1 Σεπ 2010

Καλοκαίρι ήταν και πέρασε...


Αλλιώτικο...μελαγχολικό...παραπονεμένο...
Ένα καλοκαίρι που μας πρόσφερε τον ζεστό του ήλιο, την δροσερή θάλασσα, το ανάλαφρο αεράκι του. Ένα καλοκαίρι που έκανε ό,τι μπορούσε για να μας διασκεδάσει, να μας ξεκουράσει, να τιμήσει το όνομά του - αυτό που όλοι όταν το σκεφτόμαστε "καλοκαιράκι" νιώθουμε λαχτάρα κι ευτυχία, έχοντας συνδέσει αυτή την εποχή με την άδειά μας και την καλοπέραση.
Όμως φέτος έμεινε παραπονεμένο να κοιτάζει τα νησιά και τα θέρετρα πιο άδεια από ποτέ. Στεναχωριόταν που έβλεπε τον κόσμο μουδιασμένο, χωρίς κέφι, με το άγχος να ακολουθεί τους πολίτες αυτής της χώρας ακόμα και στις διακοπές...
Έτσι ήταν το καλοκαίρι μου. Στην προηγούμενη ανάρτηση σας είχα δώσει ραντεβού στην έκθεση βιβλίου στο Πασαλιμάνι, όμως δε βρέθηκα ποτέ εκεί τελικά. Λίγες μέρες πριν έχασα μια αγαπημένη μου θεία πολύ ξαφνικά και αυτό ήταν το πρώτο χτύπημα...
Όταν πήρα την άδειά μου, τον Αύγουστο, πήγα στο αγαπημένο μου Τολό, με αγαπημένους ανθρώπους, αλλά όλα ήταν αλλιώς. Πέρα από τη γενικότερη κακοκεφιά και τα σχεδόν άδεια μαγαζιά τις περισσότερες μέρες, στο στενό φιλικό μου περιβάλλον έζησα μια ασθένεια και έναν ακόμα θάνατο.
Η παιδική μου φίλη που περνάμε όλα τα καλοκαίρια μας παρέα στο Τολό, χτυπήθηκε από καρκίνο. Έκανε μαστεκτομή, κάνει χημειοθεραπείες αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει γιατί είναι επιθετικός και είχε πιάσει και λεμφαδένες. Μαζί της κάθε μέρα εκεί έζησα τους φόβους και το παράπονό της, το γνωστό "γιατί σε μένα;"...σαράντα χρονών γυναίκα με δυό μικρά κοριτσάκια ν'αναρωτιούνται γιατί πέφτουν τα μαλλιά της μαμάς....
Κι έπειτα ο αγαπημένος μου, δυό μέρες πριν ξεκινήσει να έρθει να με βρει να κάνουμε τις διακοπές μας μαζί, έχασε τον πατέρα του. Και φυσικά δεν ήρθε ποτέ, δεν τον είδα καθόλου, παρά μόνο τώρα που γύρισα στην Αθήνα. Και βέβαια κανείς μας δεν είναι όπως πριν, αυτή η απώλεια στέκεται βαριά πάνω από τα κεφάλια μας....
Ήταν όμορφα εκεί στο Τολό επειδή είχα την κόρη μου μαζί. Αυτό ναι με χαροποίησε ιδιαίτερα. Από την άλλη μεριά όμως συνετέλεσε και στην πρώτη μου σοβαρή κρίση μέσης ηλικίας... Και θα σας εξηγήσω ακριβώς τι εννοώ.
Κάθε καλοκαίρι της ζωής μου στο Τολό με τις παρέες μου εκεί ξενυχτούσαμε στα μπαρ, πίναμε, χορεύαμε, διασκεδάζαμε μέχρι πρωίας. Όσο δεν έβγαινα όλο το χειμώνα, το καλοκαίρι του έδινα να καταλάβει!Φέτος που ήμουν με την κόρη μου εκεί, κοπέλα στα 19 πλέον, την είδα να κάνει ακριβώς αυτή τη ζωή και να το κάνει με την καρδιά της και με μεγάλη αντοχή - σε αντίθεση με μένα! Ένιωσα παράξενα, ένιωσα ότι πια εμένα αυτό δε μου ταιριάζει, ότι ήταν κάτι παράταιρο. Δε μπορώ να βγαίνω στα ίδια μαγαζία που πηγαίνει κι εκείνη με τις δικές της παρέες και ξέρω πως δεν είναι και σωστό. Έτσι "μαζεύτηκα", αποσύρθηκα με ένα αίσθημα κούρασης αλλά και πληρότητας. Τα έζησα, τα χόρτασα, φτάνει. Τώρα είναι η σειρά της. Κι εγώ, όσο κι αν είμαι αρκετά νέα για τόσο μεγάλο παιδί, θέλω να είμαι πάντα μια κλασσική μαμά στα μάτια της, που ναι μεν διασκεδάζει και είναι μέσα στα πράγματα, αλλά ξέρει και να στέκεται στη θέση της και να σέβεται την ηλικία της. Όποιος από σας έχει βρεθεί στη θέση μου, είμαι σίγουρη πως με καταλαβαίνει...
Η κορούλα μου λοιπόν πέρασε στα ΤΕΙ Λογιστικής όπως επιθυμούσε, αλλά πέρασε στη Χαλκίδα κι όχι στον Πειραιά και το έχει φέρει βαρέως. Φυσικά είναι νωρίς ακόμα για να πάρει μια σωστή απόφαση και προς το παρόν την έχει καταβάλει η απογοήτευση και δε μπορεί να σκεφτεί καθαρά. Της είπα πως ό,τι κι αν αποφασίσει θα είμαι δίπλα της να την στηρίξω. Αν θέλει να πάει να παρακολουθήσει στη Χαλκίδα, αν θέλει να ξαναδώσει του χρόνου να μπει στην Αθήνα, ό,τι κι αν θέλει η ζωή είναι δική της κι είναι μπροστά της να την ζήσει όπως της αρέσει.
Και μέσα σ'αυτό το αλλιώτικο καλοκαίρι ήρθε και η πρόταση για τη συμμετοχή μου στον συνδυασμό "Ναύπλιο Νέα Ελπίδα". Υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Υπερκομματικός συνδυασμός (δε θα δεχόμουν διαφορετικά), νέοι άνθρωποι, γεμάτοι όραμα κι ελπίδα. Η ευκαιρία μου να στηρίξω τον τόπο μου, με τον τρόπο μου.
Συγκίνηση και χαρά μου έδωσαν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και ιδιαίτερα τη μέρα της γιορτής μου, μέιλς, μηνύματα και τηλεφωνήματα από φίλους αναγνώστες, μπλόγκερς, ομότεχνους συγγραφείς... Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου για τις ευχές, τα καλά σας λόγια για τα βιβλία μου και κυρίως για την αγάπη σας...Καλοκαίρι ήταν λοιπόν και πέρασε. Όπως όλα περνάνε κι όλα σβήνονται στο χρόνο. Εκτός από την ελπίδα για το καλύτερο που θα έρθει...
Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο φίλοι μου!




