλοτάξιδα να είναι τα βιβλία σου.

maria είπε...

αμα σε πω πως έχουμε επέτειο την ίδια μερα?!

αντε να τα χαιρόμαστε!! και καλή συνέχεια! πολλά φιλάκια συνονόματη!

barel είπε...

Μαρία να ζούμε χρόνια πολλά με υγεία να διαβάζουμε και να ταξιδεύουμε με τα βιβλία σου.

VAD είπε...

Οταν ξεκινησα περσι το καλοκαιρι,σας νόμιζα όλους παλιοσειρές,μα ειστε νεούλια τελικά,χρονιάρικα μωρά,αντε νάσαι καλά,να κάνεις πολλά χρόνια μπλογκινγκ!

pavlina είπε...

Μαρία μου καλημέρα!!! Και Χρόνια Πολλά!!! Εύχομαι να μας δίνεις πολλές αναρτήσεις και φυσικά πολλά πολλά βιβλία!!! Να είσαι πάντα καλά και πάντα χαμογελαστή!!!
Φιλιά πολλά!!!

Ανώνυμος είπε...

Happy Birthday στο μπλογκόσπιτο σου Μαρία μου!!!!Είσαι μόλις ενός χρονού...νιάνιαρο και σε νόμιζα για δασκάλα στο μπλόγκινγκ!!!! Θυμάσαι τον πρώτο καιρό που σου ζητούσα βοήθεια....γέλια πολλά!!!Νάσαι καλά φιλενάδα, πάντα γερή και δυνάτη, να γράφεις ιστορίες για μας τα μεγάλα παιδιά, πότε για να γελούμε, πότε για να σκεφτόμαστε, πότε για να προβληματιζόμαστε... Χαρούμενα γεννέθλια λοιπόν...κεραστικό χρωστάς χι! χι!

Γιάννα

katerina είπε...

Σου εύχομαι χρονια πολλά να μπλογκάρεις Μαρία,
Η ιστορία με το ψαράκι με συγκίνησε, μου θύμισε εμένα παιδί και ειλικρινά έκλαψα και ξέρεις γιατί;για την καταραμένη την λήθη, ενηλικιωνόμαστε και ξεχνάμε και επαναλαμβάνουμε τα λάθη των γονιών μας στα παιδιά μας. Σ΄ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να διαβάσω την ιστοριούλα μιας και είμα νέα αναγνωστρια εδω..

Artanis είπε...

Να τα εκατοστήσεις τα χρόνια σου στο νετ, Μαρία μου, και πάντα επιτυχίες...Καλά να περάσεις σήμερα...

Κώστας Καρακάσης είπε...

Να γιορτάσεις 100χρονα μικρή μου!
Και να εισπράτεις πάντα απέραντη Αγάπη από τους ανθρώπους.

Maria Tzirita είπε...

Παπαρουνίτσα μου, σ'ευχαριστώ καλή μου, να είσαι πάντα εδώ! Χίλια φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Μαράκι χιονίζει; Αχ, ζηλεύω!!! Εδώ έχουμε κρύο βέβαια, αλλά και πολύ δυνατό ήλιο! Σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου, να είσαι πάντα καλά!

Maria Tzirita είπε...

Ροντούλα μου, σ'ευχαριστώ πολύ, να ξέρεις είσαι από τους πρώτους που γνώρισα εδώ μέσα κι από σένα έμαθα πολλά! Καλή συνέχεια να έχουμε, με υγεία! Φιλάκια!

Maria Tzirita είπε...

Σοφία μου, χίλια ευχαριστώ και χίλια φιλιά και σε σένα!

Maria Tzirita είπε...

Μαριελάκι μου, και βέβαια θα τα ξαναπούμε με την ησυχία μας, όποτε θέλεις! Η έκθεση είναι υπέροχη κι ήδη ακούω τα καλύτερα από τον κόσμο! Σου αξίζει καλή μου, τα έργα σου έχουν κλέψει την καρδιά μου! Πολλά πολλά φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Μαγισσούλα μου, αν σας ομορφαίνω εγώ, εσύ τότε τι κάνεις με τα μαγικά σου; Χαίρομαι πολύ που σε έχω γνωρίσει στη μπλογκόσφαιρα, είσαι σπουδαίο παιδί! Ευχαριστώ για τις ευχές, σε φιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Λάκη, σ'ευχαριστώ πολύ, να έχεις πάντα υγεία και επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής σου!

Maria Tzirita είπε...

