2 Ιουν 2009

Ένα εκπληκτικό τριήμερο στη Θεσσαλονίκη!


Επέστρεψα πιο πλούσια σε εμπειρίες και πιο φτωχή σε χρήματα, αφού τη Δευτέρα υπέκυψα στον πειρασμό να βολτάρω στην αγορά της Θεσσαλονίκης! Γιατί μου φαίνονται όλα υπέροχα σε αυτή την πόλη; Η ομορφιά της, τα μαγαζιά της, οι άνθρωποι και ο τρόπος που ζουν, όλα μοναδικά!
Η έκθεση βιβλίου ήταν πραγματικά μια σπουδαία εμπειρία για μένα, που την έζησα για πρώτη φορά. Καμιά σχέση με τις υπαίθριες εκθέσεις, άλλος αέρας, πιο συνειδητοποιημένοι αναγνώστες, αλλά και πολύ περισσότερη κούραση ομολογώ!

Οι ώρες όμως περνούσαν χωρίς να το καταλάβω και γέμιζα χαρά που συναντούσα αγαπημένους φίλους, άλλους που τους γνώριζα ηλεκτρονικά και δεν είχαμε ανταμώσει ποτέ, άλλους που ήδη ήξερα αλλά και πολλούς που γνωριστήκαμε εκεί και τότε.
Αισθάνομαι πιο πλούσια γιατί γνώρισα από κοντά την Ιουστίνη Φραγκούλη που τόσο θαύμαζα και αποδείχτηκε ότι καλά έκανα (είναι εκπληκτική!), μίλησα με πολλούς ανθρώπους από το χώρο του βιβλίου και της δημοσιογραφίας και παρακολούθησα την παρουσίαση δύο εκπληκτικών βιβλίων: του Έρωτα σα βροχή, της Λένας Μαντά και το Κόκκινο σημάδι, της Σοφίας Βόικου. Από τα αποσπάσματα και μόνο ανατρίχιασα και κατάλαβα πως πρόκειται για αριστουργήματα! Τον Έρωτα τον διαβάζω ήδη αυτές τις μέρες και με έχει συνεπάρει, το Σημάδι θα το ξεκινησω αμέσως μετά! Η Σοφία, αν και πρωτοεμφανιζόμενη, έχει κάνει θραύση με αυτό το βιβλίο της! Για τη Λένα Μαντά περιττό να σας πω ότι το τελευταίο της αυτο βιβλίο εξαντλήθηκε από τα ράφια πριν καν τελειώσει η έκθεση!
Είχα τη χαρά να περάσω αρκετές ώρες με αγαπημένους μου συγγραφείς που ανήκουμε στην ίδια εκδοτική οικογένεια... Εκτός από τη Λένα και τη Σοφία, είδα την αξιολάτρευτη Πέρσα Κουμούτση, την οποία θα χαρώ αύριο στην παρουσίαση του δικού της "Καφέ Κλεμέντε" στον Ιανό, την Πασχαλία Τραυλού (ευχαριστώ για τη βόλτα Πασχαλία, πολύ τη χάρηκα!), την αμίμητη Ελένη Τσαμαδού, τον σπουδαίο Γιώργο Πολυράκη, τον Θοδωρή Παπαθεοδώρου με τα υπέροχα μάτια, την γλυκιά μου Γιώτα Φώτου, τον Μερκούρη Αυτζή του παιδικού βιβλίου και την πάντα γελαστή Έλενα Αρτζανίδου, επίσης του παιδικού! Στέλνω σε όλους την αγάπη μου κι ελπίζω να ξανανταμώσουμε σύντομα!
Μεγάλη χαρά βεβαίως μου έδωσε κι η συνάντηση με τις μπλόγκερ φίλες μου - ναι, ξέρω, η Αχτίδα μου σας τα πρόλαβε! Μου ήρθαν και στην έκθεση την άλλη μέρα και τις ευχαριστώ διπλά!

Πάνω με την Αχτίδα και τη Λένα Μαντά, κάτω με τη Σοφία, γειτονοπούλα της Αχτίδας και πλέον φίλη μου καλή!

Η Αχτίδα βέβαια και ο αντρούλης της έκαναν τα πάντα για να με βγάλουν από τη δίαιτά μου, αλλά αντιστάθηκα σθεναρά! Μόνο στο καταπληκτικό γλυκό της δεν αντιστάθηκα, το έφαγα χωρίς τύχεις κι ομολογώ ότι είναι όχι απλά το καλύτερο τσιζ κέικ που έχω φάει στη ζωή μου, αλλά το νοστιμότερο γλυκό γενικότερα!

