6 Σεπ 2009

Άντε και πάμε για εκλογές....

Άντε και πάμε για εκλογές τι θα γίνει; Μιλάω για όλους εσάς (και εμάς δεν βάζω κανέναν στην απ’ έξω) που λέμε εκλογές γιατί δεν πάει άλλο και γιατί η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη κλπ κλπ. Τα ξέρετε δεν χρειάζεται να τα ξαναγράψω…

Τι θα γίνει λοιπόν με τις εκλογές και την αλλαγή κυβέρνησης; Θα βρει ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου το μαγικό ραβδάκι που δεν βρήκε ο Κωστάκης ο Καραμανλής και θα σώσει την Ελλάδα από την καταστροφή ; ή θα γίνει το θαύμα; Αμφιβάλω αν μπορεί να γίνει είτε το ένα είτε το άλλο… δηλαδή δεν θα γίνει τίποτα και θα είμαστε στον ίδιο παρονομαστή.
Μια εκτίμηση πάντως είναι η εξής και πιστεύω ότι έχει περάσει από διάφορα μυαλά και ίσως σε πάρα πολλά πηγαδάκια και όχι μόνο να έχει συζητηθεί.

Θα το κάνει το κόλπο γκρόσο ο Κωστάκης και θα ζητήσει εκλογές (αν είναι έξυπνος) και θα ανέβει ο Γιωργάκης στα ηνία του κράτους… θα ακούσουμε φυσικά το κλασσικό πλέον Παραλάβαμε Καμμένη Γή το οποίο και σε συνδυασμό με τις καταστροφικές πυρκαγιές θα έχει και άλλη μια κυριολεκτική έννοια ..!!

Μετά θα γίνουν τα πράγματα όπως ούτως η αλλιώς θα γίνουν…δηλαδή ακόμη πιο άσχημα από ότι είναι τώρα, κάτι που είναι αναμενόμενο… (δεν πιστεύω να τρέφει κανείς ελπίδες ότι δεν θα πάμε χειρότερα από ότι τώρα!!) και μετά θα έρθουν ίσως στις εκλογές του προέδρου της Δημοκρατίας ….να τις προκαλέσουν οι της Νέας Δημοκρατίας προφανώς προτείνοντας και τον κ. Σουφλιά που όπως κυκλοφορεί είναι και ο ευσεβής πόθος του… και;

Εμείς θα πληρώσουμε όπως είναι φυσικό και πάλι το μάρμαρο…

Καλές εκλογές λοιπόν…όσο για το αν αυτές είναι αποφάσεις του Κουστάκη και του Γιουργάκη.. εμένα να με συμπαθάτε δεν τα τρώω πλέον κουράστηκα παρά τα 36 μου χρόνια να ακούω τα ίδια και τα ίδια να κάνω review στα video με τους πολιτικούς που άλλα λένε την Κυριακή και άλλα την Δευτέρα… και μετά Καλημέρα!

Την καλημέρα σας κύριοι.. εγώ θα πρότεινα να πάνε και οι 300 για ψάρεμα και αν πιάσουν ψάρια να έρθουν να μας ταΐσουν.

Του Μάνου Πασχαλάκη, istories.gr forum

36 σχόλια:

Vassilis είπε...

Μαρία καλησπέρα,
για εύκολο το έχεις το ψάρεμα; Θέλει υπομονή και μαεστρία, στοιχεία που μάλλον δεν υπάρχουν ανάμεσα στους 300. Αν πήγαιναν για ψάρεμα μάλλον με ... δυναμίτη θα ψάρευαν, και μετά τι θα έμενε για εμάς με την πετονιά και το καλάμι; :)
Ενώ τώρα να μου πεις μένει κάτι ...
Καλή Εβδομάδα.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΓΙΚΑ ΡΑΒΔΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Καλά κουράγια σε όλους μας λοιπόν!
Καλή Κυριακή Μαράκι, να περνάς πολύ όμορφα!

fotini είπε...

εδω λοιπον υπαρχει ενα πολυ μεγαλο προβλημα .επειδη ξερω τι δεν θα ψηφισω ή μαλλον ποιους δεν θα ψηφισω θα μπορεσει κανεις να μου τι να ψηφισω τελικα;μα πως τα κανινισαν και οι δυο ν απαξιωσουν το δικαιωμα υης ψηφου;

My place... είπε...

