11 Φεβ 2010

Η πρώτη κριτική για το βιβλίο...


Η Μαρία Τζιρίτα επιστρέφει με ένα βιβλίο βγαλμένο από την καθημερινότητα. Τι και αν θα διαβάσετε ήδη στις πρώτες σελίδες για τη NASA και έναν πυρηνικό φυσικό, για ένα απόρρητο κρατικό μυστικό και έναν μυστηριώδη πλανήτη που πάει να αλλάξει τροχιά στις ζωές των ανθρώπων στη Γη και άλλα τέτοια, εγώ επιμένω! Το «Αν Δεν Υπήρχε Αύριο» είναι άκρως καθημερινό και σίγουρα οικείο, αφού δύσκολα θα αντισταθείτε στον πειρασμό να παρομοιάσετε από τις πρώτες κιόλας σκηνές κάποιον από τους πρωταγωνιστές με ένα πρόσωπο του οικογενειακού ή φιλικού σας περιβάλλοντος που κάτι ή κάποιος στο βιβλίο θα σας το θυμίσει! Μια γυναίκα που μένει μόνη με δύο παιδιά όταν ο άντρας της πετά απ’τη ζωή του 20 χρόνια γάμου, ένας φιλοχρήματος διευθυντής τραπέζης που συνειδητοποιεί ότι η ευτυχία δεν εξαγοράζεται μόνο όταν μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο, ένας πλούσιος εργένης επιχειρηματίας που θα «παντρευτεί» με όσα δε σκέφτηκε ποτέ να κάνει στη ζωή του, μια έκρηξη, ένας όρκος σιωπής και ένα πέπλο μυστηρίου, αφήνουν την υπόθεση να εξελιχθεί απλά, κοινωνικά και συναισθηματικά, χωρίς ακρότητες, χίμαιρες και μεταφυσικές προεκτάσεις. Ένα βιβλίο επίκαιρο με το κύριο μέρος της ιστορίας να εξελίσσεται ανάμεσα στο 2009 και το 2010, με αρκετές αναφορές σε γεγονότα που μας απασχόλησαν και μας απασχολούν όπως τα blogs ή η εξέγερση της νεολαίας τον Δεκέμβρη του 2008, έρχεται να μας υπενθυμίσει μέσα από έντονες εικόνες και χαρακτηριστικό τρόπο, ότι «αν δεν είμαστε καλά με τον εαυτό μας δε μπορούμε να είμαστε με κανέναν άλλον» και πως «Πρέπει να νιώσουμε ότι χάνουμε κάτι για να το εκτιμήσουμε και να το δούμε στις σωστές του διαστάσεις»! Αν δεν έχετε ακόμη σκεφτεί ποια είναι στ’αλήθεια η ουσία της ζωής και αν πράγματι αξίζει να θυσιάζουμε το Τώρα για ένα αβέβαιο μετά, σας λέω πως αξίζει τον κόπο! Κάντε το, έστω για λίγο! Τώρα αν αναρωτιέστε τι πραγματικά θα έμενε από όλη μας τη ζωή ζωντανό αν φτάναμε σε κάποια στιγμή που δεν θα υπήρχε αύριο, αυτό ίσως και να σας το πει το βιβλίο…
Βαγγέλης Αυγουλάς Τελειόφοιτος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών, Μέλος της Επιτροπής Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Τακτικός εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης.

39 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Αντε καλο μου
Η χιλιοστη θα ειναι η δικη μου
χα χα

Μακια μακια μακια
και πάντα επιτυχιες

Lila Xagorari είπε...

Mαρία μου από την στιγμή που διάβασα το απόσπασμα που ανέβηκε στο scribt ομολογώ οτι δεν μπορώ να περιμένω! Θέλω τη συνέχεια το γρηγορότερο!
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου τα καλύτερα για το βιβλίο σου και εύχομαι να μπορέσουμε να πιούμε καφεδάκι κάποια στιγμή παρεούλα!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Οσο πας μας εξάπτεις όλο και πιο πολύ την περιέργεια!!!
Το περιμένουμε πως και πως το βιβλίο σου Μαράκι!
Φιλιά!

athina μπασιούκα είπε...