Γεωργία μου, Δημήτρη, Ειρήνη και Ιωάννα μου, Μαρία Β και Μαρία από την Ξάνθη, Σοφία γειτόνισσα, σας ευχαριστώ για την αγάπη σας, πέρασα υπέροχα μαζί σας!


Ευχάριστη έκπληξη για μένα ήταν και η γνωριμία μου με τη Σμαρώ, μια κοπέλα που ήρθε να με γνωρίσει από κοντά και που παρακολουθεί το άλλο μου μπλογκ με τη δίαιτα. Με ευχαρίστησε για την "παρέα" που της κάνω στην προσπάθειά της και με χαρά μου ανακοίνωσε ότι έχει χάσει 8 κιλά! Ένιωσα πολύ όμορφα με αυτό, είδα πως τελικά έχει αποτέλεσμα η στήριξη που προσφέρουμε η μία στην άλλη και γι άλλη μια φορά πείστηκα ότι το διαδίκτυο μπορεί να κάνει θαύματα! Βεβαίως εισέπραξα κι εγώ τα κοπλιμέντα μου απ'όλους όσοι με είχαν δει λίγους μήνες πριν και μου επιβεβαίωσαν πως τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μου είναι πλέον εμφανή!
Στην έκθεση είχαμε τη χαρά και την τιμή να παραβρίσκεται κι ο κύριος Θάνος Ψυχογιός με τη σύζυγό του κι όσο περισσότερο τους γνωρίζω αυτούς τους ανθρώπους τόσο περισσότερο τους εκτιμώ και τους αγαπώ. Γιατί είναι απλοί άνθρωποι, φιλικοί, πολύ φιλόξενοι και πάντα χαμογελαστοί. Πόσο σπουδαίο πράγμα είναι το χαμόγελο τελικά στη ζωή μας...

Με τον κύριο Αλέκο Δοκιμάκη (αριστερά), βιβλιοπώλη από την Κρήτη και τον κύριο Θάνο Ψυχογιό (δεξιά), τον εκδότη μου.

Ακούραστοι "φρουροί" στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός οι πωλητές μας στη βόρειο ελλάδα, Λάζαρος και Μάκης, που με το αστείρευτο χιούμορ τους και το κέφι τους, αλλά και την αγάπη τους για τα βιβλία μας, έκαναν την κάθε στιγμή μας απολαυστική! Εκεί και η δική μας Κλειώ Ζαχαριάδη, marketing manager και βέβαια η Πόπη Γαλάτουλα, "το άγρυπνο μάτι" όπως την λέμε χαρακτηριστικά, με τη βοηθό της, την γλυκύτατη και πολύ εξυπηρετική Ελένη Βαζούρα.
Έτσι, γι άλλη μια φορά πραγματικά ένιωσα αυτό που τόσο καιρό λέμε "η οικογένεια των εκδόσεων Ψυχογιός". Ένα μέλος αυτής της οικογένειας κι εγώ, νέο μέλος, που όμως νιώθω μαζί τους σα στο σπίτι μου. Θαύμασα την πορεία των εκδόσεων αυτά τα 30 χρόνια που βρίσκεται στο χώρο του βιβλίου, έμαθα πολλά πράγματα που δεν γνώριζα κι ένιωσα πολύ συγκινημένη και πολύ περήφανη που είμαι κοντά τους, στην ομάδα τους.
Γι αυτές τις αξέχαστες 3 μέρες που έζησα μαζί με όλους αυτούς τους ανθρώπους, σε επαγγελματικές και προσωπικές στιγμές, αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, από τα βάθη της καρδιάς μου. Και του χρόνου να είμαστε καλά να ξαναβρεθούμε στη Θεσσαλονίκη!

72 σχόλια:

mariak71 είπε...

...Γλυκιά μου χάρηκα κι εγώ πολύ που σε γνώρισα ...πέρασα καταπληκτικά μαζί σας...και σίγουρα θα ξαναβρεθούμε...ως τότε να περνάς καλά....φιλάκια

Smaragdenia είπε...

Μαράκι, χάρηκα πολύ που περασες υπέροχα στην έκθεση. Θερμά συγχαρητήρια στην Σοφία Βοίκου και στο Λενάκι μας...! Το δε Καφέ Κλεμέντε της Πέρσας Κουμούτση, εδώ στο νησί (Τήνος) έχει αγαπηθεί πάρα πολύ.
Καλή δύναμη και καλή συνέχεια
φιλάκια
Σμαραγδένια

b|a|s|n\i/a είπε...