107 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΠΕΡΝΑΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΗΚΑ ΚΑΛΑ.
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

Η ΑΠΕΝΑΤΙ ΟΧΘΗ είπε...

Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο!!
Σε καταλαβαίνω απόλυτα !!Στα 16 η κόρη μου . Τώρα είναι η σειρά τους να ζήσουν τη δίκη τους ζωή, χωρίς τη δίκη μας παρουσία ,
Μακριά αλλά ταυτόχρονα κοντά στα
παιδιά μας !!

Unknown είπε...

Καλώς ήρθες Μαράκι μου! Ελπίζω το φθινόπωρο να σου φέρει μόνο χαρές κι όχι άλλες στενοχώριες!
Μας έλειψες!

Καλό βραδάκι!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Όποιος πει ότι δεν πέρασε τέτοιες καταστάσεις, λέει ψέμματα!
Για μας είναι όλα.
Και με όλα αυτά, μη πεις ότι ήταν ένα χαμένο καλοκαίρι.
Έγινες σοφότερη και αυτό είναι το κέρδος.
Να 'σαι καλά και εύχομαι ένα δημιουργικό Φθινόπωρο!

athina μπασιούκα είπε...

Μαρία!

Καλώς βρισκόμαστε και πάλι! Λυπάμαι για τις απώλειες και την αρρώστια της φίλης σου, χαίρομαι για την επιτυχία της κόρης σου. Το ότι θα μεγαλώσουμε είναι σίγουρο. Οι αντοχές θα μειωθούν και το δέρμα θα χαλάσει. Μέσα μας είναι το θέμα τι γίνεται όμως.

Στην φωτογραφία είσαι πολύ όμορφη και νομίζω άλλαξες τα χρώμα στα μαλλιά σου! Σου πάνε πολύ!

Να έχουμε έναν καλό και δημιουργικό χειμώνα, με αγάπη και χρήματα! Όλα χρειάζονται για την ισορροπία του ανθρώπου.

Theogr ο κηπουρός είπε...

Πέρασα απλά να πω καλό μήνα. Τα υπόλοιπα από κοντά.

vivliolatreia.blogspot.com είπε...

τελικά όλοι με ένα "γιατί" πορευόμαστε ... το "ταξίδι" είναι μακρυνό ....

Sophia Kollia είπε...

Καλημέρα Μαρία!
Είδες αυτά τα ξαφνικά τι πόνο φέρνουν? Έτσι και δω τα κτυπήματα ήταν απανωτά όλο το χειμώνα και την Άνοιξη. Ευτυχώς το καλοκαίρι πέρασε ήρεμα, εκτόε ότι καήκαμε πάλι!
Εύχομαι η φίλη σου να γίνει καλά..Κρίμα και πάλι κρίμα.Όσο για τα χρόνια που περνάνε..όλα καλά.Κάθε ηλικία έχει τις δικές της χαρές. Νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση μεταγραφής λόγω του ότι είνια παιδί χωρισμένων γονιών.Για ρώτα να δούμε..
Καλή επιτυχία με τις Δημοτικές και επλίζω να μην έχετε τόσες ίντρικες όπως έχουμε εδώ..δυστυχώς..
΄Άντε βρε Μαρία μου, μακάρι να έχουμε καλό χειμώνα και να μην πάνε χειρώτερα τα πράγματα στην κοινωνία, γιατί δεν τα βλέπω καλά...
Τον Ιούλιο πήγα Ιταλία και το έχω σε ετικέτα-Ο γύρος της Ιταλίας με δυο παντόφλες-Αν βρεις χρόνο ρίξε μια ματιά,,μπορεί να σου φτιάξει λίγο το κέφι..για λίγο..
Πολλά φιλιά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Αυτό το καλοκαίρι ήταν πολύ δύσκολο για όλους μας φίλη μου.Σου εύχομαι το καλύτερο και αυτός ο Χειμώνας να μας φέρει καλύτερες μέρες.Επιτυχία σε ότι κάνεις και είμαι σίγουρη γι' αυτό γιατί είσαι ένα πολύ προικισμένο για επικοινωνία άτομο.

Artanis είπε...

καλή επιστροφή, λυπάμαι για τα άσχημα που σημάδεψαν το καλοκαίρι σου...
Καλή επιτυχία να έχεις και στην πολιτική...
Σε φιλώ...

BIKY είπε...

καλό μηνα και καλό χειμώνα Μαρία μου

"ζαχαρούλα.." είπε...

καλό μήνα και καλή επιστροφή Μαράκι!!!

φιλιά από την Πάτρα!!!

philos είπε...

Εύχομαι να είναι καλοκαίρι απο εδώ και πέρα για σένα!

akrat είπε...

καλό φθινώπορο

χρόνια πολλά δια την εορτήν σας...

όλα είναι δύσκολα πλέον στην χώρα τούτη...

ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ μια περιρέουσα αιθάλη..


πνιγώμαστε....

ωστόσο ελπίζουμαι εις την νέαν γενεάν... είδωμεν...

BUTTERFLY είπε...

Συλληπητηρια ειλικρινα για τις απωλειες σας! Και καλη δυναμη στη φιλη σου, η προσευχη μου να πανε ολα καλα! Να εχετε πιστη!
Συγχαρητηρια στην κορουλα σου! Να μη στεναχωριετια, νομιζω οτι μπορει να γραφτει εκει και να ξαναδωσει του χρονου και να δει μετα τι θα κανει.
Καλο μηνα και καλο φθινοπωρο να εχουμε με δυναμη και χιουμορ!

Lilith είπε...