Από αυτά που διάβασα, πρόκειται σίγουρα για ιστορία με ενδιαφέρον! Όλοι μας θα βρούμε κάτι από τον εαυτό μας μέσα στο βιβλίο σου. Ίσως οι ζωές μας να μην έχουν τόσο μεγάλη ταργικότητα, όλοι έχουμε παρασυρθεί όμως και έχουμε χάσει το σήμερα, όλοι έχουμε κάνει λάθος επιλογές και όλοι έχουμε αναγκαστεί να κάνουμε κάποιον συμβιβασμό.
Μετά τις 8 Μαρτίου που τελειώνω με ένα πιεστικό deadline, θα ρουφήξω το βιβλίο σου. Καλοτάξιδο και να έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία από τα δύο προηγούμενα και πολύ ωραία βιβλία σου!

Μαργαρίτα Πάσχου είπε...

Καλοτάξιδο Μαράκι μου γλυκό! Καλό τριήμερο καλή μου! Φιλιά!

Yannis Kapnidis είπε...

...κάτι μου λέει ότι σε αυτό το βιβλίο η Μαρία Τζιρίτα ξεπερνάει τη Μαρία Τζιρίτα.

Το προηγούμενο βιβλίο με συγκίνησε πάρα πολυ και είχα καιρό να νιώσω έτσι. Σ'αυτό τι θα νιώσω άραγε διαβάζοντάς το;;; Μη μου πεις!!! Θέλω να είναι έκπληξη!

BUTTERFLY είπε...

συγχαρητηρια Μαρακι! Διαβασα την προδημοσιευση και περιμενω πως και πως τη συνεχεια!!!!

Maria Tzirita είπε...

Ρίκη μου, ελπίζω όχι η χιλιοστή, θέλω να την έχω πιο σύντομα, γιατί η γνώμη σου μετράει! Φιλιά καλή μου, το τριήμερο θα σ'έχω παρέα μου...

Maria Tzirita είπε...

Λίλα μου θα το έχεις πολύ σύντομα! Και το βιβλίο και το καφεδάκι - ελπίζω! Φιλάκια καλή μου, καλό τριήμερο!

Maria Tzirita είπε...

Έλενα, αυτό που λες σημαίνει ότι πέτυχα το στόχο μου! Ελπίζω η αναμονή να αξίζει τον κόπο - αυτό θα περιμένω να μου πεις! Φιλιά, καλή Σαρακοστή!

Maria Tzirita είπε...

Αθηνά μου, αυτό ακριβώς ήθελα να πετύχω, να τυατιστούμε όλοι με κάποιον από τους ήρωες, ακριβώς για να καταφέρουμε να δούμε κι εμείς τη ζωή με άλλο μάτι και να ζούμε την κάθε μέρα σα να είναι η τελευταία! Μόλις με "διαβάσεις" θα περιμένω τις εντυπώσεις σου! Να είσαι καλά και να περάσεις ένα υπέροχο τριήμερο!

Maria Tzirita είπε...

Μαργαρίτα μου, καλό τριήμερο, να χαρείς τον έρωτα στη γιορτή του και να έχεις μια καλή Σαρακοστή! Χίλια φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Γιάννη μου, δε θα σου πω, θα το διαπιστώσεις μόνος σου! Έχεις και τ'όνομα του ήρωά μου - ένας λόγος παραπάνω! Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, να είσαι καλά, καλό τριήμερο!

Maria Tzirita είπε...

Πεταλουδίτα μου, σ'ευχαριστώ, την Τρίτη θα είναι κοντά σας το βιβλίο και θα διαβάσεις και τη συνέχεια! Φιλάκια πολλά, καλά να περάσεις το τριήμερο!

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι έχουν το δικαίωα να το διαβάζουν πριν τη κυκλοφορία του; Το βρίσκω άδικο.

Aristodimos είπε...

Τελειωσαν πια οι μερες... εφτασε η ωρα !!!!

Αντε καλοτάξιδο !!!!

*****

Όμορφο 3ημερο να εχεις και καλα κουλουμα...

Την αγάπη μου

Αρης

Maria Tzirita είπε...

Γιάννη φίλε μου, αυτοί οι "κάποιοι" σαφώς και έχουν το δικαίωμα, αφού ο Βαγγέλης Αυγουλάς μπορεί να "διαβάσει" το βιβλίο μόνο ηλεκτρονικά, με το ειδικό πρόγραμμα που υπάρχει στον υπολογιστή που μετατρέπει το κείμενο σε φωνή - δεδομένου ότι είναι τυφλός. Γι αυτό και του το έστειλα σε ψηφιακή μορφή, πριν ακόμα κυκλοφορήσει. Εσύ όμως θα έχεις τη χαρά να το κρατήσεις στα χέρια σου και να θαυμάσεις και το όμορφο εξώφυλλο....μια δυνατότητητα που ο Βαγγέλης μας δεν έχει...
Σε φιλώ, καλό τριήμερο!