πάντα όμορφες στιγμές να έχεις. χαρούμενα ολοκληρωμένες. η αλήθεια είναι ότι συγκριτικά με παλαιότερες φωτογραφίες σου η διαφορά είναι παραπάνω από εμφανής! όσο πας και ομορφαίνεις!
πολύ καλό σου απόγευμα!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

πάντα χαρές και επιτυχίες, δυστυχώς αυτόν τον καιρό ξεκίνησα μερεμέτια στη βεράντα (εκτός των άλλων είμαι και μαστόρισσα, όλα τα κάνω μόνη) και ήμουν τόσο μα τόσο κουρασμένη που ήταν αδύνατο να περιηγηθώ και στην έκθεση, πρώτη φορά που δεν κατάφερα να πάω στην έκθεση βιβλίου, και ήθελα τόσο να γνωριστούμε.
σίγουρα θα μας δοθεί μια άλλη ευκαιρία, φυσικά η ακτίδα και το Ειρηνάκι μας τα πρόλαβαν όλα.
από ότι βλέπω στις φωτό το αποτέλεσμα της υγιεινής διατροφής έχει γίνει εμφανέστατο
καλό μήνα

Γιώτα Φώτου είπε...

Είμαι πολύ χαρούμενη που είχα την ευκαιρία να σας δω όλους από κοντά. Φιλιά

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι σε εσένα και σε όλη αυτή την καταπληκτική παρέα να είστε ευτυχισμένοι, χαρούμενοι και δημιουργικοί. Με τα βιβλία σας μας κάνετε να γελάμε, να κλαίμε, να προβληματιζόμαστε, να ονειρευόμαστε.
Καλό απόγευμα
Τζένη

Unknown είπε...

Καλησπέρα Μαράκι μου.

Ειλικρινά με χαροποίησε πολύ η ανάρτηση σου, τόσο επειδή πέρασες υπέροχα, και είχες μια σπουδαία εμπειρία στην έκθεση βιβλίου αλλά και γενικότερα για την επιτυχία σου, όσο και με την διαπίστωση σου ότι το διαδίκτυο μπορεί να κάνει θαύματα. Αυτής της γνώμης είμαι και εγώ. Και μιλώντας για το συγκεκριμένο θαύμα της ομάδας σου, της δίαιτας, σε πληροφορώ ότι τα αποτελέσματα (πάνω σου) είναι όντως κάτι παρά πάνω από εμφανή!!! Μπράβο Μαράκι μου!!!

Πολλά φιλιά και καλό καλοκαίρι!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Τρεις μέρες πλούσιες σε γνωριμίες, εικόνες και εμπειρίες!!
Πανέμορφα Μαράκι μου!!
Πάντα τέτοια εύχομαι και πάντα επιτυχίες!!
Πολλά φιλιά!!

Sophia Kollia είπε...

Φτού φτού....σκόρδα! Κούκλα είσαι!
Αν βρεθούμε ποτέ θα πρέπει να κοιτάξεις...way down να με δεις! χα.χα
Όλα καλά, λοιπόν όλα ωραία, και οι μπλογκοφιλίες μια χαρά.
Καληνύχτα Μαράκι, καλή ξεκούραση, και σε άλλα με υγεία!

Aristodimos είπε...

Παντα επιτυχίες να εχεις Μαρία μου και τοσο όμορφα να περνάς με τους καλούς σου φίλους...

Καλό καλοκαιράκι τωρα και καλή ξεκούραση... Την εχεις ανάγκη άλλωστε...

Την αγάπη μου

Αρης

kiki είπε...

Είναι φανερό ότι πέρασες τέλεια! Μπράβο! Πάντα τέτοια ν΄ακούμε!

Μηθυμναίος είπε...

Πέρασα να ρίξω μια ματιά στο blog σου και για να σ' ευχαριστήσω που παραβρέθηκες με τις φίλες σου στην παρουσίαση της 4ης Ανθολογίας μας!!!Χάρηκα με τη σύντομη γνωριμία μας ελέω Ιουστίνης.

Θα χαρώ επίσης αν περάσεις κι εσύ μια βόλτα από το δικό μου blog Μηθυμναίος.

Εύχομαι επιτυχίες σε ό,τι κάνεις!

Ανώνυμος είπε...

Πόσο χαρούμενα ξαφνιάστηκα που αναφέρεις και τη γνωριμία μας στην ανάρτησή σου..!! Μακάρι να είσαι πάντα έτσι λαμπερή και χαρούμενη όπως σε είδα, και δοτική με τους ανθρώπους,όμορφη Μαρία!