Είσαι πολύ καλή μητέρα και η κόρη σου είναι τυχερή. Ξέρεις να κρατάς ισορροπίες. Μπράβο σου. :)
Λυπάμαι πολύ για τις απώλειές σου, Μαρία μου και πραγματικά εύχομαι μέσα απ' την καρδιά μου να γίνει καλά η φίλη σου.
Χαίρομαι που γύρισες κοντά μας.

Φιλιά πολλά!

ElenaG είπε...

Καλο μηνα Μαράκι μου και Χρονια πολλά (σήμερα του Οσίου Μελετίου του οποίου την εικόνα έχεις)
Λυπάμαι για την φιλη σου Μαράκι μου αλλα να εισαι διπλα της και ο αγώνας είναι μεγάλος.Το ότι είναι επιθετικός σίγουρα δεν είναι καλο όμως οι ελπίδες πάντα υπάρχουν.Έχω ζήση προσωπικά περιστατικά γι
αυτό και το λέω.Ο Θεός να της δίνη δύναμη και υπομονή και το κυριότερο όλων να μην το βαζη κάτω.
Το κοριτσάκι σου είναι μια κούκλα να της πεις πως αν πραγματικά θέλει να ζήση φοιτητική ζωή να πάει Χαλκίδα.
Όσο για σένα Μαράκι μου...μεγαλώνουμε! όχι πως δεν θα διασκεδάζουμε απλά αλλάζουν οι τρόποι...
Φιλω σε βιαστικά γιατί σήμερα τρέχω...

Lila Xagorari είπε...

Kαλημέρα, καλό μήνα και καλό Φθινόπωρο!!!!
Mαρία μου περίεργο καλοκαίρι για όλους μας. Ήταν σαν να κρεμόταν από πάνω μας η σκιά του Λεβιάθαν. Δεν καταφέραμε να πιούμε το καφεδάκι που λέγαμε, αλλά ευτυχώς το αύριο υπάρχει! Η Χαλκίδα είναι υπέροχη πόλη και πολύ κοντά στην Αθήνα, ας γραφτεί η μικρή σου και αν δεν της αρέσει ας μην πάει, αλλά τουλάχιστον θα έχει δοκιμάσει!
Πολλά πολλά φιλιά!!

Maria Tzirita είπε...

Σκρουτζάκο μου καλό μήνα φίλε μου! Σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου, καλή επιτυχία και σε σένα στις σπουδές σου! Φιλιά σε σένα και τη μαμά!

Ανώνυμος είπε...

Καλως μας ηρθες παλι Μαρια μου!
Κουραγιο,δυναμη,υπομονη για ότι άσχημο βρεθηκε στη ζωη σου αυτό το καλοκαιρι.Εισαι δυνατη,πολυ δυνατη κ δεν σε φοβαμαι!
Οσο για το Χριστινακι σου....ειναι πολυ όμορφη πολη η Χαλκιδα.Εκει σπουδασα,εκει εζησα 4 χρονια,εκει γνωρισα τον καλό μου.
Φιλιά πολλα κ να θυμασαι....Σ'ΑΓΑΠΩ!

Maria Tzirita είπε...

Χρυσά στάχια, φίλη που δεν ξέρω το όνομά σου, σ'ευχαριστώ για την επίσκεψή σου και τις ευχές σου. Με τη σειρά μου να ευχηθώ για την κόρη σου που είδα πως γιορτάζει σήμερα ό,τι καλύτερο, να την χαίρεσαι! Καλό μας μήνα και καλό φθινόπωρο!

Maria Tzirita είπε...

Νατασσούλα μου κι εμένα μου λείψατε! Το ποίημά σου για το φθινόπωρο εκπληκτικό, με εκφράζει απόλυτα! Ας περιμένουμε τα καλύτερα λοιπόν, φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Δύσπιστε φίλε μου, ποτέ δε θα έλεγα ότι ήταν ένα χαμένο καλοκαίρι. Απλά διαφορετικό. Έχεις δίκιο απόλυτο, σίγουρα με έκανε πιο σοφή. Μου αρέσει η ωριμότητα τελικά και νομίζω πως μου πάει... Φιλιά σε σένα και τη Σία! Καλό φθινόπωρο!

Maria Tzirita είπε...

Αθηνά γλυκιά μου, το καλύτερο κοπλιμέντο που μου έχουν κάνει ήταν το ότι πέρασες την κόρη μου για μένα! Σ'ευχαριστώ βρε αλλά είπαμε, εμείς μεγαλώνουμε - σιγά μην ήμουν έτσι φρέσκια σαν το Χριστινάκι μου! Σ'ευχαριστώ πάντως ήταν εκπληκτικό! Νομίζω πως σήμερα γιορτάζεις, σωστά; Χρόνια πολλά λοιπόν, να είσαι πάντα καλά και να χαμογελάς! Φιλιά πολλά Αθηνά μου!

Maria Tzirita είπε...

Κηπουρέ μου σ'ευχαριστώ κι ανταποδίδω! Ελπίζω αυτή τη φορά να καταφέρουμε να βρεθούμε πρώτα ο Θεός! Φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Κατερίνα μου, πολύ όμορφο αυτό που έγραψες... Είδα στο ιστολόγιό σου που λες για την έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο από 11/9, όμως εγώ θα είμαι εκεί αυτό το Σάββατο ήδη, άρα ξεκινάει νωρίτερα! Εμείς θα τα πούμε έτσι κι αλλιώς, σου χρωστάω και τα βιβλία. Φιλάκια πολλά, καλό μας φθινόπωρο!

Maria Tzirita είπε...

Σοφάκι μου γλυκό, καλώς σε βρήκα και πάλι! Θα τις δω τις αναρτησεις σου οπωσδήποτε, δεν τα χάνω εγώ αυτά! Ας ελπίσουμε ότι όλα θα είναι καλύτερα από δω και πέρα... Φιλάκια πολλά και καλό μας μήνα!

Maria Tzirita είπε...

Αχτιδούλα μου εύχομαι και για σένα όλα να είναι καλύτερα. Είμαι σίγουρη πως η αισιοδοξία σου και η θετική σου ενέργεια θα νικήσει κάθε κακό και παίρνω κι εγώ δύναμη από τη δύναμή σου! Τα φιλιά και την αγάπη μου σε όλους σας!

Maria Tzirita είπε...