Όχι δεν μας τα είπε καλά η Μαρία... η ισοπέδωση των πάντων δεν είναι τρόπος να αντικρίζεις τα πράγματα. Και όχι δεν είναι όλοι οι πολιτικοί άχριστοι και όχι δεν είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί το ίδιο πράγμα.
Αφήνω στην άκρη το γεγονός, ότι στις εκλογές για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η ΝΔ δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει νέες εκλογές. Το γιατί δεν είναι της παρούσης.
Και δεν θα κάνω το λάθος να σας πω τι να ψηφίσετε ή τι να μην ψηφίσετε... ένα είναι σίγουρο... όλοι έχουν μια ιστορία, ένα παρελθόν, ένα παρών και ένα μέλλον... και αν για το παρελθόν τους και το παρόν τους δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι... για το μέλλον τους μπορούμε να κάνουμε πολλά...

Manos είπε...

Tο ψάρεμα δεν είναι εύκολη υπόθεση και φυσικά δεν τα ισοπεδώνουμε όλα μπορεί και οι 300 να δίνουν το στίγμα των κακών διαχειριστών και των ανθρώπων που τελικά ότι και αν έχουν κάνει γι' αυτό τον τόπο ο τόπος υποφέρει και ο απλός λαός δεν περνάει καλά και οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι όμως πως καταφέρνουν και μας ψαρεύουν και πηγαίνουμε (όσοι πηγαίνουν πλέον) για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με γνώμονα το καλύτερο αύριο και τελικά βρίσκονται είτε 5 1/2 χρόνια είτε 20 χρόνια μετά στον ίδιο παρονομαστή ;
Κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά διότι η σήψη και διαφθορά στο πολιτικό σύστημα της χώρας είναι τέτοια που δεν επιτρέπει στους "καλούς" πολιτικούς να λειτουργήσουν και να πάνε την χώρα έστω ένα βήμα μπροστά...μπορεί λοιπόν αυτή η χώρα να είναι My place and Yours too αλλά εφόσον θέλουμε να δούμε την αλήθεια κατάματα όσο και αν αυτή δεν μας αρέσει....η ουσία των πραγμάτων είναι αυτή.

Δεν λειτουργούν για το δικό μας συμφέρον. Μας δίνουν που και που ένα ξεροκόμματο και συνεχίζουν ακάθεκτοι να γεμίζουν τις δικές τους τσέπες.

zeidoron dtsoukas είπε...

Μαρία μου μια χαρά τα λέει ο Μάνος και πολύ καλά έκανες κι έβαλες την ανάρτηση.
Μόνο που για να φας ψάρι πρέπει να βρέξεις κ... έλεγαν οι παλιότεροι και τούτοι δω δεν νομίζω πως το μπορούν.
Οσο για τους δυο,κληρονομικώ δικαιόματι,διαχειριστές της εξουσίας καλά κάνουν και μας δουλεύουν αφού τους ανεχόμαστε.
Μόνο τα έξοδα των εκλογών αν υπολόγιζαν δεν θα πήγαιναν στις κάλπες κάθε δυο χρόνια!
Ανθρωποι όμως που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους αλλά ζουν βασιλικά μη περιμένεις να σκεφθούν τέτοια πράγματα.
Ας σκεφτούμε εμείς στις 4 του Οκτώβρη τις επιλογές μας κι όχι να κλαψουρίζουμε κατόπιν εορτής!

Artanis είπε...

Μένω εκτός/ξεχνάω ονόματα
τρέχω με ταχύτητα φωτός...

Βασικά, λείπω...Και είμαι πολύ μακριά και από το Ουέλλιγκτον (σε περίπτωση που θα ξεκινούσα να πάω να ψηφίσω, λέμε τώρα...)
Σε φιλώ, καλημέρα...

mariak71 είπε...

...Μαράκι μου καλημέρα και καλώς σε βρίσκω...Σήμερα μπήκα μετά από 3 εβδομάδες διακοπών και πραγματικά χάρηκα μ΄αυτά που είδα και διάβασα. Από τις φωτό σε βρίσκω πολύ ανανεωμένη...αδυνατισμένη...μια κούκλα εν ολίγοις.....όσο για τις εκλογές συμφωνώ με όσα λες και δεν θέλω να ασχοληθώ περισσότερο . Προτιμώ να μένω έστω και νοερά στα Ηλύσια πεδία....καθώς επέστρεψα μόλις από Παρίσι....Φιλάκια

akrat είπε...

καλημέρα καλημέρα
καλό φθινώπορο
πρώτη ημέρα μετά από καιρό.... στην ΑΘήνα δεν θα μπω στα πολιτικά ακόμα
εύχομαι υγεία και χαρά

Maria Tzirita είπε...