Ελπίζω το 3μερο να τα καταφέρω να διαβάσω το "παιδί της αγάπης", αφού αυτό το διάστημα δουλεύω με κάτι παλαβούς ρυθμούς και 2-3 βιβλία που ξεκίνησα, τα έχω να ... αναπαύονται στο κομοδίνο.. Θα έρθει όμως η ώρα τους,πού θα πάει?
Αλήθεια, σου περνάει καθόλου από το μυαλό να εκδόσεις κάτι σχετικό με διατροφή κ ψυχολογία? Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, με την αμεσότητα που γράφεις κ γενικά τον τρόπο που προσεγγίζεις το θέμα "δίαιτα". Και πολύ βοηθητικό για μας,να τα έχουμε συγκεντρωμένα... Για σκέψου το..
Πολλά φιλιά, από τη Θεσσαλονίκη και τη Σμαρώ

zeidoron dtsoukas είπε...

Μαρία μου λάμπεις!Οι επιτυχίες και οι φίλοι να μη σου λείψουν ποτέ.
Πάντα έτσι χαρούμενη κι ευτυχισμένη.Καλό σου βράδυ!

Adamantia είπε...

Mαράκι αδυνάτισες πολύ, μπράβο σου!!!! Κι εγώ το ίδιο θα έκανα στη θέση σου με τα μαγαζιά,όταν αδυνατίζω το τι παίρνω μετά δεν λέγεται. Να τα χαρείς όλα, να χαρείς την μεγάλη επιτυχία σου και κυρίως πολλή προσωπική ευτυχία!!!

Ανώνυμος είπε...

Μαράκι μου καλημέρα. Βλέπω ότι πέρασες ωραία στην Θεσ/νικη, πως να μη το κανεις άλλωστε είναι πόλη λατρεμένη.
Φιλιά πολλά και θα τα πούμε σύντομα.
Λουίζα

eirini είπε...

Μαράκι καλημέρα!!! Να επιβεβαιώσω 2 πράγματα... πρώτον ότι όντως αντιστάθηκες στα νοστιμότατα εδέσματα και έφαγες μόνο όσο χρειαζόταν (ελάχιστα είναι η αλήθεια) και δεύτερον, ότι έχασες όχι μόνο κιλά αλλά και πόντους!!! Σου το είπα κιολας... μίκρυνες, χαχα!!!! Για τα βιβλία σου η πειτυχία είναι δεδομένη! Εντάξει... είπες για τα άλλα βιβλία αλλά πες και για την δική σου επιτυχία... καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη συγραφέας!!!! Όλα εγώ πρέπει να τα λέω; χαχα!!!

Περάσαμε πολύ όμορφα! Άντε και του χρόνου! Φιλιά πολλά πολλά! Καλημέρα!!!

Maria Tzirita είπε...

Μαράκι μου απ'την Ξάνθη, είσαι τόσο γλυκιά όσο σε φανταζόμουν και πολύ πιο όμορφη απ'ότι σε φανταζόμουν! Σε περιμένω όποτε θες να σε φιλοξενήσω εδώ στην Αθήνα, να σε χορτάσω περισσότερο! Φιλάκια πολλά πολλά - περιμένω τις φωτογραφίες!

Maria Tzirita είπε...

Σμαραγδένια μου, σήμερα θα πάω στην παρουσίαση της Πέρσας και θα πάρω το βιβλίο να το βάλω κι αυτό στη λίστα μου! Φέτος το καλοκαίρι θα πέσει πολύ διάβασμα! Φιλιά πολλά και σε σένα!

Maria Tzirita είπε...

Βασίλη ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, εγώ που βλέπω τις φωτογραφίες τώρα δε μου φαίνομαι και τόσο αδύνατη, από κοντά μάλλον είμαι καλύτερη! Δεν έχω φωτογένεια βρε παιδί μου, τι κακό κι αυτό... Πάντως το ν'ακούς τόσα κοπλιμέντα μόνο καλό μπορεί να είναι κι ανεβάζει την αυτοπεποίθηση! Να είσαι πάντα καλά!

Maria Tzirita είπε...

Γαστεροπλήξ, κάπου το διάβασα ότι μερεμετίζεις! Δεν πειράζει, θα βρεθεί άλλη ευκαιρία να γνωριστούμε κι όσο για την έκθεση, ξεκινάει την Παρασκευή η υπαίθρια εκεί κάτω στο Λευκό Πύργο και θα έχεις όλο το χρόνο να κάνεις τα ψώνια σου σε βιβλία! Σου πήρα κι ένα άρθρο για το περιοδικό, για τα φυτά κάτι που είχες γράψει, πήγαινε να το δεις στην κατηγορία "κήπος". Σ'ευχαριστώ για όλα, φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Γιώτα μου, πάντα χαίρομαι όταν σε βλέπω κι έχω να σου πω ότι το νέο σου κούρεμα σε έχει κάνει ακόμα πιο όμορφη κι ακόμα πιο νέα! Άντε να δω πότε θα μας το πεις το μυστικό...χα,χα, σε φιλώ γλυκιά μου!