Αρτάνις μου σ'ευχαριστώ! Εγώ με την πολιτική καμία σχέση! Ασχολούμαι μόνο με τα κοινά! Να μου είσαι καλά και καλό μήνα!

Maria Tzirita είπε...

Βικούλα μου, καλό μήνα και σε σένα! Καλή επιτυχία σε ό,τι κάνεις και φέτος και φιλιά στα παιδάκια σου τα όμορφα!

Maria Tzirita είπε...

Ζαχαρούλα μου πολλά φιλιά κι από μένα στην Πάτρα! Καλές ετοιμασίες, με χαμόγελο και κέφι κι ελπίζω να τα πούμε κι από κοντά! Μου έδωσες μεγάλη χαρά με το μέιλ σου!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μαράκι μου καλώς σε βρίσκω και πάλι!
Σήμερα επέστρεψα κι εγώ, σιγά σιγά προσπαθώ να ξαναβρω τους ρυθμούς μου!
Ευχομαι από καρδιάς όχι άλλες στεναχώριες, εύχομαι μόνο το καλύτερο!
Φιλάκια πολλά!

Unknown είπε...

Μαράκι καλησπέρα, καλό Σεπτέμβρη και καλό φθινόπωρο!

Επειδή έγραψα ένα σχόλιο, και το έχασα, τώρα θα είμαι πιο σύντομη. Λέω ότι όλα μέσα στη ζωή είναι, και ουσιαστικά τίποτα δεν πρέπει να μας τρομάζει και να μας "ρίχνει". Και αν μας ρίξει, πρέπει να σηκωθούμε και να συνεχίσουμε. Όλα είναι εμπειρίες που μας μαθαίνουν να τοποθετούμε πιο σωστά τις αξίες μας...
Για τα άλλα που έγραφα και χάθηκαν, μάλλον θα επανέλθω με άλλο σχόλιο.
Φιλάκια πολλά και εδώ θα είμαστε να τα λέμε.

Maria Tzirita είπε...

Philos, σ'ευχαριστώ για την ευχή σου. Ευτυχώς η καλοκαιριά δε φεύγει εύκολα από τη δική μου καριδά, πάει ασορτί με το χαμόγελο! Καλό μας φθινόπωρο, να'σαι καλά!

Maria Tzirita είπε...

Ακρατ φίλε μου σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου. Δεν πνιγόμαστε ακριβώς, λίγο στεναχωριόμαστε, αλλά όπως είπα ελπίζουμε για το καλύτερο και τ'αντιμετωπίζουμε όλα με χαμόγελο! Να μου είσαι καλά, καλό μήνα!

Maria Tzirita είπε...

Πεταλουδίτσα μου, τι κάνεις νιόπαντρη κουκλίτσα μου εσύ; Ελπίζω να ήταν όμορφο το καλοκαίρι σου, όπως όφειλε σε αυτή τη φάση της ζωής σου! Σ'ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια, είμαι σίγουρη ότι όλα θα είναι καλύτερα από δω και μπρος... Εξάλλου είπαμε: καλοκαίρι ήταν και πέρασε! Σε γλυκοφιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Λίλιθ μου αγαπημένη, χαίρομαι πολύ κι εγώ που σας ξαναβρήκα! Είστε το παρεάκι μου, χωρίς εσάς ένιωθα μεγάλη μοναξιά συν τοις άλλοις! Ας ελπίσουμε το καλύτερο για την κοπέλα, να γίνει ένας μακρινός εφιαλτης αυτό που πέρασε φέτος το καλοκαίρι. Σ'ευχαριστώ για όλα, φιλιά πολλά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Έλενά μου, τι να πω για σένα... Με έχεις σκλαβώσει με την αγάπη και το ενδιαφέρον σου πραγματικά. Σου στέλνω χίλια ευχαριστώ και την αγάπη μου κι ο Θεός να σ'έχει πάντα καλά γλυκιά μου...

Maria Tzirita είπε...

Λίλα μου γλυκιά, μ'αυτά και μ'αυτά δεν καταφέραμε να βρεθούμε πράγματι... Σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου και τα καλά σου λόγια. Η κόρη μου έχει ήδη ηρεμήσει και τα βλέπει πιο θετικά τα πράγματα - όπως και το περίμενα. Καλό μήνα κορίτσι μου και να έχουμε ένα καλό και ήρεμο χειμώνα. Φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Καλή μου φίλη "ανώνυμη" ξέχασες να μου γράψεις το όνομά σου και δε μπορώ να καταλάβω ποιά είσαι! Όπως και να'χει σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Sofia Voikou είπε...

Μαρία μου, καλό μήνα και καλό φθινόπωρο!!!
Είναι αλήθεια ότι τα απρόοπτα της ζωής, μέσα σε μια μόνο στιγμή μπορούν να μας ανατρέψουν όλα μας τα σχέδια. Παίρνουμε δύναμη όμως και πάμε παρακάτω...
Όσο για την κρίση μέσης ηλικίας... άσε το ξέρω... Όσες κάναμε μικρές παιδί, το παθαίνουμε κάποια στιγμή και δεν είναι πάντα εύκολο... Κρίση όμως είναι και θα περάσει... (αν δεν πέρασε ήδη)

Maria Tzirita είπε...

Έλενά μου, με χαρά σε βρίσκω και πάλι στη γειτονιά μας! Μου έλειψε πολύ η παρέα σας αλλά και οι συνταγές σας! Όλα θα είναι καλά, ας μην παραπονιόμαστε, αρκεί να έχουμε την υγειά μας. Φιλάκια πολλά και καλό μας χειμώνα!

Maria Tzirita είπε...

Λιλούκο μου! Πολύ όμορφα τα λες και συμφωνώ μαζί σου. Πρέπει να πέφτουμε για να βιώνουμε τη χαρά του να σηκωνόμαστε ξανά... Αυτό είναι η ζωή. Ελπίζω να πέρασες καλά φίλη μου και σου εύχομαι ένα καλό και ήρεμο χειμώνα. Φιλιά πολλά κι ελπίζω ν'ανταμώσουμε σύντομα!

Maria Tzirita είπε...

Σοφάκι μου πέρασε κι αυτή μαζί με το καλοκαίρι! Ας έχουμε την υγειά μας κι όλα τ'άλλα τα βρίσκουμε... Να μου είσαι καλά και να έχεις ένα όμορφο και δημιουργικό φθινόπωρο. Χίλια φιλιά!