Μαρία μου, χρόνια πολλά και στο δικό σου μπλογκόσπιτο λοιπόν, θα περάσω κι από κει να σε "δω"! Να'μαστε καλά και να'μαστε παρέα! Φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Barel μου, σ'ευχαριστώ, να είμαστε πάντα παρέα και να στολίζεις τα κείμενά μου με τα σκίτσα σου! Στο facebook το ανέβασα αυτό που έφτιαξες για μένα και θα είναι και στην επόμενη ανάρτησή μου! Φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Vad μου, δε χρειάζεται πολύ χρόνος τελικά για να δεθούμε εδώ μέσα μεταξύ μας. Κι εγώ αισθάνομαι ότι κάποιους από σας, σας ξέρω χρόνια! Φαντάσου μετά από 10 τι θα λέμε,ε; Λες να μπλογκάρουμε ακόμα; Μακάρι! Σ'ευχαριστώ για τη φιλία σου, να είσαι πάντα καλά!

Ανώνυμος είπε...

Πανέμορφη η ιστορία σου με τον Λευτέρη και τον Τίτο, Μαρία μου!
Έχεις ένα τόσο απλό τρόπο να γράφεις... και τόσο αληθινό!
Κάποια στιγμή ξέχασα ότι διάβαζα και νόμιζα ότι ήμουνα εκεί, στο σπίτι του Λευτέρη και κοιτούσα το τάπερ με τον Τίτο! :)

Χρόνια Πολλά στο υπέροχο blog σου και ΝΑ'ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ, να γράφεις και ν' αγαπάς!

Με όλη μου την αγάπη!
Σε φιλώ :)

Maria Tzirita είπε...

Παυλίνα μου γλυκιά, είσαι από το νέο αίμα εδώ μέσα και η φρέσκια παρουσία σου έχει ομορφήνει το μπλογκ μου! Εσείς με κάνετε αυτό που είμαι, να είσαι σίγουρη γι αυτό! Χίλια ευχαριστώ κορίτσι μου, να είσαι πάντα καλά!

Maria Tzirita είπε...

Γιάννα μου, η παρουσία σου εδώ μέσα δίνει ξεχωριστό χρώμα σε όλες μου τις αναρτήσεις! Σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου, κι εγώ δεν το περίμενα όταν ξεκίνησα ότι θα έτρωγα τέτοιο κόλλημα με το μπλόγκινκ και χαίρομαι που στο κόλλησα κι εσένα! Όσο για το κέρασμα, έλα εσύ Αθήνα και θα το κάψουμε, στο υπόσχομαι! Φιλιά στην πατρίδα σου!

Maria Tzirita είπε...

Κατερίνα μου, τι γλυκιά που είσαι! Μπορείς να διαβάσεις όλες τις ψαροϊστορίες μου, είναι παραμύθια για μεγάλα παιδιά - εξ ου κι ο τίτλος του μπλογκ μου - θα τις βρεις εδώ δεξιά στις ετικέττες. Προφανώς είσαι ευαίσθητη ψυχούλα κι εσύ, για υτό και σε άγγιξε τόσο. Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, θα έχουμε τηνευκαιρία να λέμε πολλά από δω και μπρος, φιλάκια!

Maria Tzirita είπε...

Αρτάνις μου, σ'ευχαριστώ για την παρουσία σου εδώ, σ'ευχαριστώ που ποτέ δε με ξεχνάς! Να περνάς κι εσύ καλά, φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Κύριε Κώστα μου, 100 χρόνια μπλόγκινκ; Δεν προλαβαίνω η έρμη! Ας είναι πολύ λιγότερα, αλλά να είναι ποίοτικά! Ευχαριστώ για όλα, σας φιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Λίλιθ μου, εσύ σίγουρα ξέρεις να εκτιμάς τα παραμύθια! Είσαι εξπέρ του είδους πλέον! Σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου και περισσότερο σ'ευχαριστώ για την αγάπη σου! Φιλιά καλή μου!

Ανώνυμος είπε...

Xρόνια πολλά,χρόνια καλά,δημιουργικά γεμάτα με όμορφες εμπνέυσεις Μαράκι γλυκό,είσαι πηγή ζωής που όλοι εμείς οι αναγνώστες φίλοι σου(εγώ είμαι και καινούρια βέβαια..)δεν θα ξεδιψάσουμε ποτέ γιατί πάντα θα χρειαζόμαστε μια σταγόνα σου για να συνεχίσουμε,είσαι η σφραγίδα η ομορφότερη!!
Την αγάπη μου
Γεωργία

ΥΣ(χαίρομαι που μπήκες στην ζωή μου,μου την άλλαξες.μ έκανες να σκέφτομαι θετικά από τις όμορφες αναρτήσεις που χάρισες,και όσο για την πρώτη σου ανάρτηση θα τη διαβάσω στο Χρηστάκη μου μόλις έρθει από το νήπιο τρελαίνεται για παραμύθια,να τον δεις που τα αφηγείται κιόλας...)

Maria Tzirita είπε...