Maria Tzirita είπε...

Τζένη μου σ'ευχαριστώ κι εγώ και όλη η παρέα των συγγραφέων! Εσείς οι αναγνώστες είστε οι κριτές μας, εσείς και η δύναμή μας! Χίλια φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Λίλυ μου ευχαριστώ πολύ, πάντα με την καλή σου κουβέντα εσύ γλυκιά μου! Σου έγραψα και στο μπλογκ σου ότι θα είμαι Πασαλιμάνι τέλος του μήνα, κανόνισε να περάσεις μια βόλτα να σε γνωρίσω επιτέλους! Το θέλω πάρα πολύ!

Maria Tzirita είπε...

Έλενα, γεμάτες και από λιχουδιές, όχι μόνο από εμπειρίες! Για μια δυό φορές το χρόνο είναι αυτά, όχι για παραπάνω! Έχεις ιδέα από Αχτίδα; Όποιος θέλει να πάρει κιλά ας κάτσει μια βδομάδα κοντά της και δε θα χωράει από την πόρτα! Ξελογιάστρα η Θεσσαλονίκη σε όλα της - γι αυτο τη λατρεύω!
Φιλάκια πολλά και καλό μήνα κορίτσι μου!

Maria Tzirita είπε...

Σοφάκι μου, από ύψος πάμε καλά! Αυτό με σώζει δηλαδή εδώ που τα λέμε! Μου αρέσει να φοράω και ψηλά παπούτσια, οπότε καταλαβαίνεις! Ξεκούραση δεν έχω ακόμα, έχω το βιβλίο να παραδώσω και μετά αρχίζουν οι διακοπές! Θα τα λέμε μέχρι τότε, σε γλυκοφιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Άρη μου σ'ευχαριστώ, θα έρθει κι η ξεκούραση σύντομα, αν και αυτή η κούραση που πέρασα μόνο ευχάριστη ήταν, μακάρι να κουραζόμουν πάντα έτσι! Καλό μήνα και σε σένα φίλε μου, να μου είσαι καλά!

Maria Tzirita είπε...

Κική μου ήταν πολύ όμορφα όλα, πράγματι. Να είσαι καλά κι εσύ και να περνάς καλά! Φιλάκια!

Maria Tzirita είπε...

Μηθυμναίε ήρθα και σε είδα και χάρηκα ιδιαίτερα για τη γνωριμία μας. Συγχαρητήρια γι άλλη μια φορά για την προσπάθειά σας, θα τα λέμε στα μπλογκς από δω και πέρα. Φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Σμαρώ μου, για μένα να δεις πόσο ευχάριστη έκπληξη ήταν η επίσκεψή σου στην έκθεση! Και το ότι σε βλέπω μέσα στο μπλογκ μου! Να μας έρχεσαι, να γράφεις και στο άλλο, είμαστε μια μεγάλη παρέα τώρα πια! Για το βιβλίο που λες ίσως ναι, κάποτε γράψω και κάτι τέτοιο, όταν θα έχω φτάσει στο στόχο μου πρώτα όμως, γιατί όπως ξέρεις, δάσκαλε που δίδασκες...!!!
Φιλιά πολλά καλή μου, χάρηκα πάρα πολύ που σε γνώρισα και μπράβο για το επίτευγμά σου!

Maria Tzirita είπε...

Δημήτρη, είμαι ετερόφωτο σώμα, η λάμψη μου προέρχεται από την αγάπη τη δική σας! Καλημέρες και φιλιά, θα πάρω τη Σταυρούλα να βρεθούμε το τριήμερο, αν είστε εδώ!

Maria Tzirita είπε...

Αδαμαντία μου, στην αρχή είμαι ακόμα! Ούτε καν στο μισό της διαδρομής, αλλά είναι απολαυστική και δε με αγχώνει καθόλου. Στη Θεσσαλονίκη βρήκα εξαιρετικές προσφορές στα μαγαζιά, γι αυτό και τα σήκωσα! Να είμαστε καλά να τα χαρούμε, φιλιά πολλά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Λουίζα μου, λατρεμένη πόλη με λατρεμένους ανθρώπους - αυτό είναι το πιο σημαντικό! Να είσαι καλά, φιλάκια πολλά και καλό μήνα!