Anestis Ketsetzidis είπε...

Καλό και δημιουργικό μήνα!

matriga είπε...

Mαρία μου αγαπημένη, χάρηκα που είσαι καλά και συγχαρητήρια για την επιτυχία της κόρης σου.
Όσο για τα λυπηρά, δυστυχώς είναι μέσα στη ζωή και η αρρώστια και ο θάνατος. Όταν όμως συμβαίνει κάτι άσχημο σε νέο άνθρωπο ή κάποιον δικό μας πονάει διπλά. Για την φίλη σου, εύχομαι το καλύτερο και ελπίζω να είναι τόσο τυχερή, όπως μία πολύ αγαπημένη φίλη μου, που μετά από 2 έτη είναι μια χαρά. Ευτυχώς και για κείνη και για τα δύο μικρά παιδιά της. Το ίδιο εύχομαι και για την καλή σου φίλη!
Να συνέλθει γερή και δυνατή απ' αυτή την δύσκολη δοκιμασία.

Λυπάμαι για τα άτομα που έφυγαν και εύχομαι να είστε καλά να τους θυμάστε.
Όσο για το νέο look, μου άρεσες!! Είναι εκ διαμέτρου αντίθετη η αλλαγή της απόχρωσης, αλλά τώρα μου θυμίζεις την κόρη σου, πολύ περισσότερο. Να είσαι καλά, Μαρία μου και μπορεί να τα πούμε το Σάββατο και από κοντά, αν τα καταφέρω :))

Πολλά κοχυλένια φιλιά και καλό μήνα!!

athina μπασιούκα είπε...

Μοιάζεις πάααααααααααααρα πολύ με την κόρη σου!!! Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου!

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο επίσης Μαρία μου!Να είσαι καλά και να χαίρεσαι την κόρη σου,Ακαδημαϊκή πολίτης πια.Δυστυχώς κι όλα τα υπόλοιπα που περιγράφεις είναι αναπόφευκτα,μέρος της ζωής!Κουράγιο και δύναμη,όπως και καλή επιτυχία στα κοινά του Ναυπλίου.Πολλά φιλιά κι από τη Σταυρούλα και πιστεύω το Σάββατο να τα πούμε!

Vassilis είπε...

Μαρία σου εύχομαι καλή επιτυχία στις εκλογές. Είμαι σίγουρος ότι θα δώσεις ...Νέα Ελπίδα στο συνδυασμό:)
Όσο για τα άλλα, όπως το είπες, όλα τα σβήνει ο χρόνος ή τέλος πάντων αν δεν τα σβήνει εντελώς τα κουκουλώνει.
Καλό σου μήνα!

VAD είπε...

Ε,μη μου πεις πως τωρα που
μεγάλωσε η κόρη σου,
θα συχνάζεις στα ...ΚΑΠΗ:)))
Καλωσόρισες ,Μαριώ....

Smaragdenia είπε...

Καλημέρα, ομορφιά μου!! Θερμά συλληπητήρια για τη θεία σου και για τον μπαμπά του συντρόφου σου...εύχομαι για τη φίλη σου να πάνε όλα καλά, οι προσευχές μας μαζί της!!
Συγχαρητήρια για το Χριστινάκι, εύχομαι "καλές σπουδές" και να μην το βάζει ποτέ κάτω.
Όσο για σένα, όσο πας και ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
φιλάκια πολλά θα τα πούμε το ΄Σάββατο, ομορφούλα.

Smaragdenia είπε...

Α...και συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου στο συνδυασμό ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ. Ανθρώπους σαν και σένα τους χρειάζεται η ταλαιπωρημένη πατρίδα μας, μάτια μου.
φιλάκια και παλι.

Maria Tzirita είπε...

Ανέστη σ'ευχαριστώ! Καλό μήνα και σε σένα!

Maria Tzirita είπε...

Αχ Ματρίγκα μου, δεν το πιστεύω πως κι εσύ την πάτησες!!!! Βρε η κόρη μου είναι στη φωτογραφία! Πολύ θα ήθελα να ήμουν έτσι, αλλά δεν γυρίζει ο χρόνος πίσω! Παραμένω ξανθιά, ναι μεν με αλλαγή κουπ, αλλά ξανθιά! Κανόνισε να έρθεις το Σάββατο στο Ζάππειο να πάμε μετά πουθενά να τα πούμε, σε πεθύμησα! Σ'ευχαριστώ για τα γλυκά σου λόγια, φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Αθηνά μοιάζω, απ'ότι μας λένε δηλαδή, αλλά της ρίχνω και 24 χρόνια! Χα,χα, φιλάκια!

Maria Tzirita είπε...

Δημήτρη μου, καλό μήνα και σε σας και σ'ευχαριστώ για όλα! Ξέρεις πως σας αγαπώ πολύ και τους δυό κι ελπίζω να έρθετε το Σάββατο για να τα πούμε κι από κοντά. Ελάτε αργά για να πάμε μετά κάπου, εντάξει; Σας περιμένω, φιλάκια!

Maria Tzirita είπε...

Βασίλη μου σ'ευχαριστώ! Καλό μήνα και σε σας και καλό φθινόπωρο! Να χαίρεσαι τις κούκλες σου και τις τρεις!

Maria Tzirita είπε...

Vad μου, για τα ΚΑΠΗ έχω ακόμα λίγο χρόνο νομίζω! Καλώς σας βρήκα, φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Σμαραγδένια μου καλή, θα το πω γι άλλη μια φορά, η κόρη μου είναι στη φωτογραφία! Σ'ευχαριστώ πάντως, το κοπλιμέντο το εισέπραξα! Θα περιμένω να σε δω καλή μου, φιλάκια πολλά!

Matriga είπε...

χα χα χα
Να την χαίρεσαι, αλλά τι φταίω εγώ που μοιάζεται τόσο πολύ;
Είναι που εσύ δεν έχεις και σημάδια από τον χρόνο και έτσι την πατάμε! ;)
Θα προσπαθήσω να τα πούμε το Σάββατο, αλλά κανόνισε όποτε θες να πιούμε καφεδάκι :)

Φιλάκια και μου χρωστάς τούρτα για το κοπλιμέντο, ε; χι χι
Σε πέρασα 20άρα!

Άννα-Δωροθέα είπε...