Γεωργία μου, αναρωτιέμαι αν ποτέ θα μπορέσω να ανταποδώσω την τόση αγάπη σου... Να μου είσαι πάντα καλά κι εύχομαι να έχω τη χαρά να σε δω κι από κοντά να σε κάνω μια μεγάλη αγκαλιά! Σ'ευχαριστώ για όλα, πολλά πολλά φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Μαράκι μου χρόνια πολλά στο blog σου και απο μένα. Όλα να πάνε καλά. Και τώρα που γνωριστήκαμε εύχομαι αυτή η κολώνια να κρατήσει για χρόνια. Μπόρει να μην πολυμπαίνω ή καλύτερα να μην πολυγράφω αλλά μπαίνω σχέδον καθημερινά για να δώ πως είστε.
πολλά φιλιά κυπριακούδκια

Λουίζα.

Υστ. Περίμενω να πάρω το βιβλίο να το διαβάσω.

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά, καλές αναρτήσεις και καλά βιβλία.

Maria Tzirita είπε...

Λουιζάκι μου, ξέρω πόσο μ'αγαπάς κι εννοείται πως δε σε παρεξηγώ! Το βιβλίο σου, μαζί με της Γιάννας, το έχω υπογράψει ήδη και θα σας σταλεί! Να'σαι καλά κοριτσάκι μου, σε γλυκοφιλώ και σ'ευχαριστώ!

Γιώτα Φώτου είπε...

Έχω το βιβλίο σου στα χέρια μου. Καταπληκτικό το εξώφυλλο. Θα το διαβάσω και θα επανέλθω.

eirini είπε...

Να τα χιλιάσει το μπλοκάκι σου!!! Αμέτρητες ωραίες αναρτήσεις όπως πάντα! Να είσαι ευτυχισμένη και καλή επιτυχία στο βιβλίο σου! Την άλλη εβδομάδα θα το έχω!
Φιλάκια!!!

Maria Tzirita είπε...

Γιωτούλα μου, θα περιμένω με αγωνία, φιλάκια!

Maria Tzirita είπε...

Ειρηνούλα μου, σ'ευχαριστώ, είσαι από τα δυναμικά μέλη αυτής της παρέας! Σ'αγαπώ πολύ, φιλάκια πολλά!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μαράκι μου γλυκό,
μια μέρα καθυστέρησα τις επισκέψεις μου στα σπίτια των φίλων και παρα λίγο να χάσω τα γενέθλια!!!
Χιλιόχρονο το μπλοκάκι σου, το τόσο ζεστό, τρυφερό και ευαίσθητο σαν και σένα!!!
Πάντα να μας γεμίζεις την καρδιά με τις όμορφες αναρτήσεις σου, πάντα να έχουμε την χαρά να είσαι το μπλοκοπαρεάκι μας:))
Πες μου που και πως θέλεις να σου στείλω κέρασμα για τα γενέθλια.
Θέλεις να το βάλουμε στο blog μας?? θέλεις να στο στείλω να το βάλεις στο δικό σου??
Εσύ αποφασίζεις, ως εορτάζουσα!!
Σε φιλώ πολύ πολύ:))

Maria Tzirita είπε...

Αχ Ελενάκι μου, σ'ευχαριστώ πολύ, εσύ πάντα πιστή μου φίλη! Στο μπλογκ σας να το βάλετε το γλυκό και θα βάλω εγώ τη φωτο και το λινκ στο δικό μου! Τέλεια, θα έχω κάτι να κερνάω τον κόσμο η ανεπρόκοπη!!! Καλή Τσικνοπέμπτη λοιπόν και θα αναμένω, φιλάκια!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Αύριο κιόλας θα έχουμε στο blog μας κέρασμα γλυκάκι για τα γενέθλια του blog σου Μαράκι μου.
Και θα σου στείλω την φωτό με μέιλ, γιατί από το blog νομίζω αν την πάρεις δεν θα φαίνεται και πολύ καλά.
Πολλά πολλά φιλιά γλυκιά μου:))

Ανώνυμος είπε...

Γιούπι.....................
΄Ερχεται το βιβλίο μου..........
Ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!!!!!!!!!!!!!

Γιάννα

BIKY είπε...

Μαρακι χρονιά πολλά να τα χιλιάσει το blog
Και έσυ να χαιρεσε την κουκλά την κόρη σου .
Εγώ χωρίς να ξέρω ότι είχε γεννεθλια το μπλογκ σου εδω και 2 μερες εχω βαλει κατι στο δικό μου μπλογκ που σε αφορα .Οποτε το εβαλα την καταλληλη στιγμη το δωρο μου απο εμενα για εσενα .Δεν θα σου το ελεγα γιατι ήθελα να το εβλεπες μονή σου Αλλά τώρα επειδη γιορτάζεις περασε να δεις το μικρό δωράκι μου

Φιλιά

zeidoron dtsoukas είπε...