Maria Tzirita είπε...

Ειρήνη μου, πόσα ευχαριστώ θα πρέπει να σου πω;;; Πάντα περνάω τόσο καλά μαζί σας και ποτέ δε σας χορταίνω! Πρέπει μια φορά να έρθω μόνο για διακοπές κι όχι για δουλειά για να σας χαρώ πραγματικά όσο θα ήθελα! Όσο για τα βιβλία μου, προτιμώ να μιλούν άλλοι για τη δουλειά μου, στο κάτω κάτω δεν πήρα και κανένα βραβείο, αν συμβεί κάτι τέτοιο να είσαι σίγουρη πως θα σας το ανακοινώσω επίσημα! Φιλάκια πολλά πολλά και με το καλό να ξανανταμώσουμε! Η σειρά σου τώρα να κατεβείς!

Μαργαρίτα Πάσχου είπε...

Μπράβο Μαρία μου! Χαίρομαι που πέρασες καλά! Για τα έξοδα δεν πειράζει, αρκεί που ευχαριστήθηκες και είχες και καλή παρέα!

Καλό μήνα & καλό και δημιουργικό καλοκαίρι!

Mariela είπε...

Μπράβο Μαράκι μου, είμαι πε΄ρηφανη που έιμαι φίλη σου....
σε φιλώ πολύ πολύ κια πραγματικά χαίρομαι που όλα πήγαν τόσο καλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Δεν μπορεί κανείς να κάνει παρέα με τη Τζιρίτα και να μην εντυπωσιαστεί απο τον ανοιχτόκαρδο χαρακτήρα της, την αγάπη της για ζωή και γνωριμίες.Άσε που έχασε και κιλά και έγινε πιο..επικίνδυνη στους άνδρες της πόλης μας! Πάντα τέτοιες επιτυχίες να έχεις, κι εμείς περήφανες που είμαστε φίλες μιας γνωστής και καταξιωμένης συγραφέως!

VAD είπε...

Εχει και Λευκό Πύργο,έχει και Κάστρα,έχει και σουβλάκια,αυτή ειναι Ευρώπη,εχει δίκιο ο Σαλονικός στο Αμστερνταμ:)))Τι "με λες" τώρα...

Vassilis είπε...

Μαρία από ό,τι φαίνεται η Θεσσαλονίκη σου πάει και "σε" πάει πολύ!

marian είπε...

Μαρία μου γλυκιά το πόσο λυπήθηκα που δεν μπόρεσα να σε συναντήσω δεν λέγεται!
Ελπίζω την επόμενη φορά να είμαι πιο τυχερή και να μου έρθουν όλα πιο βολικά!!
Χαίρομαι που πέρασες καλά στην πόλη μας και χαίρομαι που όπως λέει ο Βασίλης η Θεσσαλονίκη και σου πάει και "σε"πάει!!!!
Εχω ένα βραβείο στο blog μου για σένα!!!
Πολλά φιλιά!!!
καλό σου απόγευμα!:)

marian είπε...

Ξέχασα να συμπληρώσω στο προηγούμενο σχόλιο ότι είσαι φανταστική!!!
Δεν ξέρω πόσα κιλά έχεις χάσει,αλλά όχι απλώς φαίνεται, αλλά φωνάζει!!!
Μπράβο Μαρία μου !!!!
φιλάκια!!!

maria είπε...

που ήτανε βρε ο Θόδωρος και δε τον είδα? έψαξα να τον βρω και άφαντος!! αλληλογραφούσαμε μέσω εmail κ επι ευκαιρίας της έκθεσης τον έψαχνα.. άμα το θυμόμουν και πιο νωρίς, θα σου έλεγα μήπως τον ξέρεις αλλά το θυμήθηκα φεύγοντας..
πέρασα καταπληκτικά Μαρία μου... κ ένιωσα σαν να σε κλέβω από τους υπόλοιπους αυτές τις λίγες στιγμές που ήμασταν στην έκθεση!!

πολλά πολλά φιλάκια! σε περιμένουμε και πάλι!

Maria Tzirita είπε...

Μαργαρίτα μου, ποτέ δεν τα λογάριασα τα έξοδα, είναι κι αυτο ένα από τα ελαττώματά μου! Κι εσύ να είσαι καλά κορίτσι μου, καλό μας καλοκαίρι!

Maria Tzirita είπε...