Καλό φθινόπωρο Κυρία Τζιρίτα :) Και για εμένα το φετινό καλοκαίρι ήταν δύσκολο..Ήμουν πολύ κουρασμένη,και δεν είχα διάθεση!Όμως ευελπιστώ να έχω ένα υπέροχο φθινόπωρο και έναν καλύτερο χειμώνα :) Όσο για τον κόρη σας..Βρέθηκα και εγώ στην ίδια θέση φέτος.Δεν πέρασα στην πόλη που ήθελα (λευκωσία Κύπρου).Όμως,θα ξαναδώσω εξετασεις!Ελπίζω και η κόρη σας,να κάνει αυτό που θέλει και να πετύχει το στόχο της :)

Maria B. είπε...

Συγχαρητήρια στο παιδί Μαράκι μου έστω και αν είναι απογοητευμένο !!

Με λύπησε πολύ η αναρτησή σου και δεν ξέρω τι να σου πω για να απαλύνω λίγο τον πόνο σου...

Εύχομαι καλή επιτυχία στις εκλογές και ... καλό τρέξιμο!!!!!(χιχι)
είμαι σίγουρη ότι θα σαρώσεις, είναι τόσο άδολη η αγαπη σου για την ιδιαίτερη σου πατρίδα, που μπορούν να το καταλάβουν όλοι οι ψηφοφόροι σας !!

φιλια πολλά πολλά

Phivos Nicolaides είπε...

Είμαι σίγουρος ότι περάσατε καλά. Είχαμε κι εμείς ωραίες διακοπές με σύντομο πέρασμα από Αθήνα! Καλοκαίρι ήταν, πέρασε, αλλά οι ομορφιές μένουν! Το Χριστινάκι λαμπερό όσο ποτέ αλλοτε! Καλό μήνα και καλή αρχή για τις νέες σου επιδιώξεις. Στη "Ναύπλιο Νέα Ελπίδα" εύχομαι ότι καλύτερο και σε σένα κάθε επιτυχία.
Είμαι σίγουρος για σένα. Φιλιά από Λευκωσία.

Ερατώ είπε...

Πέρασα να ευχηθώ καλό μήνα, καλό φθινόπωρο και όλα να πάνε όπως επιθυμείς.
Η κόρη σου είναι μια κούκλα!

Ανώνυμος είπε...

Ξανθούλα μου,

γέλασα με τα κορίτσια που σε μπέρδεψαν με την μικρή :)

Πολλά συγχαρητήρια και να την ενθαρυνει να πάει. Η ζωή μακρια από ότι φαντάζετι θα είναι καλύτερη κ θα την ατσαλώσει. Ασε που φοιτητική ζωή σε Αθήνα κι επαρχία δεν συγκρίνονται! Ακου βαρέως!

Ολα τα αλλα θέλουν κουράγιο. Και περισσότερο η φίλη σου. Αγαπη και νοιάξιμο.

Την αγάπη μου και τις ευχές μου.

Φιλί

Eva F. είπε...

Μαρία μου λυπάμαι ειλικρινά για τα δυσάρεστα και χαίρομαι για τα ευχάριστα που σου συνέβησαν!
Όλα είναι για μας τους ανθρώπους...
Εύχομαι από ΄δω και πέρα όσο είναι δυνατόν τα ευχάριστα να είναι πολύ περισσότερα.
Φιλιά με την αγάπη μου!
Αν μπορέσω θα έρθω το Σάββατο!

Yianna είπε...

Ξανθούλα μου καλό μήνα να έχουμε!Καλοσώρισες πίσω στην μπλογκογειτονιά σου, μας έλειψες!! Αντιλαμβάνομε ότι δεν ήταν και από τα καλύτερα σου καλοκαίρια αλλά.....υπάρχουν και αυτά, για να μας κάνουν πιο δυνατούς και πιο σοφούς. Συγχαρητήρια σε σένα και στην κόρη σου, ό,στι καλύτερο και για τις δυο σας!!! Φιλιά πολλά ΧΧΧΧΧ

Smaragdenia είπε...

Mαράκι, το ξέρω ότι είναι η Χριστίνα στη φωτογραφία...όπως ξέρω και για σένα ότι ομορφαίνεις πάντα.
φιλάκια.

Savvina είπε...

Μαράκι μου
εμείς τα έχουμε πεί και από κοντά.
Η ζωή είναι ένας κύκλος και μέσα της υπάρχουν και οι άσχημες στιγμές αλλά υπάρχουν και οι όμορφες.
Και όπως είπες και εσύ, καλοκαίρι ήταν και πέρασε.
Ήρθε το φθινόπωρο και μέσα από τα βάθυ της καρδιάς μου σου εύχομαι να ζήσει όμορφες στιγμές και να έχεις επιτυχία σε κάθε σου βήμα.
Να είσαι πάντα υγιής και να χαίρεσαι την κόρη σου.
Πολλά φιλιά.

υγ: το μαλλί ελπίζω να έσκισε στην έκθεση βιβλίου...

Μ είπε...

Μαράκι μου λυπάμαι για όλα τα δυσάρεστα, κι εγώ το χειμώνα έχασα θεία και ξάδερφο (μητέρα και γιος) κι ένα θείο, οπότε καταλαβαίνω...
Συγχαρητήρια για την κορούλα σου κι εύχομαι το φθινόπωρο να φέρει μόνο χαρές!
Σε φιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Ματριγκούλα μου, δε σε είδα τελικά το Σάββατο....:(
Θα σε πάρω τηλέφωνο να βρεθούμε μέσα στη βδομάδα να τα πούμε οι δυό μας,οκ?
Φιλιά και καλή μας βδομάδα!

Maria Tzirita είπε...

Αννούλα μου χαίρομαι πολύ που σε βλέπω κι εδώ! Τώρα που "γνωριστήκαμε" ελπίζω να μη χαθούμε! Η κόρη μου ήδη τα βλέπει πιο θετικά τα πράγματα κι όλα είναι καλύτερα. Εύχομαι κι εσύ να καταφέρεις αυτό που πραγματικά θες, έστω και με κάποιους συμβιβασμούς, αρκεί τελικά να κάνεις αυτό που σου λέει η καρδιά σου! Να μου είσαι καλά, φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Μαράκι μου, τα άσχημα πέρασαν, τώρα κοιτάμε μπροστά! Ξέρεις πόσο αισιόδοξος άνθρωπος είμαι, οπότε μη με φοβάσαι, δεν το βάζω κάτω! Κι η Χριστίνα μου είναι μια χαρά τώρα και μάλλον της αρέσει η ιδέα της Χαλκίδας τελικά! Ελπίζω εσείς να περάσατε καλά, να έχουμε ένα καλό φθινόπωρο κι έναν καλό χειμώνα και να τον περάσουμε εδώ παρεούλα! Φιλιά πολλά κορίτσι μου γλυκό!

