16 Μαΐ 2010

Θα είμαι οπωσδήποτε εκεί!


Πέρυσι όταν είχε έρθει ο αγαπημένος μου Νίκος Διακογιάννης για παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα, ήμουν άρρωστη και δεν μπόρεσα να παραβρεθώ. Το πόσο είχα στεναχωρηθεί δε λέγεται. Με τον Νίκο μπορεί να μην έχουμε καταφέρει να γνωριστούμε από κοντά - ακόμα - αλλά έχουμε δεθεί πολύ, πρώτα μέσα από τα βιβλία μας κι έπειτα με τις ατέλειωτες συζητήσεις μας στο τηλέφωνο εδώ και τόσο καιρό. Το πόσο μεγάλη θαυμάστρια του Νίκου Διακογιάννη είμαι, μπορείτε να το δείτε εδώ - αν δεν το θυμάστε από πέρυσι.
Αυτή τη φορά του υποσχέθηκα πως ο κόσμος να χαλάσει θα είμαι εκεί - δεν το χάνω με τίποτα! Και σας προτείνω να κάνετε κι εσείς το ίδιο, να τιμήσετε με την παρουσία σας έναν αξιόλογο λογοτέχνη, από τους λίγους που υπάρχουν και υπηρετούν με τέτοιο γνήσιο τρόπο τα ελληνικά γράμματα. Κι όσοι δεν έχετε διαβάσει τα βιβλία του Νίκου να το κάνετε οπωσδήποτε, γιατί θα νιώσετε πλουσιότεροι - αυτό είναι το συναίσθημα που σου αφήνει η γραφή του Νίκου Διακογιάννη...
Νίκο αγαπημένε, σου εύχομαι διαδικτυακά ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για τα γενέθλιά σου και τα υπόλοιπα θα τα πούμε από κοντά! Πάντα χαρές, πάντα επιτυχίες και ό,τι άλλο επιθυμεί η καρδιά σου!
Καλή αντάμωση την Τρίτη στο Έναστρον στις 8 το βράδυ!

20 σχόλια:

Sophia Kollia είπε...

Καλή επιτυχία!!
Καλή βδομάδα Μαρία!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Ειδες που μου λες πως ειμαι τυχερη που μενω επαρχια;

Γκρρρρρρρρρρρρρρρ

Νίκος Διακογιάννης είπε...

πω πω, τι να προσθέσω τώρα εγώ; Είναι συγκινητικό να διαπιστώνω για άλλη μια φορά πόσο δοτικοί μπορεί να είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν καβαλήσει κανένα καλάμι, που σκέφτονται τον ομότεχνό τους έτσι απλά και απροσποίητα. Θα τα πούμε από κοντά την τρίτη. Φεύγω αύριο το απόγευμα από τη Νίσυρο. Με το καλό να φτάσω και να τα πούμε. Θα είμαι και στην παρουσίαση της Λένας το επομενο βράδυ. Θα σε δω και στην έκθεση βιβλίου, εννοείται!

Matriga είπε...

Μαρία μου,
Μακάρι να έχει βγει ο πατέρας μου από το νοσοκομείο και να μπορέσουμε επιτέλους να τα πούμε και από κοντά!

Αλλιώς, θα περιμένω να σε γνωρίσω στην έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο. Αναμένω να μου πεις πότε θα είσαι εκεί.

Καλή εβδομάδα και φιλιά πολλά!

Eva F. είπε...

Μαρία μου σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη!
Εύχομαι καλή του επιτυχία!
Καλή εβδομάδα!

ElenaG είπε...

Κατάλαβες κύριε!
και εμείς πέρα από τη θάλασσα
πέρα από τα δάση!...
Καλή εβδομάδα Μαράκι μου

Γκρρρρρρρρρρρρρρρ χ 2

Maria Tzirita είπε...

Σοφάκι μου σ'ευχαριστώ, καλή βδομάδα και σε σένα!

Maria Tzirita είπε...

Ρίκη μου είσαι τυχερή για άλλα πράγματα! Τα βιβλία του Νίκου πάντως τα βρίσκεις ΚΑΙ στην επαρχία κι αξίζει να τα διαβάσεις, πίστεψέ με, θα σου αρέσει πολύ! Φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Νίκο μου, να μην πεις τίποτα, δε χρειάζεται, θα μας τα πεις όλα στην παρουσίαση! Είμαι πολύ συγκινημένη που θα σε γνωρίσω από κοντά! Για την έκεθση βιβλίου δεν ξέρω, δε μας έχουν ενημερώσει ακόμα.
Φιλιά πολλά, σε περιμένουμε!