Μαρια μου αργησα να βρω αυτη τη ζεστη κι ευαισθητη γωνια που μονο παραμυθια δεν γραφει για μας τα μεγαλα παιδια.Εχεις ενα ξεχωριστο τροπο να μας κανεις να σκεφτομαστε,να προβληματιζομαστε η να χαμογελαμε με τις ιστοριες σου.
Σου ευχομαι να εισαι παντα καλα και να εχεις πολλες μα παρα πολλες εμπνευσεις.

Maria Tzirita είπε...

Έλενά μου, σ'ευχαριστώ, θα το περιμένω! Καλό βράδυ!

Maria Tzirita είπε...

Βικούλα μου!!!! Πολύ σ'ευχαριστώ, καλά που μου το είπες να το δω, γιατί αν δεν έβαζες καινούργια ανάρτηση, πώς να το έπαιρνα χαμπάρι; Με συγκίνησες γλυκιά μου, σου εύχομαι να είσαι πάντα καλά και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου τα τυχερά που σ'έχουν μανούλα! Χίλια φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Akamas, σ'ευχαριστώ για όλα!

Maria Tzirita είπε...

Γιάννα μου είναι καθ'οδόν! Υπομονή και σου'ρχεται! Φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Δημήτρη, καθόλου δεν άργησες! Στην αρχή είμαστε ακόμα! Σ'ευχαριστώ για την αγάπη σου και τη συμπαράστασή σου όλο αυτό τον καιρό! Να είσαι καλά!

Kaveiros είπε...

Να τα χιλιάσεις!!

Maria Tzirita είπε...

Υπερβολικό Κάβειρε, αλλά σ'ευχαριστώ!

KATERINA είπε...

ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ!
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ BLOG ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΟΥ. ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΓΡΑΨΕΙ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
ΦΙΛΑΚΙΑ

Maria Kat είπε...

Πολύχρονο το blogάκι σου!!!!!
ΠΟλλα φιλάκια!!!!

Aspa είπε...

Χρόνια πολλά Μαρία μας! Ομορφαίνεις το internet με την παρουσία σου και σε ευχαριστούμε πολύ για αυτό! Φιλάκια πολλά!
(Αλήθεια; Ο Σάκης είπε έξω από την καρδιά μου; Πώς μου ξέφυγε εμένα αυτό;)

Yannis Kapnidis είπε...

Το αν μπορείς να κάνεις φιλίες στο ίντερνετ ή όχι νομίζω ότι ήταν και παραμένει η "πέτρα του σκανδάλου" για τους μπλόγκερς. Εγώ έρχομαι από άλλη γειτονιά και εγκαταστάθηκα εδώ σχετικά πρόσφατα. Αυτό που έχω να προσθέσω είναι ότι παρόλα τα "περίεργα" που έχω συναντήσει, ναι, νομίζω ότι φιλίες μπορούν να υπάρξουν. Εφόσον υπάρχει επικοινωνία, διάλογος, κατανόηση, διαφωνίες, συμφωνίες, παρέες, ομάδες, τσακωμοί και ό,τι άλλο μπορεί να περιέχει μια πραγματική κοινωνία, νομίζω ότι και η φιλία έχει εδώ τη θέση της.

Σε κατανοώ λοιπόν όταν λες ότι εδώ δεν νιώθεις μόνη. Κι εγώ το ίδιο αισθάνομαι και παρόλες τις παρέες που -ειδικά τον τελευταίο καιρό- έχω κάνει, νιώθω πάντα την ανάγκη να βγάλω κάτι παραπάνω εδώ. Αισθάνομαι ότι άλλες ανάγκες ικανοποιώ με τους φίλους μου στην καθημερινότητά μου κι άλλες εδώ. Αλλιώς με γεμίζουν εκείνοι κι αλλιώς με γεμίζετε εσείς.

Σου εύχομαι Χρόνια Πολλά λοιπόν, Χρόνια Ουσιαστικά, Χρόνια Δημιουργικά και πάντα γεμάτα με αγάπη.

Να είσαι καλά!

Υ.Γ.: Έχεις μια ...ιδιότυπη απάντηση στην ανάρτηση μου για του Αγίου Βαλεντίνου.

marianaonice είπε...

Και στα χίλια και παραπάνω χρόνια το μπλογκάκι σου Μαρία μου!!
Να είσαι εδώ να μας μαγεύεις με το γραπτό σου λόγο και την αύρα των συναισθημάτων σου!!
:)))

Aristodimos είπε...

Και του χρονου εδω θα το γιορτασουμε με ακόμα μεαλύτερο κοινό ! ! !