Maria Tzirita είπε...

Φοίβο μου ήρθατε στην Αθήνα και δε με πήρες ένα τηλέφωνο; Να σε μαλώσω τώρα; Ελπίζω να ήταν το διάστημα που έλειπα διακοπές κι έτσι να σε δικαιολογήσω! Χαίρομαι που περάσατε καλά και σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου, πραγματικά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ! Πολλά φιλιά σε όλους σας και καλό φθινόπωρο!

Maria Tzirita είπε...

Ερατώ μου σ'ευχαριστώ, καλό φθινόπωρο και σε σένα και χρόνια πολλά για τη γιορτή σου τις προάλλες! Να'σαι πάντα καλά!

Maria Tzirita είπε...

Φριντούλα μου γλυκιά, πόσο χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω! Η μικρή εντάξει χαλάρωσε τώρα και τα βλέπει πιο αισιόδοξα τα πράγματα! Το ήξερα από την αρχή, γι αυτό και ήμουν ήρεμη με αυτό το θέμα. Μια χαρά θα είναι, εφόσον πέρασε στη σχολή που ήθελε, όλα καλά! Σ'ευχαριστώ που δε με ξεχνάς κι εύχομαι να έχεις ένα όμορφο, γλυκό, χαμογελαστό και ήρεμο φθινόπωρο.... Φιλιά πολλά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Ευούλα μου, δεν κατάφερα να σε δω τελικά, αλλά δεν ανησυχώ, εμείς δε θα χαθούμε! Να προσαρμοστούμε λίγο και σίγουρα θα οργανώσουμε κάποια συνάντηση! Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, εύχομαι και σε σένα ένα καλό φθινόπωρο, όπως το επιθυμείς! Φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Γιάννα μου αγαπημένη, έτσι είναι όπως τα λες. Δεν το βάζουμε κάτω, καλοκαίρι ήταν και πέρασε και τα καλύτερα είναι μπροστά. Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να περάσατε καλά εκεί στην άλλη πατρίδα. Δώσε την αγάπη μου σε όλους και συνέχισε να ψήνεις τον Κωστάκη για ένα ταξίδι στην Ελλάδα! Φιλιά πολλά φιλενάδα μου!

Maria Tzirita είπε...

Σμαραγδέναι μου, είπα κι εγώ! Εντάξει έχεις καιρό να με δεις αλλά όχι κι έτσι! Στην έκθεση δε σε είδα τελικα, ελπίζω σε κάποια άλλη ευκαιρία να τα πούμε. Φιλιά και καλή σχολική αρχή!

Maria Tzirita είπε...

Σαββίνα μου, σ'ευχαριστώ για όλα! Σε όλους άρεσε η αλλαγή, όπως στα έλεγα! Κάθε φορά ξεπερνάς τις προσδοκίες μου! Φιλιά πολλά σε σένα και τον "τρελό" σου!

Maria Tzirita είπε...

Μαργαρίτα μου σ'ευχαριστώ, εύχομαι και σε σένα ό,τι καλύτερο, έναν χειμώνα με χαμόγελο και μεγάλη έμπνευση! Χίλια φιλιά!

Smaragdenia είπε...

Δυστυχώς, λόγω ανειλημμένης οικογενειακής υποχρέωσης δεν μπόρεσα ναρθω, ομορφούλα, όμως ο νους μου ήταν κοντά σου. Αντε απ όπου με στείλουνε, θα σου στείλω και καρτ ποστάλ...φιλάκια.
Σμαραγδένια.

Mariela είπε...

Το φθινόπωρο το λένε μελαγχολικό αλλά για μένα είναι πάντα μια καινούργια αρχή και όπως κάθε τι καινούργιο, φορτισμένο με ελπίδες και όνειρα...
πολλά φιλιά Μαράκι μου!

Matriga είπε...

Καλημέρα Μαρία μου και καλή εβδομάδα!
Ναι, δυστυχώς, δεν τα κατάφερα.
Όποτε θέλεις θα χαρώ να τα πούμε από κοντά! :)

Φιλιά πολλά

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Ααααα εγώ δεν μασάω Μαρία μου από "κρίσεις ηλικίας" και τα τοιαύτα!

Περνάω γαϊδουροεφηβεία, "είμαι 16άρης, σας γαμώ τα Λύκεια", χορεύω άμα λάχει και τέκνο χάουζ (το ξέρω, είναι ξεπερασμένο, αλλά προσπαθώ να μάθω και μπρέικ ντανς).

Στο χιπ χοπ του δίνω και καταλαβαίνει, και κατεβάζω άνετα ένα καφάσι μπύρες...

Και μην ξεχνάς: οι σαραντάρες/ρηδες = με 2 εικοσάρες/ρηδες!

Side21 είπε...

Πίσω στη βάση μας λοιπόν !!!
ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ εύχομαι ...

Aνεμος είπε...

Συγχαρητήρια για την κάθοδο σου στον δήμο
Έχεις δίκιο οι τοπικοί άρχοντες πρέπει να είναι υπερκοματικοι,για να προσφέρουν σε όλο τον κόσμο
Η επιλογή σου είναι πιστεύω παρά πολύ καλή,και είναι παρήγορο ,στα δύσκολα αυτά χρόνια ,νέοι άνθρωποι να θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους
Αν και δεν λέει κάτι ,η επιτυχια του συνδυασμού είναι δεδομένη
Καλό χειμώνα

Maria Tzirita είπε...

Μαριέλα μου, πιο μελεγχολικό από το καλοκαίρι μου φέτος αποκλείεται να είναι! Οπότε μαζί σου για μια φρέσκια αρχή! Χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω φιλενάδα μου, φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Ματριγκούλα μου, μόλις προσαρμοστώ λιγάκι στους νέους φθινοπωρινούς ρυθμούς θα σε πάρω να το κανονίσουμε! Φιλάκια!