Βασίλη μου, ευχαριατώ για το πέρασμά σου, καλή βδομάδα και σε σένα!

Maria Tzirita είπε...

Σκρουτζάκο μου, μια χαρά τα γράφει ο Μάνος, όχι εγώ - εγώ απλά αναδημοσιεύσω γιατί μου άρεσε το κείμενό του, είναι δοσμένο με χιούμορ! Σε φιλώ, καλή βδομάδα!

Maria Tzirita είπε...

Ελενάκι μου, δε χρειάζεται κουράγιο, τόλμη κι αποφασιστικότητα θέλει! Και κυρίως χιούμορ, αλλιώς δε βγαίνει πέρα! Καλή μας βδομάδα, φιλιά!

Maria Tzirita είπε...

Φωτεινή μου, εδώ πάει το μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα;...!!! Εγώ σίγουρα δε θα σου πω τι να ψηφίσεις, γιατί ούτε κι εγώ δεν ξέρω τι θα ψηφίσω τελικά! Join the club! Σε γλυκοφιλώ και χαίρομαι που σε ξαναβρήκα!

Maria Tzirita είπε...

My place, θα επαναλάβω πως το άρθρο είναι αναδημοσίευση, οπότε αφήνω τον Μάνο ν'απαντήσει στα περαιτέρω. Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι πως τίποτα δεν αξίζει να το παίρνεις τόσο σοβαρά, πόσο μάλλον η πολιτική... Καλημέρα και καλή βδομάδα!

Maria Tzirita είπε...

Καλημέρα Μάνο!

Maria Tzirita είπε...

Δημήτρη κι εσύ τα λες πολύ ωραία και τελικά ίσως έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν σ'αυτή τη χώρα. Είμαστε για όλα απολύτως υπεύθυνοι! Κανόνισε τώρα που γύρισε η Σταυρούλα να βγούμε κανένα βραδάκι και τα υπόλοιπα τα λέμε από κοντά! Φιλάκια!

Maria Tzirita είπε...

Αρτάνις μου, στην περίπτωση αυτή μπορώ να σου πω ότι σε ζηλεύω που είσαι μακριά! Κοίτα να περνάς όσο καλύτερα μπορείς, φιλάκια πολλά!

Maria Tzirita είπε...

Μαράκι μου γλυκό, καλώς μου ήρθες και πάλι! Παρίσι, πω,πω, ποιός στη χάρη σου! Πρέπει να μου στείλεις μέιλ να μου τα πεις αναλυτικά! ΚΑλά κάνεις και δεν ασχολείσαι με την πολιτική, κι αυτοί που ασχολούνται, τι κατάλαβαν; Το άρθρο του Μάνου το βρήκα διασκεδαστικό για υτό και το έβαλα εδώ, στο κλίμα των ημερών! Σε γλυκοφιλώ και περιμένω νέα σου!

Maria Tzirita είπε...

Ακράτ, καλώς όρισες! Προσωπικά θα σε συμβούλευα να μην μπεις καν, ούτε τώρα, ούτε αργότερα, ούτε ποτέ! Καλό μας φθινόπωρο!

b|a|s|n\i/a είπε...

στο ίδιο έργο τόσα και τόσα χρόνια θεατές. τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. έχουμε κουραστεί όλοι νομίζω. έχουμε οργιστεί όλοι νομίζω. και απλά δεν υπάρχει ελπίδα καμιά ή σχεδόν καμιά. έτσι απλά. τι είναι να γίνει; απλά θεατές σε ένα σύστημα που έχουμε την ψευδαίσθηση ότι συμμετέχουμε στις εξελίξεις. τίποτα περισσότερο. τίποτα λιγότερο.
καλημέρα σου!

Manos είπε...

Θα συμφωνήσω με τον b|a|s|n\i/a....

Adamantia είπε...

Αισθάνομαι σαν χαμστερ κάθε φορά που έχουμε εκλογές..για ευνόητους λόγους.
Είμαστε σε πλήρες αδιέξοδο ηθικό,πολιτικό,κοινωνικό,οικονομικό.Ας κάνουμε κάτι εμείς για να βγούμε μη περιμένουμε τίποτα απο κανέναν.
Φιλιά πολλά Μαράκι μου

Maria Tzirita είπε...

Βασίλη, μήπως είναι ώρα ν'αλλάξουμε το έργο; Βλέπεις, αν δεν έχει καθόλου θεατές, θ'αναγκαστούν κι από μόνοι τους ν'ανεβάσουν άλλη παράσταση...
Την καλημέρα μου!