Καλοτάξιδη στον χρόνο Μαρία μου και στις επιτυχίες που θ' ακολουθήσουν την πορεία σου...

Αρης

Unknown είπε...

Μαράκι Χρόνια Πολλά στο blog σου, να τα χιλιάσει, να σου φέρνει πάντα χαρές και καλούς ανθρώπους κοντά σου!!!
Φιλάκια και να περάσεις ένα όμορφο Σ/Κ!!!

Ανώνυμος είπε...

..Μαρία μου καλημέρα .Ελπίζω να πέρασες όμορφα τη βραδυά της Τσικνοπέμπτης . Εμείς νομίζω ότι σήμερα πρέπει να την περάσουμε μόνο με νεράκι......Μόλις παρήγγειλα ηλεκτρονικά το βιβλίο σου με προσωπική αφιέρωση.Ελπίζω να το έχω σύντομα και ίσως στο μέλλον συνσντηθούμε να μου υπογράψεις και το Παιδί της Αγάπης . Καλημέρα και καλή συνέχεια σε ότι κι αν κάνεις .

Maria Tzirita είπε...

Κατερίνα μου, καλώς όρισες στο μπλογκόσπιτό μου! Σ'ευχαριστώ για την επίσκεψη, ήρθα κι εγώ από τα μέρη σου να σε γνωρίσω κι ελπίζω να τα λέμε συχνά από δω και μπρος! Φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Μαράκι, Αεράκι και Παρεάκι, σ'ευχαριστώ καλή μου! Είσαι από τους πρώτους που γνώρισα και εδώ και στο facebook, με ζέστανες με την αγάπη σου κι αυτό δε θα το ξεχάσω ποτέ! Ελπίζω ν'ανταμώσουμε σύντομα, σε γλυκοφιλώ και συγχαρητήρια για το πτυχίο σου καλή μου!

Maria Tzirita είπε...

Άσπα μου, το έχασες αυτό; Το έπαιζαν όλα τα μεσημεριανά, δε με ρώταγες να σου πω; Χα,χα, ευχαριστώ αγάπη μου για τις ευχές σου και για τα καλα΄σου λόγια, το ξέρεις πως τα αισθήματα είναι αμοιβαία! Χίλια φιλιά σε σένα και τις κούκλες σου!

Maria Tzirita είπε...

Γιάννη, έτσι είναι, η μπλογκογειτονιά δε διαφέρει κατά πολυ από μια πραγματική γειτονιά... Να είμαστε καλά, να έχουμε την υγειά μας και με χαμόγελο να αντιμετωπίζουμε τα πάντα - και εδώ μέσα και εκεί έξω!
Grazie del visito, grazie di tutto...

Maria Tzirita είπε...

Μαριάννα μου, να είσαι σίγουρη ότι η αγάπη η δική σας μου δίνει την έμπνευση για να δημιουργώ! Σ'ευχαριστώ κορίτσι μου, νιώθω πολύ τυχερή που σε γνώρισα κι ελπίζω κάποτε να βρεθούμε κι από κοντά! Χίλια φιλιά και καλημέρες!

Maria Tzirita είπε...

Άρη μου, σ'ευχαριστώ, η φιλία σου είναι πολύ σημαντική για μένα! Εδώ να'μαστε, να τα λέμε λοιπόν! Πολλά φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Λίλυ μου, φιλάκια και σε σένα, να περνάς καλά και περιμένω για το καφεδάκι - μην ξεχνιέσαι! Ευχαριστώ για τις ευχές σου, φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Μαράκι από την Ξάνθη, καλά περάσαμε δόξα το Θεό και δε φάγαμε και πολύ - κοτοπουλάκι μόνο! Ήδη με ειδοποίησαν για το βιβλίο σου, θα περάσω από το κεντρικό βιβλιοπωλείο να το υπογράψω και θα το έχεις σύντομα κοντά σου. Σ'ευχαριστώ για την αγάπη σου, να έχεις ένα όμορφο σαβ/κο - κι όχι μόνο με νεράκι βέβαια! Φιλιά!

Maria B. είπε...

Μαράκι, γλυκό Μαράκι! μπήκα να σου πω ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ξεχάστηκα διαβάζοντας μονορούφι για τον Τίτο!!! γράφεις υπέροχα και μιλάς μέσα στην ψυχή μας !!

Πάντα επιτυχίες!!!!!
να χαίρεσαι την οικογένειά σου.
σε γλυκοφιλώ

Adamantia είπε...

Maraκι μου να χιλιασεις τις αναρτησεις σου, να εχουν μεγαλη επιτυχια ολα σου τα βιβλια, αλλα κυριως γλυκεια μου να εισαι παντα ερωτευμενη και ευτυχισμενη στη ζωη σου!! Εχω περασει πολυ καλα στο μπλογκ σου και το αισθανομαι σα σπιτι μου.
Φιλια αποκριατικα!