Maria Tzirita είπε...

Ασκαρ φίλε μου, μου φτιάχνεις το κέφι! Μη νομίζεις, κι εγώ έτσι είμαι τις περισσότερες φορές, όπως περιγράφεις, τουλαχιστον όταν έχω την κατάλληλη παρέα να με "ξεσηκώσει"! Κοίτα να μην αλλάξεις ποτέ και να εξασκείσαι ανελλιπώς στο μπρέικ ντάνς! Φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Side21, πολλές φορές η επιστροφή στη βάση είναι ανακουφιστικό συναίσθημα! Καλό φθινόπωρο και σε σένα, να είμαστε καλά πάνω απ'όλα! Φιλιά στο νησί!

Maria Tzirita είπε...

Άνεμε καλέ μου φίλε, σ'ευχαριστώ για την όλη υποστήριξη. Μακάρι να μπορέσω να προσφέρω ό,τι μπορώ γιατί όντως ο τόπος μας έχει ανάγκη ανθρώπους που να τον νοιάζονται και να μην κοιτάνε μόνο να τα "φάνε"!
Να μου είσαι καλά, πολλά φιλιά!

Matriga είπε...

Θα σε περιμένω!!
Kαλή προσαρμογή και καλή σου μέρα :)

Ra Ma είπε...

Καλοκαίρι ήταν και πέρασε, αλλά κρίμα που πήρε μαζί, τους δικούς σας ανθρώπους.

Κατά τα άλλα μεγαλώνουμε και αυτό το καταλαβαίνουμε βλέποντας τα παιδιά μας γιατί αν περιμέναμε από μας... Εγώ προσωπικά νοιώθω πως διανύω τα 28 χρόνια μου!!!

Καλό φθινόπωρο!!!

marianaonice είπε...

Μαρία μου
Πικρός, μελαγχολικός αλλά και με δόσεις ελπίδας και αισιοδοξίας ο καλοκαιρινός απολογισμός σου...
Ο θάνατος και η αρρώστια είναι τα χειρότερα και ναι τίποτε δεν είναι όπως πριν αν χτυπήσουν την πόρτα μας ή την πόρτα της γειτονιάς μας...
Καλή επιτυχία σου εύχομαι στο καινούριο σου εγχείρημα να στηρίξεις τον υπερκομματικό αυτό συνδυασμό του τόπου σου!
Είναι όντως παρήγορο να είναι στις επάλξεις άνθρωποι νέοι και καθαροί όπως εσύ!!

Τώρα για την κρίση μέσης ηλικίας, άσε κι εγώ την περνώ παρότι η κόρη μου είναι μόλις 15, αισθάνομαι κι εγώ ότι αρχίζει να με βάζει στο "περιθώριο" χαχαχα!
Αλλά για να είμαι ειλικρινής θα πω ότι εγώ προσωπικά μάλλον δεν τα αντέχω πια τα καθημερινά ξενύχτια και τα ξεσαλλώματα!
Και δεν θέλω να λέω ότι μεγαλώνω, αλλά ότι απλά ωριμάζω... χαχαχα!!
:))

marianaonice είπε...

Ωχ ξέχασα να ευχηθώ ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ και πάλι ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στη νέα σου προσπάθεια!!
:)))

Νίκος Διακογιάννης είπε...

Καλό φθινόπωρο και από μένα, Μαρία μου. Να είμαστε καλά και να μοιραζόμαστε όλα τα ωραία στην μπλογκοσφαίρα.Όλα τα άσχημα τα απαλύνει ο καιρός. Σου έτυχαν πολλά, το ομολογώ. Μακάρι να είχαν το σκοπό τους και να προετοιμάσουν μια μεγάλη βουτιά μονο σε μεγάλα χαρμόσυνα και φωτεινά γεγονότα! Φιλιά από τη Νίσυρο!

Heliotypon είπε...

Εύχομαι να πετύχει ο υπερκομματικός συνδυασμός. Κουραστήκαμε από τον πρόστυχο εναγγαλισμό της τοπικής αυτο διοίκησης από τα αισχρά κόμματα! Τύχη και σε σένα.

"ζαχαρούλα.." είπε...

Την Δευτέρα παραλαμβάνεις με courier!!!!

καλό φθινοπωρινό ΣΚ!!!!!!!!!!!!!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΚΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.

Maria Tzirita είπε...

Πειρατή μου καλή σου μέρα, καλή βδομάδα και καλό μας φθινόπωρο! Πράγματι λόγω των παιδιών παθαίνουμε αυτές τις ξαφνικές "συνειδητοποιήσεις"! Κι εγώ αν δεν είχα τη Χριστίνα χαμπάρι δε θα έπαιρνα για τα χρόνια που περνάνε! Δε βαριέσαι, ας είμαστε καλά κι ας ζούμε κάθε ηλικία με τις χάρες της! Σε γλυκοφιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Μαριάννα μου αγαπημένη, χαίρομαι πολύ που σε ξαναβρίσκω! Να είμαστε καλά και τα άσχημα να μείνουν πίσω! Σ'ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σου, θέλω πολύ να σε δω να τα πούμε κι από κοντά. Θα σε πάρω να το κανονίσουμε, φιλιά πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Νίκο μου καλέ, μόνο εσύ θα μπορούσες να το θέσεις τόσο ποιητικά! Σ'ευχαριστώ από καρδιάς κι εύχομαι και σε σένα καλό φθινόπωρο και καλό χειμώνα, που είμαι σίγουρη ότι θα έχεις στη νέα λαμπρή σου καριέρα με το νέο βιβλίο! Σε φιλώ!

Maria Tzirita είπε...

Heliotypon, σ'ευχαριστώ πολύ, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ! Καλό σου φθινόπωρο!

Maria Tzirita είπε...

Ζαχαρούλα μου, ανυπομονώ! Φιλιά πολλά, καλή βδομάδα!

Maria Tzirita είπε...

Σκρουτζάκο μου όπως είδες δεν είχα κανένα νέο, προσαρμοζόμαστε ακόμα στους φθινοπωρινούς ρυθμούς! Καλή βδομάδα και σε σένα φίλε μου!

marianaonice είπε...

Χαρά μου Μαρία μου να τα πούμε από κοντά!
Κανόνισέ το όποτε εσύ μπορέσεις.
Φιλάκια, καλό μεσημέρι.
:)