Μαριέλα μου, μπορεί να είσαι περήφανη για τη φίλη σου, αλλά όχι και για τη μαθήτριά σου! Μ'αυτά και μ'αυτά παραμέλησα τα μαθήματά μου κι έχω μείνει πίσω! Θα επανέλθω όμως, στο υποσχεθηκα! Ευχαριστώ για την κατανόηση, φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Αχτίδα μου, ό,τι κι αν κάνω ποτέ δε θα μπορέσω να ανταποδώσω τη φιλοξενία και την αγάπη σου, εσένα και της οικογένειάς σου! Είστε οι πιο φιλόξενοι άνθρωποι, οι πιο καλόκαρδοι που έχω γνωρίσει κι είμαι πολύ ευτυχισμένη που με συγκαταλέγεις στους φίλους σου! Τα αισθήματά μας είναι αμοιβαία, σ'αγαπώ πολύ πολύ! Σ'ευχαριστώ για όλα!

Maria Tzirita είπε...

Vad μου έτσι είναι, τα έχει όλα και συμφέρει! Γι αυτο και μας έχει μαγέψει όλους αυτή η πόλη, δεν είναι τυχαίο! Με το καλό να μας έρθεις στην πατρίδα, φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Βασίλη, με πάει και την πάω, πλάκα με κάνεις; Σχέση αμοιβαίας αγάπης έχουμε και μην αποκλείεις κάποτε να ζήσω μόνιμα εκεί! Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά! Φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Μάριαν καλή μου, μη στεναχωριέσαι, θα σας έρχομαι συχνά! Κι άλλο βραβείο πήρα; Αχ, τι καλά, πάω να το δω αμέσως! Χίλια ευχαιρστώ κούκλα μου, σε γλυκοφιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Μαράκι μου, δεν ήταν εκεί τη μέρα που ήρθες, διαοφρετικά θα τον έβλεπες. Και μην ανησυχείς καθόλου, δε με έκλεψες από κανέναν, χάρηκα πάρα πολυ που σε είχα παρεούλα μου! Να μου πεις εντυπώσεις από το βιβλίο που πήραμε, περιμένω! Φιλάκια πολλά!

Sofia Voikou είπε...

Μαρία μου, χαίρομαι που σε αποζημίωσε η πόλη μας, αν και μας ώρες - ώρες μας πνίγει λιγάκι.
Ελπίζω να μη χρειαστεί η επόμενη έκθεση για να τα πούμε από κοντά.
Φιλάκια

Yianna είπε...

Φιλενάδα καλό βραδάκυ και καλό μήνα να έχουμε!!
Θέλουμε και εμεις να ζήσουμε ....νύχτες και μέρες μαγικές και ονειρεμένες με την Τζιρίτα και την παρέα της...είναι άδικο αυτό!!!!!!
Πέρασες θαυμάσια...νομίζω!!!!
Φαίνεται!!!! Πάντα τέτοια!!!!!

Φιλιά

Aνεμος είπε...

ΖΗΛΕΥΩ ...ασ ειναι εκανα αναρτηση χαλάλι σου πατρίδα

iLiAs είπε...

...ωραια η παρεα σας!!
Παντα ετσι ομορφα να περνατε!!

Καλημερα Μαρια :)

Maria B. είπε...

Μαράκι μου - γλυκό μου Μαράκι, το βιβλίο σου σκίζει και εσύ είσαι πιο κούκλα απο κάθε άλλη φορά!!!!

Ευχομαι παντα να έχεις υγεία και επιτυχίες.

Συγχαρητήρια και για το βραβείο σου !!!! εχεις αποδείξει περίτρανα ότι είσαι παιδί της δημιουργίας και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο.


Πολλά πολλά φιλάκια

stalamatia είπε...

Mαρία μου χαίρομαι για σένα ,μου αρέσει όταν κάποιος πετυχαίνει τους στόχους του.Όταν θα πάρω και τα μάτια μου να είσαι σίγουρη πως μετά και αφού το διαβάσω ,όταν θα έλθω Αθήνα θα σε βρώ για να μου τα υπογράψεις.Το έχουν στο βιβλιοπωλείο εδώ και το παιδί της αγάπης το είχε φέρει το άλλο βιβλιοπωλείο.Κυκλοφορείς παντού.Φιλούθκια.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΝΕΜΟΣ.
ΠΕΡΑΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΟΥ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

Leviathan είπε...

Etsi pada omorfa na pernas sti 8essaloniki kai oxi mono!filia polla!

Phivos Nicolaides είπε...

Πάντα επαγγελματικές επιτυχίες και προσωπικές ευτυχίες στη ζωή σου Μαρία. Μράβο σου!

marianaonice είπε...