Ra Ma είπε...

Καλημέρα ...παλιοσειρά!!!
Από ένα μπλογκογείτονα πολλές συχές και καλή συνέχεια ...σε όλα!!!

Maria Kat είπε...

Μαράκι μου θα τα πούμε σύντομα σε κάποια παρουσίασή σου. Ήθελα να έρθω στις πρώτες αλλά και το περιστέρι και η καλλιθέα μου πέφτουν μακριά και τρεχω λίγο αυτή τη περιοδο.
Σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου
φιλάκια

Ανώνυμος είπε...

Καλλιθέα άκουσα και μπήκα!!! πότε είναι η παρουσίαση στην Καλλιθέα??
μήπως θα γίνει και καμμιά στην πατριδα μου στον Πειραιά??
γιατί ο κόσμος να χαλάσει σε κάποια παρουσίαση θα έρθουμε με το Ελενάκι. Το προγραμμα που μπορούμε να το δούμε?

marian είπε...

Χρόνια πολλά, καλά και δημιουργικά!!!
Πάντα επιτυχίες!!!
Σας γνώρισα μέσα από τις αναρτήσεις της ΄Ελενας και της Μαρίας και ανυπομονώ να διαβάσω τα βιβλία σας!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Και να΄στε πάντα καλά!!!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Καλή μου Μαρία, εμείς θεωρώ πως είμαστε οι τυχεροί, που μέσω αυτής σου της σελίδας, σε αισθανόμαστε σαν τον άνθρωπο της διπλανής πορτας.

Χρόνια Πολλά σου και Καλά,
σε Σε και στη "Σελίδα"
καθημερνή μας συντροφιά
του σκότους μας αχτίδα

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιες

marianaonice είπε...

Μαρία μου η τυχερή είμαι εγώ που @γνωριστήκαμε!
Και ναι θα χαρώ πολύ κάποτε να γνωριστούμε πραγματικά!
Μόλις σήμερα πήρα το βιβλίο σου "Μάτια μου" και τώρα πρέπει να ξεκλέψω από τον ελάχιστο χρόνο μου για να το διαβάσω!!
Φιλιά!!
:)))

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΒΙΒΛΙΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

~~Εμμέλεια~~ είπε...

Τι να ευχηθώ και τι να πρωτοθυμηθώ....γλυκιά μου Μαρία....ένας χρόνος μαζί...ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ...δεν έχω λέξεις...Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ

Ανώνυμος είπε...

Μαράκι μόλις τελειώσεις από τα κεράσματα περιμένω επίσκεψη.

Ανώνυμος είπε...

Πέρασα να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου, να είσαι καλά και να έχεις έμπνευση στις εγγραφές σου. Φιλιά από την παγωμένη Νίσυρο. Ο χειμώνας καλά κρατεί.

eleni είπε...

Πολλές πολλές ευχές!Εύχομαι άπειρες,όμορφες αναρτήσεις!

Maria Tzirita είπε...

Να ευχαριστήσω κι από δω την Πατσιούρι, τη Ρένα, την Παναγιώτα και την Όλγα, που άφησαν σχόλιο στην περσινή ανάρτηση για τον Λευτέρη και τον Τίτο και με τα όμορφα λόγια τους ζέσταναν την καρδιά μου... Φιλιά κορίτσια μου!

Maria Tzirita είπε...

Μαράκι Β., σ'ευχαριστώ καλή μου, για τις ευχές, για την αγάπη σου και για την τούρτα φυσικά! Η παρουσίαση στην Καλλιθέα είναι την Τετάρτη στον Περδίκη, θα κάνω σχετική ανάρτηση και θα δεις τις λεπτομέρειες. Το πόσο θα χαρώ να σας δω κι εσένα και την Έλενα δε λέγεται! Πολλά φιλιά, καλό σαβ/κο!

Maria Tzirita είπε...

Αδαμαντία μου, είναι ό,τι καλύτερο για μένα να μου λες ότι εδώ νιώθεις σα στο σπίτι σου! Αυτός ήταν ο σκοπός μου και μου δίνεις μεγάλη χαρά με την κουβέντα σου αυτή! Σ'ευχαριστώ, ξέρεις πόσο σ'εκτιμώ κι ελπίζω να τα πούμε αύριο στο πάρτυ κι από κοντά! Φιλάκια!

Maria Tzirita είπε...

Πειρατή μου, γείτονα αγαπημένε, σ'ευχαριστώ, πάρε το γλυκάκι σου! Και του χρόνου με υγεία ν'ανταλλάσσουμε πάλι ευχές! Φιλιά, καλό σαβ/κο!