Maria Tzirita είπε...

Άρη μου σ'ευχαριστώ, καλό τριήμερο και καλή Σαρακοστή να έχεις! Τα φιλιά μου!

Eleni Dafnidi είπε...

Όπως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται έτσι και τα επιτυχημένα βιβλία από την πρώτη κριτική τα καταλαβαίνεις! Φαντάζομαι πόσο περήφανη θα ένιωσες με αυτά τα λόγια και πόσο χαρούμενη θα σε έκαναν να αισθανθείς...
Χίλιες ευχές για το βιβλίο σου Μαράκι μου και ανυπομονώ να το πιάσω στα χέρια μου, να το διαβάσω και να ταξιδέψω μαζί με τους ήρωες σου.Και πες μας αν ξεκίνησες το επόμενο!

Ra Ma είπε...

Όλο μυστήρια είσαι....
Καλημέρα!!!

Phivos Nicolaides είπε...

Καλές, νέες και μεγάλες επιτυχίες και καλή αντάμωση στη Λευκωσία!

Olga είπε...

Λίγες μέρες έμειναν και θα διαβασουμε και εμείς που μας έχει πιασει προσμονή..

Φιλάκια πολλάααααααα Μαράκι

Matriga είπε...

Mαράκι μου γλυκό,
Πολύ χαίρομαι για σένα. Σου εύχομαι και αυτό το βιβλίο σου να πάει περίφημα και να έχεις καλό ταξίδι στην Κύπρο. Βλέπω έχεις ένα γεμάτο πρόγραμμα. Ελπίζω αυτή τη φορά να καταφέρουμε να τα πούμε από κοντά!

Πολλά φιλιά

Εύα Παραδείσου είπε...

Μαράκι μου καλό τριήμερο, καλά να περάσεις. :) Δύο μερούλες ακόμα!!!!! Περιμένω πως και πως :)Δε θα ευχηθώ καλή επιτυχία αφού θα την έχει σίγουρα. Είμαι πολύ χαρούμενη κι ανυπομονώ! Φιλάκια πολλά.

Που πας μωρη ξυπολυτη στα αγκαθια; είπε...

Εχω την αγωνια να το διαβασω αυτο το βιβλιο ενα χρονο τωρα.με ενθουσιασε τοτε οταν μου εκανες την τιμη να μου διαβασεις το πρωτο κεφαλαιο μαρακι μου.θυμασαι; σου ειχα πει οτι αυτο ειναι το καλυτερο που εχεις γραψει μεχρι τωρα, δηλαδη... ενα αριστουργημα!!!

Ανυπομονω να περασω ενα ξενυχτι ταξιδευωντας στα μερη... στις ζωες... των ηρωων σου.

Ευχομαι καλη επυτυχια,οσο κι αν αυτη... ξερω πως ειναι δεδομενη!

Σε αγαπαω!!!

Sofia Voikou είπε...

Μαρία μου, η Τρίτη πλέον είναι πολύ κοντά...
Καλοτάξιδο και καλή επιτυχία!!!
Μόλις το διαβάσω, θα επανέρθω δριμύτερη...
Φιλάκια

Mariela είπε...

Συμφωνώ κι εγώ, δεν βλέπω την ώρα να κάνω το ξενύχτι μου διαβάζοντας...
στο προηγούμενο ξενύχτισα, γιατί όχι και σ' αυτό???
πολλά πολλά πολλά φιλάκια...
και...
σε ευχαριστώ!!!!!!!!!

Maria Tzirita είπε...