Ax Μαρία μου!
Τα έμαθα τα νέα σου από το φίλο μας τον @Ανεμο και πολύ χάρηκα!!
Πάντα τέτοια φίλη μου!!
Είμαστε περήφανοι για σένα!!!
Φιλιά!!
:)))

Maria Tzirita είπε...

Σοφία μου, γι άλλη μια φορά να σε συγχαρώ για το εκπληκτικό βιβλίο σου! Μας άφησες άφωνους στην έκθεση! Ελπίζω κι εγώ να ξαναβρεθούμε σύντομα, όποτε κατεβείς αθήνα να μου τηλεφωνήσεις! Φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Γιάννα μου, κάντε ένα ταξιδάκι προς τα δω και σου υπόσχομαι μέρες και νύχτες μαγικές κι ονειρεμένες! Σειρά σας είναι, να είμαστε δίκαιοι, έτσι; Ξεσήκωσε τον αντρούλη σου τώρα το καλοκαίρι για διακοπές στην Ελλάδα! Σας περιμένω, φιλιά σε όλους σας!

Maria Tzirita είπε...

Άνεμε, σ'ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες, ελπίζω φέτος το καλοκαίρι ν'ανταμώσουμε και να τα πούμε επιτέλους κι από κοντά! Να'σαι καλά, σε φιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Ηλία μου, κι εσύ όμορφα να περνάς κι όμορφα να δημιουργείς! Να είσαι πάντα καλά, καλό καλοκάιρι!

Maria Tzirita είπε...

Μαρ'ακι Β., σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, το αληθινό βραβείο είναι αυτο που μου δίνει η αγάπη η δική σας και των αναγνωστών μου! Σε φιλώ γλυκά!

Maria Tzirita είπε...

Σταλαματιά μου, θα περιμένω με χαρά να σε γνωρίσω και να μου πεις και τη γνώμη σου για το βιβλίο μου! Να'σαι καλά κούκλα μου, σε φιλώ κι εγώ!

Maria Tzirita είπε...

Σκρουτζάκο μου σ'ευχαριστώ, αυτό το βραβείο πια κυκλοφόρησε σε όλη τη μπλογκόσαφαιρα και δικαίως, αφού όλοι εδώ είναι παιδιά της φαντασίας και της δημιουργίας! Φιλιά πολλά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Λεβιάθαν μου, σωστά το λες, και όχι μόνο! Παντού να περνάμε καλά, όλοι μας! Καλημέρες και φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Φοίβο, σ'ευχαριστώ, να είσαι καλά! Την καλημέρα μου και φιλιά στην οικογένεια!

Maria Tzirita είπε...

Μαριάνα μου, εγώ να δεις πόσο περήφανη είμαι που έχω κάνει φίλους σαν εσάς! Σ'ευχαριστώ για όλα και περισσότερο για την αγάπη σου καλή μου, πολλά πολλά φιλιά!

Yannis Kapnidis είπε...

Θεσσαλονίκη και να μην περάσεις καλά δε γίνεται! Πολύ θα ήθελα να ζήσω κι εγώ από κοντά την έκθεση βιβλίου εκεί!

Για τη Λένα Μαντά θα σου πώ ότι τώρα διαβάζω ένα παλιότερό της βιβλίο, το οποίο ανακάλυψα ότι είχα αγοράσει πριν 3 χρόνια περίπου και είχα ξεχάσει ότι το έχω... "Θεανώ, η λύκαινα της Πόλης". Από τις πρώτες σελίδες με έχει καθηλώσει. Είναι το πρώτο βιβλίο της Λ. Μαντά που διαβάζω κι έχω εντυπωσιαστεί με την αμεσότητά της. Το τελευταίο της θα το πάρω το καλοκάιρι... Ε, καλά, μη φωνάζεις, θα πάρω και "Το παιδί της αγάπης", αφού το έχω υποσχεθεί!

Πολλά φιλιά, να είσαι καλά!!!

Yianna είπε...

Φιλενάδα μου καλή
Προς το παρόν ξεσήκωσα τη Λουϊζα και ετοιμαζόμαστε για την παρουσίαση της κας Μαντά στην Κύπρο!!! Ο δε Κώστας λέει....πέργολα, φραπέ, Κύπρος και πάλι Κύπρος!!!!! Θέλει ΜΕΓΑΛΗ προσπάθεια για να ....ξεσηκωθεί ο κύριος.....ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ!!!!!!

Aspa είπε...

Δε μας έγραψες όμως τι ψώνισες από τη Θεσσαλονίκη και γύρισες πιο φτωχή σε χρήματα… Θα μείνουμε με την απορία! Φιλιά και του χρόνου!