Maria Tzirita είπε...

Μαράκι Αεράκι, μην αγχώνεσαι αγάπη μου, σίγουρα θα μας δοθεί η ευκαιρία, θα έρθω και προς τα μέρη σου! Φιλάκια!

Maria Tzirita είπε...

Marian καλή μου, σ'ευχαριστώ για την επίσκεψη και για τις ευχές! Με τον πληθυντικό μου τα χάλασες λίγο, αλλά θα το φτιάξουμε, σωστά; Χα,χα, πολλά φιλάκια!

Maria Tzirita είπε...

Γλαρένια μου, πάντα τρυφερή κι αγαπημένη, πάντα εδώ.... Σ'ευχαριστώ απ'την καρδιά μου, από σένα να ξέρεις έμαθα πολλά, αφού είσαι από τους πρώτους που γνώρισα. Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και πάντα να χαμογελάς! Χίλια φιλιά καλή μου φίλη!

Maria Tzirita είπε...

Μαριάννα μου, περιμένω εντυπώσεις, μη με κρατήσεις πολύ σε αγωνία! Καλή ανάγνωση λοιπόν, με την αγάπη μου!

Maria Tzirita είπε...

Σκρουτζάκο, μεγάλη μου τιμή και χαρά να σε βλέπω στη γειτονιά μου! Σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου, να είσαι καλά, πολλά φιλιά και να μου έρχεσαι!

Maria Tzirita είπε...

Έλενά μου, φίλη μου αγαπημένη, είσαι από τα πολυτιμότερα δώρα στη ζωή μου! Σ'ευχαριστώ για την αγάπη σου και τη φιλία σου γλυκιά μου, το ξέρεις πως κι εγώ σ'αγαπώ πολύ! Καλή αντάμωση μάτια μου!

Maria Tzirita είπε...

Ακαμας, αχ εσένα θα σε σκοτώσω!... Δε θα σε δω στην παρουσίαση; Να δεις τι έχεις να πάθεις!...!!!

Maria Tzirita είπε...

Νίκο Διακογιάννη, χίλια ευχαριστώ, είσαι πολύτιμος φίλος στη μπλογκογειτονιά - εκτός από εξαιρετικός συγγραφέας! Καλοτάξιδο το βιβλίο σου, θα το έχω στα χέρια μου από Δευτέρα ελπίζω! Να'σαι καλά, φιλιά και καλό σαβ/κο!

Maria Tzirita είπε...

Ελένη μου, σ'ευχαριστώ κορίτσι μου! Άντε, κάνε κι ένα δικό σου μπλογκ να τα λέμε κι από κει! Πολλά φιλάκια!

Smaragdenia είπε...

να τα χιλιάσουμε, Μαράκι, με σένα συντροφιά!
φιλάκια
Σμαραγδένια

Αννα είπε...

Να ζήσεις μπλογκάκι και χρόνια πολλα, αναρτήσεις να εχεις για χρονια πολλα!!!
Παντου να σκορπίζεις νότες χαράς
σε όλους εμάς γλυκά να γελάς...

Το παραπανω αριστουργημα ειναι δικό μου...Φαινεται αλλωστε...
Μαρακι να συνεχισεις ετσι..
Φιλια!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα φέρω ενισχύσεις στη παρουσίαση για να με σώσουν. Σε ενημέρωσα ότι θα κάνω ανάρτηση, δεν λες κάτι. Πάντως είναι πολύ καλό βιβλίο, το συνιστώ σε όλους ανεπιφύλακτα.

Maria Tzirita είπε...

Σμαραγδούλα μου σ'ευχαριστώ, πάντα εδώ, πάντα κοντά μου εσύ καλή μου φίλη! Χίλια φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Αννούλα, γλυκύτατο το ποιηματάκι σου και σ'ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου! Να είμαστε καλά, να συν-μπλογκάρουμε! Φιλάκια!

Maria Tzirita είπε...

Γιάννη μου, απέιλησα να σε σκοτώσω γιατί κόντεψες να γράψεις όλη την υπόθαση στην ανάρτησή σου, αλλά ευτυχώς το έσωσες! Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ, με τιμάς και το ξέρεις, χαίρομαι πολύ που το "Μάτια μου" στάθηκε αντάξιο των προσδοκιών σου... Φιλιά πολλά, τα λέμε την Τετάρτη!

Ανώνυμος είπε...

Για καλό και για κακό θα έρθω με ενισχύσεις τη Τετάρτη, εως τότε θα πρότεινα να το διαβάσει όσος περισσότερος κόσμος γίνεται. Και σίγουρα έκανα ένα λάθος, έπρεπε να βάλω την υπόθεση στο δικό σου blog, θα τ σκεφτώ και θα το κάνωμέχρι το βράδυ, εκτός και ν μουυποσχεθείς ότι θα μου πεις την υπόθεση του τρίτου σου βιβίου πριν κυκλοφορήσει.