Maria Tzirita είπε...

Ματρίγκα μου στην έκθεση στο Ζάππειο δεν παίρνουμε μέρος τελικά, θα είμαι όμως στις 29 στο Χοντο της Ομόνοιας, θα κάνω σχετική ανάρτηση. Αν δεν καταφέρεις να έρθεις στον Νίκο, που το εύχομαι ολόψυχα, ελπίζω να μπορέσεις τότε. Φιλάκια πολλά και σ'ευχαριστώ!

Maria Tzirita είπε...

Εύα μου εν προκειμένω καλά κάνεις, διάβασε τον Νίκο και θα με θυμηθείς! Μακάρι να έρθεις κι εσύ την Τρίτη να σε έβλεπα και πάλι από κοντά! Φιλιά, προσπάθησέ το!

Maria Tzirita είπε...

Ελενάκι μου, εσείς έχετε άλλες χάρες εκεί! Εξάλλου σύντομα θα έχετε τη Λένα κοντά σας, αλλά και άλλους ομότεχνους. Ελπίζω καποτε να έχεις τη χαρά να γνωρίσεις και τον Νίκο. Αν τον γνωρίσεις μέσα από τα βιβλία του θα τον λατρέψεις πάντως! Φιλώ σε, καλή βδομάδα!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

akrat είπε...

AN EXETE ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ... ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣ...

Yianna είπε...

Α ρε Νίκο μεγάλε!!! Για σένα η φιλενάδα σταμάτησε ΤΗΝ ενδοσκόπηση, ΤΗΝ περισυλλογή ΚΑΙ ΤΗΝ συγγραφή του νέου της βιβλίου!!!! Για σένα ΟΛΟΚΛΗΡΗ ανάρτηση και για μας ...μια γενικούρα, μια γραμμή πράμα!!!!! Για να μας αποζημιώσεις Μαρία θέλουμε και λεπτομέρειες, πολλές λεπτομέρειες αυτής της εκδήλωσης!!! Και από σένα Νίκο το ίδιο....δεν ξεμπερδεύετε έτσι εύκολα!!!! Καλά να περάσετε και οι δυο σας και καλή σας βδομάδα!!! Φιλιά πολλά ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Artanis είπε...

καλή επιτυχία στην εκδήλωση...καλημέρα από ΝΖ, σε φιλώ...

Mariela είπε...

Μαράκι μου, καλή επιτυχία εύχομαι στο φίλο σου...
πολλά φιλιά!!

Matriga είπε...

Μαρία μου, δεν κατάφερα να έρθω γιατί είναι ακόμη στο νοσοκομείο ο πατέρας μου. Ελπίζω να περάσατε όμορφα.

Φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Καλημέρα σε όλους σας! Ήταν μια εκπληκτική εκδήλωση η χθεσινή, συγκινητική, ζεστή, ανθρώπινη... Ακριβώς όπως και ο Νίκος! Δε σας κρύβω ότι βούρκωσα με τα αποσπάσματα, που μου έφεραν πίσω μνήμες των συναισθημάτων του βιβλίου... Χάρηκα που επιτέλους γνώρισα τον Νίκο, τη Λίτσα Καραμπίνη, την σπουδαία Αλκυόνη Παπαδάκη από κοντά... Χάρηκα που ξαναείδα τη Μαρία Χανιώτου, τον Θοδωρή Παπαθεοδώρου, τον Δημήτρη Καραβασίλη και που γνώρισα καινούργιους ανθρώπους. Ο χώρος του καφε-βιβλιοπωλείου Έναστρον είναι μοναδικός και μ'έκανε να ζηλέψω που δεν έχω κάνει εκεί καμία δική μου παρουσίαση... Αξέχαστη βραδιά, αξέχαστο βιβλίο, σ'ευχαριστούμε Νίκο και περιμένουμε με αγωνία τον Νοέμβριο για τον "Ύπνο των Αγαλμάτων"...

Matriga είπε...

Μαρία,
Σου εύχομαι σύντομα να κάνεις και συ μια παρουσίαση εκεί :)