Ελένη μου ακριβώς έτσι ένιωσα, εσύ με καταλαβαίνεις... Χαρά, συγκίνηση, περηφάνια... Περιμένω να σας παραδώσω τον Γιάννη, την Κατερίνα, τον Μιχάλη και τους υπόλοιπους, για να πιάσω την Αφροδίτη και τη Νίκη - φυσικά κι έχω αρχίσει το επόμενο! Μόλις νιώσω ότι αυτούς εδώ τους τακτοποίησα κι είναι πια στα χερια σας, θα το ολοκληρώσω και το τέταρτο! Σε φιλώ, σου εύχομαι καλή Σαρακοστή και περιμένω εναγωνίως και το δικό σου "παιδί" Χίλια φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Καλημέρα Πειρατή μου! Πού είσαι εσύ τόσο καιρό; Μόνο εγώ είμαι όλο μυστήρια,ε; Από αύριο θα σας λυθούν όλες οι απορίες πάντως σχετικά με την εξέλιξη της ιστορίας! Να είσαι καλά και να περνάς καλά, καλή Σαρακοστή και φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Ευχαριστώ Φοίβο μου, καλή αντάμωση λοιπόν!

Maria Tzirita είπε...

Όλγα μου, αύριο κιόλας! Σ'ευχαριστώ καλή μου, ελπίζω να είσαι καλά, φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Ματρίγκα μου σ'ευχαριστώ, πολύ γεμάτο πρόγραμμα πράγματι, το οποίο όμως δε με κουράζει καθόλου, γιατί θα έχω τη χαρά να συναντήσω φίλους κι αναγνώστες και να τους συστήσω το "παιδί" μου! Μακάρι να καταφέρεις να είσαι μέσα σ'αυτούς, θα το ήθελα πολύ! Πολλά φιλιά, καλή Σαρακοστή!

Maria Tzirita είπε...

Εύα μου κι εγώ είμαι πολύ χαρούμενη με τόση αγάπη που μου έχετε δώσει όλο αυτόν τον καιρό! Να μου είσαι καλά, καλή Σαρακοστή και φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Δεσποινούλα μου, δυό μέρες τώρα που έχουμε περάσει μαζί, συζητάμε ακριβώς αυτό: πως τίποτα δεν είναι δεδομένο! Έχω ανάγκη την αγάπη σας και τη θετική σας ενέργεια - κι η δική σου καλή μου είναι μεγάλη, φάνηκε κι από πέρυσι! Σε γλυκοφιλώ και περιμένω να σε δω και πάλι σήμερα να "κουλουμιάσουμε" παρέα! Φιλάκια πολλά, σ'ευχαριστώ για όλα!

Maria Tzirita είπε...

Σοφία μου ναι, έφτασε η μέρα! Θα περιμένω την πολύτιμη κριτική σου με αγωνία, εντωμεταξύ εύχομαι να περνάς καλά και να μην κουράζεσαι πολύ! Καλή Σαρακοστή, φιλάκια!

Maria Tzirita είπε...

ΜΑριέλα μου εγώ σ'ευχαριστώ, έχω μεγάλη χαρά και προσμονή περιμένοντας να δω τα βιβλία μου αποτυπώμένα στον καμβά σου! Σ'ευχαριστώ που θα το κάνεις αυτό για μένα, σ'ευχαριστώ που υπάρχεις κι ομορφαίνεις τον κόσμο μας με το ταλέντο σου! Χίλια φιλιά!

ElenaG είπε...

Μαρία μου ελπίζω πως πέρασες καλά το τριήμερο.Έχω απορία και αγωνια...(τώρα το σκέφτηκα και ελπίζω πως τόσες μέρες δεν λογάριαζα χωρίς τον ξενοδόχο!)στη Κύπρο θα κυκλοφορήσει αύριο?
και μην μου πεις όχι!...;-)
Καλή Σαρακοστη και καλο Πάσχα να φτάσουμε με την βοήθεια του Θεού.
Σου εύχομαι το καλύτερο για το βιβλίο παρότι όπως όλοι είμαι σίγουρη για την επιτυχία.
καλο ξημερωμα.Φιλω σε+

Maria Tzirita είπε...

Έλενά μου, μέχρι τέλος της βδομάδας θα είναι και στην Κύπρο, μην ανησυχείς! Εξάλλου, μπορείς να το αποκτήσεις και στην παρουσίαση που θα βρεθούμε, τι αγχώνεσαι; Εκεί θα υπάρχει σίγουρα! Καλή Σαρακοστή και καλή αντάμωση γλυκιά μου! Φιλώ σε!

Artanis είπε...

Είμαι σίγουρη οτι θα είναι υπέροχο...Τα συγχαρητήρια στα ξαναέστειλα, αλλά θα σου τα γράψω κι εδώ :)
Καλοτάξιδο το νέο βιβλίο!!!