Maria Tzirita είπε...

Γειά σου Κηπουρέ μου με τα ωραία σου! Μας έλειψες!

Maria Tzirita είπε...

Αδαμαντία μου, είναι αυτό που είπα πιο πάνω στον Basnia. Ναι, επιτέλους, κάτι πρέπει να γίνει και θα γίνει από μας, όχι από εκεινους... Φιλιά καλή μου!

Smaragdenia είπε...

Εγώ θα πω δυο λόγια μόνο:
Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα
ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ!!!
Ο Θεός ας μας δώσει φώτιση (τι να πρωτοκάνει κι ο Μεγαλοδύναμος) να κάνουνε σωστές επιλογές.
Καλή δύναμη στο Μαράκι και όλη τη μπλογκοπαρέα.
Σμαράγδα/Σμαραγδένια

Maria Tzirita είπε...

Φιλιά και σε σένα Σμαραγδάκι μου και καλή αρχή με το σχολείο σου μεθαύριο!

Yianna είπε...

Φιλενάδα καλό απόγευμα. Διάβασα την ανάρτηση....δεν κατάλαβα και πολλά πράγματα ...είμαι από Κύπρο (χα! χα!) πέρασα για να δώσω τα φιλιά μου και τα χαιρετίσματα μου!!!!
Υ.Γ Όσο για τις φωτογραφίες που αλλάζεις κάθε λίγο και λιγάκι....προτιμώ την δεύτερη!!!!

Yianna είπε...

Φιλενάδα οι Εκδόσεις Ψυχογίος σε παρουσιάζουν.....!!! Μου ήρθε email...... Μπράβο βρε!!!!!

marianaonice είπε...

Σαν να τους ακούω Μαρία μου!
"Καμμένη Γη"!!

Καλό φθινόπωρο να έχουμε!!
Ανανεωμένη σε @βλέπω και πολύ χαίρομαι!!
:)))

Maria Tzirita είπε...

Γιάννα μου καλή, είναι όλες φωτογραφίες καλοκαιρινές και τις έχω να μου θυμίζουν τα όμορφα, να τα πάρω μαζί μου και το χειμώνα! Όσο για το άρθρο, νομίζεις ότι εμείς που είμαστε στην ελλάδα καταλαβαίνουμε περισσότερα;...!!! Είδες μεχρι και newsletter με κάνανε, ποιός στη χάρη μου! Αφού δεν έρχεσαι να με δεις από κοντά, να με βλέπεις εκεί τουλάχιστον! Χα,χα, φιλάκια φιλενάδα!

Maria Tzirita είπε...

Μαριάννα μου κι εγώ χαίρομαι, όλο αυτό που βλέπεις ξεκινάει από μέσα μου - είμαι καλά! Σε γλυκοφιλώ!

Ανώνυμος είπε...

Όπως βλέπω το κείμενο είναι ιδιίτερα απαξιωτικό γα τα δυο μεγάλα κόμματα, δεν ανήκω σε κάποιο από τα δυο, αλλά δε συμφωνώ μ την απαξίς όταν δεν γίνεται με πολιτικά κριτήρια. Οι εκλογές είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσει να εκφραστεί ο λαός και υποψηφιότητες υπάρχουν πάρα πολλές, δεν μένει παρά να βρούμε αυτή που μας εκφράζει περισσότερο και εκφαστούμε μέσα πό αυτή. Ο μηδενισμός και η απαξίωση το μ'ονο που κατορθώνουν ίναι να οδηγούν τη χώρα στη καταστροφή.

Maria Tzirita είπε...

Γιάννη μου, το σοβάρεψες πολύ το πράγμα κι εμείς είπαμε να τα βλέπουμε όλα με χιούμορ! Βγαίνει η ζωή πέρα αλλιώς,ε; Σε φιλώ!

Διάττων είπε...

Να σου πω τι πρόκειται να γίνει μ' αυτές τις εκλογές (αλλά και με τις όποιες άλλες ακολουθήσουν) αγαπητή μου φίλη;

Θα φύγει ο ανίκανος κι ανεύθυνος για να έρθει ο άσχετος κι επικίνδυνος! Και ξέρεις γιατί; Γιατί εμείς τους θέλουμε, εμείς τους ψηφίζουμε, εμείς τους δίνουμε το δικαίωμα να μας συμπεριφέρονται σα δήμιοι, εμείς η άμορφη ελληνική μάζα!