Side21 είπε...

Ελπίζω να πρόλαβα ...
ένα κομμάτι τούρτα !!!
Μόλις έφτασα Αθήνα ...
μετά από μια βδομάδα προβλημάτων
στο ιντερνετ στο νησί (μουλιάσαμε
απ' τις βροχές κι εμείς κι οι συνδέσεις).
Ελπίζω να τα πούμε αύριο στην Κυψέλη
και φυσικά να πάρω το βιβλίο σου
μαζί μου την Τρίτη στη Γερμανία ...
Εύχομαι να τα χιλιάσουν ...
οι Αναρτήσεις και τα Βιβλία σου !!!

Ερατώ είπε...

Εύχομαι να είσαι πολλά πολλά χρόνια, εδώ στη μπλογκόσφαιρα, με τη γλυκιά και ζεστή σου παρουσία.
Μου έκανε αίσθηση η προηγούμενή σου ανάρτηση για το Βαγγέλη.
Καλό Σαββατοκύριακο.

Eleni Dafnidi είπε...

Μαράκι μου να τα εκατοστήσεις (και λίγα λέω)!!!! Το Blog σου είναι ακόμα μωρό.... αλλά αυτό δεν είναι κακό. Σημαίνει ότι είναι ζεστό και τρυφερό και αγαπησιάρικο.
Εγώ, περιμένω πως και πως να ξεμπερδέψω με όλες αυτές τις δουλειές που πλάκωσαν τον τελευταίο καιρό και να διαβάσω το βιβλίο σου.Ανυπομονώ να ρθει εκείνη η στιγμή.

stalamatia είπε...

Nα τα χιλιάσεις Μαρία μου.Σε αγαπάμε γιατί το αξίζεις με τη ζεστασιά σου και την απλότητα σου μας έχεις κερδίσει και πάντα θα περιμένουμε τις καινούριες σου αναρτήσεις.

Vassilis είπε...

Mαρία θα κεραστώ και εγώ από την τούρτα. Κάτι σε black forest μου θυμίζει αλλά πόσοι θα φάνε πια; Σαν τα πανέρια με τα λιγοστά ψάρια και τα ψωμιά που ο Χριστός τάισε τους χιλιάδες!
Σου εύχομαι ... Βlogia Πολλά και αμέτρητες γλυκές αναρτήσεις!

Maria Tzirita είπε...

Ακαμας, όλο δύσκολα μου βάζεις! Αν δεν το παραδώσω στον εκδοτικό μου οίκο δε σου λέω τίποτα! Το μόνο που θα σου πω είναι ότι θα είναι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα - θα έχει και λίγο επιστημονική φαντασία. Σε κάλυψα;... Τα λέμε την Τετάρτη!

Maria Tzirita είπε...

Side21, ήρθα στο μπαζάρ, αλλά δυστυχώς δεν συνέπεσαν οι ώρες μας! Εγώ πήγα νωρίς, φαντάζομαι θα είδες τα βιβλία που δώρισα εκεί. Έφυγες από κακοκαιρία και ήρθες σε κακοκαιρία τελικά,ε; Ελπίζω τουλάχιστον να έχεις ένα καλό ταξίδι και καλή επιστροφή! Φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Ερατώ μου, σ'ευχαριστώ, είσαι από τις νεοαποκτηθείσες φίλες στη μπλογκόσφαιρα, αλλά εκτιμώ πολύ τον αγώνα που κάνεις και εύχομαι να συνεχίσεις πάντα έτσι! Πολλά φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Ελένη Δαφνίδη, γλυκιά μου, είχα αρχίσει ν'ανησυχώ για σένα! Σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου, θα περιμένω με αγωνία τις εντυπώσεις σου απ'το "Μάτια μου" και βέβαια, όπως γνωρίζεις, περιμένω ανυπόμονα το δικό σου καινούργιο βιβλίο! Πολλά πολλά φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Σταλαματιά μου, τα αισθήματά μας είναι αμοιβαία! Είσαι πολύ γλυκό κορίτσι και σ'ευχαριστώ για την αγάπη σου! Πολλά φιλιά καλή μου!

Maria Tzirita είπε...

Βασίλη, έχεις διπλό λόγο να κεραστείς, για τα γενέθλια και για το καλωσόρισμα! Καλορίζοκος στη μπλογκόσφαιρα, εξαιρετικό το σπιτικό σου, το επισκέφτηκα ήδη! Σ'ευχαριστώ για τις ευχές και θα τα λέμε σίγουρα! Φιλιά σε όλη την υπέροχη οικογένειά σου!